Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si salariile medii sunt de 10 ori mai mici in Ro fata de State

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Un bilet la teatrul la TNB: tocmai ce spusesem ca valoareaza ceva in jur de 7-10 EUR (in sensul ca e cam 30 RON, maxim 40 RON, biletele de la Nottara sunt ceva mai ieftine)

Deci ca regula generala, un spectacol in Romania costa de cel putin 10 ori mai putin decat un spectacol din America ... cu toleranta de rigoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Mama ce nestiutoare sunt. Locuiesc in Chicago de 8 ani, e drept in nord, si in afara de zona de sud care ptr mine e rea toata (stiu ca nu e asa, dar e mai usor de evitat) habar nu am unde este periculos si unde nu. Cum aflu, please?

Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Acu' vad ca aici se discuta de toate pentru toti, talmes balmes ca la Nashu, asa ca sa bat si eu campiile alizee in ton.

M-am gandit ca dupa ce m-am implicat in dispute legate de diferitele zone din America, apoi pro si contra India sa o contrazic in final si pe Mik (nu de alta, dar macar sa se supere pe mine un numar semnificativ de persoane ) in legatura cu afirmatia ca in Mexic e cam ca in Romania, desi n-am fost in Mexic personal si dc. m-as duce doar la resort o sa ma duc. Pe langa ca nu se poate bea apa de la robinet, in Mexic biznisul cu rapiri de persoane, mai ales copii si desigur middle class si upper middle class este f. raspandit si este extra mega cunoscut ca Mexico City este deosebit de unsafe. Prietenii mei cei mai buni s-au mutat aici din Mexico city, tocmai din cauza ca le era frica de aceste rapiri. Uite aci:
http://www.solutionsabroad.com/en/security/security-category/kidnapping-in-mexico.html

Asta se intampla din cauza ca sunt ff multi saraci. Macar in Romania inca nu am auzit. Plus razbeluri cu drogurile.

Acu' sa nu imi ziceti "eu stau in Mexic si n-am fost rapiti" (inca)--asta nu e argument

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Acu' vad ca aici se discuta de toate pentru toti, talmes balmes ca la Nashu, asa ca sa bat si eu campiile alizee in ton.

Hai ca ai fost mortala

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

sa mergi zi de zi ... De exemplu, nu prea am ce sa caut in South Chicago decat daca nimeresc din intamplare, insa in Baltimore din pacate spitalul si universitatea de medicina,

Asa este, mergi un block away din portul turistic si deja te uiti peste umar la fiecare zgomot in Baltimore. Cu placere pentru informatii (autobuzele express, Metra si Blue line sunt in general sigure).

Edit: Polux, pe langa ce am scris deja pe directia nord-sud langa Lake Shore, mai sunt de evitat zona lui Gretna Greens (au fost niste povesti oribile acolo la public projects) la nord de Loop, zona vest de Cottage Grove pana la, departe spre Cicero iar in sud exista enclave de zone sigure doar pe la 95th street, comunitati de lituanieni/polonezi care dispar incet in timp. Vest, odata ce ajungi la Avenues e ok, iar nord- Schaumburg, Crystal Lk. sunt foarte sigure. CPD are statistici anuale de safety, cred ca le gasesti online.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:
citat din mesajul lui buli

de cind is eu pe forum, subiectele astea is exact la fel
e un fel de risu' - plinsu'

Ntz, subiectul asta parca e altfel decit de obicei.

Remarca ieri Vikinga ca "europencele" au cam zis pas la dezbateri tura asta. Ca-s prea relaxate vis-a-vis de Romania ca sa se mai bage in controverse din astea.

Remarc eu azi ca si traitoarele din Romania au cam renuntat sa mai insiste ca se poate trai si-aici. Probabil ca-s prea ocupate cu supravietuirea la nivel elementar.

Asa ca, daca datile trecute se-ncingea paruiala intre cei "pro-Romania" si cei "huo Romania", acum au ramas rezidentele din Lumea Noua sa se felicite reciproc pentru buna idee avuta de a emigra.
A, da, si Guestus.

Topicul e mult mai calm decit de obicei, ceea ce e un semn bun.

------------------------------------------------------------------

O mentiune speciala pentru:
Citat:
citat din mesajul lui bird70

Sotul meu a fost de 2 ori in Romania de cand am plecat din tara. De fiecare data si-a facut asigurare din asta, care sa-l scoata cu avionul/elicopterul din Romania si sa fie tratat in Viena in caz ca i se intampla ceva.

Am trecut si eu prin asta.

O asemenea asigurare, tot cu scos de urgenta cu elicopterul si dus in "civilizatie" in caz de stejar-extrema-urgenta, am avut eu de pastrat cita vreme beneficiarul ei, extrem-extrem de apropiat mie, era in vilegiatura. Bine, eu ma obisnuisem cu bizareriile lui, o data la doi-trei ani sa dispara, singur si de capu' lui, numa' c-un rucsac in spate, citeva luni pe te miri ce coclauri, (deh, asa i se pare lui ca merita traita viata :), dar de data asta chiar m-a apucat, un pic, frica.
Stind asa cu hirtiile alea in mina si primind instructiuni unde tre' sa sun si ce tre' sa fac in caz de..., am realizat ca, doamne, chiar i se poate intimpla ceva, chiar acolo, brrr... Asigurarea mai includea si repatrierea trupului in caz de deces.

Banuiesc ca aceeasi frica a incercat-o si Bird in timpul calatoriei sotului ei.

Faptul ca la ea era vorba de cineva plecat in Romania iar la mine de cineva plecat in creierii Himalayei + zone limitrofe, nu mai conteaza.
Spaima in fata aventurii, a necunoscutului si a pericolului care pastea un membru al familiei era, probabil, aceeasi.

Sper ca sotul lui Bird s-a intors cu bine acasa.
Cel despre care va povestesc eu a venit inapoi extrem de ok si extrem de incintat, si, mai ales, extrem de impresionat de oamenii de pe acolo, dupa fro doo-trei luni de Nepal, Tibet, India plus Himalaya cum va zisei.
Nu, n-a facut nici macar o enterocolita .
N-a facut enterocolita nici in tura urmatoare, citeva luni de Asia de sud-est (Cambodgia, Vietnam, Myanmar & stuff).
Poate ca, fiind locuitor al Romaniei, o fi mai rezistent .

Oricum, e bine ca amindoi calatorii, si cel din Romania si cel din Himalaya, au fost precauti.
------

In treacat as spune si ca am vazut la televizor ca o afacere de succes aicea, unde traiesc eu, in Ro, este "turismul medical". Grupuri organizate de cetateni straini care vin in Romania pentru a se trata (stomatologie, chirurgie plastica, lucruri de acest gen) in clinici romanesti, cu medici romani, si carora li se organizeaza practic sejurul cu totul, incluzind si ceva turism in adevaratul sens al cuvintului dincolo de treaba pe care o au ei de rezolvat.
Ma intreb ce asigurari medicale isi fac acesti oameni cind vin in Romania. Tot din alea cu scos cu elicopterul si dus in civilizatie?
www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

nu te amagi cu asta; si de aici se pleaca in Cuba in acelasi tip de turism (medical) pentru ca pentru canadieni e ieftin, ajung imediat la rind, sunt tratati ca privilegiati; si totusi, e cam departe Cuba lui Castro de azi de Canada, si proportia nu o schimba turismul medical.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Cel despre care va povestesc eu a venit inapoi extrem de ok si extrem de incintat, si, mai ales, extrem de impresionat de oamenii de pe acolo, dupa fro doo-trei luni de Nepal, Tibet, India plus Himalaya cum va zisei.

Namaste! Asta DA viata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Fiecare cu ce-l doare si, in ton cu Ruxij, mai dau si eu de-o bataie acolo la alizeu
Stau si ma minunez ce preturi platiti voi la gradinite pe langa NY

Nu de alta, dar la 45min de Chicago eu platesc 950$/luna pentru full time (adica intre 8 si 12 ore/zi). Asta-i pretul zonei si asta era o gradinita cotata f. bine. Mentionez ca nu-i zona de lux sau mai stiu eu ce bogatani! Am fost f. multumita de serviciile lor, dar preturile mi se par astronomice si cand ambii parinti lucreaza nu ai incotro.
Pentru parintii care lucreaza full time pretul pentru ingrijirea unui copil de varsta 6 saptamani la 1 an costa 1500-1600$/luna !!! Apoi pana spre 5 ani scade la 950$/luna.
Daca ai 2 copii in gradinita si mai pui acolo o activitate extra te apropii de faliment. de ex. am verificat la patinaj artistic costa spre 50$/ora.

Iar legat de spectacole si eu sunt nemultumita de genul pe care il abordeaza. Acum este moda musical si povesti (Shrek, Frumoasa si Bestia, ,Lion KIng), etc. Si biletele sunt peste 100-200$.
Vreau sa merg anul viitor in februarie la un show de ballroom dancing si biletul va costa vreo 130 fara sa fie chiar in randul 1.
La orice spectacol mai apare parcarea (cam 20$) + taxe si platesti 160$/bilet in loc de 130$.

Mi-e dor de comediile si dramele de la Teatrul National, Bulandra sau Nottara, etc cu Damian Crasmaru, Adela Marculescu, Dan Puric, Emilia Popescu etc, etc.
Piese care iti incantau sufletul.

Una peste alta de nimic nu sunt ingrijorata asa cum sunt de sistemul de inavatamant. Nu stiu in alte state cum o fi, dar la noi in IL au taiat f. multe fonduri si din anul scolar 2010/2011 se va simti infiorator scaderea calitatii. Cunosc o mamica care lucreaza la scoala generala din zona mea si mi-a spus ca f. multi profesori au fost dati afara si orele se vor tine cu suplinitori. Cu cateva clase luate la community college si instalatorul devine suplinitor (fara gluma).

Vor fi taiate programe speciale care ofereau extra ore de mate, chimie, engleza, etc, deci copii mai slab pregatiti.Asta stiu sigur din spusele unor colegi care au copii la scoala generala si liceu.
Daca vrei sa dai la facultate (sa zicem farmacie, e doar un ex.) intai trebuie sa ai 4 ani de facultate si apoi sa aplici la farmacie. Adica ma duc intai sa fac biologie sau chimie si apoi dau la farmacie. De ce???

De burse nu mai vorbesc. Am o prietena cu copil de 17.5 ani si a a inceput sa caute asiduu unde va aplica. Ca sa te incadrezi la bursa parintii trebuie sa fie chiar saraci (sub 100k/an/familie parca - depinde de universitate), daca iei loan atunci te ingropi in datorii.
De ex. institutul de optometrie din Chicago taxeaza cam 33000/an universitar. Daca faci 4 ani faceti socoteala.
Mai pune si locuitul, transportul, cartile (care si aste asunt f. scumpe).
Ma gandesc ca pana merge fii-mea la liceu juma' de cursuri se vor tine online numai. (acuma are 5.5ani).

Sanatate tuturor,

Carolyne

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne
Una peste alta de nimic nu sunt ingrijorata asa cum sunt de sistemul de inavatamant. Nu stiu in alte state cum o fi, dar la noi in IL au taiat f. multe fonduri si din anul scolar 2010/2011 se va simti infiorator scaderea calitatii. Cunosc o mamica care lucreaza la scoala generala din zona mea si mi-a spus ca f. multi profesori au fost dati afara si orele se vor tine cu suplinitori. Cu cateva clase luate la community college si instalatorul devine suplinitor (fara gluma).

Criza asta si scandalurile politice (Blago) au impins IL aproape de bankruptcy. Unele agentii de stat au fost platite cu IOU's, ca in CA. Dar se va redresa in curand. O optiune posibila in Chicago sunt scolile private (cel mai mare sistem din US, 14 mii de elevi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

La oferta culturala se poate compara Bucurestiul cu Houstonul de exemplu, si, pentru un profan ca mine, amandoua ies bine la capitolul asta - ai opera, ai simfonie, ai balet, ai concerte de muzica usoara, ai teatre gramada, muzee si galerii, si la preturi accesibile. Nu se compara cu un New York (unde ai oferta mult mai variata si alt nivel calitativ cel putin la unele dintre ele, si, in general, si preturi pe masura), si nu se compara nici cu vreun oras mai mititel din Romania sau din SUA.

Lai

Mergi la inceput