Ati emigra in alta tara? (4)

Ati emigra in alta tara? (4) | Autor: andacos

Link direct la acest mesaj

<<<Topoc precedent

Daria,hai mey ce tzi-ai sters mesajul cu copacii,ca era...tare de tot!

Ce rau imi pare ca nu m-am grabit sa dau quote!

Da' probabil ai realizat si tu ce-ai scris de ai sters singura!

Dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Vizualizarea mesajului
Pe dentistul la care am fost il cheama Cocchiola, C Ronald ,iar cabinetul lui este in Shelton ,Ct pe 90 Huntington St.
Nu am exagerat cu absolut nimic..nici macar cu manusa pe care si-a scos-o .
Si faptul ca stam intr-o zona mai buna se datoreaza socrilor care traiesc aici de 20 de ani si ne ajuta la inceput.

Si nu vad de ce in Romania sa fie numai exemple negative si lumea sa nu se mire si eu daca am povestit ceva de rau inseamna ca exagerez.

Si in Statele Unite se intampla lucuri rele insa nu le arata la televizor ca in Romania.
In Romania orice accident se arata la tv, orice avion care intarzie, orice tren care s-a blocat intre halte...orice bataie intre niste betivani...la stiri incep toti prezentatorii cu vorbe precum " ca la noi la nimenea..".."Romania..tara fara stapan...fara lege..".."Romania..fund de sac" romanii isi pun singuri cenusa in cap.

Si apropo de dentistul meu..prima oara cand am fost la el s-a purtat frumos, era chiar prea vorbaret.

Ma intreba in continuu daca in Romania avem si noi lampa pentru plombe, daca avem freza, daca avem aparat de radiografie pana cand aproape ma enervase si i-am zis ca Romania nu e o tara asa inapoiata precum o crede el si ca exista aparatura foarte moderna in Romania.
Oricum dentistul vorbea de la el....pentru ca habar nu avea unde e Romania deoarece ma intreba daca sunt din Budapesta.

Ma crede cine vrea ,cine nu si gata.
Probabil ca nu ii era frica de mine pentru ca stia ca tocmai ce imigrasem si la varsta lui de peste 60 si ceva de ani nu se speria de o femeie tanara si din Romania ..pe care el o credea ca vine din niste pesteri primitive.

Si tot despre Statele Unite.

Acu vreo 3 saptamani a plouat si a batut vantul destul de tare prin Connecticut.
Cu toate ca pe autostrada Merritt Parkway era foarte periculos sa circuli pe vreme rea deoarece cad copaci ,brazi pe mijlocul autostrazii ,peste masini si uneori omorand oameni..nimeni nu a avut initiativa sa inchida acea autostrada .
Era o vreme care te pacalea , deoarece nu era prea mult vant , insa avea putere ..si copacii erau dezghetati si erau grei si se rupeau...
Ma refer la copaci imensi care cadeau pe stanga si pe dreapta printre masini sau peste masini ...mai rau ca in filmele de groaza.

Cu toate acestea la televizor nu au anuntat nimic de accidentele de pe acea autostrada..doar au enumerat in treacat oamenii care au murit striviti de copaci prin orasele din zona ca si cand vorbeau despre o reteta de prajituri.
Nimeni nu a dat vina pe nimeni.
In Romania inca se vorbea de incompetenta celor de la putere care nu au fost in stare sa detecteze copacii slabiti si nu au anuntat populatia de pericol sau ca nu au inchis autostrada si au lasat oamenii sa se supuna unui asemenea risc.

Si tot apropo de americani si de cateii lor.
degeaba scrie pe panoul de la intrarea in parc ca nu au voie sa intre insotiti de catei ...ca lor nu le pasa si sunt destui care isi mai lasa si cainii fara lesa ,mai ales pe aici unde nu e o zona asa populata precum in orasele mari.

Asta ca sa mai radeti de mine. Daca nu ma credeti intrati si pe voi pe linkurile astea:
http://06880danwoog.com/2010/03/22/woodman-dont-spare-that-tree/
www.westportct.gov/news/treesafety.htm" target="_blank">http://www.westportct.gov/news/treesafety.htm
www.wfsb.com/travelgetaways/13621992/detail.html" target="_blank">http://www.wfsb.com/travelgetaways/13621992/detail.html

ok am pus mesajul la loc
Nu are rost sa va dau mai multe linku-uri .
In Connecticut e o zona foarte impadurita, multi copaci batrani , iar autostrada Metitt Parkway e o autostrada mai speicala ,cu copaci pe mijloc si situati pe margine foarte aproape de drum.
Nu cred ca trebuia sa ma explic atata....si cu taite astea am facut-o.

Mami de Casandra (06 ianuarie 2007) si Darius ( 14 mai 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Daria_Ioana

Ma refer la copaci imensi care cadeau pe stanga si pe dreapta printre masini sau peste masini ...mai rau ca in filmele de groaza.

daria,hai mey ca pasajul asta de mai sus e.......!!!!!!
Cum cadeau mey copacii aia,printre si peste masini si autostrada era deschis?

Pai cum inaintau maisinile alea?

Hai ca aici...ai exagerat la greu!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:

Si in Statele Unite se intampla lucuri rele insa nu le arata la televizor ca in Romania.

Tu te-ai uitat vreodata la stirile locale de la 11? Ia sa vezi ce mai arata si acolo lucruri rele, Pai ai nostri reporteri de stiri sensationale unde crezi ca s-au scolit? Ia sa te uiti la stirile locale din Baltimore, din Detroit, din LA, sa vezi si acolo ce minuni se intampla.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Daria si socrii tai daca stau de 20 de ani acolo au fost ok cu tine cand le-ai povestit ce ti-a facut doctorul ala? Nu l-au reclamat nicaieri? Li s-a parut normal comportamentul? Nu va e frica sa nu cumva sa te trezesti cu cine stie ce boli sau doamne fereste Sida, mai stiu eu ce?! Caa pe bune ca daca e adevarat si nu ai exagerat asa putin de amorul artei, nu e de lasat asa. Ma mir ca socrii nu au zis nimic, ei dupa 20 de ani de america sigur reactioneaza ca niste americani, adica reclama orice neregula si asa e si normal.
Vrei sa reclam eu in locul tau? Da-mi mai multe date pe Pm si pe bune ca fac eu reclamatie in locul tau, ca nu cred ca ii mai faci vreo vizita tu sau altcineva din familie macelarului aluia, nu?

Mergi la inceput

Pai in Ro arata toate nenorocirile alea pt ca e tara mica si nu au subiecte de senzatie si trebuie sa umple cumva ora aia, ca doar nu or pune muzica de disco?!
Da si aici arata toate nenorocirile, dar nu fac mare tam-tam pe ele, le prezinta si gata. Asta la stirile de seara, ca ziua stau si cate o ora sa iti arate pe unul pe care il urmaresc ca nu a oprit la semafor sau mai stiu eu ce a facut si nu a oprit cand a fost somat. Atunci sa vezi urmarire si cum stau cate 1 ora in direct!

Ia sa ma duc eu pe google sa vad si eu faimoasa autostrada a voastra cu copaci in mijlocul ei, ca asa ceva nu am mai auzit. Decat la noi la Caracal! (scuze fetelor din Caracal!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

daria,hai mey ca pasajul asta de mai sus e.......!!!!!!
Cum cadeau mey copacii aia,printre si peste masini si autostrada era deschis?

Pai cum inaintau maisinile alea?

Hai ca aici...ai exagerat la greu!

Dana

Eh, si tu acuma. Ca-n bancul ala cu moshii si cu melcii: care masina se prindea ca pica copacul, facea tzushti si scapa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Daria si socrii tai daca stau de 20 de ani acolo au fost ok cu tine cand le-ai povestit ce ti-a facut doctorul ala? Nu l-au reclamat nicaieri? Li s-a parut normal comportamentul? Nu va e frica sa nu cumva sa te trezesti cu cine stie ce boli sau doamne fereste Sida, mai stiu eu ce?! Caa pe bune ca daca e adevarat si nu ai exagerat asa putin de amorul artei, nu e de lasat asa. Ma mir ca socrii nu au zis nimic, ei dupa 20 de ani de america sigur reactioneaza ca niste americani, adica reclama orice neregula si asa e si normal.
Vrei sa reclam eu in locul tau? Da-mi mai multe date pe Pm si pe bune ca fac eu reclamatie in locul tau, ca nu cred ca ii mai faci vreo vizita tu sau altcineva din familie macelarului aluia, nu?

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Absolut, Daria, si fara nici o gluma. Daca ce ai povestit e adevarat, il dai in judecata si ti-ai asigurat macar o parte din pensie. Mai ales ca ai asistenta ca martor. Ori te mai duci o data si il filmezi (ia-ti o helmet cam) sau il inregistrezi.

Altfel, scrie-i reviews on line, ca sunt destule locuri, si cum ti-a sugerat AB_AC, reclama la BBB.

Si lucreaza singura, fara intermediari (carmenbr).

Mergi la inceput

Mai eu m-am oferit sa fac eu reclamatie in locul ei, ca ei pare sa ii fie teama. Ca oricum faceam reclamatia in numele ei ca eu din California nu pot merge la dentist in Connecticut.
Iulianm!

Mergi la inceput

Il cautai pe doctor si am ramas uimita sa vad ca are review-uri de Very Good la Office staff friendliness and courtesy. sau ?! Ca nu sunt hotarata inca!
Ia fa-i tu o reclamatie ceva, chiar si pe net, sa vezi ce o sa-l doara pe nenea macelarul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
Azi am nimerit aici in SUA un dentist care mi-a luat toata pofta de imigrare( pe care nici nu o mai aveam demult) si m-a facut sa ma simt umilita.
De la simplu motiv ca am tresarit de durere cand imi pilea un dinte din fata el s-a enervat asa tare..a inceput sa tremure de nervi. de abia respira ..ii tremurau mainile..tipa la mine ca nu musc bine ..ca o sa ma forteze el sa musc cum vrea el , mi-a luat falcile si mi le izbea una de alta...nu mai avea deloc rabdare.
As fi plecat dar aveam un dinte exact in fata si doctorul imi facuse o gaura in el..cum sa plec asa de acolo..imi venea sa plang si imi era frica sa mai arat ca ma doare,caci daca strangeam din ochi el se enerva mai tare .
Nu o lasa nici pe asistenta sa imi aspire saliva ,eu ma innecam cu saliva, doctorul ii dadea peste mana asistentei si tipa la ea sa nu se bage in munca lui.
La un moment dat si-a scos manusile si a lucrat fara ele..avea nervi si ii aluncau toate din mana ,lua obiecte de pe jos mi le baga direct in gura.
Eu eram prea socata si la un moment dat a plecat si m-a lasat acolo fara sa imi zica nimic...nici buna ziua ..nici du-te undeva.
Nu m-a intrebat daca am plomba inalta sau daca ma jeneaza undeva.

Asistenta si-a cerut scuze ,a zis ca ii pare rau.
Bineinteles ca am zis ca nu ma mai intorc acolo .
cand am iesit l-am vazut pe doctor si i-am zis ca nu i-am ineles comportamentul si nu stiu cu ce am putut eu sa il enervez in asa hal incat sa plece si nici sa nu imi zica ceva..el inca tremura cu un isteric si a plecat la el in biroul..la fel fara sa imi zica nimic.

Sunt foarte dezamagita,asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata in Romania.
Acum au trecut vreo 10 ore de la intamplare, sunt acasa si am o durere imensa in dintele din fata,plomba e foarte inalta si ma zgarie la limba..insa suntem in Statele Unite asa ca ce mai conteaza , nu?
Daca asa ceva se intampla in Romania toata lumea dadea vina pe societate, pe doctorii nesimtiti...etc

De la un exemplu, pina la a generaliza si a spune ca-i mai rau ca in Romania, e cale lunga. Tu ai cerut referinte despre dr asta? Ai citit review-uri, ai intrebat pe cineva la ce dentist sa mergi? Spui ca ai internet sa te informezi; foloseste-l!

Citat:
Si asta nu e singurul exemplu negativ din cele 7 luni pe care le am in SUA.
Sa nu mai zic ca peste tot unde merg dau numai peste incompetenti ..ma duc sa imi fac suvite ,platesc un car de bani si primesc in schimb o varza in cap , numai suvite nu sunt alea...par ars si m-a tinut 3 ore pe scaun...3 ore la par scurt..si la urma cand a vazut ca nu mi-a iesit bine imi zice ca mi le reface iar si i-am zis ca sa o lase balta ..ca nu a iesit nimic profesionist.

Daca ai fost la vreun salon de $5/haircut de la mall sau din cartier, unde diferite persoane dubioase iti taie parul si ti-l coloreaza, asa se intimpla. Repet, informeaza-te inainte de a merge undeva, cere referinte, intreaba o prietena sau colega de munca unde isi fac parul.
Cauta un mom's group din zona/localitate, inscrie-te in el si participa la activitatile grupului. Acolo o sa cunosti multe mamici, ca si tine, multe rezidente de o gramada de ani in zona respectiva, care iti pot da referinte pentru ce te intereseaza.

Citat:
Sau alta intamplare la urgenta cu fetita mea de 3 ani .Vomita in continuu si ii era rau si nu mai putea sa se tina pe picioare .Vomita ceva verde ca nu mai avea ce vomita altceva.
La urgenta am asteptat 1 ora sa intram si inca 1 ora sa vina un doctor sa se uite la ea si nici macar nu era aglomerat..dar se miscau in reluare cu totii..ca toti americanii ..niste mormolocii..de abia se misca ...atunci inca nu aveam asigurare medicala si m-a costat 800 de dolari o injectie care sa ii inhibe reflexul de voma.

Dar nu ti-a cazut vopseaua sau faianta de pe pereti in cap si nici nu te-a internat vreo citeva zile pe degeaba, in saloane cu alti 10 pacienti, unde a trebuit sa iti aduci injectia pt inhibare a vomei si tot ce ti-a mai trebuit de acasa, numai ca sa poata nu-sh' ce asistente sa isi faca salariul pe luna respectiva, nu? Daca voma verde, era de la bila, iar la ER te iau in ordinea urgentei; am avut si noi zile cind am intrat dupa 5 minute si zile cind am intrat dupa 2 ore! Si $800 pt ER, crede-ma, nu e mult deloc, mai ales fara asigurare!

Citat:
Sau vecinii..aici nimeni nu saluta.
Stam de 7 luni si ii vedem zilnic , dar unul nu ridica macar privirea la noi, parca nu am exista...niste incuiati de oameni, salbatici...degeaba te saluta astia cand te plimbi in parc ..daca niste vecini (si am vreo 4 )..nu sunt in stare sa zica si ei o data "HI".

Daca le-ai striga tare "hi" sigur ti-ar raspunde; dar daca stai cucoana sa te vaza vecinu' si sa vina el/ea sa te intrebe de sanatate, atunci asteapta mult si bine. Iesi la plimbare cu copiii pe straduta, daca vezi vecini pe la casele lor, spune-le "hi", fa-le cu mina, zimbeste, daca sint copii jucindu-se afara, zi-le alor tai sa ii salute. Noi ne-am mutat aici de 2 luni si deja cunoastem aproape toata strada, toti copilasii, ne vedem seara, vorbim, ridem, daca sintem cu masina, incetinim si facem cu mina sau chiar oprim sa spunem "hi"; daca sintem pe jos, cei care trec cu masinile incetinesc si ne fac cu mina, zimbesc. Si nu te astepta sa gasesti vecini la 10-12 dimineata, ca oamenii au joburi, nu isi pierd timpul dupa perdea sau pe scarile casei, sa vada cu se s-a mai imbracat vecina.

Citat:
Sa nu mai zic cand te duci sa vorbestii cu functionarii publici..toti parca au un bat infipt undeva..sunt scarbiti de serviciul lor..isi dau ochii peste cap si vorbesc prin tine cu totii...si de abia se misca...

Despre ce functionari publici vorbesti? In 10 ani, de cind sint aici, nu mi-a vorbit nici un functionar public urit; si cei cu care am avut de-a face fata-in-fata (oare la cine te referi?), cei de la driver license sau de la immigration au fost foarte draguti; chiar si acum, cind a trebuit sa imi schimb DL de la un stat la altul, nu am avut tot ce mi-a trebuit, dar cu toate astea am fost tratata cu zimbetul pe buze, relaxat, cu respect si mi-au dat DL pe loc, fara sa ma trimita acasa. La telefon, normal, trebuie sa le explici unora de citeva ori care ti-e problema, dar niciodata nu am avut incidente cu lipsa de respect sau scirba! Da exemple inainte de a face acuzatii!!!

Citat:
Toti stau in masinile lor...ca niste roboti...sunt toti obsedati ca se ingrasa ..la televizor nu ai ce sa vezi niciodata..parca iti spala creierii in tara asta..numai reclame ..10 minute ceva ..apoi reclame 15 min...emisiuni de inapoiati la creier.
Nu am auzit si eu stiri din Europa ,din alte parti ale Statelor Unite..deci sunt mai la curent cu stirile cand ma uit la un jurnal romanesc de stiri.
Ziarele lor locale sunt atat de plicticoase nu ai ce sa citesti in ele .

Schimba canalul tv pe History Channel sau pe Discovery sau pe TLC, sau pe DIY sau pe orice alt canal educativ, nu tine numai pe NBC, CBS, ABC ... Daca ai nevoie de news din alte tari, sint o gramada de canale care transmit in direct emisiuni de stiri si divertisment din Europa!

Citat:
In magazine librarii numai carti siropoase si numai scriitori americani..reviste care iti blocheaza gandirea..numai din alea de barfa de vedete...si de slabit si reclame si moda.
Daca nu as fi avut netul chiar ma simteam rupta de lumea civilizata si nu mai eram la curent cu absolut nimic.

De Barnes & Noble sau Borders ai auzit? Librarii foarte mari si frumoase, care au departament special pentru copii, cu story time, jocuri si tot felul de carti pentru copii, departamente specializate pentru ce te intereseaza, din toate domeniile. Da', nah, mai bine comentam si ne plingem ca nu ni le aduce nimeni sub nas, decit sa ne informam! Mergi la www.bn.com la Stores & Events, pune zip codul tau si vezi cind au story time si ce alte events au. La biblioteca unde locuiesti tu, ai fost cu copiii? Ca toate bibliotecile au story time si crafts gratuite, in fiecare saptamina! Plus evenimente si programe din diferite domenii pentru adulti. Vezi daca ai Parks and Recreation la tine in orasel/town si ce programe au pentru adulti si copii; sau in alte orasele alaturate (de obicei, gasesti pliante la biblioteca).

Citat:
Nici un serviciu nu functioneaza cum trebuie..iei masina de spalat si in loc sa o aduca in cateva zile o aduc in 2 luni..te anunta mereu ca aduc masina ca sa fii acasa si nu mai vin...astia au fost de la Best Buy...au adus-o intr-un sfarsit si nu mergea si a trebuit sa dam o mie de telefoane si sa mergem la ei de 3 ori ca sa vina cineva sa o repare.

Cind mergi in magazin sa cumperi ceva, te intreaba cind vrei sa iti aduca obiectul respectiv acasa! Tu le spui ziua, iar daca ei au liber atunci, te programeaza atunci. Noi tot de la Best Buy am cumparat masina de spalat si cea de uscat si ni le-au adus acasa cind ne-au spus; in plus, noi le-am cumparat la reducerile de dupa Thanksgiving, cind au vindut ff multe de-astea si erau out of stock; cu toate astea, ne-au facut upgrade pt modele mult mai bune si mai scumpe, la pretul de reducere al modelelor mai iefitne! Fara nici o problema!

Citat:
Am luat bilete de avion prin Expedia si au scris alt prenume si era sa pierdem zborul din cauza asta..caci romanca de acolo de la aeroport nu voia sa ne dea bilet de imbarcare si sunam la Expedia sa clarificam problema si nu raspundea nimeni timp de 2 ore...sunam degeaba.
Si inca ceva..romanca care lucra la check in nu voia sa recunosca ca e romanca si ne vorbea numai pe engleza, cu toate ca ne auzea pe mine si pe sot ca vorbim romaneste..pana cand a luat-o gura pe dinainte si a zis ceva pe romaneste..si dupa aia si-a pus mana la gura si s-a inrosit la fata si tot pe engleza a luat-o...dar vorbea pe spaniola cu o colega de-a ei...)

Asta este exemplu despre 1 (UNA) romanca de aici, nu despre tot sistemul american!

Citat:
Pe strada la noi acu 10 zile a trecut o masina cu un plug de zapada si a darmat intentionat 15 cutii postale...asta e clar un act de vandalism si zona unde stam noi e considerata o zona buna....si americanii astia care sunt atat de exclusivisti...totul la ei se impaete in zona buna si zona rea.

Da, mai, intentionat v-a darimat ala toate cutiile postale, ce sa spun. Vandalism curat, nu?

Citat:
Esti din alt orasel si mergi in alta localitate ca sa te plimbi in parc , atunci trebuie sa platesti taxe ca sa intri.

Da, pe bune? Ca eu, de 10 ani, n-am intilnit asa ceva, ce exceptia parcurilor de distractii de vara, cele cu piscina si apa din diferite town-uri, la care iti trebuie abonament sau trebuie sa platesti chiar daca locuiesti acolo. Chiar azi am fost intr-un parc cu playground din oraselul alaturat, de la plaja, si nu m-a pus nimeni sa platesc. Da exemple si nu mai generaliza!

Citat:
Am fost la denie de Paste la biserica ortodoxa greceasca si oamenii care au intaziat un pic nu mai aveau voie sa intre in biserica si stateau pe sala ..asistau la slujba toti parfumati si eleganti si inghesuiti pe holul mic ..in timp ce in biserica erau locurile aproape goale...asa ceva iar mi se pare aiurea..pentru ca in Romania te simti mult mai liber cand te duci la slujba , sau mergi sa te inchini...aici la biserica e mai mult ca o fala...te imbraci si te machiezi ca sa te vada comunitatea...si sa fii la punct cu ultimele barfe.

Pe bune, tie numai de cit de eleganti si parfumati erau cei de pe sala ti-a pasat???????? Sau ai mers acolo pentru slujba, ca sa te rogi si sa nu iti pese de ce face unul si altul????

Citat:
Am fost si la biserica romaneasca ortodoxa si acolo e aceeasi atmosfera.Oamenii se duc mai eleganti ca la nunta si te masoara de sus si pana jos.
Si sunt multe tampenii care nu imi convin dar deja am scris prea mult.

Oricum incep sa ma indoiesc pe zi ce trece daca chiar se merita sa imigrezi sau e mai bine sa stai in tara ta...as tinde spre ultima varianta.

De ce nu te intorci in Romania, daca nu iti convine aici? Zau asa!

Oana 35+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput