Durere ureche = OTITA ?

Durere ureche = OTITA ? | Autor: Ela2001

Link direct la acest mesaj

Buna.
Fetita mea de 5 ani spune ca o doare urechea, asta inseamna ca a facut otita? Cum imi dau seama daca are otita?
Ea n-a avut niciodata otita pana acum; are multe secretii in nas si le tot scot cu batista bebelusului ca altfel nu-si sufla bine nasul, dar are destul de multe si cam tot timpul isi "trage" nasul in loc sa-l sufle. Ma gandesc ca din cauza asta secretiile s-au dus din nas in ureche.
I-am dat niste nurofen si daca nu-i trece durerea, o sa merg azi cu ea la spital.

Vlad Stefan 04.06.2009

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Incalzeste un catel de usturoi si pune-l in ureche. Ii va trece repede. Mergi la dr. cat de repede poti. De regula sunt ambele in paralel (otita si gatul/mucii)
Acum circula un virus, o raceala urata care da si in otita. La noi in fam. fetita nu a facut in rest toti membri fam, si bunicii au facut raceala impreuna cu otita.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Da, de la secretii care ajung in ureche se imflameaza timpanul si doare. Grija mare sa curatati cat mai bine nasul (aerosoli ii faci?), picaturi cu Otocalm (incalzite) in ureche, Nurofen pentru durere si mergeti la medic, sa va asigurati ca nu e nimic grav. Sanatate multa!Poze:
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Mergi la spital cat mai repede sau la un medi orl .Nu te juca cu urechile si otitele!Evolueaza rapid infectiile la ureche.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Multumesc pt raspunsuri.
In ureche n-am curaj sa-i bag nimic, ca nu vreau sa complic lucrurile.
Aerosoli face de cateva zile cu dexametazona, iar de ieri cu flixotide si am inceput sa-i dau sinupret la recomndarea med. pediatru.
I-am dat Nurofen, dar tot o mai doare. O sa merg cu ea la Budimex mai tirziu.
Oare e posibil sa nu fie totusi otita?

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Fiu-meu a facut otita la 10 luni. S-a vindecat si nu a mai avut probleme.
In jurul varstei de 3 ani, intr-o zi a venit de la gradi cu durere in urechea unde avusese otita. M-am speriat si am fugit la orl-ist.
Nu avea otita. I-a extras din ureche o bobita de marimea unui bob de orez. Nu stim ce era. Plastilina, sau altceva, de la gradi. Am reusit cu greu sa scoatem de la el ca i-ar fi bagat ceva in ureche un alt copil.
Nu inteleg cum, dar nu conteaza daca i-a bagat alt copil, sau si-a bagat singur.
Cert e ca ia cauzat durere si dupa, i-a trecut imediat.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daca spui ca are si nasul infundat si o doare urechea e otita cel mai probabil.
Trebuie sa mergi la dr sa o consulte. Nu amana , ca se poate sa se complice si sa i se perforeze timpanul spre exemplu.

Pt. nas iti recomand Aqua Maris, mi-am cumparat zilele trecute pt. ca nu mi se mai desfunda nasul si este ceva fabulos.E pe baza de apa de mare , recomandat copiilor, bebelusilor si adultilor, dupa cateva pufuri nu mai are nasul infundat.
Costa cam mult , 20 de lei , dar merita.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Xio apa de mare ai cumparat-o de la farmacie?
Am si eu spray cu apa de mare Marimer, dar nu mi s-a parut chiar asa de eficient.
Ne pregatim acum sa mergem la Budimex. Sper sa nu fie otita, ca mi-e teama ca o sa recidiveze de acum incolo.
Tocmai ce i-am scos polipii in februarie si credeam ca n-o sa mai raceasca asa des si tot din raceala in raceala o tinem (de fapt numai tuse si mucisori).
De vreo 2 luni face tratament pt astm ca se pare ca e ceva alergic in tusea ei.
Efectiv nu stiu ce tratament sa-i mai fac.

Editez ca sa spun ca am operat-o de polipi tocmai de frica otitelor (desi n-a facut otita niciodata) si acum ca a scapat de polipi se pare ca a facut otita. Zau ca nu mai inteleg nimic.

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ce-ati aflat la dr? E otita?

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Da, e otita. Ne-a dat antibiotic.

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nu mai fi trista, cred ca sunt extrem de putini copii care n-au facut otite niciodata! Al meu a facut de 2 ori, e intr-adevar urata, dar daca urmezi tratamentul prescris va trece. pt printesa!

Mergi la inceput