Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
da, si siguranta personala, in special in trafic. mai ales atunci cand treci strada, daca te prinde rosu la jumatea trecerii nu dau buzna soferii peste tine si nici nu te claxoneaza....
bine, ca nu esti nicaieri in siguranta in proportie de suta la suta, dar macar atunci cand se intampla ceva, legea se aplica pana la virgula.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Uite aici daca e sa facem un calcul cit m-ar costa pentru doi copii:
http://www.aisb.ro/page.cfm?p=24
E atit de buna scoala asta de isi permite sa aiba asemenea taxe uriase?
Edit - la British School este 8100 de Euro juma' de zi la gradinita.
Daca e sa comparam scolile, asta ar fi o comparatie "fair". Gradinita care m-a costat pe mine atita banet in Romania nici nu intra in aceeasi categorie dupa parerea mea. Deci daca e sa comparam mere cu mere asta ar fi comparatia care trebuie facuta si de asta spunem eu ca daca e sa traiesti asemanator cu aici te costa de fapt cu mult mai mult.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/balerrina/balerrina.jpg)
balerrina spune:
Despre siguranta personala ...
Am locuit un numar sanatos de ani in Bucuresti si 12 ani in SUA (Baltimore, orasel Indiana, Chicago). Peste totm cand esti intr-un oras mare, siguranta este mai mica. Diferenta este insa ca in SUA: in orase mici este in general foarte safe; in orasele mari, daca ai bani si stai in comunitati mai afluente, este la fel de safe. In Bucuresti insa, este mult mai greu sa creezi aceste comunitati. Insa lumea care are mai multi bani a inceput usor usor sa se izoleze: merg numai cu masina sau cu taxi-ul, copiii merg la gradinite private. Nu spun ca e bine sau rau, ci doar prezint faptele.
In Baltimore nu m-am simtit in intregime in siguranta chiar daca nu mi s-a intamplat niciodata nimic. In Indiana si Chicago m-am simtit mereu safe.
-- C.
lai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balerrina Ce vreau sa spun este ca pana la urma se rezolva si in Romania insa este un frecus continuu de la chestiile simple pana la cele complicate. Si frecusul asta te uzeaza. Si exemplele ar putea continua. -- C. |
Intr-un registru similar, dupa un numar de ani in America, cand a fost sa ma marit am facut nunta in Romania. Nunta a iesit f misto si mai pe gustul meu decat as fi putut s-o fac in America (am fost si in America la nunti f frumoase, si la nunti care au durat mai multisor si unde s-a si dansat multicel - ca am fost si la altele care au durat patru ore din care s-a dansat douazeci de minute - da' nici una n-a fost asa lunga si saltareata precum nunta din Ro - criterii subiective de evaluare, evident). In plus, prietenilor din afara le-a fost mai usor sa vina in Ro decat ar fi fost invers.
La pret ma gandisem initial ca o sa iasa mai ieftin, si a iesit ceva mai ieftin, dar nu cu mult. In schimb mi-au iesit peri albi cu organizarea.. asa cum povesteste Balerrina mai sus ca pana la urma a rezolvat, tot asa si eu am rezolvat pana la urma, dar pana am rezolvat.. prestatorii de servicii aveau o intelegere foarte particulara a drepturilor si obligatiilor lor in colaborarea noastra
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Cu toate acestea, daca ar fi s-o fac din nou probabil tot acolo as face-o, insa de data asta as fi mai constienta la ce ma inham.
Lai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
anul trecut in noiembrie am venit ptr cateva zile in RO, printre altele am mers dupa certificatul de nastere al sotului, sa scoatem altul pentruca cel vechi ii fusese furat cu alte acte. avea o dovada de la politia germana, pe care ma tradus-o la notariat aici, sa inteleaga doamna functionara de la primarie dar ti-ai gasit, cica nu-i valabila pe teritoriul Romaniei
. da ce trebuie doamna? ce dovada de la politie? pai din orasul unde sa petrecut furtul.....care oras se afla in Germania....dar nu e valabila in Ro la primarie. deci, cum ramane pana la urma? nici ea n-a stiut.
pana la urma ne-a dat ce aveam nevoie....dar cu nervii de rigoare.
ca sa aflam cand ne-am intors acasa, ca puteam sa-l luam prin consulat, costa niste euro, dar vb sotului mai bine dai un ban si scapi de stres, nervi si milioane de explicatii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
La stresul cotidian adus in discutie si de lai ma refeream... zici ca nu exista cind traiesti acolo, ani multi si toti din jurul tau traiesc si fac la fel. Ti se pare ca e parca in neregula, dar il iei ca atare de cele mai multe ori, pentru ca esti presat si timpul tau e mai pretios... cind ajungi prin alte parti si vezi ca se poate face treaba si altfel, cind rezolvi o problema intr-un timp de zece ori mai scurt, intr-un mod civilizat si iesi cu zimbetul pe buze si cu ce-ti trebuie in mina nu si... si cu banii luati, atunci iti dai seamam de altfel de amploarea evenimentelor de genul acesta si influenta lor asupra vietii si sanatatii tale. Odata scos acest stres si timp pierdut din viata omului, acesta devine mult mai liber si isi consuma energia prin alte parti si pentru alte treburi sau placeri...
Pe de alta parte, sint convinsa ca nici in Occident, America, Canada sau Australia nu a fost dintotdeauna asa. Si aceste tari au trecut prin ce trece Romania acum si in Romania va fi ce e acum aici. Noi am plecat atunci cind am realizat ca asa este, numai ca schimbarile dorite se vor petrece dupa ce viata noastra se va fi incheiat. 20 de ani cit a trecut de la Revolutie, tinind cont ca tara e condusa de aceleasi persoane, ca la mentalitati se lucreaza prea putin, ca sistemul educational, scolar, dar si cel parintesc, inca isi cauta modelele... si multi, multi, din pacare prea multi factori care tin pe loc procesul de dezvoltare... sint mult prea putini ca sa-mi permit o comparatie intre Romania si restul tarilor pomenite. Nu e drept, ma doare sa o fac! Oamenii sint aceiasi peste tot, numai ca, existind dorinta, vointa si tarie pentru schimbari, in tarile din Occident, in America, in Canada, in Australia, s-au adunat oameni care au zis pina aici, trebuie sa facem ceva, caci altfel ne ducem undeva cu totii! Si au facut, au dat legi, au dat pedepse... si lumea, generatie dupa generatie, s-a educat si s-a civilizat.
Multe lucruri se fac aici nu neaparat din constiinta, ci din cauza faptul ca daca nu fac ii ustura rau... la buzunare sau li se bate obrazul frumusel. Mie nu mi-e teama ca Romania nu va ajunge si ea, daor ca va dura, din pacate, din cauza curentului numit balcanism cum imi place mie sa-l numesc, va dura un pic mai mult decit ne-am fi asteptat. Procesul a inceput de fapt, dar merge incet, ca melcul, pentru ca sint multi care nu au interesul sa mearga mai repede, iar cei care il au, isi vad de treburile lor si prefera sa-l lase pe altii... e un cerc vicios. Nu pot sa spun ceva despre oamenii din Romania si cred in ei, si ii consider cel putin la fel ca cei care traiesc deja in tarile dezvoltate pentru ca multi dintre cei plecati din Romania, intr-un timp mai scurt sau mai lung, se integreaza perfect si urca treptele sociale poate chiar mai repede decit unii nativi din tarile respective... si pentru mine asta ii face egali ca forta, putere si capacitate umana in general.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Ramona J spune:
Nelia, eu cred ca esti optimista. Romania nu ia masuri sa pastreze oamenii capabili (nu sariti in sus, nu zic ca nu-s oameni capabili in Romania - dar multi au plecat), dar sa mai atraga si altii din alte parti!
iileana spune:
citat din mesajul lui buli de cind is eu pe forum, subiectele astea is exact la fel ![]() e un fel de risu' - plinsu' |
Ntz, subiectul asta parca e altfel decit de obicei.
Remarca ieri Vikinga ca "europencele" au cam zis pas la dezbateri tura asta. Ca-s prea relaxate vis-a-vis de Romania ca sa se mai bage in controverse din astea.
Remarc eu azi ca si traitoarele din Romania au cam renuntat sa mai insiste ca se poate trai si-aici. Probabil ca-s prea ocupate cu supravietuirea la nivel elementar.
Asa ca, daca datile trecute se-ncingea paruiala intre cei "pro-Romania" si cei "huo Romania", acum au ramas rezidentele din Lumea Noua sa se felicite reciproc pentru buna idee avuta de a emigra.
A, da, si Guestus.
![](icon_smile_big.gif)
Topicul e mult mai calm decit de obicei, ceea ce e un semn bun.
------------------------------------------------------------------
O mentiune speciala pentru:
citat din mesajul lui bird70 Sotul meu a fost de 2 ori in Romania de cand am plecat din tara. De fiecare data si-a facut asigurare din asta, care sa-l scoata cu avionul/elicopterul din Romania si sa fie tratat in Viena in caz ca i se intampla ceva. |
Am trecut si eu prin asta.
O asemenea asigurare, tot cu scos de urgenta cu elicopterul si dus in "civilizatie" in caz de stejar-extrema-urgenta, am avut eu de pastrat cita vreme beneficiarul ei, extrem-extrem de apropiat mie, era in vilegiatura. Bine, eu ma obisnuisem cu bizareriile lui, o data la doi-trei ani sa dispara, singur si de capu' lui, numa' c-un rucsac in spate, citeva luni pe te miri ce coclauri, (deh, asa i se pare lui ca merita traita viata :), dar de data asta chiar m-a apucat, un pic, frica.
Stind asa cu hirtiile alea in mina si primind instructiuni unde tre' sa sun si ce tre' sa fac in caz de..., am realizat ca, doamne, chiar i se poate intimpla ceva, chiar acolo, brrr... Asigurarea mai includea si repatrierea trupului in caz de deces.
Banuiesc ca aceeasi frica a incercat-o si Bird in timpul calatoriei sotului ei.
Faptul ca la ea era vorba de cineva plecat in Romania iar la mine de cineva plecat in creierii Himalayei + zone limitrofe, nu mai conteaza.
Spaima in fata aventurii, a necunoscutului si a pericolului care pastea un membru al familiei era, probabil, aceeasi.
Sper ca sotul lui Bird s-a intors cu bine acasa.
Cel despre care va povestesc eu a venit inapoi extrem de ok si extrem de incintat, si, mai ales, extrem de impresionat de oamenii de pe acolo, dupa fro doo-trei luni de Nepal, Tibet, India plus Himalaya cum va zisei.
Nu, n-a facut nici macar o enterocolita
![](icon_smile_big.gif)
N-a facut enterocolita nici in tura urmatoare, citeva luni de Asia de sud-est (Cambodgia, Vietnam, Myanmar & stuff).
Poate ca, fiind locuitor al Romaniei, o fi mai rezistent
![](icon_smile_cool.gif)
Oricum, e bine ca amindoi calatorii, si cel din Romania si cel din Himalaya, au fost precauti.
------
In treacat as spune si ca am vazut la televizor ca o afacere de succes aicea, unde traiesc eu, in Ro, este "turismul medical". Grupuri organizate de cetateni straini care vin in Romania pentru a se trata (stomatologie, chirurgie plastica, lucruri de acest gen) in clinici romanesti, cu medici romani, si carora li se organizeaza practic sejurul cu totul, incluzind si ceva turism in adevaratul sens al cuvintului dincolo de treaba pe care o au ei de rezolvat.
Ma intreb ce asigurari medicale isi fac acesti oameni cind vin in Romania. Tot din alea cu scos cu elicopterul si dus in civilizatie?
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Deci ca regula generala, un spectacol in Romania costa de cel putin 10 ori mai putin decat un spectacol din America ... cu toleranta de rigoare. |
Buflea tu nu exagerezi asa putintel??? NY are Carnegie are Met-ul are in general Lincoln Center-ul cu diversele.
Mai lasa-ma e al doilea oras dpdv opera din lume . Cat vrei sa coste?
Uite al meu are abonament la Carnegie si eu nu. Eu imi cumpar bilete cand pot veni si dezlipi de copii pentru ca eu nu cred in baby-sitting. Per total eu platesc cam alelasi pret pentru patru spectacole luate cu o saptamana inainte cat el pentru tot anul.
La fel la Met. Mi-a venit niste prietene din facultate in vizita si am mers la Met in decembrie si in weekend cand e plin de turisti. N-am mai gasit main floor si nici grand tier si am platit biletele de zici ca decolam nu alta. Dar altfel gasesti bilete la 65 in timpul saptamanii si ascultii primele voci ale Terrei. De exemplu Jazz. Noi mergem la brunch nu seara ca sa putem lua si copiii cu 25 de dolari la Blue Note in Village. Cat costa Laptaria?
A compara NY cu Bucurestiul sorry, dar e aiurea comparati-l cu Washigton DC-ul pentru titulatura. Viata culturala a NYC-ului o compari cu Parisul, Londra, Scala, Tokyo si cam atat.
Legat de gradinita e uite in Long-Island poate fi free. In districtul asta scolar e oferit public free:
http://portjefferson.ny.schoolwebpages.com/education/district/district.php?sectionid=1
Mai ieftin nu poti.
Iileana turismul medical se practica colosa in Mexic ce sa meri pana-n .ro . Dar nu merita.
In schimb maica-mea care e in concediu medical si se trateaza pe aici cand vine in .ro nu are asigurare medicala romaneasca pentru ca nu are continuitate in munca!
![](bang.gif)