la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?
Raspunsuri - Pagina 4
khrisu spune:
Citat: |
pe zi nu ii mai dau san de la un an ; noaptea pana pe la 2-4 nu mai primeste san orice ar fi si oricat de urat face; pe la 4-5 stiu insa ca ii e foame (niciodata nu l-am putut readormi cu apa, luat cu mine in pat etc la ore astea asta cum merge la restul trezirilor de pana atunci) eu ma pregatesc sa il intarc desi nu cred ca va dormi mai bine dupa da macar se va mai duce si sotul la el |
Porumbita, eu personal cred ca este indicat sa-l intarci, cel putin in cazul tau cand alaptatul la cerere nu este posibil. Foarte probabil ca va dormi mult mai bine dupa intarcat daca macar biberonul sa i se ofere la cerere. Intotdeauna eu am fost de parere ca (nu numai eu dar n-are rost sa-ti dau alte studii sa citesti ca stiu ca n-o sa te uiti la ele), acolo unde mama nu doreste/poate sa alapteze la cerere, adica de-un milion de ori daca asta doreste copilul, mai bine intarcat dar macar biberonul sa fie oferit si lasat sa "halucineze" copilul cu el si/sau suzeta. Parerea mea.
Ceea ce faci cu copilul tau mi se pare dur si crud, parerea mea personala. Este foarte ferma in deciziile tale, ai reguli stricte de la care nu te abati. Pe mine nu ma mira absolut deloc ca ai un copil atat de "dificil" care nu reuseste sa treaca dintr-un ciclu de somn in altul. Apropos, in general copii nu pot face asta singuri de aia au nevoie de "ceva/cineva" care sa-i ajute. In cazul tau se pare ca nu e suficienta doar prezenta ta ci e musai san ca sa adoarma la loc. Am scis mai multe la topicul "teroare nocturna". Eu te-am citit de mult, de cum ai nascut, acum inclin sa cred ca era bine daca era intarcat de cum te-ai dus la serviciu, te scuteai pe tine de "chinul" alaptatului si pt bebe urlelete dupa tzitzi. Nu stiu cat ajuta laptele asta matern oferit cu atata zgarcenie. Sigur ca alaptatul e sanatos dar in opinia mea ala "la cerere". Aa... si cred ca era bine atunci, daca ii dadeai un obiect tranzitionala de care sa se ataseze. Sper ca nu te superi pe mine dar asta e strict opinia mea.
khrisu spune:
[ are timp sa se imbuibe toata viata mai departe. |
De acord cu tine, dar la faza asta am crapat de ras. Io tocmai ma chinui sa dau jos 3 kile si ma gandeam..ce ma ofticam eu degeaba ca fecioru mananca putin...cand o creste o sa aibe timp sa lupte cu kilele, sa se imbuibe.... Prefer un copil mai slabutz decat unul care sare din grafic..obezitatea la copii e din ce in ce mai frecventa din pacate...iar de multe ori cauzele sunt in modul cum a facut mami diversificarea.
Porumbita spune:
esti f dura Krisu; iti multumesc pt parerea ta si pt ajutorul oferit dealungul timpului dar nu cred ca ai dreptate;
am inceput sa lucrez la 7 zile ale lui si la munca efectiv de la 3 luni asa ca nu cred ca tr sa incetez alaptatul atunci
a fost alaptat exclusiv pana la 6 luni si pe zi pana la un
noaptea a fost la cerere pana la aproape un an si 2 luni ale lui
asa ca ma indoiesc serios ca a fost alaptat cu zgarcenie
personal nu mi se pare ok sa ii mai dau san peste zi in cdt in care mananca f bine (mai putin perioadele cand il dor gingiile sau eventual burta)
si nu mi se pare normal ca la un an si sa ii mai dau san la cerere noapte;
chiar cred ca noapte organismul mai tr sa si doarma
si se vede ca e ok si pt el ca trezirile de pana in 4 dim se rezolva cu apa, brate, el langa el pe pat
pe la 4-5 ii e insa foame;
nu mi se pare ca pt orice tr sa isi gasesca consolarea la san,nu mai e atat de mic; poate gasi consolarea si in bratele, umarul, vorbele mele
si cred ca e total nerecomandat sa ii dai la un an si aproape 3 luni biberon cu lapte la fiecare trezire noaptea
peste tot se recomanda scoaterea suzetei dupa un an deci ma indoiesc ca asta ar fi fost o solutie
de asemenea cred ca un copil are nevoie de reguli tot atat de mult cat are nevoie si de dragoste;
am securizat la extrem casa tocmai ca sa nu fiu vesnic inspatele lui spunand nu;
dar dc vine si trage un stecher din priza ii voi supe nu si in sec doi il iau de acolo si ii distrag atentia dupa ce ii spun in 2 prop simple de ce nu are voie sa traga
dar e parerea mea personala
am citit dealungul timpulului materialele care le-ai pus pe forum dar nu inseamna ca trebuie sa fie de acord 100% cu ce spune in ele
Porumbita spune:
a, inca ceva
nu am un copil dificil; am un copil exceptional!!!
doar somnul/lipsa somnului la el ma nemultumesc
stiu ca o sa o rezolv cumva, doar ca inca nu am gasit solutia minune...
Sabina spune:
eu cred ca porumbita e atat de innebunita de lipsa somnului pt ca lucreaza. Stiu perfect cum e, si eu la sofia n-am stat decat o luna acasa, ca incep[eam anu 5 de facultate, si am alaptat un an si 8 luni si a fost f greu, eram mereu cu ochii scursi si nu intelegeam de ce copiii altora dorm....
A mea clar nu dormea pt ca ii lipseam peste zi.
Din pacate, dupa intarcare s-a trezit pana aproape de 3 ani, si nu prea vroia cu tata.....deci mare lucru n-am rezolvat.
La al doilea copil primu an am stat cu el si a dormit binisor pana pe la 9 luni (dupa aia oricum ei se trezesc ca sunt si impresiile de peste zi plus dintii)
In anul al doilea iar am plecat de-acasa mai mult si au inceput treziri din alea nasoale....cum stateam o sapt acasa, cum se potolea (adica avea doar o trezire , maxim doua cand il mufam si in 2 minute readormea)
asa ca intarcatul nu prea e de somn aducator, atat vroiam din pacate sa zic....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Selene_Bunny spune:
angelli, daca tu te poti inca adapta ritmului copilului, fa-o si alapteaza-l in continuare. Daca nu, gaseste solutia cea mai convenabila. Mi-e sa nu ajungi sa te simti complet epuizata si sa nu reusesti sa iti indeplinesti activitatile de peste zi. Am patit-o si eu, parca aveam o pacla pe ochi si vorbeam aiurea, plus dureri de cap, nervi ca nu sunt odihnita destul... Plus ca tu mai ai un puiut, care si el are nevoie de tine.
Eu am alaptat putin, pana la 5 luni 1/2 ale Dariei mele, la noi, laptele praf a fost mai... bun, mai satios, asa e si acum, e sfant. Nu stiu daca depinde de diferentele dintre lapte matern si lapte praf, insa Daria doarme foarte bine, atat la amiaza, cat si noaptea. Este adevarat ca, inainte de fiecare dintre aceste doua somnuri, musai un biberon de lapte, fara ala, stiu clar ca nu doarme cum trebuie.
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
khrisu spune:
citat din mesajul lui Porumbita a, inca ceva nu am un copil dificil; am un copil exceptional!!! doar somnul/lipsa somnului la el ma nemultumesc stiu ca o sa o rezolv cumva, doar ca inca nu am gasit solutia minune... |
Stiu ca o s-o rezolvi..ai inceput sa aplici metoda "Controlled crying". Eu am mai spus ca nu sunt deloc de acord cu ea pt ca are efecte adverse demonstrate de forurile competente...
In opinia mea alapatul nu potoleste doar foamea, nu e doar sursa de lapte si atat. Daca tie ti-e mai greu sa-l mufezi la san ca sa taca decat sa-l auzi cum plange "indiferent cat de urat"...inseamna ca alaptatul este o problema pentru tine, sfatul meu este sa renunti la el in favoarea biberonului. O amica imi zicea ca alaptatul este definitia daruirii iar alaptatul dupa "reguli" (chiar daca are copilul peste 6 kile) ii suna a perversiune. Si eu sunt de acord. E un fel de "aaaa..plangi?? ce? ti-ar placea la tzatza? ha?? te-ai simti mai linistit? ha? eee.uite ca eu le am, is aici, dar nu ti le dau... ia mai bine sa cantam"
Senzatia de foame este un mecanism complex, e instinct de supravietuire, rezultat al evolutiei de milioane de an/ creatia lui Dumnezeu. Asa am supravietuit noi ca specie...hai sa fim seriosi acuma... s-a trezit nea capraru si-o asistenta de puericultura sa zica ca plodu' daca are 6 kile nu tre sa-i fie foame noaptea..si daca totusi plange aia nu e foame, e moft dom'le, trebuie "educat"...aaa..si pe astia ii citam noi si avem incredere oarba.
Nu stiu la care "peste tot" te referi cand zici de scoaterea suzetei, meselor de noapte la numai un an? Ca eu tocmai ce am mai scris despre "niste studii" care spun exact contrariul.
Cum am mai spus, prefer alimentat cu formula la cerere, plus suzeta decat un alaptat rigid dupa program. Asta e opinia mea.
Ma gandeam acuma..daca sa presupunem ca fiul tau va ajunge un renumit psiholog, iar peste vreo 30 de ani va citi postarile tale despte plansul lui nocturn "oricat de urat" si "n-a primit san orice ar fi" ....Oare ce ar spune?
Porumbita spune:
pai dc o sa mai existe DCul o sa iti spun ce va spune pt ca am un jurnal al lui in care scriu aproape zilnic si in care pun cu copy paste si tot ce postez cu privire la el aici pe forum
am facut si probabil voi mai face greseli in ceea ce il priveste; dar absolut intotdeauna l-am pus pe el pe primul loc oricat de greu mi-a fost mie (ca altfel imi bagam picioare il el de alaptat de mult, nu l-as mai purta in wrap/sling ca vb aia are 12 kg si eu nu sunt chiar solida la 1.57 si 52 de kg);
asa ca sunt convinsa ca fiumiu o sa fie f incantat de mamasa
nu sunt de acord cu tine in ceea ce priveste mesele noaptea si la fel cu san la cerere oricand si oricat ziua dupa ce se mai mareste (un an, un an si ceva)
din cate am citit ref la controlled crying sunt departe de a o utiliza;
da, sanul nu e numai pt hrana; dar ca mama consider ca trebuie sa ii oferi consolare si confort si altfel, nu doar mufandu-l la san oricand si oriunde are el o problema; si asta nu pt ca as avea o problema cu alaptatul in public (l-am alaptat in avion, in statia de metrou cand vizitam Hamurgul etc) ci pt ca nu cred ca e normal sa gasesca confort doar in san cand mai cresc si incep sa inteleaga o gramada de chestii
khrisu spune:
noaptea pana pe la 2-4 nu mai primeste san orice ar fi si oricat de urat face |
Asta mie imi suna a "Controlled crying". "Oricat de urat face" am inteles ca-i plans..ce altceva sa fie?
Tot n-am inteles unde scrie ca nu e bine sa-i dai papa pe timpul noptii..tu de aia nu-l alaptezi la 2 noaptea?? Pentru "binele lui" sau ca esti tu chiauna de somn, surmenata, etc??
khrisu spune:
da, sanul nu e numai pt hrana; dar ca mama consider ca trebuie sa ii oferi consolare si confort si altfel, nu doar mufandu-l la san oricand si oriunde are el o problema; si asta nu pt ca as avea o problema cu alaptatul in public (l-am alaptat in avion, in statia de metrou cand vizitam Hamurgul etc) ci pt ca nu cred ca e normal sa gasesca confort doar in san cand mai cresc si incep sa inteleaga o gramada de chestii |
Sanul nu e numai hrana dar nici consolare si confort nu e..atunci ce mai e in plus fata de hrana, ca nu am inteles.
Desprinderea de san se face natural... dar copilul face asta treptat, fara sa faca mama presiuni si fix la un an ii taie portia ca asa a zis capraru si ai lui. El hotaraste cat suge si cat descopera lumea. Fii-mea se joaca intr-o veselie..dar cateodata isi intrerupe brusc activitatea, vine la mine sa ia o gura de tzatza..cum il aude pe frate-su, hatz a si fugit...simplu si natural se desprinde de tzitzi. Cat suntem afara nu cere ca e prea ocupata..foarte rar se mai intampla ..si are numai un an jumate.