Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (57)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Hristos a Inviat!

In primul rand vreau sa le multumesc dragelor noastre mamici Cleo si Virginia pentru vizita binecuvantata pe care ne-au facut-o si le doresc puiuti sanatosi si fericire si liniste in suflete.

Ioanact, sa-ti traiasca Iustina, felicitari din suflet pentru curaj si rabdare

victorita, ce a zburat timpul...
Housepocket , La multi ani si de la mine, si sa te ajute Bunul Dumnezeu sa ne aduci vestea cea buna cat de curand

Maria08, ce ne mai spui despre tine?

Cami_antonia, multa sanatate buburuzei tale. si salutari Alinei

Livsy , sa stii ca eu nu am uitat de intalnire

ramonacopil, f frumoase filmuletele, iti multumesc.

Lili_q, multumesc pentru toate postarile frumoase si de folos. te imbratisez si eu.

Despre mine nu am nimic nou de spus, ne rugam, dupa cum putem, pentru a primi binecuvantarea in viata noastra.

Am auzit de curand despre Acatistul Sfintei Elisabeta, ca este folositor femeilor care asteapta marea minune. stiti ceva despre acest Acatist? ca eu nu l-am gasit.

Va imbratisez cu drag,

Mara

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Nike acum am inteles si ma bucur ca nu e la ce m-am gandit eu....
si imi place cum ai zis aici "...dar superb si ca nimic nu se compara cu piciorusele si manutele pe care le simt acum in burtica,exact cand scriu aceste randuri".

Sarcina usoara si multa, multa sanatete!

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

MaraAnisia multumesc si tie asemenea, sa ti se implineasca dorinta mult arzatoare!

vvvv merci de PM! Ai PM!

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonacopil spune:

MaraAnisia
http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/2009/03/printesa-elisabeta-feodorovna-cuvioasa.html
Din pacate asta e tot ce am gasit. Sper din suflet sa-ti ajute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Rostul
Când te desparti din vina ta, încerci o vreme s#259; te lupti cu ireversibilul, îti dai seama c#259; n-are sens, te lamentezi de form#259; si renunti. Când te desparti din vina celuilalt, ai nevoie de o perioad#259; de timp ca s#259; întelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la cap#259;t, pas cu pas si te chinui s#259; pricepi ce n-a fost bine si unde ar fi trebuit ca lucrurile s#259; apuce pe alt drum. La fel se întâmpl#259; si atunci când te desparti de tara ta. Dezam#259;git, înselat, mânios, îndurerat. Nu ti-e usor s-o lasi. Tara si mama nu ti le alegi. Te asezi pe cel#259;lalt mal al lumii si cauti r#259;spunsul: ce s-a întâmplat cu tara mea de-am fost nevoit s-o p#259;r#259;sesc. României i-a disp#259;rut rostul. E o tar#259; f#259;r#259; rost, în orice sens vreti voi. O tar#259; cu oameni f#259;r#259; rost, cu orase f#259;r#259; rost, cu drumuri f#259;r#259; rost, cu bani, muzic#259;, masini si toale f#259;r#259; rost, cu relatii si discutii f#259;r#259; rost, cu minciuni si însel#259;torii care nu duc nic#259;ieri. Exist#259; trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, p#259;mântul si credinsa. B#259;trânii. România îi batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Îi tine în foame si în frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, c#259;lcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de m#259;lai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, fl#259;mânde si b#259;tute, asta au ajuns b#259;trânii nostri. Câini tinuti afar#259; iarna, f#259;r#259; m#259;car o mân#259; de paie sub ciolane. Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experient#259; si întelepciune a unei generatii care a tr#259;it atâtea groz#259;vii e stears#259; de pe band#259;, ca s#259; tragem manele peste. F#259;r#259; b#259;trâni nu exist#259; familie. F#259;r#259; b#259;trâni nu exist#259; viitor. P#259;mântul. Care p#259;mânt? Cine mai e legat de p#259;mânt în tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaz#259; „Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt încurajati s#259; creasc#259; pe lâng#259; case tot ce le trebuie: un fruct, o legum#259;, o g#259;in#259;, un purcel. Foarte inteligent. Dac#259; se întâmpl#259; vreo criz#259; global#259; de alimente, thailandezii vor supravietui f#259;r#259; ajutoare de la t#259;rile „prietene”. La noi chestia asta se numeste „agricultur#259; de subzistent#259;” si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca t#259;ranii s#259;-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, c#259; de-aia avem UE. Cântatul cocosilor dimineata, l#259;tratul vesel al lui Grivei, groh#259;itul lui Ghit#259; pân#259; de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu s#259;lcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au tr#259;it, nu le pot întelege si, prin urmare, le calific#259; drept niste arhaisme barbare. S#259; dispar#259;! Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag #259;stia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut p#259;mânt, c#259; nu erau în stare s#259;-l munceasc#259;. Nu stiu ce înseamn#259; p#259;mântul, cât#259; liniste si cât#259; putere îti d#259;, ce povesti îti spune si cât sens aduce fiec#259;rei dimineti si fiec#259;rei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la cinci dimineata si plecau la câmp cu ciorba în sufertas. Pe toti gângavii si pe toti puturosii #259;stia i-au f#259;cut comunistii primari, secretari de partid, sefi de pusc#259;rii sau de c#259;mine culturale. Pe toti #259;stia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de mil#259;, de sil#259;, crestineste. Credinta. O mai poart#259; doar b#259;trânii #537;i #539;#259;ranii, câ#539;i mai sunt, cât mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbr#259;cat, greu de dat jos, care trebuie împ#259;turit într-un fel anume si pus la loc în lada de zestre împreun#259; cu busuioc, smirn#259; si flori de câmp. Pus bine, c#259; poate îl va mai purta cineva. Când or s#259; moar#259; oamenii #259;stia, o s#259;-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu. Avem, în schimb, o variant#259; modern#259; de credint#259;, cu fermoar si arici, prin care ti se v#259;d si tâtele si portofelul burdusit. Se poart#259; la nunti, botezuri si înmormânt#259;ri, la alegeri, la inundatii la sfintirii de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaz#259; cu cruci f#259;cute în grab#259; si cu un „Tat#259;l nostru” spus pe jum#259;tate, c#259; trebuie s#259; r#259;spunzi la mobil. Scuze, domnu' p#259;rinte, e urgent. Fugim de ceva ca s#259; ajungem nic#259;ieri. Ne vindem p#259;mântul s#259; fac#259; #259;stia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sun#259;m bunicii doar de ziua lor, dac#259; au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaz#259;, sfintii de pe pereti se gândesc serios s#259; aplice pentru viza de Canada. Fetele noastre se prostitueaz#259; pân#259; g#259;sesc un italian b#259;trân si cu bani, cu care se m#259;rit#259;. B#259;ietii nostri fur#259; bancomate, joac#259; la pokere si beau de sting pentru c#259; stiu de la televizor c#259; fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaz#259; pân#259; g#259;sesc un italian b#259;trân cu care se m#259;rit#259;. P#259;rintii nostri pleac#259; s#259; culeag#259; c#259;psuni si s#259;-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.
Sun#259;-ti bunicii, pune o s#259;mânt#259; într-un ghiveci #537;i aprinde o lumânare pentru vii si pentru morti. S#259; tr#259;iesti!
Un articol de Br#259;dut Florescu

Multumesc mult, pentru rândurile trimise.
Am plâns mult, mult si primesc aceast#259; durere ca pe o chemare de ajutor adresat#259; tuturor celor care cunosc fata de lumin#259; a acestui neam, dar sunt si capabili si dispusi s#259; nu mai nege sau s#259; fardeze fata schimonosit#259; de durere si p#259;cat, descris#259; aici.
Plâng si m#259; rog s#259; ne ajute Dumnezeu s#259; ne folosim darurile nu doar pentru a vedea atât de bine, a descrie atât de viu si a deplânge cu atâta durere boala acestui neam ce pare hot#259;rât s#259; dispar#259;, ci si pentru a ne asterne cu totii genunchii la rug#259;ciune, cu poc#259;int#259; si credint#259;. Eu cred c#259; mai este cale de întoarcere dac#259; ne trezim acum si nu ne mai amortim durerile cu surogate si droguri de tot felul.
Îmi unesc durerea cu a ta, autorule necunoscut de mine, si te rog, întoarce-te tu la credinta simpl#259; a b#259;trânilor t#259;i si multi se vor mântui în jurul t#259;u, c#259; ti-a d#259;ruit Domnul glas puternic si duh viu! Nu le risipi doar pentru a lovi!
Cu rug#259;ciune si n#259;dejde si mult#259; pretuire,
Maica Siluana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Ignorat-l pe cel dinainte, mai incerc o data...

Rostul
Cand te desparti din vina ta, incerci o vreme sa te lupti cu ireversibilul, iti dai seama ca n-are sens, te lamentezi de form#259; si renunti. Cand te desparti din vina celuilalt, ai nevoie de o perioada de timp ca sa intelegi ce s-a intamplat. Iei povestea de la capat, pas cu pas si te chinui sa pricepi ce n-a fost bine si unde ar fi trebuit ca lucrurile sa apuce pe alt drum. La fel se intampla si atunci cand te desparti de tara ta. Dezamagit, inselat, manios, indurerat. Nu ti-e usor s-o lasi. Tara si mama nu ti le alegi. Te asezi pe celalalt mal al lumii si cauti raspunsul: ce s-a intamplat cu tara mea de-am fost nevoit s-o parasesc. Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, in orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si inselatorii care nu duc nicaieri. Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pamantul si credinta. Batranii. Romania ii batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Ii tine in foame si in frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane. Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si intelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exist#259; familie. Fara batrani nu exista viitor. Pamantul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant in tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza „Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt incurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Dac#259; se intampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile „prietene”. La noi chestia asta se numeste „agricultura de subzistenta” si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE. Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot intelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara! Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau in stare sa-l munceasc#259;. Nu stiu ce inseamna pamantul, cata liniste si cata putere iti da, ce povesti iti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat intotdeauna pe cei care se trezeau la cinci dimineata si plecau la camp cu ciorba in sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul ingropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste. Credinta. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de imbracat, greu de dat jos, care trebuie impaturit intr-un fel anume si pus la loc in lada de zestre impreuns cu busuioc, smirns si flori de camp. Pus bine, ca poate il va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu. Avem, în schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si inmormantari, la alegeri, la inundatii la sfintirii de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute in graba si cu un „Tatal nostru” spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu' parinte, e urgent. Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se inmultesc, credinciosii se imputineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada. Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza pana gasesc un italian batran cu care se marita. Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.
Suna-ti bunicii, pune o samanta intr-un ghiveci si aprinde o lumanare pentru vii si pentru morti. Sa traiesti!
Un articol de Bradut Florescu

Multumesc mult, pentru rândurile trimise.
Am plans mult, mult si primesc aceasta durere ca pe o chemare de ajutor adresata tuturor celor care cunosc fata de lumina a acestui neam, dar sunt si capabili si dispusi sa nu mai nege sau sa fardeze fata schimonosita de durere si pacat, descrisa aici.
Plang si ma rog sa ne ajute Dumnezeu sa ne folosim darurile nu doar pentru a vedea atat de bine, a descrie atat de viu si a deplange cu atata durere boala acestui neam ce pare hotarat sa dispara, ci si pentru a ne asterne cu totii genunchii la rugaciune, cu pocainta si credinta. Eu cred ca mai este cale de intoarcere daca ne trezim acum si nu ne mai amortim durerile cu surogate si droguri de tot felul.
Imi unesc durerea cu a ta, autorule necunoscut de mine, si te rog, intoarce-te tu la credinta simpla a batranilor tai si multi se vor mantui in jurul tau, ca ti-a daruit Domnul glas puternic si duh viu! Nu le risipi doar pentru a lovi!
Cu rugaciune si nadejde si multa pretuire,
Maica Siluana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

nike974 cu ajutorul Bunului Dumnezeu vei duce sarcina pana la termen!
housepocket480 e din Bucuresti, dar acum locuiesc in CT.
Zic ca e cuminte, deoarece Ioana nu era asa..ajunsesem la un mom dat sa mancam cu ea in brate.
De pe la 6-8 luni a fost m cuminte, adormind singura in patut (se juca, ce se juca si cand ma duceam la ea - cand imi terminam tb, ea dormea ), dar in primele luni a plans.
vvvvv sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos, nascut la termen.
maria08
MaraAnisia

POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonacopil spune:

http://ortodoxia.md/rugaciuni-si-acatiste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

buna fetelor!
n-am mai intrat demult pt ca am multa treaba
ioanact am vazut printesa si e tare frumoasa,iti seamana,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea si de ioana
va pe toate

Mergi la inceput