Ati emigra in alta tara? (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
tot bateti apa in piua cu medicalul asta de parca sinteti toti nascuti bolnavi. sint clinici private...muncesti...ai bani...te tratezi ..ok?..e logic ce spun?

Pai Guestus, oamenii s-au lovit de probleme. Pe acest forum sunt multe mame cu copii, si copii se cam imbolnavesc. Apoi, multe dintre exemplele date au fost despre probleme medicale ale parintilor. Tu poate ai fost un norocos si familia ta nu a avut probleme medicale serioase.

Nu este intamplator ca oamenii au fost marcati de evenimentele in care familia lor a trecut prin probleme medicale, pentru ca atunci toti suntem vulnerabili, si o vorba buna ajuta foarte mult, dupa cum ne aducem aminte fiecare badaranie, sau gest nepotrivit.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Pai vorbesc de 1994...atunci am venit prima oara in RO...in aceeasi vacanta am fost facuta "curva" in fata uui intreg grup de turisti ca m-am casatorit cu un american (la Peles cind mi-am dus sotul in vacanta si ii traduceam). Am avut ghinionul sa fac pneumonie...ce era sa fac sa astept o luna pina ma duceam acasa?

In 2002, mi s-a spus in fata ca "asa va trebuie, c-o meritati" vizavi de 9/11... la masa la o nunta, in familie.
Ultima vizita a fost in 2005 si de atunci nu mai am chef, bunavointa sau orice fel de interes sa ma intorc.

Mai am povesti, mai vrei?

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

facem o alta clasificare.
facem un pachet mare de tot....cu tot ce inseamna sa ai o viata buna...ok...si punem pe hirtie cum e in ro cum e in us . e logic ce zic sau nu? pare mai structurat ceva...si se evita(din pacate) si comicaria cu "am plecat din cauza vinzatoarelor acre din ro"

Mergi la inceput

Citat:

facem un pachet mare de tot....cu tot ce inseamna sa ai o viata buna...ok...si punem pe hirtie cum e in ro cum e in us . e logic ce zic sau nu? pare mai structurat ceva...si se evita(din pacate) si comicaria cu "am plecat din cauza vinzatoarelor acre din ro"

Pai hai sa facem pachetul.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

aici erai guestus?ocupat ,ocupat nu gluma.
n-ai avut succes mai jos ai trecut la etaj sa vezi ce-ti pica`n plasa...ntzz,ntzz

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

yo ma uit numai. ...intru numai daca nu puneti tot ce trebuie in pachet.

sa vezi acum revolta din partea celor ce stau prin coclauri si nici nu au treaba prea multa.....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

n-ai avut succes mai jos ai trecut la etaj sa vezi ce-ti pica`n plasa...ntzz,ntzz

ai fost si tu nominalizata 3 -4-5 pagini mai in spate...dar te-ai ascuns ca de obicei

Mergi la inceput

Guestus, sa stii ca asta cu vanzatoarele acre, nu e un lucru minor. Fiecare incearca sa exprime in felul lui atmosfera pe care o simtea.

La mine, cuvantul prin care pot descrie acest setiment este 'agresivitate'. Altii asa il reprezentinta ei: "vanzatoarele acre". De fapt inseamna felul in care esti tratat ca individ in viata de zi cu zi.

Mitul pe care il aud de multe ori in Romania este ca 'strainii sunt falsi' ca zambesc aiurea.
Pentru ca premiza e ca toata lumea vrea ceva de le tine, si ca cineva care isi face slujba n-are de ce sa-ti zambeasca, pentru ca asa se intampla in Romania. Asta e un subiect mai lung, de ce lumea nu zambeste si la noi... Mergi pe strada si numara cate fete incrancenate vezi si cati oameni care zambesc.

Eu zic ca felul in care esti tratat ca individ este parte din acest pachet al calitatii vietii.

Ce zici?

-- Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

Eu n-am plecat din cauza de vinzatoare acre...eu spun ca viata este DIFERITA pentru mine aici fata de acolo. Si prin "diferit" eu (eu, personal nu multimea de emigrati) ma refer la faptul ca viata mi se pare incomparabil de comfortabila aici fata de acolo.

Daca pun pe hirtie imi iese cam asa:
1) preferata ta: "vinzatoarea acra" - are un impact asuprea mea ca individ daca dau ochi cu ea ZILNIC. M-ar depresa
2) o asistenta/doctorita/profesoara care sa-mi urle la copii sa sa nu aiba cel mai mic interes
3) vecini/colegi nebagaciosi/nebadarani
4) viata culturala accesibila
5) vacante
6) o casa, o masina (medii, nu vile si Mercedes)

Daca orice persoana cu venituri mediocre ca ale mele (nu directori, manageri, si alte farafasticuri de pozitii inalte) isi poate permite fara a "da din coate", fara a sta ore in sir la servici, fara o minarie sau o smecherie, atunci putem compara mere cu mere.

Strict din punctul meu de vedere, sint mai cistigata aici.

Nu-mi veni cu poze din Detroit...nu stau in Detroit asa cu nici tu nu stai in Ferentari (ma rog, poate Ferantari e un cartier super-select acum si vorbesc prostii).

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

ai fost si tu nominalizata 3 -4-5 pagini mai in spate...dar te-ai ascuns ca de obicei

Unde,unde?Da` indicatii exacte ca jar maninci!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput