Bancile isi fac de cap

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Am inteles intr-unul din SMS-urile de la ei ca imi pot bloca contul in care mi se vireaza salariul daca nu ''reactualizez datele"... Nu stiu daca e doar asa, sa sperie sau adevarat. Ca noua ni s-a trimis si la firma hartiile respective si am fost obligati sa le completam de la contabilitate.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

nu cred ca-ti blocheaza ei ceva daca nu le spui cum stai cu starea civila...dar banca incearca sa impinga la limita totul.
poti sa iei si credit pe card...sau e doar de debit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:

Am inteles intr-unul din SMS-urile de la ei ca imi pot bloca contul in care mi se vireaza salariul daca nu ''reactualizez datele"... Nu stiu daca e doar asa, sa sperie sau adevarat. Ca noua ni s-a trimis si la firma hartiile respective si am fost obligati sa le completam de la contabilitate.

nu cred ca-ti blocheaza ei ceva daca nu le spui cum stai cu starea civila...dar banca incearca sa impinga la limita totul.
poti sa iei si credit pe card...sau e doar de debit?

Ptr credit ar trebui sa deschid linie separata (nu stiu exact ce inseamna asta, ca n-am tangenta cu domeniu).
Eu si sotul meu am cam cumparat totul cu bani in mana. Si bani daca am avut nevoie, am luat numai de la rude, cu titlul de imprumut. Noi evitam cat se poate de mult bancile si imprumuturile in banci, asta e regula sotzului si vine ca o regula a familiei lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:

Da, si la noi la fel. Am reactualizat datele la 30 noiembrie prima data, dupa care au venit cu aceleasi formulare la care s-a adaugat unul in care trebuia sa dau informatii din care sa se prinda ei daca spal sau nu bani ..in februarie...
M-am suparat tare si am scris numai prostii...ce scandal mi-a facut o tanti sefa de la BCR....inclusiv amenintare ca-mi blocheaza contul la 1 aprilie (dupa cum urla, nu cred ca era pacaleala).
Si eu la fel. Am doar un amarat de card de debit pt. a primi salariul...

Aaaaa...si mai e o chestie. Cand m-au prims prima data in noiembrie cu actualizarea m-au pus sa semnez ca sunt de acord si cu NOILE comisioane percepute de banca...ca..nah...doar nu stateam juma' de ora la coada degeaba...

Mergi la inceput

geniest ai zis cuvantul magic: aia e banca cu pricina. Lucram oare in cadrul aceleiasi corporatii?

Mergi la inceput

Si de ce nu plecati la alta banca daca nu va convine bcr cum va trateaza? ce este asa greu? deschizi un alt cont si la bcr spui byebye.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu mai "injurati" bancile degeaba deoarece chestia cu reactualizarea datelor e impusa de BNR ! bancile, la randul lor, pun presiune pe clienti, pentru ca pot fi penalizate de BNR, in urma controalelor...

a, ca sunt probleme legate de taxe, comisioane si penalizari, da, fiecare banca are politica ei si mi se pare normal ca, asa cum te uiti lunar la avizierul blocului sa vezi cat ai de plata la intretinere (de exemplu) tot asa, sa mai faci un drum la banca, din cand in cand, sa verifici daca au fost modificate dobanzile, taxele si comisioanele, mai ales daca ai card de credit sau alta forma de imprumut.

e o cheltuiala prea mare si inutila, din partea bancilor, sa instiinteze personal schimbarea taxelor/dobanzilor/comisioanelor, prin scrisori trimise acasa, la toti clientii din baza de date...unii si-au schimbat demult domiciliul, altii nu mai sunt printre noi sau in tara, altii au renuntat la relatia cu banca respectiva dar au omis sa-si inchida conturile, samd.

ca regula generala, cititi bine (si intrebati daca aveti nelamuriri), orice formular inainte de a-l semna...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

nu mai "injurati" bancile degeaba deoarece chestia cu reactualizarea datelor e impusa de BNR ! bancile, la randul lor, pun presiune pe clienti, pentru ca pot fi penalizate de BNR, in urma controalelor...

a, ca sunt probleme legate de taxe, comisioane si penalizari, da, fiecare banca are politica ei si mi se pare normal ca, asa cum te uiti lunar la avizierul blocului sa vezi cat ai de plata la intretinere (de exemplu) tot asa, sa mai faci un drum la banca, din cand in cand, sa verifici daca au fost modificate dobanzile, taxele si comisioanele, mai ales daca ai card de credit sau alta forma de imprumut.

e o cheltuiala prea mare si inutila, din partea bancilor, sa instiinteze personal schimbarea taxelor/dobanzilor/comisioanelor, prin scrisori trimise acasa, la toti clientii din baza de date...unii si-au schimbat demult domiciliul, altii nu mai sunt printre noi sau in tara, altii au renuntat la relatia cu banca respectiva dar au omis sa-si inchida conturile, samd.

ca regula generala, cititi bine (si intrebati daca aveti nelamuriri), orice formular inainte de a-l semna...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, e mai simplu sa arati cu degetul si sa zici "hotii", decat sa gandesti ca si bancile lucreaza dupa niste reguli impuse.

E mai simplu sa zici "hotii, mi-au luat bani din cont", decat sa gandesti ca au luat pentru ca esti restantier.

Si exemplele pot continua.

Banca nu este o fundatie umanitara.

Iar comparatia bancii cu camatarii e penibila. Banca nu-ti baga cutitu-n ficat.

(evident, nu ma referam la tine, ci la modul general, pe tine doar te-am citat, pt ca ai spus niste lucuri de bun simt)

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Problema este ca in toate subiectele de genul asta deschise autorul nu spune nene tot....ascunde juma de adevar. Si pici ca fraierul in capcana sa-ti chinui creierii sa explici...si autorul se amuza ca el stie ca este vinovat.

Mergi la inceput

Pe mine nu ma deranjeaza atat de mult ce fac bancile si politica lor. Ma deranjeaza ca nu pot alege sa fiu platita alt fel. Sunt practic obligata sa apelez la banci datorita legii.
Nu ma intereseaza ce impune BNR. Ma deranjeaza ca sunt fortata sa ajung intr-o astfel de situatie.
Si daca ma mut la alta banca, ce? Nu va fi la fel? Nu vor dori sa imi actualizez datele fie ca am credit sau nu?
Daca tot au bancile astea in baza de date cine are credit si cine nu, cine are deschis contul ca sa primeasca salariul, de ce baga in aceeasi oala pe toti? De ce tot au nevoie de noi date de vreme ce nu opereaza nici macar cu alea vechi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:

Pe mine nu ma deranjeaza atat de mult ce fac bancile si politica lor. Ma deranjeaza ca nu pot alege sa fiu platita alt fel. Sunt practic obligata sa apelez la banci datorita legii.
Nu ma intereseaza ce impune BNR. Ma deranjeaza ca sunt fortata sa ajung intr-o astfel de situatie.
Si daca ma mut la alta banca, ce? Nu va fi la fel? Nu vor dori sa imi actualizez datele fie ca am credit sau nu?
Daca tot au bancile astea in baza de date cine are credit si cine nu, cine are deschis contul ca sa primeasca salariul, de ce baga in aceeasi oala pe toti? De ce tot au nevoie de noi date de vreme ce nu opereaza nici macar cu alea vechi?

Pentru ca bazele de date sunt varza. Noroc cu BNR ca mai obliga din cand in cand bancile sa puna ordine in ele....

Mergi la inceput