Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Eu am o problema de ani de zile, nu ma rog dimineata. Cum nu vorbesc cu nimeni pana nu imi beau cafeaua, apoi ma iau cu altele, cu regularitate uit sa ma rog diminetile, si mereu spun pacatul asta la spovada, ca deja mi-e rusine. Cateodata imi amintesc pe strada, spun ceva in gand, dar e atat de rar incat nu pot lua asta in considerare.
Voi cum faceti diminetile?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Eu ma trezesc inaintea tuturor (ma rog, nu si a sotului, care de multe ori se trezeste si mai repede), ca trebuie sa pregatesc baietii pt scoala, asa ca imi aloc si pt rugaciunile de dimineata 10- 15 minute.
La mine se intampla sa mai intervina si cel mic in program, sa vrea sa suga, sa trebuiasca sa-l readorm, si atunci se amana rugaciunile, pana pleaca trupa la scoala si se linisteste si micul sef.
Idealul meu e sa reusesc sa fac si o parte din canon tot dimineata, ca daca ma apuca noaptea cu el nefacut, e jale, ca adorm realmente cu cartea-n fata.

Noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Crinuta, eu nu pot sa ma abtin, si te contrazic din nou.
Nu inteleg ceea ce spui, ca nu s-ar putea cineva desprinde de amintirile actului sexual, ca eu nu ma gandesc niciodata, dupa, la ce a fost, sa stau sa rememorez. (La faza cu fanteziile nici nu comentez, ca aici chiar m-ai dat gata)
Sf Apostol Pavel , a spus ca cine poate , sa nu se casatoreasca, dar tot el a spus in Epistola catre Timotei, despre slujitorii Bisericii "sa fie barbati ai unei singure femei, sa-si chiverniseaca bine casele si pe copiii lor", asta insemnand ca a fi casatorit nu exclude preotia.
Repet, ortodoxia adevarata nu considera casatoria ca o legalizare a unui pacat (relatiiile trupesti), ci o considera Taina. Orice crestin ortodox, cu atat mai mult un preot, trebuie sa tina anumite randuieli ale Bisericii si sa accepte roadele casatoriei-- copiii. La noi nu sunt acceptate nici mijloacele contraceptive non-avortive, cum ar fi "calendarul", decat pe perioade scurte de timp (sa zicem cand e studenta mama etc) sau cand exista probleme de sanatate , care fac incompatibila cu viata o noua sarcina .

Sper ca nu te-am suparat, dar eu nu pot sa ma abtin sa nu comentez cand nu sunt de acord cu ceva.

Mamabear, dar si Catolicismul tot Taina considera Casatoria. Este Taina, fara doar si poate. Eu vorbeam doar despre casatoria la preoti, si am expus deja motivele, plus exemplele sfintilor, a lui Isus, care e modelul nr 1 dupa care ma ghidez.

Referitor la amintirile actului sexual, poate tu nu iti amintesti, dar eu vorbesc la modul general, si ma intreb, nu afirm, ma intreb cati preoti o pot face.
Si cand spun fantezii, nu te gandi la fantezii cu alte persoane, ma rog, deja se intra prea mult in detalii, dar cred ca s-a inteles ce am vrut sa spun.
Asta e perceptia mea, repet, nu imi pot imagina preotul casatorit. Noi, oamenii de rand, laicii, intram in alta categorie, si nu discutam despre aceasta categorie, pt ca actul sexual intr-o casatorie este perfect normal.
Nu mai repet ce am spus, nici nu vreau sa ma contrazic la nesfarsit, am explicat motivele pentru care eu gandesc asa. Acum daca gresesc, o sa vad in timp, momentan asa gandesc eu.

Si la noi sunt pacaste mijloacele contraceptive, calendarul insa nu il consideram mijloc contraceptiv fiind abstinenta, iar daca Dumnezeu vrea ca femeie sa ramana insarcinata si folosind metoda calendarului, o va face. Insa nu pun ever egal intre prezervativ, pilula, sterilet, legarea trompelor si calendarul, pt ca nu este acelasi lucru.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Nu stiu cum e la ortodocsi, la greco catolici, dar la maroniti de ex ( libanezii catolici) preotii se pot casatori inainte de a fi preoti, dar cei casatoriti nu cresc in rang, nu stiu cum sa explic, raman doar preoti. Stiu ca m-am mirat si eu cand am aflat ca ei se pot casatori, si am cerut lamuriri.

La multi ani Mamabear pt copiii tai. Poate ai timp sa ne trimiti poze cu tortul. Iti datorez si eu niste poze, promit sa ti le trimit.

pup

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Nu aveam cum sa nu va arat asta:

http://community.webshots.com/album/577284583SvJUnl

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Crinuta, eu nu pot sa ma abtin, si te contrazic din nou.
Nu inteleg ceea ce spui, ca nu s-ar putea cineva desprinde de amintirile actului sexual, ca eu nu ma gandesc niciodata, dupa, la ce a fost, sa stau sa rememorez. (La faza cu fanteziile nici nu comentez, ca aici chiar m-ai dat gata)
Sf Apostol Pavel , a spus ca cine poate , sa nu se casatoreasca, dar tot el a spus in Epistola catre Timotei, despre slujitorii Bisericii "sa fie barbati ai unei singure femei, sa-si chiverniseaca bine casele si pe copiii lor", asta insemnand ca a fi casatorit nu exclude preotia.
Repet, ortodoxia adevarata nu considera casatoria ca o legalizare a unui pacat (relatiiile trupesti), ci o considera Taina. Orice crestin ortodox, cu atat mai mult un preot, trebuie sa tina anumite randuieli ale Bisericii si sa accepte roadele casatoriei-- copiii. La noi nu sunt acceptate nici mijloacele contraceptive non-avortive, cum ar fi "calendarul", decat pe perioade scurte de timp (sa zicem cand e studenta mama etc) sau cand exista probleme de sanatate , care fac incompatibila cu viata o noua sarcina .

Sper ca nu te-am suparat, dar eu nu pot sa ma abtin sa nu comentez cand nu sunt de acord cu ceva.

Mamabear, dar si Catolicismul tot Taina considera Casatoria. Este Taina, fara doar si poate. Eu vorbeam doar despre casatoria la preoti, si am expus deja motivele, plus exemplele sfintilor, a lui Isus, care e modelul nr 1 dupa care ma ghidez.

Si la noi sunt pacaste mijloacele contraceptive, calendarul insa nu il consideram mijloc contraceptiv fiind abstinenta, iar daca Dumnezeu vrea ca femeie sa ramana insarcinata si folosind metoda calendarului, o va face. Crinuta si minunea ei

Second chance

Exemplu...moi!
Metoda asta a calendarului e metoda de facut bebici

Stiu ca e pacat sa folosesti mijloace contraceptive, sincer chiar zilele astea ma gandeam, si chiar ma intristeaza aspectul asta, D-zeu sa ma ierte pe undeva am indraznit sa gandesc ca nu e corect...sa fie pacat
ptr ca...sunt oameni care nu-si pemit financiar in primul rand sa tot faca copii, oricat de minunati ar fi ei, cer mai mult decat o felie de paine cu unt pe zi(mi-a ramas in minte replica unei mame de 7 copii)
Si atunci...ce faci?
chiar e trist...eu probabil voi folosi pilula, mi-as fi legat trompele dar ma gandesc ca poate, cine stie in vreo 5 ani , daca imi ajuta D-zeu , imi voi permite sa mai am un copilas, de ce nu...si atunci,probabil voi apela la pilule, pe care le urasc, cu care nu ma inteleg dar...nu am incotro.

Referitor la rugaciunea de dimineata, nici eu nu reusesc sa ma rog ca "la carte" (imi amintesc bunicul meu se trezea primul , si mereu isi facea rugaciunile cu candela aprinsa...)dar ma rog cu cuvintele mele, nu pot sa ma dau jos din pat fara sa II multumesc ca am deschis inca o zi ochii, ca suntem toti bine, sanatosi, impreuna.
Nu am cuvinte sa II multumesc...asta e rugaaciunea mea, banala, simpla dar cu toata inima, ptr ca e mare lucru sa te trezesti sa iti vezi familia alaturi

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Hahaha Nikole.
Noi nu o folosim pt ca ne ajuta distanta, iar cand suntem impreuna, depinde de ce perioada e, dar NU NE FERIM!
Nu stiu ce vom face cand vom fi mereu impreuna, dar nu cred ca ne vom feri. Cum o vrea Dumnezeu. Eu iubesc copiii, asa ca, ma las in mainile LUI.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Nikole, incearca sa gasesti o solutie.., please..

Legat de rugaciuni, mi-au spus diversi preoti la Spovada ca nu e musai sa spun nu stiu ce rugaciuni lungi dimineata, dar ce e important este sa IL salut, sa II daruiesc ziua mea, cu bune, cu rele, sa II multumesc pt tot.

Cum merge cu alaptatul? E cuminte Luana? Are colici? Kevin cum se poarta cu ea>?

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Crinuta, pai...chiar nu stiu cum o sa fac, din partea mea...abstinenta, nu ma deranjeaza, dar...nah
Chiar in perioada asta a vietii, nu-mi arde de nimic, vreau plimbata(in natura) vreau sa am timp de copii, sa ma ocup de ei, nu-mi sta capul la altele...am imbatranit!

nu vad nici o solutie...impaciuitoare, sincer...orice as alege, e pacat.
Si abstinenta de o aleg, tot pacat e, ca bag barbatul la ispite(sarmanul de el, tot vina femeii e)

Si sa nu ma feresc, nu-mi permit...cred ca fac anul si copilul

Sa stii ca nici eu nu reusesc sa fac novena la ora 3, eu de regula ma rog dupa ce adorm toti, din pacate mi s-a intamplat sa adorm efectiv cu rozariul in mana, ma trezeam , continuam, stiu e gresit...dar in zgomot eu nu ma pot concentra, iar liniste e doar noaptea cand dorm toti, numai ca si bateriile mele is pe terminate.

Legat de salut...Kevin, oh ce simpatici sunt copii...se trezeste si spune:Bom dia Papai do Ceu, bom dia anjinho!!!

Si apoi ma intreaba daca D-zeu si ingerelul au spalat vasele:)...
Luana e ok, papa bine, a invatat sa suga, e cumintica, doarme cate 4-5 ore legat, se trezeste sta cam o ora treaza, mai scanceste, papa iar, adorame la loc.
Kevin o iubeste acum, o pupa toata ziua imi aduce pampersul nou, il arunca pe cel vechi la gunoi, ii spune noapte buna...ii spune..dormi com Deus, adica sa doarma cu Domnul(aici asa se spune la ora de culcare in loc de noapte buna)...

mai rau e daca se trezeste noaptea odata cu ea, atunci e nasol..imi spune sa o las in pace pe Luana , sa o pun in patul ei, sa il iau pe el in brate, sa il ajut sa doarma...si eu trezita din somn, cam nu-mi gasesc cuvintele si rabdarea sa rezolv cu diplomatie si dragoste o asa situatie...efectiv is prea buimaca de somn, nu-mi gasesc cuvintele

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

iasmin, ne-ai gasit cate o caracterizare pentru fiecare.

poze cu conchita??? unde? sa vaz si eu pe cine iubesc de atata vreme.

mie imi place sa ma rog dimineata, mai ales cand sunt copii la scoala, e liniste si nu ma deranjeaza nimeni. cand lucrez ma trezesc mai devreme ca sa am timp de rugaciune. e timpul meu cand sunt singura si pot sa-mi adun gandurile, peste zi imi notez in agenda motive pentru care trebuie sa ma rog, sau persoanele care au nevoie de rugaciune.

crinuta, eu cred ca orice preot, chiar si cel catolic ar trebui sa se casatoreasca. sunt, dupa parerea mea f putini aceia care se pot infrna intr-atat incat sa nu se casatoreasca. dar sexualitatea este de la Dumnezeu si omul trebuie sa o foloseasca pentruca ia fost data.
ca orice alta nevoie fiziologica.

nikole, ce face Luana? va dura ceva, dar Kevin va invata sa o accepte, diferenta este mica intre ei. sanatate si refacere usoara.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Incearca sa te duci duminica la Biserica. E Sarbatoarea Divinei Milostiviri.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput