Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am inteles ce spui Mamabear.

Ca tot spunea Iasmine ca stia ca Purgatoriul e plin de fericire, uite diferentele intre iad si Purgatoriu.
In iad, e plin de ura, resentimente, sufletele Il urasc pe Dumnezeu, nu vor sa fie in prezenta SA, nu doresc sa isi lase din orgoliu, mandrie, si urasc toate sufletele care se mantuiesc.

In Purgatoriu, cea mai grea suferinta este faptul ca sufletul tanjeste dupa Dumnezeu, deja Il perepe altfel decat noi aici, si stie ca pt a se arata in fata LUI trebuie in primul rand se fie curat, iar tocmai asta reprezinta Purgatoriul, o pregatire a sufletului pt a intalni Perfectiunea, Creatorul, Puritatea Insasi.
Suferinta aceasta nu pare deloc de neglijat, este mistuitoare, este un chin cumplit, imposibil de priceput de noi in acest moment, dar, acum vine partea frumoasa, ei stiu ca la final vor fi cu Dumnezeu.
Cat sta fiecare in Purgatoriu depinde de faptele sale, depinde de rugaciunile celor ramasi, de Liturghiile oferite, de sacrificiile si ispasirile celor care traiesc doar pt asta. Sederea lor acolo poate fi scurtata. Daca oamenii ar intelege cat de mult i-ar putea ajuta pe cei de acolo, s-ar ruga zilnic pt sufletele rudelor lor ( cel putin), pt ca ele nu mai pot face nimic pt ele.

Totusi, dpdv ortodox, ce se intampla cu sufletul dupa moarte? Intra ori in iad ori in rai?>

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Da, in Rai sau in Iad. Nu conteaza daca provizoriu sau nu...
Eu nu intelesesem ca ar fi fericite sufletele in Purgatoriu, ci doar ca nu sunt nici fericite, nici nefericite, ci intr-o stare de asteptare si atat.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Scumpa mea Conchita, te rog sa ma ierti, nu vreau sa te supar, dar ceea ce afirmi tu, dpdv al ortodoxiei e blasfemie. Nici un sfant nu a avut pretentia ca se poate macar apropia de masura dragostei lui Hristos pentru noi sau pentru Tatal, atunci cum putem noi, oameni obisnuiti, cu preocupari marunte sa punem egal intre iubirea lui Hristos si iubirea noastra.
Nu stim judecatile lui Dumnezeu, pe cine va mantui si pe cine va osandi, dar nu putem pretinde sa ne mantuiasca la pachet, ca asa vrem noi si nu concepem altfel. Dumnezeu este iubire, dar judecata o va face si cu dreptate, dupa faptele oamenilor si nu dupa gradele lor de rudenie.
Acum, sa spun asa ca parinte, daca se intampla cuiva (fereasca Bunul Dumnezeu) sa-i fie violat copilul, ce asteapta din partea judecatorului? Numai dragoste si "pupici" pe frunte pt violator, sau si dreptate (nu razbunare, nu rautate, dar dreptate)?
Ca sa ne intalnim dincolo, trebuie sa ne straduim de aici, nu sa pretindem ca noi stim mai bine decat Biserica, de 2000 de ani incoace.
Eu nu mai continui discutia in aceasta privinta cu tine, pentru ca nu vad nici un folos. Tu esti libera sa crezi pe cine vrei, pe Dumnezeu (prin invataturile Bisericii) sau pe vrajmasul, care iti poate aduce tot felul de ganduri, si te va "ajuta" sa-ti indreptatesti parerile, prin propriile interpretari ale Scripturii sau ale altor invataturi.
Te rog din nou sa ma ierti, nu vreau sa te supar, dar nu pot sa tac in fata unor astfel de blasfemii , mai ales ca vin din partea unui ortodox declarat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Da, in Rai sau in Iad. Nu conteaza daca provizoriu sau nu...
Eu nu intelesesem ca ar fi fericite sufletele in Purgatoriu, ci doar ca nu sunt nici fericite, nici nefericite, ci intr-o stare de asteptare si atat.

Aha, am inteles. Si de ce spuneati ca din iad iese? Ecplicati-mi mai pe larg punctul de vedere al Ortodoxiei.
Daca un suflet in intra in iad, mai poate iesi din acolo?

Acum ai inteles cum e perceput Purgatoriul la noi, nu de noi, ca noi nu am fost, ci de cei care l-au vazut si l-au descris.
Deci nu e fericirea aceea suprema din Rai, care am inteles ca nu poate fi egalata cu nimic, si nici nu poate fi descrisa in cuvinte, dar e speranta ca totul se termina si vor fi cu EL, iar speranta aceasta le da putere.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Din iad se poate iesi numai intre judecata particulara si cea universala, si se poate iesi doar cu ajutorul rugaciunilor si pomenirilor care le facem in Biserica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:

...adica inima sa nu ramana lipita de creatie ci doar de Creator...Asta vrea sa spuna.
Dar vezi pe Avraam... Ce sa mai zicem de mult rabdatorul Iov, ca i-au murit cati copii...Dar impotriva lui Dumnezeu n-a zis un cuvant.
Conchi si io is cu inima prea mult spre copil (din acest punct de vedere), sunt deci nevrednica si pacatoasa....

Si eu sunt la fel, imi iubesc enorm sotul si copiii, si parca nu-mi pot imagina (omeneste vorbind) fericire fara vreunul din ei. Dar asta nu inseamna ca nu recunosc si ca nu sunt de acord cu invataturile Bisericii, ci ca imi doresc din tot sufletul sa ne mantuim cu totii. De aceea, incerc( din pacate nu prea reusesc) sa fac macar o mica parte din ceea ce ni se cere, ca si crestini, incerc sa-mi educ pruncii in credinta si dragoste fata de Dumnezeu. Mergem impreuna la liturghie, ne spovedim, ne impartasim si incercam sa fim cat de cat pregatiti, nadajduind, bineinteles la mila lui Dumnezeu.

Iasmin, puiul mic face si putina febra (si eu la fel), ceilalti sunt asa-si-asa, nici raciti, dar nici perfect sanatosi. Dar ne facem noi bine!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Citat:

...adica inima sa nu ramana lipita de creatie ci doar de Creator...Asta vrea sa spuna.
Dar vezi pe Avraam... Ce sa mai zicem de mult rabdatorul Iov, ca i-au murit cati copii...Dar impotriva lui Dumnezeu n-a zis un cuvant.
Conchi si io is cu inima prea mult spre copil (din acest punct de vedere), sunt deci nevrednica si pacatoasa....

Si eu sunt la fel, imi iubesc enorm sotul si copiii, si parca nu-mi pot imagina (omeneste vorbind) fericire fara vreunul din ei. Dar asta nu inseamna ca nu recunosc si ca nu sunt de acord cu invataturile Bisericii, ci ca imi doresc din tot sufletul sa ne mantuim cu totii. De aceea, incerc( din pacate nu prea reusesc) sa fac macar o mica parte din ceea ce ni se cere, ca si crestini, incerc sa-mi educ pruncii in credinta si dragoste fata de Dumnezeu. Mergem impreuna la liturghie, ne spovedim, ne impartasim si incercam sa fim cat de cat pregatiti, nadajduind, bineinteles la mila lui Dumnezeu.

Iasmin, puiul mic face si putina febra (si eu la fel), ceilalti sunt asa-si-asa, nici raciti, dar nici perfect sanatosi. Dar ne facem noi bine!

Va pup pe toate!

Pai asa suntem toate mamabear cu nadejde si cu dragoste, mai ales de pruncii pe care i-am nascut. Stiu si admit ceea ce ai zis, io am inca puncte si mai slabe de atat, stii tu...cu iertarea care n-o pot da si totusi indraznesc sa zic "Tatal nostru"...Neputinte omenesti. Sa nadajduim ca ne prinde moartea sus!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
Mantuitorul Iisus Hristos a spus clar (Matei 10, 37): "Cel ce iubeste pe tata sau pe mama mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine"

Omeneste pare greu de inteles asemenea afirmatie. Dar trebuie sa intelegem ca este vorba de dragostea omeneasca, patimasa, dispusa la compromisuri, legata strans de lumea aceasta.

dar Iisus si-a iubit Tatal mai presus de orice, L-a ascultat, s-a facut om, a murit pe cruce. pe de alta parte, dragostile noastre sunt ceea ce am primit ca echipament, nu poti sa spui ca dragostea pentru mama mea este inferioara dragostei lui Iisus fata de Tatal sau si merita sa moara, ca e asa, second hand. nu cred ca Iisus insusi crede asa ceva. numai eu vad nedreptatea in asta? primele doua porunci spun clar cum suntem lasati sa iubim, iar prima nu intra in contradictie cu a doua! ar fi inuman sa fim pusi sa alegem, asta dupa ce ni s-a dat o mostra de dragoste si apoi ni s-ar fi zis, stai asa, dragostea ta pentru mama si fiica ta sunt nedemne in comparatie cu Mine. mi-e si frica sa ma gandesc la concluzia care ar reiesi de-aici, daca ar fi adevarat ce-mi spui. prefer sa cred ca e doar ceea ce mintea umana poate specula despre lumea de dincolo, caci nimeni nu stie ce va urma.

logic e ca daca Iisus ma iubeste intr-atat de tare sa se sacrifice pentru iertarea mea, atunci nu ma lasa de izbeliste cu dragostile mele pentru eternitate, pentru ca stie ce inseamna sa nu ti se intoarca dragostea sau sa fii fara cel iubit, cand tu oferi totul.

sincer, daca ar fi sa aleg si Dumnezeu ar fi neingaduitor si nemilos cu dragostile mele "lumesti" si "inferioare", e logic cum as alege: mi-as urma inima pe care o cunosc, dragostea pe care o cunosc.

dar astea-s speculatii. toata fiinta mi se revolta cand ma gandesc, deci nu poate fi adevarat. mesaj de la Sfantul Duh.

nimic

Of, nu e usor sa iti raspund.

Dumnezeu vrea sa Il iubim mai presus de orice. Nu stim inca sa iubim cu adevarat, noi iubim conditionat, egoist, ne iubim doar parintiil, copiii, sotul, si cu asta basta.
Iubirea aproapelui inseamna sa te pui tu pe locul 2, sa uiti de tine.

Clar nu putem compara iubirea lui DUmnezeu cu puterea noastra de a iubi, dar daca nu invatam sa iubim cum ne cere Dumnezeu, nu ne putem mantui, pt ca iubirea este principala porunca.
Si un criminal isi iubeste mama, copiii, sotia, si asta il face vrednic de rai?

Nu uita ca copiii nostri nu ne apartin, parintii nostri la fel, toti Ii apartin lui DUmnezeu, cel care i-a creat, deci omul a fost creat pt a-L iubi, adora pe Dumnezeu.
Intr-adevar, dragostea pt cei dragi nu ar trebui sa fie la fel de mare ca dragostea pt DUmnezeu, dar de regula se intampla pe dos.
Acum intervine o alta problema: ca sa il iubim pe Dumnezeu trebuie sa Il cunosstem. Cati pot afirma ca Il cunosc????????????

Cei care au avut viziuni, care L-au auzit, care L-au intalnit, au explicat in unanimitate ca nu exista fericire mai mare, ca in momentul in care esti in prezenta LUI, uiti complet de cei dragi.
Nu ma pune sa explic logic, pt ca logica noastra de acum nu e aceeasi cu logica, sau mai bine spus constiinta noastra de dincolo, asta pe de-oparte, iar pe de alta parte, nu am trecut eu prin asta, nu am ajuns la nivelul acesta.
Ba chiar ma sperie cat de dependenta sunt de copilul meu, ma sperie faptul ca inca nu Il pun pe Dumnezeu pe primul plan, si practic aici pacatuiesc.
Daca L-as iubi cu adevarat, m-as abandona LUI, si EL mi-ar modela inima ca sa invat sa IL iubesc, ca sa II percep iubirea.

Te inteleg ca ii doresti pe cei dragi alaturi de tine in rai, cine nu doreste asta? Cine si-ar inchipui vesnicia in rai, fara cei dragi de pe pamant? E ceva de neinchipuit!!!!
Insa, daca ii iubim pe cei dragi, avem datoria sa ii indrumam bine, sa le aratam calea, sa ne rugam pt ei, sa ne sacrificam pt ei, sa le oferim Liturghii celor raposati. Asta este dovada suprema de iubire, sa te scrifici pt altul, si asta este mesajul lui Isus.
Astfel, salvam suflete din iad, incepand cu cei dragi si continuand cu suflete pe care nu le-am cunoscut pe pamant.
Ce va fi in final, cum spunea Mamabear, doar Dumnezeu stie.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Va pup pe toate!

Am scris amandoua cam acelasi lucru

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Din iad se poate iesi numai intre judecata particulara si cea universala, si se poate iesi doar cu ajutorul rugaciunilor si pomenirilor care le facem in Biserica.

Se poate iesi si in urma judecatii universale, cum spuneam aseara. Apoi , ramane definitiva asezarea sufletelor, in rai sau iad.

Pai nu scumpa, ca odata ce judecata universala a avut loc (si s-au luat in considerare consecintele faptelor bune sau rele) se da sentinta: ''...Duceti-va de la Mine" sau "Veniti la Mine".
Dupa ce are loc sentinta asta (deci nu mai are cine te scoate dupa sentinta asta, atunci nu se mai fac pomeniri etc- toate se fac pana la Judecata de Apoi), dupa sentinta nu mai ai ce face. Aia e.

Mergi la inceput