Copii singuri in avion

Copii singuri in avion | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

As vrea sa aflu experientele parintilor care au trimis copiii singuri pe avion...
Urmeaza sa imi trimit si eu baietelul...si as vrea sa stiu la ce sa ma astept!!!
Va fi insotit de o stewardeza tot timpul, dar...totusi...va fi singur....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

As vrea sa aflu experientele parintilor care au trimis copiii singuri pe avion...
Urmeaza sa imi trimit si eu baietelul...si as vrea sa stiu la ce sa ma astept!!!
Va fi insotit de o stewardeza tot timpul, dar...totusi...va fi singur....

Sinzi , Radu si David psihologul
www.youtube.com/watch?v=NDLoByR4EnI" target="_blank">David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Unde il trimiti si de unde? Face escala? Cati ani are baietelul?

Nu trebuie sa iti faci griji , oricum . Daca face escala, Sky Nanny il va insoti pana la imbarcarea in celalalt avion.
Va avea loc la culoar si la gat o 'gentuta' UM unde isi va tine documentele pt a nu le pierde si pt ca sa poata mai usor fi identificat ca UM ( unaccompanied minor) in caz ca se rataceste
( ceea ce, stai linistita , nu prea are cum sa se intample).
Pe avion va primi jucarii , ceva de colorat, va urmari programe pt copii si o poate chema pe sky nanny de cate ori are nevoie de ceva.Deci respectiva nu va sta cu el, insa va fi supravegheat in permanenta.

Daca zboara din USA in Ro - am vazut ca in USA e ok sa mearga parintii pana la poarta de imbarcare cu copilul chiar daca nu calatoresc.
Din Ro,la intoarcere din pacate nu cred ca se poate sa stea cineva cu el la poarta daca respectivul nu calatoreste. Nu se poate trece d econtrol pasapoarte fara boarding pass.Poate daca s-a schimbat cev ain ultimul timp.

Lara w18+ Jamie and Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Acum catziva ani am "calatorit" cu o fetitza de 8 ani de la Lyon la Timisoara. Am schimbat la Viena parca, acolo am pierdut-o (nici nu stiam ca e romanca) si in avionul de Timi, hop si ea. Atunci am intrat in voorba cu ea, si mi-a zis ca vine singura la bunici de la 4 ani. Am urmarit si am vazut in cele 2 avioane cum totul a fost impecabil. Ajungem la Timi, vine un nene si o ia in primire, ei si acum sa vedetzi : nenea o urca in autobuz, cu tot popurul, iar el se urca cu soferul. Mie mi s-a parut inadmisibil sa o lase singura. Nu a fost mare branza, dar a fost o lipsa clara de profesionalism. Aaa si in aeroport, au mai venit niste omuletzi de pe acolo si au inceput sa-i ia un super interviu dupa ce vazusesera ca stie romaneste, iar la sfarsit au declarat : wow ce dezghetzata e!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

copii mei au calatorit de cateva ori singuri, peste ocean. Bucuresti-Munchen-Montreal si retur, sau Bucuresti-Frankfurt-New-York si retur.

daca nu este temator de straini si se acomodeaza repede, atunci nu trebuie sa-ti faci griji, personalul din avion se ocupa cu prioritate de copil. este imbarcat cu prioritate, este preluat de la tine de catre un insotitor al companiei cu care zboara si dus la avion, acolo predat insotitoarelor de zbor direct in avion. daca este nevoie sa astepte in aeroport cateva ore, atunci este dus la camera de copii din aeroport si sta acolo cu supraveghetor pana vine momentul zborului.
in avion primeste mancare, suc, jucarele se poate uita le desene sau un film. i se ofera patura daca vrea sa doarma, are loc langa culoar, posibil chiar in primul rand.

atentie! este f bine sa te interesezi la compania cu care zboara, daca la intoarcerea din RO, atunci cand se trece de control pasapoarte, daca are nevoie de o procura de la voi parintii ca-i permiteti sa zboare insotit de catre un angajat al companiei X.
recent am avut probleme cu o astfel de procura, la autoritatile de frontiera pe Otopeni, cand copii mei trebuiau sa calatoreasca inapoi in Deutschaland. au fost refuzati de la zbor pe motiv ca eu, mama prezenta la aeroport cu ei, nu aveam o procura notariala.
deci, atuoritatile din Ro cer asta, indiferent de caz sau cetatenie. copii mei au doua cetatenii. un refuz de imbarcare te costa multi nervi si telefoane, sa nu mai spun ca cer bani in puls

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

in Ro, la imbarcare, copilul este preluat din aeroport de la persoana care il aduce acolo (matusa, bunic, bunica etc) fara ca acea persoana sa poata trece macar de controlul corporal, nu mai zic de control pasapoarte. chestia asta e asa de ani de zile.

editez, copii mei s-au simtit bine pe timpul zborului, baiatul a fost f incantat de stewardeze, fetei ii era putin rau la decolare, dar aveau grija de ea sa-i ofere apa cu lamaie, facea conversatie cu ea stewardeza, si erau tot timpul atente cu ei. e adevarat ca un zbor de 6, 7 ore e cam lung si plictisitor ptr un copil, dar daca reuseste sa adoarma atunci nu va mai fi asa lung timpul de zbor.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eu personal va felicit si va apreciez pe care care luati decizia de a v-a trimite copii singuri pe avion spre Romania si inapoi!
Eu nu am atata sange in vine sa pot lua o asa decizie cu toate ca sunt convinsa ca personalul are grija de copil pentru ca am vazut si eu pe viu cum se pune copii neinsotiti in avion care au avut o calatorie buna, frumoasa si fara peripetii !

Mergi la inceput

Petra, nici eu n-am avut sange in vine, mai ales in ziua cand au zburat. dar am spus ca odata si odata trebuie sa se intample si sa zboare singuri. ai mei sunt foarte obisnuiti cu zborurile, au zburat de cand erau de cateva luni.
dar nu mi-a fost usor si nu cred ca-mi va fi vre-odata usor. sa nu ma intrebe nimeni ce gaduri apocaliptice si idei de groaza am avut pana primeam telefon ca au ajuns cu bine.

am editat ptr o gresala gramaticala

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Kariguld, ei uite de gandurile alea ma tem eu.Este o chestie minunata sa petreaca copii vacantele in Ro. si mai ales asa isi cunosc mai bine familia de acolo, bunicii si invata limba romana. Sunt mult avantaje. Oricum baiatul este prea mic sa-l las singur si fata nu cred ca o trimit singura. Am sa incerc prima data sa=i trimit cu cineva cunoscut si apoi o sa mai vad !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

atentie! este f bine sa te interesezi la compania cu care zboara, daca la intoarcerea din RO, atunci cand se trece de control pasapoarte, daca are nevoie de o procura de la voi parintii ca-i permiteti sa zboare insotit de catre un angajat al companiei X.
recent am avut probleme cu o astfel de procura, la autoritatile de frontiera pe Otopeni, cand copii mei trebuiau sa calatoreasca inapoi in Deutschaland. au fost refuzati de la zbor pe motiv ca eu, mama prezenta la aeroport cu ei, nu aveam o procura notariala.
deci, atuoritatile din Ro cer asta, indiferent de caz sau cetatenie. copii mei au doua cetatenii. un refuz de imbarcare te costa multi nervi si telefoane, sa nu mai spun ca cer bani in puls

Bazar general pe DC

Kariguld, EXCLUS.

Cu ce pasaport calatoresc copiii tai? Daca calatorec cu cel romanesc poa' sa mai aibe 10 cetatenii ca nu conteaza.La aeroport esti numai cetatean al tarii al carei pasaport il folosesti.
Daca au pasaport strain ( si il folosesc pe acela) nu este nevoie de nici o procura.
Sunt tratati ca orice alt cetatean strain.
De unde stie Politia de frontiera ce alte pasapoarte mai veti voi? Le prezentati pe toate sau cum?
Te sfatuiesc pe cele romanesti sa le tii la pastrare si drept amintire si sa nu le mai folosesti cand calatoresti singura cu copiii in RO pt ca altfel vei avea mereu probleme cu procura.

Daca au offloadat copiii de pe zbor cu pasaport strain avand ca singur motiv faptul ca nu aveai procura au facut abuz.Poti s aceri despagubiri.

Cat despre 'camera copilului' asa ceva nu exista in RO. Nici macar camera pt schimbat bebelusul in unele cazuri.
La ultima calatorie mi-as schimbat bebele pe 2 scaune in sala de asteptare...si am zis merci ca am avut unde sa ma spal pe maini dupa-aia...

Lara w18+ Jamie and Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

fetelor, ce curaj aveti
Eu nu l-as lasa singur nici pana la Ploiesti
Asa e cand faci copil la batranete si mai e si baiat

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Multumesc de sfaturi!!!!
David are 7 ani jumate, si va zbura in vara asta!!!
El stie ca va merge singur si nu are nici o problma cu asta (noi zburam destul de des US-Ro, deci stie la ce sa se astepte), ii voi da jocurile lui preferate (nintendo, psp) si sper sa ii ocupe tot timpul!!!!
Eu am parte de niste bunici extraordinari si vacantele mele petrecute cu ei mi-au conturat copilaria...as vrea sa pot face la fel pentru David...

Mergi la inceput