Alti mizerabili - Grawe

Alti mizerabili - Grawe | Autor: Fomalhauti

Link direct la acest mesaj

Of, ce frumos suna: sa faci o asigurare, pentru copilul tau, daca tie ti se intampla ceva, sa aiba si el de facultate sau sa-si ia o masina sau....ce mai are el nevoie cand "o fi mare".....

As zice ca e normal "sa cazi in capcana". (Bine, nu stiu, poate in unele cazuri nu e capcana, poate unele asigurari sunt asa cum par de la inceput. Dar noi, cu firma Grawe, am luat o PLASAAAAAA)

Am facut o asigurare (de fapt, mai multe, pentru copii - pentru fiecare din cei mari, ca pentru astia mici nu mai facem; teoretic astia mici au nevoie mai mare, noi imbatranim, dar, nu, nu, nu, nu ne mai trebuie). Am inceput sa platim in urma cu mai bine de 10 ani (12, cred). Uau, cum aratau cifrele, atunci. Noi urma sa platim ani si ani, dar, la sfarsit copilul urma sa aiba o gramada de bani. Cat sa-si plateasca o facultate sau sa-si cumpere o masina (Bine, nu chiar o masina, o Dacia). Stiu sigur ca asa m-am gandit atunci...

Stiu, o sa-mi spuneti ca vinovata este inflatia. Ei, bine, am optat pentru corectarea cu inflatia. Adica noi am platit sume din ce in ce mai mari si in acest fel am crezut ca suma pe care o vom primi in final va avea aceeasi putere de cumparare ca suma inscrisa in contractul initial. NICI VORBA!

Anii au trecut, noi am platit. Uneori ne-a fost greu. De fapt, la un moment dat i-am propus sotului meu sa renuntam fiindca era chiar dificil...Dar el, nu si nu...

Cu o luna-doua inainte de fiecare plata (plata fiind anuala) primeam prin posta o instiintare, cat trebuie platit, pana cand si care ar fi suma pe care ar primi-o copilul "in caz de....". Am observat ca suma, desi crestea in valoare absoluta, avea o putere de cumparare din ce in ce mai mica....Dar stiam ca, daca ne oprim cu platile, vom lua chiar si mai putin.

Intr-un an l-am intrebat pe sotul meu daca nu ar putea sa amane o plata, macar cu cateva zile. Mi-a explicat ca, in acest caz, zilele respective nu ar mai fi acoperite de asigurare. Adica, daca se intampla ceva in zilele respective, adio asigurare....

Si anii au trecut si ne-am dat seama la inceputul anului ca in sfarsit una din polite expira si in sfarsit, in sfarsit vom incasa niste bani, dupa ani de plati...

Planuri...Nu mai erau banii la care ne-am asteptat initial, dar dezamagirea noastra a fost progresiva, acum nu asteptam decat sa luam niste bani si aveam ceva planuri cu ei. Planuri pentru AZI fiindca ieri a expirat contractul. Din asta eu inteleg ca banii sunt acum ai nostri, nu ai lor. Cu conditia ca ei sa doreasca sa-i dea

Sun inca de saptamana trecuta sa intreb cum se face. Imi vorbeste genul acela de persoana "numai miere": da, sigur, va trimitem un formular, il completati, il trimiteti inapoi si va bagam banii in cont. HOPA! Pai in contract scrie ca noi trebuie sa ridicam banii de la sediul firmei si, daca vrem altfel, trebuie sa solicitam explicit si sa platim contravaloarea transferului. Asa ca o anunt pe "duduie" ca noi venim la sediul firmei si ea zice "Sigur, veniti."

Azi, la prima ora, suntem la sediul firmei Grawe. Da, sigur, aici e formularul, completati si va vom vira banii in cont. Cand? Pai, nu stim exact, saptamana viitoare PROBABIL....Zic "In contract scrie ca..." Duduia "numai miere" isi schimba tonul. Devine rece si spune cu superioritate ca "asa se face". Cer sa vorbesc cu cineva din conducerea firmei, duduia pleaca si se intoarce dupa o vreme. Nu, nu e nimeni din conducerea firmei disponibill pentru noi "au sedinta", daca vreau sa vin...de marti incolo. Zic ca vreau sa depun o reclamatie si imi spune, usor amenintator "Atunci veti primi raspuns peste o luna. De fapt, ce vreti? Vreti banii?" Adica, daca iti vrei banii, taci si faci cum iti zic eu.

La un moment dat duduia observa ca pe contract este numele sotului si eu sunt cea care ma cert. Si imi zice "Eu vreau sa vorbesc cu domnul, dumneavoastra ce calitate aveti, ca nu vad numele dumneavoastra pe contract?!" Aici imi sare tandara si ii zic "Asta nu e treaba dumneavoastra!"

Sun la Protectia Consumatorului, la Comisia de supraveghere a asigurarilor, nu inainte de a mai asculta dispretuitorul "Puteti sa sunati unde vreti."

In sfarsit, plec de acolo cu promisiunea ca maine ne-am primi banii...Promisiune in care nu am incredere....

Si nu am cumparat nimic, nimic, nimic "de iepuras". Nici o ciocolatica...

Cand o sa ma maturizez si eu, sa nu mai am incredere in tot felul de institutii? Si cand o sa se schimbe ceva in tara asta, sa-mi pot lua banii mei atunci cand mi se cuvin, exact atunci cand ii vreau?

Si cine ne-a pus sa facem asigurare scadenta pe 1 aprilie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Am avut o problema asemanatoare cu retrasul banilor de la raiffeisen, aceleasi vorbe dulci numai ca eu am rezistat la vreo 3 amanari. cand intr-un final m-am enervat si-am zis ceva de OPC, s-au inmuiat subit si mi-au zis 'vai, vad ca exact in momentul acesta v-au fost transferati banii, sigur va intra in cont maine'.

ideea e ca probabil ai tai sunt mult mai patiti , nu se mai sperie de un amarat de OPC. poate daca ii ameninti cu televiziunea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Fomalhauti, cand ati incheiat asigurarile, nu le-ati facut printr-un consultant de la Grawe? cu acea persoana trebuie sa iei legatura si ea/el te ajuta sa reziliezi contractele.

editez, eu tot nu inteleg de ce spui "mizerabili"? din cate mai tin minte, orice contract, de orice natura, care se reziliaza inainte de termen suporta niste taxe extra. asta in RO. chiar si ratele de la banca daca vrei sa le achiti inainte de termen, adika sa inchei contractul se cer bani in plus.....pe motiv ca reziliezi inainte de termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

kariguld - ea nu a reziliat inainte de termen, a ajuns contractul la final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Kari, am terminat contractul. Am platit tot asa cum scria. In mai bine de 10 ani nu am intarziat niciodata cu o rata desi uneori ne-a fost greu. Am renuntat la alte lucruri ca sa platim rata la zi. Contractul era atat de dur incat exista varianta de a pierde asigurarea daca intarziam O ZI.

Si azi era scadenta. Dar dintr-o data nu mai sunt asa stricti. Ei nu mai trebuie sa respecte ziua. Ei mai pot tine banii inca o saptamana sau cat au ei chef. In plus desi scrie clar ca plata lor catre noi se face la sediul firmei, dintr-o data vor sa-i puna intr-un cont. Si noi sa platim comisioanele.

Si, devin dintr-o data nepoliticosi si nu poti trece de persoana de la un ghiseu, nu poti discuta cu nimeni din conducerea firmei. Dintr-o data nu mai contezi, nu mai esti interesant, nu mai platesti ci vrei bani de la ei.

Noi mai avem si alte polite la ei, dar, de fapt nu putem renunta la ele, imi dau seama cum s-ar purta daca ai cere "un favor". Noi cerem ceva ce ni se cuvine dupa ani in care noi am fost corecti.

Eu ii consider incorecti.

Si mai cred ca ceea ce ei au numit "corectare cu inflatia" nu a fost bine calculat, voit sau nu, cu banii pe care ei ni-i dau nu poti face ceea ce puteai face cu banii promisi initial.

Nu cred ca merita sa faci asigurari la firma asta anume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

in RO asigurarile cu acumulare sunt saci fara fund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Fomalhauti, scuze, dar mi-a scapat amanuntul ca sunteti la finalul contractului. atunci spune-le pe fata, ca asa cum tu ti-ai respectat angajamentul de plata fata de ei, la fel pretizi corectitudine din partea lor!!! si sa respecte contractul!!!

din pacate in RO, inca nu se respecta OMUL, cel care incheie contractul de asigurare. multi asiguratori vor doar banii, dar cand e vb de plata....

sa stii ca ai dreptul sa ceri amanuntit pe toti anii calculul cu inflatia, in ce ti-au fost investiti banii pana la ultimul leu....desigur ca asta mai necesita timp, dar ei sunt obligati sa-ti ofere aceste amanunte.

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si denumirea de MIZERABILI mi-o mentin. E ca si cu hotelierii din Romania. Pana dai banii nu mai stiu cum sa te atraga. Dupa ce ai dat banii, nu mai esti interesant. Orice "pretentie" este tratata ca fiind un deranj pentru ei...

Grawe nu e firma romaneasca. Cel putin asa ni s-a spus (dar parca mai poti sa crezi...). Dar s-a "romanizat", probabil conducerea de aici este romaneasca, altfel nu-mi explc cum un client (bine, un fost client) nu poate sa discute cu un sefulet cat de mic. Imi si imaginez cum s-a dus functionara la cineva si i-a spus cu dispret ca "e una care face scandal" si cum seful i-a spus "n-am chef de ea". Nu cred ca asa se intampla intr-o firma straina de asigurari. In afara de faptul ca e intotdeauna posibil sa doresc o alta asigurare, as putea sa aduc (sau sa gonesc) un client. Dar cred ca in strainatate este chiar un pic mai mult. Cred ca cei din firma inteleg ca una din bucatile de paine pe care le-au mancat in ultimii 10 ani era de la mine si pentru asta considera ca merit un strop de respect.

Nu ma asteptam la ceea ce s-a intamplat azi. Ma asteptam sa incerce sa ma convinga sa fac o alta asigurare (in ideea ca tocmai am bani), sa-mi ofere o reducere daca platesc exact din banii astia o rata la o noua asigurare. Ma asteptam sa incerce sa ma faca sa las o parte din bani la ei. Dar nu SA MA OBLIGE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

GRAWE nu este, intr-adevar romaneasca. Grupul este austriac (Grazer Wechselseitige), iar firma de aici este sucursala romaneasca a grupului (cu conducere romaneasca, cel mai probabil).

Daca vrei sa mergi pana in panzele albe, poti sa trimiti un mail in Graz cu plangerea ta. Practic, daca in contract scrie ca ei trebuie sa faca altceva, atunci nu-si indeplinesc obligatiile contractuale.
Iar chestia cu "nu puteti sa vorbiti cu nimeni, sunt in sedinta..." e de toata jena. Romanisme de care autriecii s-ar putea sa nu stie. Ar merita informati, parerea mea. Acum depinde de cati nervi ai tu sa te certi cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu i-as reclama oricum la OPC. Chiar daca primesc banii intre timp.
Noi am avut probleme cu o banca, dar nu cu asigurarea ci cu cresterea ilegala a dobanzii la un credit. Am incercat sa rezolvam intern, cu cei din conducerea bancii dar nu am obtinut decat amanri. Am reclamat la OPC si asa s-a rezolvat problema.
Cat despre impolitetea angajatilor - nu mai am sperante ca vom scapa de ea vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

noi ne-am dat seama dupa...1 an ca e teapa, asa ca am preferat sa nu mai platim. ne-am dat seama ca n-am fi primit nimci dupa acei minim 3 ani, cum au spus initial. Varza, totul. Pe contract aveam un numar, iar cand primeam de la ei notificari, aparea alt numar sua numele scris incorect, ori data nasterii. A fost o cheltuiala destul de mare pentru noi, mai ales ca facusem pt sot, eu si copil.
Acum, nu mai am incredere in nicio asigurare de viata, de sanatate,de ce-o fi..in Romania,nu mai pot ave aincredere, asa ca prefer sa strang leu cu leu si sa pun la banca...

Mergi la inceput