Ati emigra in alta tara? (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Oricum , daca vreti sa emigrati mergeti in Dubai : apa si electricitatea sunt gratuite , iar femeile sunt intretinute de sot

doar sa aveti grija sa nu va pupati intr-un loc public,daca nu vreti sa ajungeti la puscarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Citat:

Ce chestie , Carmen tremura la gandul ca se poate sa ajunga in vreun spital de la noi , iar eu abia astept sa-l aduc pe taica-miu din Canada la doctorii din Romania , ca sa aflu si eu ce are si sa-i dau un tratament bun. Idem cu unchiul meu , care desi are factori de risc nu primeste analize in America ,la fel si taica-miu.
Fiecare cu-ale lui

Chiar zilele trecute am vazut la Oprah despre sistemul sanitar din America , erau toti indignati ca daca n-ai bani nu esti tratat . Era asa , un tur al tarilor , din fiecare tara transmitea o persoana si povestea despre tara respectiva. Era din Dubai o doctorita care a spus ca ea nu intelege cum in America daca nu ai bani nu traiesti , iar Oprah si ceilalti invitati , publicul samd au spus ca da , nu e un sistem prea bine pus la punct pt. pacienti.

Din pacate inca nu s-a descoperit sistemul sanitar perfect , fiecare are hibele sale.

Oricum , daca vreti sa emigrati mergeti in Dubai : apa si electricitatea sunt gratuite , iar femeile sunt intretinute de sot

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Si eu ma mai cautai de diverse in Romania - mai ales cand aveam o asigurare amarata de student aici care nu acoperea mai nimic. Si ai vazut si tu mai multe postante din Canada si din SUA la subiect care s-au plans de anumite aspecte ne-ok ale respectivelor sisteme.
Dar sa vii sa aduci ca argument ca ai vazut tu la Oprah pe o doctorita din Dubai care spunea ce nashpa e cu sanatatea in America, haide mey, da-o-ncolo de treaba, asta-i argument?! Cauta si tu niste surse mai solide.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya

Citat:

doar sa aveti grija sa nu va pupati intr-un loc public,daca nu vreti sa ajungeti la puscarie

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Pozici noi
*****Nu exista biruinta fara lupta si nici curcubeu fara nori si ploaie*****

gratuitatile sunt pt. localnici only, nu si pt. expatriati
numa' interdictia cu pupatul in public e pt. toti :)

Dandum

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Ce chestie , Carmen tremura la gandul ca se poate sa ajunga in vreun spital de la noi , iar eu abia astept sa-l aduc pe taica-miu din Canada la doctorii din Romania , ca sa aflu si eu ce are si sa-i dau un tratament bun. Idem cu unchiul meu , care desi are factori de risc nu primeste analize in America ,la fel si taica-miu.
Fiecare cu-ale lui

Chiar zilele trecute am vazut la Oprah despre sistemul sanitar din America , erau toti indignati ca daca n-ai bani nu esti tratat . Era asa , un tur al tarilor , din fiecare tara transmitea o persoana si povestea despre tara respectiva. Era din Dubai o doctorita care a spus ca ea nu intelege cum in America daca nu ai bani nu traiesti , iar Oprah si ceilalti invitati , publicul samd au spus ca da , nu e un sistem prea bine pus la punct pt. pacienti.

Din pacate inca nu s-a descoperit sistemul sanitar perfect , fiecare are hibele sale.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

nu mai departe de ieri am vazut pe PRO tv international o emisiune despre sistemul de sanatate din RO. unde se spunea de ce pleaca sute de romani in Austria la Viena sa se trateze de diferite.....sau chiar in Ungaria. printre multe alte marturii, se spunea ca sistemul de sanatate austriac este cel mai bun din Europa. oameni care in Ro asteptau de luni de zile pentru investigatii amanuntite sau diferite tratamente sau erau chiar lasati in palta domnului pe motiv ca-s prea batrani
si din cate stiu , companiile de asigurari din orice tara, asigura mai greu o persoana trecuta de 40 de ani, mai ales emigrant. si mai sunt asigurari simple, care acopera doar strictul necesar sau urgentele nu foarte grave. de aceea vin sa se tarateze in tara de bastina.
noi avem o asigurare privata de sanatate, pentru toata familia, plateste firma pentru noi, asigurare care acopera chiar si interventiile chirurgicale costisitoare sau cancer, chiar si orice fel de tratament dentar inclusiv dinti noi. am ales-o pe asta, pentruca nu mai suntem la douaj si ceva de ani....

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:

Fiecare cu-ale lui

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

in vremuri imemoriale gindeam si eu ca tine;

dupa un an si jumatate de analize si radiografii n-a reusit nici unul dintre vestitii medici din Tg-Mures sa vada ca tata avea cancer=tumoare la plamini, au tot vazut apa si aprinderi de plamini si l-au tot tratat cu antibiotice pina cind hop- dintr-o data au descoperit ca erau metastaze peste tot, si au sarit cu replica <ce mai vreti, are 78 de ani> (dupa 20 de ani de plata la asigurarile sociale cineva, numai imbecil il pot numi a decis ca tata nu mai are dreptul sa vrea nimic la 78 de ani- rusine sa-i fie), si l-au expediat acasa sa moara.

Nu stiu ce are tatal tau Xio, sanatate ii doresc, dar am dubii mari ca aici nu primeste analize; eu am primit intotdeauna orice analize am cerut, sotul meu la fel;
cind m-am intors din Romania acum vreo luna aveam un deget inflamat la picior, abia umblam; au durat 5 ore sa ajung la medicul de clinica de cartier (am luat numar si am venit acasa, m-am intors la clinica si am asteptat inca vreo 50 min), am primit imediat antibiotic si cu bilet de pansament (nu mai aveam nevoie sa astept la rind)indicatia sa ma intorc in patru zile; n-a functionat antibioticul, m-am intors peste vreo doua si m-a trimis la radiografie (5$), a durat 30 min, s-o fac si sa revin, aveam osul inflamat si am primit antiinflamatoare;
sotul meu a facut toate analizele posbile primavara asta pentru niste dureri (banuiti rinichii), pina au constatat ca nu are probleme (rinichi, ficat, etc)
asigurarea lui de la job ne acopera aproape tot, 80% din orice analize/interventii platite si restul am trecut pe cheltuieli medicale la sfirsit de an la declaratia de venituri;
platesc 100$ ora la psiholog pentru copil si primesc 80$ de la asigurari retur, restul la impozite.
si aici merge spre rau: medicii se scoleaza in Canada si pleaca un USA sa profeseze-sunt mai bine platiti, guvernul quebecos tocmai a votat taxa pe vizitele la dr, dar suntem inca la secole lumina de ce am vazut in Romania; mai ales la capitolul bun simt si comportament al dr versus pacienti, la curatenia din spitael, si la multe altele.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Kari , la taica-miu si la unchiul meu nu este nici o problema cu asigurarea, doar ca doctorul l-a masurat pe taica-miu din cap pana in picioare si i-a spus "tu nu ai constitutia aia" , cand i-a spus taica-miu ca vrea sa isi faca o gastroscopie.
Iar la unchiul meu , s-a dus la MF pt. un epiteliom(presupun eu) la care trebuia sa ii faca biopsie , dar i l-a cauterizat. Dupa ce a asteptat 2 luni sa junga la dr i-a spus unchiul meu si de testul pt. HP , cu care l-am batut eu la cap pt. ca trebuie sa se testeze , iar doctorul i-a spus sa isi mai faca o programare si discuta atunci.

Ache , atunci nu mai e fun Credeam ca e pt. toti .

Lai , Oprah , americanii din sala si doctorita din Dubai spuneau ca nu este normal si ca nu e bun sistemul sanitar.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Xio, eu cred ca asa spuneau, dar eu personal nu m-as baza pe parerea lui Oprah, a unor americani din publicul ei, si a unei doctorite din Dubai.

Altfel sistemul de medicina din SUA (care-i diferit de cel din Canada, dupa cum s-a mai discutat la acest subiect) are fara doar si poate hibele lui - una fiind chiar in privinta testelor, doar ca problema-i taman invers, si anume, ca pana la o treime din testele care se fac si tratamentele care se administreaza nu sunt necesare, asta, printre altele, contribuind la cresterea aberanta a preturilor (asta dpdv al sistemului, ca dpdv personal sigur ca si mie mi-ar placea sa pot sa-mi fac toate testele pe care le vreau eu, necesare sau nu, si daca se poate si pe gratis).

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Azi am nimerit aici in SUA un dentist care mi-a luat toata pofta de imigrare( pe care nici nu o mai aveam demult) si m-a facut sa ma simt umilita.
De la simplu motiv ca am tresarit de durere cand imi pilea un dinte din fata el s-a enervat asa tare..a inceput sa tremure de nervi. de abia respira ..ii tremurau mainile..tipa la mine ca nu musc bine ..ca o sa ma forteze el sa musc cum vrea el , mi-a luat falcile si mi le izbea una de alta...nu mai avea deloc rabdare.
As fi plecat dar aveam un dinte exact in fata si doctorul imi facuse o gaura in el..cum sa plec asa de acolo..imi venea sa plang si imi era frica sa mai arat ca ma doare,caci daca strangeam din ochi el se enerva mai tare .
Nu o lasa nici pe asistenta sa imi aspire saliva ,eu ma innecam cu saliva, doctorul ii dadea peste mana asistentei si tipa la ea sa nu se bage in munca lui.
La un moment dat si-a scos manusile si a lucrat fara ele..avea nervi si ii aluncau toate din mana ,lua obiecte de pe jos mi le baga direct in gura.
Eu eram prea socata si la un moment dat a plecat si m-a lasat acolo fara sa imi zica nimic...nici buna ziua ..nici du-te undeva.
Nu m-a intrebat daca am plomba inalta sau daca ma jeneaza undeva.

Asistenta si-a cerut scuze ,a zis ca ii pare rau.
Bineinteles ca am zis ca nu ma mai intorc acolo .
cand am iesit l-am vazut pe doctor si i-am zis ca nu i-am ineles comportamentul si nu stiu cu ce am putut eu sa il enervez in asa hal incat sa plece si nici sa nu imi zica ceva..el inca tremura cu un isteric si a plecat la el in biroul..la fel fara sa imi zica nimic.

Sunt foarte dezamagita,asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata in Romania.
Acum au trecut vreo 10 ore de la intamplare, sunt acasa si am o durere imensa in dintele din fata,plomba e foarte inalta si ma zgarie la limba..insa suntem in Statele Unite asa ca ce mai conteaza , nu?
Daca asa ceva se intampla in Romania toata lumea dadea vina pe societate, pe doctorii nesimtiti...etc

Si asta nu e singurul exemplu negativ din cele 7 luni pe care le am in SUA.
Sa nu mai zic ca peste tot unde merg dau numai peste incompetenti ..ma duc sa imi fac suvite ,platesc un car de bani si primesc in schimb o varza in cap , numai suvite nu sunt alea...par ars si m-a tinut 3 ore pe scaun...3 ore la par scurt..si la urma cand a vazut ca nu mi-a iesit bine imi zice ca mi le reface iar si i-am zis ca sa o lase balta ..ca nu a iesit nimic profesionist.

Sau alta intamplare la urgenta cu fetita mea de 3 ani .Vomita in continuu si ii era rau si nu mai putea sa se tina pe picioare .Vomita ceva verde ca nu mai avea ce vomita altceva.
La urgenta am asteptat 1 ora sa intram si inca 1 ora sa vina un doctor sa se uite la ea si nici macar nu era aglomerat..dar se miscau in reluare cu totii..ca toti americanii ..niste mormolocii..de abia se misca ...atunci inca nu aveam asigurare medicala si m-a costat 800 de dolari o injectie care sa ii inhibe reflexul de voma.

Sau vecinii..aici nimeni nu saluta.
Stam de 7 luni si ii vedem zilnic , dar unul nu ridica macar privirea la noi, parca nu am exista...niste incuiati de oameni, salbatici...degeaba te saluta astia cand te plimbi in parc ..daca niste vecini (si am vreo 4 )..nu sunt in stare sa zica si ei o data "HI".

Sa nu mai zic cand te duci sa vorbestii cu functionarii publici..toti parca au un bat infipt undeva..sunt scarbiti de serviciul lor..isi dau ochii peste cap si vorbesc prin tine cu totii...si de abia se misca...

Toti stau in masinile lor...ca niste roboti...sunt toti obsedati ca se ingrasa ..la televizor nu ai ce sa vezi niciodata..parca iti spala creierii in tara asta..numai reclame ..10 minute ceva ..apoi reclame 15 min...emisiuni de inapoiati la creier.
Nu am auzit si eu stiri din Europa ,din alte parti ale Statelor Unite..deci sunt mai la curent cu stirile cand ma uit la un jurnal romanesc de stiri.
Ziarele lor locale sunt atat de plicticoase nu ai ce sa citesti in ele .
In magazine librarii numai carti siropoase si numai scriitori americani..reviste care iti blocheaza gandirea..numai din alea de barfa de vedete...si de slabit si reclame si moda.
Daca nu as fi avut netul chiar ma simteam rupta de lumea civilizata si nu mai eram la curent cu absolut nimic.

Nici un serviciu nu functioneaza cum trebuie..iei masina de spalat si in loc sa o aduca in cateva zile o aduc in 2 luni..te anunta mereu ca aduc masina ca sa fii acasa si nu mai vin...astia au fost de la Best Buy...au adus-o intr-un sfarsit si nu mergea si a trebuit sa dam o mie de telefoane si sa mergem la ei de 3 ori ca sa vina cineva sa o repare.
Am luat bilete de avion prin Expedia si au scris alt prenume si era sa pierdem zborul din cauza asta..caci romanca de acolo de la aeroport nu voia sa ne dea bilet de imbarcare si sunam la Expedia sa clarificam problema si nu raspundea nimeni timp de 2 ore...sunam degeaba.
Si inca ceva..romanca care lucra la check in nu voia sa recunosca ca e romanca si ne vorbea numai pe engleza, cu toate ca ne auzea pe mine si pe sot ca vorbim romaneste..pana cand a luat-o gura pe dinainte si a zis ceva pe romaneste..si dupa aia si-a pus mana la gura si s-a inrosit la fata si tot pe engleza a luat-o...dar vorbea pe spaniola cu o colega de-a ei...)

Pe strada la noi acu 10 zile a trecut o masina cu un plug de zapada si a darmat intentionat 15 cutii postale...asta e clar un act de vandalism si zona unde stam noi e considerata o zona buna....si americanii astia care sunt atat de exclusivisti...totul la ei se impaete in zona buna si zona rea.

Esti din alt orasel si mergi in alta localitate ca sa te plimbi in parc , atunci trebuie sa platesti taxe ca sa intri.

Am fost la denie de Paste la biserica ortodoxa greceasca si oamenii care au intaziat un pic nu mai aveau voie sa intre in biserica si stateau pe sala ..asistau la slujba toti parfumati si eleganti si inghesuiti pe holul mic ..in timp ce in biserica erau locurile aproape goale...asa ceva iar mi se pare aiurea..pentru ca in Romania te simti mult mai liber cand te duci la slujba , sau mergi sa te inchini...aici la biserica e mai mult ca o fala...te imbraci si te machiezi ca sa te vada comunitatea...si sa fii la punct cu ultimele barfe.

Am fost si la biserica romaneasca ortodoxa si acolo e aceeasi atmosfera.Oamenii se duc mai eleganti ca la nunta si te masoara de sus si pana jos.
Si sunt multe tampenii care nu imi convin dar deja am scris prea mult.

Oricum incep sa ma indoiesc pe zi ce trece daca chiar se merita sa imigrezi sau e mai bine sa stai in tara ta...as tinde spre ultima varianta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Off topic (pentru Daria Ioana)

Imi pare rau ca ai enumerat atatea experiente negative, dar depinde si cine te indruma la inceput de drum in America.
Sunt multe bube in sistemul american, (educatie, social, sanatate, etc), apoi mai exista diferente de la stat la stat, dar cum ziceau mai multe fete inainte trebuie sa vezi jumatatea plina a paharului. Nu exista societate perfecta.

De ex la dentist ai intrebat si tu inainte de el, ai cerut o recomandare cuiva? Macar o singura opinie sa ai idee "cat de nervos poate fi". Si daca nu iti placea de el nici macar nu ii plateai serviciile.
Mie au vrut sa imi dea o amenda de vreo 350$ pentru niste toll-uri neplatite, si m-am certat cu ei si le-am spus ca device -ul sta in geam de ani de zile, daca nu a functionat nu-i vina mea. Si nu am platit amenda.
La biserica daca merg o fac strict pentru mine si linistea mea sufleteasca. Ma doare la 10m in spate daca toti enoriasii bisericii poarta Prada sau arata ca Heidi Klum.

In America trebuie sa inveti sa iti ceri drepturile. Ii suni, politicos sau mai cu tipete si sa stii ca se rezolva.

La dr pediatru am fost la plesneala, cautam unul aproape de casa si chiar am nimerit bine de 3 ori pana in prezent (deoarece ne-am mutat a trebuit sa caut aproape de casa iar)

Cand a trebuit sa primim green cardul eu l-am primit in vreo 3 saptamani de la sosire, insa sotului i-au pierdut actele si au spus ca nu le-am predat noi, desi toate au fost intr-un singur plic cand le-am predat la aeroport.
Si m-am asezat frumos la telefon si am spus ca sunt sotul (nume masculin, dar ei habar nu au) si am spus care-i necazul si pana la urma s-a rezolvat. Si de atunci mereu sun si pretind ca sunt sotul daca trebuie sa rezolv ceva in numele lui.
Stii cum stai pe hold cate 20-40min si eu am un program mai flexibil decat el.
Cat despre TV, carti si filme, da ai dreptate, noi suntem din garda veche, aia clasica
Du-te la biblioteca districtului si ai posibilitatea sa inchiriezi de multe ori gratis filme mai vechi, dar f. bune.
Vorbind de carti gandeste-te ce ai vrea sa citesti si verifica titlul sau autorul online si vei fi uimita sa vezi cate carti bune gasesti pe amazon sau alte magazine de specialitate (in engleza se intelege).
Eu am cumparat mai demult o carte de la o alta fata de pe forum care locuieste in R, a dus-o parintilor mei, apoi mi-au trimis-o ei pachet. Se mai gasesc solutii.
Cat despre romanii care vorbesc engleza fatis...Ce sa zic: e plina lumea de snobi.
Am fost odata la o petrecere unde majoritatea erau romani si toti vorbeau romaneste, numai o doamna f. fitoasa, cu accent f. puternic, vorbea NUMAI engleza copiilor ei.
Si ce-i cu asta? Fie la ea acolo

Daca mai ai intrebari nu te sfii sa intrebi printre prieteni sau aici pe forum sau pm.

Primele 7 luni de America sunt asa o scobitoare pe-o masea.
Trebuie rabdare si perseverenta.

Numai bine,

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Daria_Ioana
Azi am nimerit aici in SUA un dentist care mi-a luat toata pofta de imigrare( pe care nici nu o mai aveam demult) si m-a facut sa ma simt umilita.
De la simplu motiv ca am tresarit de durere cand imi pilea un dinte din fata el s-a enervat asa tare..a inceput sa tremure de nervi. de abia respira ..ii tremurau mainile..tipa la mine ca nu musc bine ..ca o sa ma forteze el sa musc cum vrea el , mi-a luat falcile si mi le izbea una de alta...nu mai avea deloc rabdare.
As fi plecat dar aveam un dinte exact in fata si doctorul imi facuse o gaura in el..cum sa plec asa de acolo..imi venea sa plang si imi era frica sa mai arat ca ma doare,caci daca strangeam din ochi el se enerva mai tare .
Nu o lasa nici pe asistenta sa imi aspire saliva ,eu ma innecam cu saliva, doctorul ii dadea peste mana asistentei si tipa la ea sa nu se bage in munca lui.
La un moment dat si-a scos manusile si a lucrat fara ele..avea nervi si ii aluncau toate din mana ,lua obiecte de pe jos mi le baga direct in gura.
Eu eram prea socata si la un moment dat a plecat si m-a lasat acolo fara sa imi zica nimic...nici buna ziua ..nici du-te undeva.
Nu m-a intrebat daca am plomba inalta sau daca ma jeneaza undeva.

Asistenta si-a cerut scuze ,a zis ca ii pare rau.
Bineinteles ca am zis ca nu ma mai intorc acolo .
cand am iesit l-am vazut pe doctor si i-am zis ca nu i-am ineles comportamentul si nu stiu cu ce am putut eu sa il enervez in asa hal incat sa plece si nici sa nu imi zica ceva..el inca tremura cu un isteric si a plecat la el in biroul..la fel fara sa imi zica nimic.

Sunt foarte dezamagita,asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata in Romania.
Acum au trecut vreo 10 ore de la intamplare, sunt acasa si am o durere imensa in dintele din fata,plomba e foarte inalta si ma zgarie la limba..insa suntem in Statele Unite asa ca ce mai conteaza , nu?
Daca asa ceva se intampla in Romania toata lumea dadea vina pe societate, pe doctorii nesimtiti...etc

Si asta nu e singurul exemplu negativ din cele 7 luni pe care le am in SUA.
Sa nu mai zic ca peste tot unde merg dau numai peste incompetenti ..ma duc sa imi fac suvite ,platesc un car de bani si primesc in schimb o varza in cap , numai suvite nu sunt alea...par ars si m-a tinut 3 ore pe scaun...3 ore la par scurt..si la urma cand a vazut ca nu mi-a iesit bine imi zice ca mi le reface iar si i-am zis ca sa o lase balta ..ca nu a iesit nimic profesionist.

Sau alta intamplare la urgenta cu fetita mea de 3 ani .Vomita in continuu si ii era rau si nu mai putea sa se tina pe picioare .Vomita ceva verde ca nu mai avea ce vomita altceva.
La urgenta am asteptat 1 ora sa intram si inca 1 ora sa vina un doctor sa se uite la ea si nici macar nu era aglomerat..dar se miscau in reluare cu totii..ca toti americanii ..niste mormolocii..de abia se misca ...atunci inca nu aveam asigurare medicala si m-a costat 800 de dolari o injectie care sa ii inhibe reflexul de voma.

Sau vecinii..aici nimeni nu saluta.
Stam de 7 luni si ii vedem zilnic , dar unul nu ridica macar privirea la noi, parca nu am exista...niste incuiati de oameni, salbatici...degeaba te saluta astia cand te plimbi in parc ..daca niste vecini (si am vreo 4 )..nu sunt in stare sa zica si ei o data "HI".

Sa nu mai zic cand te duci sa vorbestii cu functionarii publici..toti parca au un bat infipt undeva..sunt scarbiti de serviciul lor..isi dau ochii peste cap si vorbesc prin tine cu totii...si de abia se misca...

Toti stau in masinile lor...ca niste roboti...sunt toti obsedati ca se ingrasa ..la televizor nu ai ce sa vezi niciodata..parca iti spala creierii in tara asta..numai reclame ..10 minute ceva ..apoi reclame 15 min...emisiuni de inapoiati la creier.
Nu am auzit si eu stiri din Europa ,din alte parti ale Statelor Unite..deci sunt mai la curent cu stirile cand ma uit la un jurnal romanesc de stiri.
Ziarele lor locale sunt atat de plicticoase nu ai ce sa citesti in ele .
In magazine librarii numai carti siropoase si numai scriitori americani..reviste care iti blocheaza gandirea..numai din alea de barfa de vedete...si de slabit si reclame si moda.
Daca nu as fi avut netul chiar ma simteam rupta de lumea civilizata si nu mai eram la curent cu absolut nimic.

Nici un serviciu nu functioneaza cum trebuie..iei masina de spalat si in loc sa o aduca in cateva zile o aduc in 2 luni..te anunta mereu ca aduc masina ca sa fii acasa si nu mai vin...astia au fost de la Best Buy...au adus-o intr-un sfarsit si nu mergea si a trebuit sa dam o mie de telefoane si sa mergem la ei de 3 ori ca sa vina cineva sa o repare.
Am luat bilete de avion prin Expedia si au scris alt prenume si era sa pierdem zborul din cauza asta..caci romanca de acolo de la aeroport nu voia sa ne dea bilet de imbarcare si sunam la Expedia sa clarificam problema si nu raspundea nimeni timp de 2 ore...sunam degeaba.
Si inca ceva..romanca care lucra la check in nu voia sa recunosca ca e romanca si ne vorbea numai pe engleza, cu toate ca ne auzea pe mine si pe sot ca vorbim romaneste..pana cand a luat-o gura pe dinainte si a zis ceva pe romaneste..si dupa aia si-a pus mana la gura si s-a inrosit la fata si tot pe engleza a luat-o...dar vorbea pe spaniola cu o colega de-a ei...)

Pe strada la noi acu 10 zile a trecut o masina cu un plug de zapada si a darmat intentionat 15 cutii postale...asta e clar un act de vandalism si zona unde stam noi e considerata o zona buna....si americanii astia care sunt atat de exclusivisti...totul la ei se impaete in zona buna si zona rea.

Esti din alt orasel si mergi in alta localitate ca sa te plimbi in parc , atunci trebuie sa platesti taxe ca sa intri.

Am fost la denie de Paste la biserica ortodoxa greceasca si oamenii care au intaziat un pic nu mai aveau voie sa intre in biserica si stateau pe sala ..asistau la slujba toti parfumati si eleganti si inghesuiti pe holul mic ..in timp ce in biserica erau locurile aproape goale...asa ceva iar mi se pare aiurea..pentru ca in Romania te simti mult mai liber cand te duci la slujba , sau mergi sa te inchini...aici la biserica e mai mult ca o fala...te imbraci si te machiezi ca sa te vada comunitatea...si sa fii la punct cu ultimele barfe.

Am fost si la biserica romaneasca ortodoxa si acolo e aceeasi atmosfera.Oamenii se duc mai eleganti ca la nunta si te masoara de sus si pana jos.
Si sunt multe tampenii care nu imi convin dar deja am scris prea mult.

Oricum incep sa ma indoiesc pe zi ce trece daca chiar se merita sa imigrezi sau e mai bine sa stai in tara ta...as tinde spre ultima varianta.

Mami de Casandra (06 ianuarie 2007) si Darius ( 14 mai 2008)

E cam mult in sapte luni. Nu merita sa stai in nici o tara pe care o privesti asa.

Oricum nu ma pot impiedica sa remarc

1. ca ai dat peste acea raritate de dentist din US care nu-ti da o doza de cal de anestezic. Am vazut multi prosti, dar pana acum toti ma lasau cu falca teapana cateva ore.

Dentistul reclama-l la BBB (Better Business Bureau) si verifica-l pe urmatorul cum fac eu in zona NY
http://www.newyork.bbb.org/SitePage.aspx?site=24&id=b4cfb94b-3d30-4774-829e-d9b6f7274079

2. de asemenea e ciudat ce zici tu cu lipsa de salut. Deobicei zambeszc si saluta, dar asta nu inseamna ca te si ajuta.*

3. ca v-ati luat in asa timp scurt casa ca sa ajungeti sa stati intr-o zona buna fara rentals.
Zonele bune se-mpart dupa districtul scolar si capacitatea de a plati o taxa scolara mare. Pe insula mea variaza de la 2-3 K la 20K. E clar ca e o diferenta pentru scoala.

4. canalele tv sunt de doua tipuri: unele care traiesc din publicitate si unele care traiesc ca le platesti tu. Deci daca vrei a doua categorie cere-le. Altfel is de acord ca tv-ul e "tembelizor" si eu n-am decat ecran pt home cinema.
Pentru cultura citeste. O biblioteca publica locala trebuie sa fie. Sau poti rasfoi la Barnes and Noble, Borders.

5. parcurile locale sunt intretinute de fundatii sau platite din taxele locale. Cele platite din taxele locale sunt rezervate rezidentilor sau prietenilor lor. In special plaja care-i ceva popular. Altfel ne-am calca pe picioare si ar ajunge sa refuze rezidentii. Exista cel putin in NY si enorm de multe parcuri publice.

5. Stirile din Europa sunt la fel de rare ca cele din Europa despre Indiana, Minesotta si Nebraska... Lista poate continua. In fapt politica europeana ii afecteaza prea putin pe americani.

6. Daca nu stai intr-o zona in care poti merge mult pe jos vei constata ca se cam pun kilutele. De multe ori mersul pe jos vine cu riscuri. In zona mea dupa fiecare hiking caut tot poporul de ticks si chiar si asa si eu si feciorul am facut faza prima de la Lyme si am inghitit antibiotice. Sigur copiii revin adesea si cu bubite de poison ivy.
http://www.poison-ivy.org/rash/index.htm
Asa ca mi-a trebuit ceva hotarare ca sa ne mentinem stilul de viata.
De aceea nu ma grabesc sa-i critic pe cei mai sedentari.

7. Legat de comunitate. Eu nu-s ortodoxa, dar da lumea vine frumos la biserica. Si bunica in .ro isi punea inca straie de duminica la biserica si straie de lucra in rest. Aici lumea munceste mult si daca-n putinul timp liber alegi biserica apai nu cred ca vii doar ca sa fii vazut. Si-n plus multi oameni nu merg la restaurant sau la spectacole deci n-au alt loc pentru a se destinde si imbraca frumos.

E trist sa ai necazuri.

Mergi la inceput