Ati emigra in alta tara? (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Mai avem pina terminam de vizitat America Atit cit avem ceva frumos de vazut aici, ne limitam in zona asta. Asigurare avem, foarte buna, pt State si pt calatorii in afara, bani avem sa platim, dar nu ne putem aduce medicul de acasa, nu? Ce faci cu toate astea, cind esti trimis si plimbat de la un spital la altul, ca nimeni nu stie ce ai sau ca un dr incapatinat refuza sa lase si alt dr sa te vada (sau daca iti spun ca esti netransportabil in alta tara).

Verisoara mea, sotul, copiii si mama ei, toti sint cetateni canadieni. Cu toate astea, cu asigurare medicala si bani, nu au ajutat-o cu nimic, atunci cind au fost in tara si i s-au imbolnavit copiii. A dat telefoane la ambasada, pe unde a mai trebuit, pt a interveni cu asigurarea si statutul de cetatean canadian, dar a fost trimisa la acelasi spital de nimic, la care a fost de la inceput, si unde medicii au refuzat sa o trimita la un alt spital de specialitate. Si a trebuit sa plateasca in plus, tarif "special", de cetatean strain.

In Europa merg in vizita, de ce nu (daca trec peste groaza de a zbura cu avionul). Mi-ar placea sa si locuiesc acolo; sint multe locuri frumoase de vizitat, de vazut, iar medicii sint foarte buni.

Daca e sa merg in tara de urgenta, merg - de una singura sau doar cu sotul; dar asa, cit copiii sint mici, nu ma bag la riscuri de-astea.

Oana 35+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Mai avem pina terminam de vizitat America Atit cit avem ceva frumos de vazut aici, ne limitam in zona asta. Asigurare avem, foarte buna, pt State si pt calatorii in afara, bani avem sa platim, dar nu ne putem aduce medicul de acasa, nu? Ce faci cu toate astea, cind esti trimis si plimbat de la un spital la altul, ca nimeni nu stie ce ai sau ca un dr incapatinat refuza sa lase si alt dr sa te vada (sau daca iti spun ca esti netransportabil in alta tara).

Verisoara mea, sotul, copiii si mama ei, toti sint cetateni canadieni. Cu toate astea, cu asigurare medicala si bani, nu au ajutat-o cu nimic, atunci cind au fost in tara si i s-au imbolnavit copiii. A dat telefoane la ambasada, pe unde a mai trebuit, pt a interveni cu asigurarea si statutul de cetatean canadian, dar a fost trimisa la acelasi spital de nimic, la care a fost de la inceput, si unde medicii au refuzat sa o trimita la un alt spital de specialitate. Si a trebuit sa plateasca in plus, tarif "special", de cetatean strain.

In Europa merg in vizita, de ce nu (daca trec peste groaza de a zbura cu avionul). Mi-ar placea sa si locuiesc acolo; sint multe locuri frumoase de vizitat, de vazut, iar medicii sint foarte buni.

Daca e sa merg in tara de urgenta, merg - de una singura sau doar cu sotul; dar asa, cit copiii sint mici, nu ma bag la riscuri de-astea.

Oana,

Nu vreau sa insist..DAR e bine de stiut nu numai pt RO dar pt orice alta tara ai dori sa vizitezi. Nu te baza ca neaparat in tara X unde ai auzit tu numai de bine spitalele de stat sunt WOW. Ca daca nu sunt tb sa stii cum procedezi sa obtii servicii medicale comparabile cu tara unde esti rezident . Asta prevede asigurarrea. Ca daca mergi in Somalia si iti rupi picioru' tb sa beneficiezi de aceleasi servicii ca si in SUA. Nu au, atunci medivac. Si asta nu decide doctorul Popescu care 'spune ca esti netransportabil' ci tot compania de asigurari. Ca ei platesc daca ai asigurare.Daca imi rup picioru' in Franta nu imi plateste nici naiba evacuare ca nu am cum sa demonstrez ca nu pot fi tratata la fel ca in UK indiferent ce spune doctoru'.Evacuarea medicala costa o avere.Efectiv iti vinzi casa ca sa platesti. Chiar daca ai banii astia nu stiu daca iti convine sa dai 200 de mii de dolari + . Sau in fine , mie una nu mi-ar convenii ca sa nu spun ca m-as zgaria pe fata....
Daca esti insarcinata platesti suplimentar asigurare , daca faci scufundari, ski etc la fel .Asigurarea de calatorie in strainatate tb sa fie tailor made pe necesitatile tale.Si da, Romania este 'strainatate' asa tb privita atunci cand faci asigurare ca rezident /cetaean al altei tari.Nu tb sa te astepti ca acolo se ofera gratis pt ca te-ai nascut acolo si (poate) mai ai rude acolo.
Din pacate multi care vin in vizita se culca pe o ureche crezand ca e ok , doar merg in Romania , acolo unde s-au nascut, au copilarit ,ce rost mai are sa isi faca asigurare medicala si apoi cand serviciile nu sunt cum s-au obisnuit in tara de rezidenta se plang...Si aici nu vb neaparat de tine sau de verisoara ta. E un fenomen masiv.

Telefoane la AMBASADA???
Statut de catetean canadian? Ce statut e ala in RO???Iti ofera servicii medicale preferentiale sau cum???
Sorry.

Verisoara tb sa contacteze compania de asigurari nu ambasada ( care tb contactata daca doamne fereste vb de deces)Eventual daca nu stie spitale private gaseste pe pagina ambasadei. Dar cam asta e tot ce poate face ambasada.Statutul de cetatean canadian nu o ajuta, ar ajuta-o daca ar fi rezidenta in Romania ( ca sa nu plateasca dar nu neaparat sa aiba parte de servicii super).Eu cand locuiam in Ro ( cu toate ca aveam 'pile' la spital) aveam asigurare medicala privata , nu ma duceam la stat pt nimic chiar daca plateam taxe. Ca sa nu am nemultumiri din astea... cu plimbat din ncabinet in cabinet si rivalitati intre doctori...
Verisoara ta tb sa spuna companiei ei de asigurari asa : copii mei au pneumonie ( sa zicem) spitalele de stat din RO nu sunt la nivelul la care copiii mei, cetateni canadieni, ar fi tratati in Canada, deci tb sa mergem la spital privat.Compania de asigurari are acces la date, face investigatii deci se poate dovedi acest lucru nu trebuie sa o creada pe verisoara pe cuvant. La spital privat in RO esti tratat ca la orice spital de standard european ( deci dna DR nu se asteapta sa o iei cu sarumana si sa ii aduci curcanu' ci iti te intreaba ea daca doresti ceai /cafea, este super amabila, se fac investigatii , analize la laborator privat,etc- iti vb din experienta)

In fine, tu faci cum vrei, vizitezi cu copiii tai ce tari consideri ca sunt mai sigure pt ei, dar eu iti spun doar cum functioneaza asigurarile si ca este safe sa mergi in orice tara pt care esti asigurat, daca iti oiei masuri de precautie , iti faci vaccinurile necesare iar in caz de boala /accident ( providing ca esti asigurat la o companie buna nu la cine stie ce sarlatani) beneficiezi de tratament la fel ca in tara de unde ai cumparat asigurarea si unde esti rezident legal cetatean sau nu.
Tu crezi ca altfel ar mai merge vreun american in tari ale lumii a treia sau vreun britanic sau vreun ..roman? Stiind ca daca s-a imbolnavit se duce la spital de stat improvizat pe camp fara apa curenta si cu potential de a se imbolnavii de malarie / dengue fever/ AIDS.Eu asta vreau sa subliniez nu ca e super sistemul medical din RO.
Ca o paranteza eu traiesc in Bangladesh ( temporar) si spitalul privat unde merg pt scanuri este cu MULT dar cu MULT deasupra oricarui spital de stat din UK. Crezi ca as merge aici la unul de stat??
Tu de ce sa mergi la stat in RO sau verisoara ta? Ca eu asta nu inteleg.
Nu ca s-ar compara RO cu Bangladeshul.

Edit: informatii de pe site-ul Ambasadei Canadiene la Bucuresti:

Romania has a number of public hospitals and private clinics. These, however, are not up to Canadian standards.

A list of physicians, private clinics and hospitals is available. This list is provided for convenience and information purposes only.
Si mai jos ti se da lista cu spitalele pe care n-are rost sa o copiez.

Deci verisoara nu avea cum sa fie trimisa la acelasi spital unde nu au fost copiii tratati la standarde canadiene decat daca nu a avut asigurare sau nu a stiut cum sa o 'foloseasca' corect si eficient.

Lara w17+ Jamie and Huckleberry Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Lara, multumesc mult pt info. E bine de stiut de asigurarea aceea pt evacuare. Cind s-o trezi sotul (dimineata, ca acum e noapte, da' eu bintui pe net, cumparind pt baby ce mai avem nevoie) o sa il intreb daca avem si asa ceva. Oricum, pt citiva ani de-acum inainte vom sta prin zona, pina mai cresc fetele (Eva si baby care vine acum). Mergem in fiecare an la Disney, munte, avem oceanul linga noi, diferite state, orase etc, ceva usurel pt copilasi mititei, chiar daca mergem pe undeva in fiecare weekend si zile libere.
Verisoara mea a avut asigurare, dar tin minte ca orice facea, o trimiteau la acelasi spital, unde nu-sh ce dr ii spunea ca el poate sa-i trateze. Din vacantele lor de vreo 2 saptamini, mai mult de jumatate din zile le-au petrecut pe la dr.
Am vazut si citeva poze cu papusica ta frumoasa si pe unde va plimbati; foarte fain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eram intr-o zi la ortopedie , la urgente in garda. Seara a venit o tipa de vreo 30 si ceva de ani , era in vizita din Olanda sau Austria .
Si-a rupt piciorul , dar urat de ot , avea fractura de sold.A venit la urgente , ortopedul i-a spus ca el o poate opera , au vorbit de asigurarea ei , i-a spus ca daca se poate mai bine se opereaza in Austria , la ea acasa , ca e si recuperarea lunga si in plus acolo avea totul gratis , aici parca trebuia sa plateasca tija.
Si ce credeti?
Am vorbit la telefon cu cei de la compania de asigurari , le-am spus spitalul la care e, in 3 minute aveau nr de telefon de aici , au vorbit si cu ortopedul si ne-au spus sa o pregatim , ca la ora X o va astepta un avion sa o transporte acasa.
Na asta da asigurare!

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Lara, multumesc mult pt info. E bine de stiut de asigurarea aceea pt evacuare. Cind s-o trezi sotul (dimineata, ca acum e noapte, da' eu bintui pe net, cumparind pt baby ce mai avem nevoie) o sa il intreb daca avem si asa ceva. Oricum, pt citiva ani de-acum inainte vom sta prin zona, pina mai cresc fetele (Eva si baby care vine acum). Mergem in fiecare an la Disney, munte, avem oceanul linga noi, diferite state, orase etc, ceva usurel pt copilasi mititei, chiar daca mergem pe undeva in fiecare weekend si zile libere.
Verisoara mea a avut asigurare, dar tin minte ca orice facea, o trimiteau la acelasi spital, unde nu-sh ce dr ii spunea ca el poate sa-i trateze. Din vacantele lor de vreo 2 saptamini, mai mult de jumatate din zile le-au petrecut pe la dr.
Am vazut si citeva poze cu papusica ta frumoasa si pe unde va plimbati; foarte fain.

Oana
Multumesc pt complimente...mi-era cam tema ca te superi..
Sarcina usoara in continuare si nastere fara probleme (caci vad ca te aporpii de termen).

Sigur ca aveti unde sa va plimbati, nici nu am insinuat ca nu ai ce vedea in USA.Si noi vrem sa mergem la Disney in Florida ( in Franta am fost inainte de bebei) dar suntem in situatia invcersa, adica asteptam sa mai creasca. Bine bb 2 mai intai tb sa se nasca....lol La noi aici e tare tare cald deja si sincer nu ai ce sa vezi mare lucru asa ca de aia plecam mai des.

P.S. Imi place motto-ul tau de la semnatura. E super tare!!

Scuze pt

Lara w17+ Jamie and Huckleberry Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Pai in Ro arata toate nenorocirile alea pt ca e tara mica si nu au subiecte de senzatie si trebuie sa umple cumva ora aia, ca doar nu or pune muzica de disco?!
Da si aici arata toate nenorocirile, dar nu fac mare tam-tam pe ele, le prezinta si gata. Asta la stirile de seara, ca ziua stau si cate o ora sa iti arate pe unul pe care il urmaresc ca nu a oprit la semafor sau mai stiu eu ce a facut si nu a oprit cand a fost somat. Atunci sa vezi urmarire si cum stau cate 1 ora in direct!

Ia sa ma duc eu pe google sa vad si eu faimoasa autostrada a voastra cu copaci in mijlocul ei, ca asa ceva nu am mai auzit. Decat la noi la Caracal! (scuze fetelor din Caracal!)

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

nici nu ai multe de spus cind intra studentul cu pusca si macelareste vreo 20 in prima juma de ora. sau ala nervos cind vine la mall cu AK 47...ce poti sa mai spui?
dar e mai mult decit logic ca stirile astea nu sint vazute de nimeni din US cind comenteaza aici cu locul pt cresterea copilului ....

daca vine ala cu un cutit intr-o scoala din ro concita/ramonaj sint printre primele care sar in sus cu ..ai vazut..ai vazut..ti-am spus yo

da voi ce spuneti ..ca tot ma ametiti pe mine cu vacante in arizona ....ar trebui sa includem si turnul eiffel si venetia din las vegas pe lista unesco sau nu? vai da ce frumos e acolo...este ?
intre palatele romilor din satul X din ro si copiile din las vegas care primeste premiul pt cea mai mare tiganie? ...
vai tu da ce frumos este la paris in las vegas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
daca vine ala cu un cutit intr-o scoala din ro concita/ramonaj sint printre primele care sar in sus cu ..ai vazut..ai vazut..ti-am spus yo

cu mine ce-ti veni acum? auzi ecouri din alabama? :-)) plus ca RamonaJ e o dulceata de fata, ti-ai si gasit pe cine sa crezi ca poti intarata la topic. serios, eu nu ma uit la stirile de la ora 5 din romania, le tin minte pe-alea de-acum 10 ani si mi-ajung pe-o viata. da, se intampla drame peste tot in lume, asta nu neaga nimeni. una dintre dramele contemporane e ca nu ti-a priit tie mielul, altfel te-ai bucura de armonia de la topic si n-ai mai incerca sa starnesti scantei.

Mergi la inceput

stai ca parca am vazut ca era pe aici si hannnnnen....hai sa vedem cum poate ea sa ne spuna ca este mai happy in japan cind magarii aia au asa festivale.

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/Penis-Otel-celebrat-Japonia-FOTO_0_933506752.html

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

cu mine ce-ti veni acum? auzi ecouri din alabama? :-)) plus ca RamonaJ e o dulceata de fata, ti-ai si gasit pe cine sa crezi ca poti intarata la topic. serios, eu nu ma uit la stirile de la ora 5 din romania, le tin minte pe-alea de-acum 10 ani si mi-ajung pe-o viata. da, se intampla drame peste tot in lume, asta nu neaga nimeni. una dintre dramele contemporane e ca nu ti-a priit tie mielul, altfel te-ai bucura de armonia de la topic si n-ai mai incerca sa starnesti scantei.

nimic

drama este ca am venit la job si am dat de clientii mei cu aceleasi idei invechite ...asta e marea problema.

spune aici ca visul tau este sa faci un concediu in national park la cactusi si maracini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Guestus....dar tu ai un locsor pe care ai vrea sa-l vizitezi ????

Mergi la inceput