AMENDA platita si CONT blocat!!!!???
Raspunsuri - Pagina 2
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui semiramida Si noi am patit la fel- notificare si apoi la cateva saptamani banii trasi din cont, dar la noi chiar erau neplatite amenzile. Ce mi s-a parut hilar a fost faptul ca au tras o suma mai mare cu 21ron, eu gandindu-ma ca i-au luat ca sa-si acopere cheltuielile postale cu notificarea sau ceva comision bancar. Insa dupa o saptamana am vazut o incasare de 21ron - iar in extrasul bancar nu aparea nimic la detalii. Nu-mi explic cum de au avut amabilitatea sa ne dea banii inapoi si inca atat de repede www.flickr.com/photos/48785266@N04/" target="_blank">Trotinete |
Cum anume ati primit notificarea, prin posta?
Si banii trasi din cont - doar ati observat ca s-a efectuat tranzactia prin extrasul de cont, nici o alta aprobare? adica daca nu verifici extrasul de cont, poti nici sa nu stii ce bani ti se transfera din contul tau?
paula2003 spune:
Eu ma-m trezit dupa 4 ani ca am impozit la un imobil pe care nu-l mai am. Am vrut sa vadn ceva si m-au fortat sa paltesc impozitul pe imobil cu penalitati..... ca sa pot face urmatoarea tranzactie. Dupa ce am platit cat mi-au cerut si a doua zi le-am adus acte doveditoare. Nu va pot descrie cat de mult timp a trecut sa-mi recuperez banii dati de 2 ori.
Pastrez toate chitantele pentru a le dovedi si asa depasesc gafa lor.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Cum anume ati primit notificarea, prin posta? Si banii trasi din cont - doar ati observat ca s-a efectuat tranzactia prin extrasul de cont, nici o alta aprobare? adica daca nu verifici extrasul de cont, poti nici sa nu stii ce bani ti se transfera din contul tau? |
Cam asa ceva.
Cand datorezi ceva statului si nu achiti, iti trimite statul o notificare de plata. Daca tot nu platesti, iti blocheaza contul(daca e gol il tin blocat pana intra bani pe care ii ia bine mersi, iar daca sunt bani ii ia pur si simplu). Tie nu iti cere nimeni aprobarea iar banca trebuie sa se conformeze.
A_Iulia spune:
Pai probabil ca m-au executat si pe mine...ca stiu de existenta unei amenzi vechi (platita, am chitanta, dar nu mi-au mai primit-o la politie, trebuia sa merg cu ea la administratia financiara si am renuntat).
Probabil ca m-au executat de mult din cont. Dar cum nu am obiceiul sa-mi verific prea des contul...
Oricum, nu mi se pare deloc normal sa-ti execute banii din cont fara nici o notificare suplimentara. Adica ceva de genul: fii atent, ti-am luat banii.
semiramida spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Cum anume ati primit notificarea, prin posta? Si banii trasi din cont - doar ati observat ca s-a efectuat tranzactia prin extrasul de cont, nici o alta aprobare? adica daca nu verifici extrasul de cont, poti nici sa nu stii ce bani ti se transfera din contul tau? |
Da, au trimis recomandata.
Exact, in extrasul de cont scria disp. nr.xxx si suma ca si cum as fi facut eu ordin de plata. Fiindca suma de pe notificare nu corespundea cu suma luata de ei nici nu m-am gandit ca au luat ei banii, ci ca mi-a clonat cineva cardul Am sunat la banca si asa m-am dumirit. Bine ca nu am sunat intai sa-mi blochez cardul ca atunci chiar ma enervam de situatie.
bird70 spune:
citat din mesajul lui ladyJ [quote]citat din mesajul lui Adina Iulia Cam asa ceva. Cand datorezi ceva statului si nu achiti, iti trimite statul o notificare de plata. Daca tot nu platesti, iti blocheaza contul(daca e gol il tin blocat pana intra bani pe care ii ia bine mersi, iar daca sunt bani ii ia pur si simplu). Tie nu iti cere nimeni aprobarea iar banca trebuie sa se conformeze. |
Eu sunt socata de chestia asta!!!!
Asta pe langa subiectul cu bancile care isi trag ce sume vor in contul unor imprumuturi fara sa anunte. E atat de umilitor sa isi bage cineva labele in conturile tale fara sa-ti ceara aprobarea sau sa te forteze sa platesti ceva care a fost deja platit pana nu aduci dovada. Mi se pare EXTREM de abuziv si ma intreb daca legislatia permite asa ceva.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
ladyJ spune:
Bird, pai aprobare nu iti cere pentru ca teoretic ei te-au somat sa platesti, ti-au trimis prin posta scrisorica cu restanta.(bine, asta nu inseamna ca o si primesti de fiecare data)
Daca in termen de x zile nu mergi la ei sa demonstrezi ca ai platit(daca ai platit) sau sa platesti(daca nu ai platit) se servesc din contul tau.
Nasol este cand ai platit o data si nu poti demonstra...cu chitanta.Aiurea rau de tot.
bird70 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Bird, pai aprobare nu iti cere pentru ca teoretic ei te-au somat sa platesti, ti-au trimis prin posta scrisorica cu restanta.(bine, asta nu inseamna ca o si primesti de fiecare data) Daca in termen de x zile nu mergi la ei sa demonstrezi ca ai platit(daca ai platit) sau sa platesti(daca nu ai platit) se servesc din contul tau. |
Legea prevede ca cineva (statul, banca, etc) poate scoate bani din contul tau fara aprobarea ta? Poate ai tu 100 de lei datorie la mine si eu pot sa te somez sa ii dai inapoi dar daca bag mana in buzunarul tau si ma servesc se numeste FURT. Daca nu reusesc sa ma inteleg cu tine te dau in judecata si imi recuperez banii. Trebuie sa existe niste etape care trebuiesc trecute. Trebuie sa existe un ordin judecatoresc sa iti ia cineva banii nu forta. Nu se poate sa iti traga oricine bani din cont cum ii vine.
Aici si daca am 2 conturi la aceasi banca si am un imprumut pentru care banca isi trage bani din unul din conturi, chiar daca contul ala e gol si celalalt are bani, nu au voie sa ia de acolo. Au nevoie de semnatura mea sa faca orice este in afara contractului.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
CorinaDani spune:
bird,
la noi se mai ocupa si executorii judecatoresti de instituirea popririlor pe cont. deci, nu oricine de pe strada are acces la conturile unei persoane .
alteori, popririle sunt emise direct de institutia in cauza, respectiv administratia financiara.
cand cineva are o datorie pe care nu o achita, desi i-au fost trimise notificari, atunci se poate institui poprire pe conturile persoanei respective, in acest sens sunt trimise adrese identice la toate bancile din localitatea respectiva; bancile verifica daca persoana are cont deschis, daca da, blocheaza contul si/sau efectueaza plata datoriei respective. probabil ca daca datornicul nu are cont deschis la nici-o banca, urmeaza poprirea pe salariu sau retinerea veniturilor de alta natura decat salariul (chirii, drepturi de autor, etc.)
oricum, din cate stiam, nu se poate pune poprire pe conturile in care titularul incaseaza indemnizatia de crestere a copilului si/sau alocatia, acestea sunt drepturi banesti asupra carora nu se poate dispune blocarea lor sau efectuarea platilor restante.
cand am platit singura amenda de circulatie "incasata" de sotul meu, d-na de la ghiseul trezoreriei mi-a spus foarte serioasa, sa pastrez cel putin 3 ani de zile dovada platii si confirmarea de primire, deoarece au existat numeroase situatii in care amenzile erau platite, dar persoanele respective figurau cu datorie si penalizari de intarziere...
o fi si factorul uman la mijloc, nu zic, dar si sistemul informatic e la pamant, probabil folosesc niste aplicatii facute de mantuiala, dar pe bani buni, si la fiecare up-date sau up-grade se mai pierd date, si nu sta nimeni sa reconstituie platile din anii anteriori, e mai usor pentru ei sa ceara dovada platii si sa faca corectia pe loc...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ladyJ spune:
Bird, habar nu am care e procedura exacta, dar asta este adevarul. Acum tu sa nu intelegi ca-s pentru , dar asa e.
Chestiunea asta se intampla si la persoane juridice, chiar anul trecut i s-a intamplat prietenei mele, care s-a trezit cu conturile firmei blocate de administratie, pt o datorie pe care ea defapt o platise doar partial..ma rog, incurcatura mare.
Instiintarea nu a primit-o desi ei spun ca au trimis-o.
S-a dus femeia sa faca plati la banca si s-a trezit ca nu poate , ca nu mai are din ce, toti banii incasati s-au dus la stat, si inca mai figura cu datorie, asteptau sa intre bani ca sa mai ia.
A urmat apoi o intreaga procedura de recuperare a banilor..intarzieri la alte plati, dureri de cap.