Diabet zaharat la copii *8* Dulcineii DC

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Bine ai venit, Ioana!

studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Fetelor, am si eu o intrebare. Cati dintre copiii vostri cu diabet au tati cu diabet insulino-dependent?
Eu sunt divortata, am o fetita de 6 ani iar de un an o relatie cu un barbat foarte OK, insulino-dependent care nu vrea copii tocmai ca sa nu transmita boala mai departe. Stiu ca riscul e mai mare de a avea un copil bolnav daca tatal are diabet si nu mama. Voi, care aveti cate un copilas bolnavior ma intreb daca v-ati risca in locul meu?

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Buna, Ioana, bine ai venit printre noi desi nu e bine ca ne aflam aici cu toatele....
Am citit cate ceva pe blogul tau, voi continua, insa am acum o intrebare, o am de mult dar am uitat s-o postez:
cum sunt glicemiile, avand in vedere ca mananca seara la 19 si ceva ( presupun ca pana termina masa se apropie de orele 20) si la ora 21*45 isi mananca gustarica? trebuie sa schimb ceva, daca fiica mea mananca la 19, mananca apoi la 22 si pana termina, pana ne spalam pe dinti, se face aproape 23...
De ceva vreme, Daria nu mai doarme la pranz din cauza temelor, a orelor de engleza, de tenis, iar dimineata la 7 abia o trezesc.
Ma tem ca glicemiile sunt mari la doar doua ore dupa masa si nu au posibilitatea sa scada daca le adaugi alti hidrati.
Am marit mesele principale cu cate 10H si o unitate in plus de insulina, Levemir. Ma enervez cand vad ca nu ia in greutate, este destul de echilibrata si nu inteleg de ce intr-un an a luat doar 1/2 kg. In curand implinim 8 ani si un an de cand avem diabet.
Va pupic pe toate si va doresc doar glicemii bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirela72

Fetelor, am si eu o intrebare. Cati dintre copiii vostri cu diabet au tati cu diabet insulino-dependent?
Eu sunt divortata, am o fetita de 6 ani iar de un an o relatie cu un barbat foarte OK, insulino-dependent care nu vrea copii tocmai ca sa nu transmita boala mai departe. Stiu ca riscul e mai mare de a avea un copil bolnav daca tatal are diabet si nu mama. Voi, care aveti cate un copilas bolnavior ma intreb daca v-ati risca in locul meu?

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mirela, stiu ca incidenta cazurilor de diabet este mult mai mare daca tatal este diabetic. Dar, daca este sa o iei asa nu mai faci copii niciodata pentru ca in fiecare familie exista cate ceva. Inteleg ca ai o fetita. Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa! Cred ca totul depinde doar de voi.
Sotul meu nu are diabet dar are un defect cromozomial pe care il are si Iusti. Si desi acel defect cromozomial este raspunzator de diabetul copilului, am mai facut un copil. Intr-adevar si cel de-al doilea are acelasi defect cromozomial dar cum sotul nu are diabet si statistic am inteles ca probabillitatea este mai mare sa nu faca diabet decat sa fac.... nu pot decat sa sper si sa cred ca totul va fi bine. Deci, cu Dumnezeu inainte!
Trebuie doar sa fie si viitorul tata de acord. In general, nu numai in cazul de fata! Sa va ajute Dumnezeu sa luati decizia buna!

Completez: eu am baiat cu diabet si desi stiu ca il poate transmite si stiu prin ce am trecut, sper ca, la randul lui, sa aiba copii. Si, sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi!
Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Buna tuturor!

Ieri am facut un sumar de urina baietelului mau mai mic in care i-au iesit corpi cetonici 2 + din ce am citit pe net acesti corpi apar in diabet...pana dupa amiaza cand merg sa-mi citeasca analizele dr de familie va rog ajutati-ma cu un raspuns..cat e grav acest rezultat? eu am sesizat de ceva timp ca ii miroase pisu foarte intepator si am suspectat o infectie urinara. Nu pot sa spun ca bea foarte multe lichide dar face foarte mult pisu...suntem inca cu pampars noaptea si ziua la gradinita se intampla destul de des sa faca pisu pe el la somn...am intrat un pic in panica..
astept raspunsuri si va multumesc!!!

are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Flavia,

Valorile normale ale corpilor cetonici in urina se incadreza intr-un interval www.i-medic.ro/analize/test-corpi-cetonici-urina" target="_blank">de 1+ pana la 4+. Deci nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.

studii diabet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-A spune:

Buna fetelor, si multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
Intrucit chestia asta cu blogul si cu forumul este ceva nou pentru mine (pina acum m-am limitat doar la a citi din cind in cind pe forum) o sa va rog sa ma scuzati daca la inceput o sa va incurc. Sa vedem daca am inteles bine: mirela.d este mama lui Iustin de aproape 2 ani iar Adrianaa mama lui Alex de 8 ani.

anna.pa -da! mincam la 19.15 dar cu timpul ne-am adaptat la un program de cazarma asa ca totul se desfasoara foarte repede (ca sa raminem in schema) astfel incit pe la 19.30-19.40 terminam cu masa de seara iar gustarica o luam 2 ore mai tirziu pe la 21.40 Cu tot cu dus reusim sa ne bagam in pat pe la 22.10-22.15
Cu trezitul de dimineata noi n-avem probleme pentru ca dormim la prinz 2 ore zilnic, iar pentru ca-i place foarte mult la scoala se trezeste entuziasta.

In felul acesta daca suntem Ok, fara nici o viroza sau alte evenimente neplacute, glicemiile sunt OK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adrianaa

Flavia,

Valorile normale ale corpilor cetonici in urina se incadreza intr-un interval www.i-medic.ro/analize/test-corpi-cetonici-urina" target="_blank">de 1+ pana la 4+. Deci nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.

studii diabet

Multumesc din suflet pentru raspuns...

are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Ioana, Iusti s-a facut mare. Are 4 ani si 4 luni. Pe prima pagina gasesti toate mamicile cu data de nastere a copiilor si cu data declansarii diabetului.

Flavia, sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Buna fetelor!
Revenim si noi dupa o absenta marisoara...Edi a inceput gradinita...prima zi a fost cel mai vesel copil...eram super incantat ca se acomodeaza asa de repede...sunt 19 baieti si vreo 6 fete...apoi din a doua zi de gradinita a inceput sa fuga din clasa...il gasea mama prin cancelarie cu directoarea...statea de vorba (parintii mei sunt invatatotori si sunt la aceeasi scoala cu Edi).La gustarea de la 10 nu vrea sa se mai desparta de mama, dupa lupte si lupte ramane cu educatoarea (care are cam 1,80m)si se agata de piciorul ei pana il ia in brate...de vineri vad ca e mai bine...participa la lectii si stie si 4 poezii..din zbor ca de reptat cu mie nici nu vrea sa auda....
Acum ne-am pricopsit si cu o infectie urinara cu Klebsiella si facem injectii super dureroase, CEFORT si apoi mi-a dat si un sirop Ceclodyne...
Noi avem vesnicele probleme cu mancarea....sper sa fie in mare parte vina infectiei urinare....Merg sa va citesc ....pupici

Mergi la inceput