Calitatile romanilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

xio..daca ne arati poze yo te cred. asa pare de domeniul fanteziei...yo cred ca ne-ai spus meniul de la circiuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

De aceea nu voiam sa dau exemple pentru ca memoria culturala nu-i identica si depinde si de mediu social si de ... si de ... n-spe mii de alte chestii.

Parerea mea e ca exista o familiaritate culturala si pot identifica adesea romani simpatici si antipatici asa din zbor si inainte de a schimba vreo vorba. De asemenea evident romanii se aseamana cultural cu multe alte natii din est.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

...avioane din branza...

Ha?
Cum/ce sint alea, Xio?

Ca, desi sint foarte romanca, acest element comportamental culturalo-culinar mi-a scapat ...

Mergi la inceput

Da..si yo cred ca sint tare multi romani care se pricep sa dea rapid cu presupusul. adica au o mare putere de intuitie ...nu-i asa AC DC?
da...sint multi care isi dau seama rapid ce si cum...se prind repede.....intr-un cuvint e dat dracului de destept romanul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Avionul ala e o hiperbola :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Da, romanul e destept pt ca in scoli se face carte nu ca-n America, iar lanurile sunt aurii si cerul albastru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Da..si yo cred ca sint tare multi romani care se pricep sa dea rapid cu presupusul. adica au o mare putere de intuitie ...nu-i asa AC DC?
da...sint multi care isi dau seama rapid ce si cum...se prind repede.....intr-un cuvint e dat dracului de destept romanul asta

Iezact, iar tu esti iezemplul perfect .

Si scoate mielul de botez si trimite-l mamei lui Xio sa-l faca bbq sa ne putem bucura si noi de niscaiva delicatese. Mai ales eu cea surghiunita la hot dogi si hamburgeri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu nu as numi subiectul ´´calitatile romanilor´´. Ca inseamna ca doar romanii le au si doar pentru ca sunt romani, iar ceorlalti le lipsesc cu desavarsire. E o generalizare aiurea.

Sunt insa, anumite chestiuni tipic romanesti, desigur cu exceptiile de rigoare, chestiuni care semnalizeaza clar ca avem de-a face cu un roman . E vorba de acea familiaritate culturala de care spune AB.

De exemplu, eu daca vad o persoana sau mai multe care beau vin cu apa minerala, sunt 100% sigura ca-s romani.Pana si felul in carea bea romanul este unul tipic. Le place sa stea muuult la masa, sa soarba incet, sa povesteasca mult si sa-si tina bratul pe spatarul scaunului vecin. Este imaginea de pe la nunti.

Ca tot am pomenit de nunti, va exista intotdeauna cel putin unul mort de beat care danseaza in draci, transpirat si cu camasa scoasa din pantaloni, si care cere neobosit muzica popu-la-ra. A..si care neaprat ´´canta´´ mai tare decat CD-ul

Astea sunt lucruri care mi-au fost spuse de straini, observate de ei. Eu recunosc romanii pur si simplu...dupa cum merg, reactioneaza, se uita...in aeroport e cel mai evident.

Si..de obicei romanii din afara tarii(in vacante sau rezidenti acolo) nu sunt foarte incantati sa aiba de-a face cu romani. Nu stiu de ce, dar neamtu daca se intalneste in africa cu alt neamt, se bucura. Romanul nu. Va rog sa ma contraziceti

Mergi la inceput

sint uimit...auzi la xio cit si ce maninca si e doar studenta..pai cind o sa fie donsoara doctor o sa aiba numai Don P si caviar beluga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Avionul ala e o hiperbola :-)

Eu cred ca-i o traditie geto-daca.

Mergi la inceput