Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 21
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana A, Conchita, eu cred numa' ca e pacat ca a trebuit sa astepti sa descoperi ca s-a inventat teatrul contemporan taman la Detroit, ca pe ceva nemaivazut si nemaiauzit, cind ii aveai atit de la indemina pe Andrei Serban si/sau Silviu Purcarete. In rest, reinterpretezi si tu cum iti place. Si nu, nu te urmaresc in mod special, nici n-as avea cum dat fiind ubicuitatea ta pe forum :), insa, recunosc, formulari de genul: "nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti." etc. imi atrag atentia. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
extraordinar, deci un andrei serban si un silviu purcarete, ambii dizidenti in propria tara post-comunista (sau crezi ca nu-mi amintesc odiosenia intamplata lui serban la National) fac cultura unei tari si mai ales fac teatrul contemporan mondial. tu te auzi ce spui? mai ales cand dai exemplu cu Faust redivivus??!! hahaha. si detroit cum a aterizat in povestea cu mine? la fel ca si incultura, enterocolita si himalaia, banuiesc. adica din cer si total pe-alaturi.
cat despre al doilea paragraf, care e problema? imi mentin afirmatia pentru ca e verificata si paraverificata, nu de mine, ci de forurile superioare care tot evalueaza romania regulat cand intinde mana dupa fonduri externe. ca alea interne se duc in gaura economiei negre si a evaziunii fiscale. te-ai simtit ofensata? nu ar trebui, faci parte din...era sa zic enclava, dar neah, faci parte dintre cei in denial: asta este romania, plus ca e a noastra, sper ca nu ai pretentia la monopol. tu poti fi fericita in curticica ta, asa cum zic allinta si restul lumii, atata vreme cat ai tai sunt ok, fiindu-ti indiferent de rest? pai, sorry, care e mai patriot in cazurile astea, aud? si, in conditiile astea, nu imi dovedesti, de fapt, spusele? pentru ca nu, iileana, nu poti sa stai fericit in cea mai corupta tara europeana, daca ai constiinta.
si-acum lasa-ma sa ma rezerv pentru luni cand vine Guestus, la el e ceva mai evidenta intentia, macar ca e onest si si-o asuma.
columbiana spune:
citat din mesajul lui allinta Iarasi impartasiti impresii, culese in urma cu cativa ani. Nu mi s-a intamplat ca un functionar al statului sa fie badaran, in schimb, vanzatoarele sunt groaznice. Langa locuinta mea este un mini-market, care dupa ce a concediat vanzatoarele si stau la vanzare doar patronii si familia, vanzarile au crescut atat de mult, incat au adus produse noi si au investit in ghivece imense de flori pt decor. Fostele vanzatoare, se strambau la clienti, de parca erau musafiri nepoftiti si au mai si furat din incasari. Asta este un caz singular, altele nu cunosc. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
eu am trecut prin patru aeroporturi in martie, spre Romania: Montreal-Munchen-Bucuresti-Tirgu Mures; stiind lectia,pentru ca fac plimbarea anual, am avut grija sa am haine si papuci care nu piiuie la control, nimic interzis in bagajul de mina, etc;
in fiecare aeroport au fost amabili, nu m-am descaltat, nu am piuit:)), pasaportul l-am pastrat in mina in timp ce haina+geanta treceau prin scaner;
numai ca amabilitatea s-a sfirsit la trecerea Bucuresti-Tirgu-Mures unde puztoiul acela de baiat, pe un ton ridicat a tzipat sa-mi las pasaportul in tava si sa ma descalt; apoi privindu-ma de sus m-a intrebat daca e prima data cind calatoresc ; si de acolo incepea "civilizatia"; pardon, a inceput cu fatuca de la casa de schimb din aeroport din Buc. care a uitat sa-mi dea restul la schimb, iar cind l-am reclamat s-a "consultat" cu colegele emitind comentarii cu voce ridicata la adresa clientilor de genul meu; apoi am avut placerea nerabdarii casierei de la Billa, din aeroport, alta "dulceatza de femeie"; no comment, ramin la impresia ca mai avem mult pina sa ne schimbam, in primul rind serviciile, politetea si curatenia; astea lovesc ochiul si simtul calatorului prin Romania si inca au mult de suferit;
ca in spatele zidului de doi metri de proaspat patron roman prosper e marmura de Carrera si eu declar ca mie mi-e bine in Romania, conteaza mai putin, parol.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
beren spune:
citat din mesajul lui iulianm Zi si tu de la Alabama la Washington sau Vermont, nu fii asa restrictiv. O sa-i dai impresia ca numai in Sud se joaca basketball |
Nu chiar tot, doar vreo 95%.
xenocid spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe ca in spatele zidului de doi metri de proaspat patron roman prosper e marmura de Carrera si eu declar ca mie mi-e bine in Romania, conteaza mai putin, parol. |
Carrera e masina, Carrara e marmura. Restul e gargara.
columbiana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui xenocid
Carrera e masina, Carrara e marmura. Restul e gargara. Come to the Dark Side. We have cookies! |
mda, e cum spui tu cu marmura si cum spun eu cu restul.
vikinga spune:
nu vi se pare si voua interesanta treaba asta cu armate de bone, menajere si tot tacimul...? nu simtiti asa in aer miros de telenovela, doamne cu servitoare si latin america? ajungem la ce zice conchita ori ba? ca nu se poate frate sa fii si societate moderna cu mentalitatea aferenta si sa tropai pe tocuri in casa ca sa arati ca esti doamna casei si fete tinere si sarace sa frece podelele in urma.adina incercam un studiu al mentalitatii actuale romanesti. si-s stirnita de 2 subiecte pe dc, unele postari m-au lasat masca. ca ala cu sofer si bona cind el e falit si ea sta acasa. si mai e o postare dar pe aia chiar nu o zic ca iese cu scandal:) plus de o cunoscuta ce are copil de 10 luni, bona la respectivul bebe si ea sta si joaca farm ville pe facebook:) si mai e si in CIC.pt ca mie imi e imposibil sa cred ca toate-s femei de afaceri ori mari carieriste care sa trebuiasca neaparat sa-si lase copiii mici cu bona si mai ales sa aiba nevoie zilnic ori chiar permanent de servitoare in casa.in germania e in primul rind ilegal sa-ti iei sclava permanenta pe 400e bucata.aaah doresti asuprire din asta pai platesti nu gluma.regula e ca o menajera sa nu munceasca mai mult de 8 ore pe zi, ce este peste is ore suplimentare si se platesc ca atare. tre sa aiba libere, concediu ca orice angajat.familia sotului a trebuit sa angajeze 2 insotitori specializati care sa supravegheze astfel in ture o matusa in virsta, nu e legal sa iei filipineza si gata pt 400euro te-ai scos. fiecare vreo mie si ceva de euro bani in mina plus pe atit taxe, sarea costul per total 5000 euro/ luna lejer si nici nu era matusa supravegheata permanent, ci doar 16-18ore din 24.tot se arata in stinga si-n dreapta uite hotii de impozite, las' ca banii vin si din contributii multe si marunte.si nu stiu nu-i aici mentalitatea.nemtoaicele astea birfite si facute in fel si chip, ca-s urite, nerujate, paroase, reci si mai ziceti voi dar isi cresc copii singure, nici nu au ajutorul unui sist al creselor ca in franta, fac si mincare ca ce s-a mai minunat tata cind a venit la mine si la un tur cu ciini pe la ora 6 mirosea de pe la case a mincare calda, el cica ia uite dom'le ca si nemtoaicele gatesc.si eu am ajutor care vine cind si cind, 10€/ora, 6-7 ore odata si o chem sa zicem asa o data pe sapt uneori o data la 2 sapt pt curatenie generala, ies undeva la 200euro lunar. restul fac eu si nu mi-e jena deloc, ba inainte sa vina doamna la curatenie mai verific prin baie sa nu-i las sa-mi spele in brinici wc-ul.tot cochetez de pe cind al doilea copil era mic sa iau ba o au-pair, ba pe cineva la menaj, dar nu stiu de ce tot nu ma impac cu ideea, cred ca o sa creasca copiii mari pina la urma si o sa uit:) oricum un ajutor citeva ore pe sapt mi se pare suficient. avem si sofer la firma, dar nu-l folosim in stil latino american ca pe un soferul al nostru, el e angajat la firma, deci nu-i tratat ca sclavul la patron care tre sa ne faca noua treburile alea de nu ne plac ori nu avem chef.is asa niste diferente marunte dar care zic destul.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
columbiana spune:
nici aici nu e moda bonelor si nici macar moda bunicilor care de voie de nevoie cresc nepotii (serviciile de curatenie sunt prestate de firme), si au quebecosii 3+ copii, si ce se mai aduna la numaratoare din familiile refacute, dar vad in schimb extrem de multi...barbati ocupindu-se de copii (in parcuri, la medic, la sedinte cu parintii, etc); nu ma dezvolt ca ajungem la barbatul roman si ma trezesc cu cartonas de la moderatori.
Llaura spune:
Carara, carera, nici o diferenta; interviu la tv romanesc, nu spui ce post , intervievata o ...tovarasica. Intrebare: "va iubeste Cutarel?" "Nu stiu, ca mi-a promis un Porsche Cayenne dar pana nu vad nu cred". Verba volant, carrera manent
Llaura spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe si au quebecosii 3+ copii, si ce se mai aduna la numaratoare din familiile refacute, dar vad in schimb extrem de multi...barbati ocupindu-se de copii (in parcuri, la medic, la sedinte cu parintii, etc); |
Corect! Si eu am observat pe aici acelasi lucru.
iulianm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Nu chiar tot, doar vreo 95%. |
Tu te referi la highschool sau la college?