bucate gustoase
Hristos a inviat tuturor mamicilor iubitoare de a sta la bucarari, deci am sa va prezint 2 retete foarte gustoase"
1.Ciorba taraneasca cu carne de porc:
Ingrediente:
1 kg oase de porc afumate cu carne , 1/2 varza mai mica, 1 ceapa, 1 telina mica, 1 cartof, 1 morcov, 1 ardei, sare, pulpa de la 3 rosii, verdeata.
Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa la fiert cca 400 ml, cand a dat in fiert punem oasele le tinem 5 min, indepartam apa si le spalam bine pentru a indeparta mirosul de fum. Punem oasele in cca 2-3 l apa la fiert. Se curata separat legumele, le tocam cubulete. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga legumele, fara cartof. Se lasa sa fiarba cca 30 minute. Se adauga apoi cartoful, rosiile si sare dupa gust. Cand este gata se adauga verdeata tocata marunt.
2.Chiftele
Ingrediente
800 gr carne tocata,5 catei usturoi,1 lingurita sare,1 lingurita piper,3 fire patrunjel tocat,2 linguri pesmet, 2 oua
Preparare
1.Se amesteca bine toate ingredientele pentru chiftele. Amestecul se poate pastra la frigider pana doriti sa le prajiti.
2.Se formeaza chiftelutele cu mainile umede.
3.Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie.
4.Se scot pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea. Se servesc caldute sau reci cu salta sau cu mustar.
Pofta buna tuturor de la pentru cei foarte tare...
Raspunsuri
liuda_v spune:
sigur sunt foarte gustoase dar iata si citeva retete pe care le fac moldovencile:
supa cu orez:
ingrediente:1 ceapa,1 morcov,1 stibla patrungel,jumate de cana de orez,
3 catfofe,1 ardei ,1lingurita de tomat, sare si bors acru dupa gust (se poate de facut si cu care dar este la alegere)
Mod de preparare:
Intuo oala punem la fert cam jumate cu apa dupa ce a fetr apa se adauga cartofi opi daca cartofi sunt ferti se adauga orezul ,intro tava se va face prajitura aparte unde se va pune ceapa iar dupa citeva minunte se va pune si morcovul apoi se pune tomatul se lasa citeva min apoi se adauga in cratita se lasa sa dea in clocot apoi se pune ardeiul tauat marunt cu partunjelul se lasa cam 2 min ddupa care se ia de pe foc.
Salata "Vinegret de post":
ingrediente:10 cartofi 2 morcovi ,2 sfecle rosi ,2 cepe, 3ling ulei de casa, sare dupa gust.
Mod de preparare :intrun vas se pun la fert catofi ,morcovul si sfecla rosie dupa ce au fert se taie cuburele intrun vas mai maricel opi se agauga ceapa taiata fa fel cuburela se pune uleiul si sareadupa gust se amesteca tot la un loc se lasa citeva min pentru asi lua gustul de sare apoi il puteti minca.
Acesta reteta se poate face si de frupt numai ca aici nu se va pune sfecla rosie si uleiul de casa dar se vor adauga urmatoarele:5 oua ,1 rulon cirnat (sau numai jumate de cirnatila al egere )si o maioneza .Se amesteca tot la un loc la fel se lasa citeva min opi il puteti minca . POFTA BUNA TUTUROR...