epilepsie

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Este posibil ca luni sa ne internam la centrul robanescu si sa incepem recuperarea ca am stat pe tusa de la pasti din cauza crizelor foarte dese, dar acum s-au rarit mult si incepem munca.

RAISA MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda2010 spune:

multumesc de urari!sebi e mai bine si eu la fel.sanatate multa voua,mamici si pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Vio, de regula,la Gura Ocnitei, sunt la salonul 1 in pavilionul A. Sper sa fiu tot acolo si in iunie. Probabil merg dupa 6 iunie. mai vb.

Katteryna, da, la constantza am facut terapia. Dl doctor recomanda sedintzele in functie de diagnostic. Tot personalul este deosebit. Si mie mi-au spus medicii neuropsihiatrii diverse lucruri.Unii au zis "doamne fereste! n-ai voie, altii au zis ca spera sa-l ajute, altii s-au abtinut, recunoscand ca nu cunoaste indeajuns terapia si dupa prima serie, cand l-a vazut pe Vlad mi-a zis: "bineinteles ca trebuie sa mai mergeti! Eu vad rezultatele deja, si sa stiti ca merita chiar daca e o schimbare in bine foarte mica, dar la Vlad eu vad rezultate bune". Am fost inca odata si apoi iar terapie clasica. Eu sunt multumita. Deci am facut dupa cum mi-a dictat sufletul!
Ca riscuri,m-am temut de crize. Am stat mereu cu desitinul dupa mine.
Acum nu era vorba de crizele lui, astea pot fi indiferent unde se afla, si noi stim ce e de facut in crize, aici puteau interveni alt fel de crize, care nu au efect distrugator, sunt inofensive, din cauza
oxigenului pur. Dar nu s-a intamplat nimic, si cat am stat eu pe acolo, nimeni n-a patit nimic rau. Doar lucruri bune! Nu sunt riscuri decat in cazul in care cei ce intra au tensiunea ff mare. De altfel la fiecare sedinta se verifica tensiunea si urechile.
Eu am avut si am o incredere ff mare in aceasta terapie, dublata de terapia clasica.

Sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanut-08 spune:

Buna dimineata,

Ati baut cafeaua in dimineata asta?? Eu tocmai asta fac si ma gandeam la voi.ptr toata lumea!!
Magda - mersi ptr idei. Noi facem acasa multa gimnastica, la centru mergem doar de 2 ori pe saptamana ptr ca este foarte ocupat si este singurul din Suceava unde se lucreaza cu copilasi mici. Orice idee este bine-venita, eu ii mai pun o minge mai moale sub burtica.
In ultimul timp este mai atent puiutul meu, ne prinde de fata si de par si se bucura. Irina este bucuroasa ca fratele ei se joaca cu el. Chiar acum stau amandoi in pat si Irina ii arata fel si fel de jucarii mici. Pe astea le prinde mai greu cu manuta dar ea insista pana il face sa le ia in manuta.Cred ca cel mai mult il stimuleaza Irina.
Catalina - ne gandim la voi!!! Cred ca va simtiti tare bine acasa dupoa zilele de stat in spital. lui Robi.
la toata lumea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

in primul rand,vreau sa va multumesc pt toate mesajele de incurajare.sunteti niste mamici speciale,va admir pt tot ceea ce faceti pt puiutii vostri.

in al doilea rand,am intrat sa va anunt ca eeg a iesit bine,pana la urma n a fost vb de nistagmus ,ci de niste ticuri.acum cris e mai bine,nu mai face tot timpul asa din ochi,ci doar cand apare ceva care sa l deranjeze.
ne am schimbat total comportamentul fata de el si deja a dat rezultate.am luat in calcul vizita la un psiholog,macar pt o evaluare,pt ca este un copil mai special,asa a fost inca de cand era bebelus si se pare ca nu stim sa ne comportam cu el.

va doresc putere si sa dea dumnezeu ca peste un timp,toate aceste suferinte sa fie doar o amintire!
va citesc mereu,dar raman fara cuvinte in fata suferintei voastre.
sa dea dumnezeu sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Magda, eu am vb deja cu un medic homeopat din Buc, si chiar si cu neuroloaga de aici, si a zis ca e ok sa incercam si homeopatia.
Medicul din Buc ne-a zis ca merg in paralel tratamentul alopat cu cel homeopat, canu sunt reactii adverse si ca nu se inrautateste starea pacientului. Ca a tratat pacienti mici ca Andrei si ca a avut rezultate bune. Cand ajungem in sept in Ro, sper sa ajungem, o sa mergem la dansul.
Despre mersul in 4 labute, doamna cu, care faceam noi in Ro fizioterapie, ne-a sups ca la copiii cu retard motor, este foarte important sa treaca prin toate fazele. Adica tarat, mers de-a busilea si pe urma mers normal.
Pe Andrei efectiv il punea ea in 4 labute si ii sustinea cu mainile corpul, dupa care, punea fiecare manuta/ piciorus, in pozitia de mers in 4 labe. Si tot asa, mana si picior opus pana s-a prins el despre ce este vorba. Tot ca sa ajute la mers in 4 labe, faceam multe exercitii de mers pe genunchi.
Il puneam in pat si sustinut de subrat, si-i misca piciorusele, asa incat sa mearga in genunchi.
Ca sa prinda putere in manute, il puneam pe mingea mare si, tinut de picioruse, era impins inainte, atat de mult, incat era fortat s apuna manutele sa se sprijine. Astfel prindea putere in manute.
Sunt convinsa ca stii pasii astia. Ca asta e Bobath.
E multa munca, dar rezultatele sunt minunate.
Aici se face terapie prin joaca si inutil sa-ti spun ca sunt copii care ajung in scaun cu rotile sau in diverse dispozitive de mers, asta pentru ca ei considera ca nu trebuie fortat copilul, cu terapie Bobath, ci trebuie lasat sa-si urmeze cursul normal.
Daca eram in Ro, sunt convinsa ca Andrei recupera mult mai repede motricitatea.

Monalac . MA bucur din inima ca puiul e bine! Multa sanatate!
Katerynna, bafta multa cu recuperarea. Am auzit ca este renumit centru Robanescu in recuperare.
Stefanut, merci de cafea. Buna tare.
Babette, tu esti un exemplu pentru orice mama, avand in vedere suferinta prin care ai tot trecut si care se pare ca nu se mai termina. Sa dea bunul Dumnezeu sa fie bine puiul mic si sa dispara definitiv crizele. Sunt convinsa ca asa va fi!

Vio, Ioana, Cata

Ma intereseaza si pe mine, daca este indicat in cazul puilor nostri, supliment de Encephabol si Tonotil.
Am tot citit despre ele, am intrebat neuroloaga de aici de Encephabol, a zis ca nu a auzit de el, dar ca daca e tonic e ok, putem sa-i dam.
A folosit cineva asa ceva? Apar reactii adverse? S-au vazut rezultate?
Ma gandeam la ele in ideea ca Andrei inca nu vorbeste si poate ca, cu ajutorul lor, ar fi stimulata partea asta. Sper si eu, numai la asta mi-=e gandul. Am ajuns sa si visam cat de mult vorbeste Andrei.

Va pup pe toate si va doresc un weekend linistit!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

buzz fetelor, nu dati cu pietre ca am intarziat
am ajuns aseara acasa si ne-am bagt direct in pat, azi am avut o gramada de treaba, spalat dezinfectat tot ce am avut la spital, calculat si cantarit retete pt robi, curatenie in casa, gatit multa multa treaba
va multumesc ca ne-ati sustinut, v-am citit si eu dar nu ma puteam loga sa va raspund.
maine cand sunt mai libera va povestesc tot

POZE ROBI
BAZAR COPILASHI&ROBI
Catalina sotie de Teo si mami de Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanacioc spune:

Nana,noi am vrut acum un an sa ii dam lui Alex Encephabol,tot pentru ca nu vorbea,si nu stiam ce sa mai incercam,insa doctorita lui Alex ne-a spus ca ar putea accentua crizele si sa nu riscam.De fiecare data cand ne intalnim o intreb daca pot sau daca exista ceva pentru stimularea vorbirii(medicamente) si primesc acelasi raspuns,nu,asta in cazul lui Alex.Daca aflati voi de ceva spuneti-mi si mie,va rog! pentru mamici si pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanacioc spune:

Bine ai revenit,Cata!Sanatete multa lui Robisi sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Ioana, se poate da tonotil, si Vlad ia 10 zile/luna, timp de trei luni, cu magne b6 si mentat. Encefabolul e periculos.

Mergi la inceput