Metode naturale pentru vopsire oua

Metode naturale pentru vopsire oua | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Stiu ca exista diferite metode de vopsire a oualor de Paste. Ma intereseaza metode incercate si de succes.
Cred ca ar prinde bine sa incercam sa evitam vopselele din comert...daca se poate sa ne iasa si frumoase ouale...ar fi minunat!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Cu hartie creponata si otet. Hartia trebuie sa aiba culori tonice, cele pale nu or sa iasa. Iar pentru luciu le dai cu putin ulei sau untura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Pe timpuri pana sa apara "chimicalele " ouale se vopseau cu foi de ceapa. Se fierb foile alea uscate mai mult timp dupa care se pun si ouale .
dar iti spun ca depinde f mult de concentratia ce rezulta , adica pot sa iasa mai portocalii sau caramiziu inchis. O vecina de la tara si acum le face la fel dar nu ii iese rosul acela intens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delphinas

Cu hartie creponata si otet. Hartia trebuie sa aiba culori tonice, cele pale nu or sa iasa. Iar pentru luciu le dai cu putin ulei sau untura

delphinas te rog detaliaza vopsirea cu hartie creponata,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delphinas

parca hartia creponata e vopsita eco... o fi cu coaja de ceapa sau stejar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rkarmen spune:

Buna incearca cu corji de ceapa rosie ies destul de frumoase eu asa le-am facut anul trecut si le fac si in acest an. PASTE FERICIT TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Se folosesc doar foile uscate de ceapa rosie? Si trebuiesc fierte mult timp?
S-ar putea oare vopsi ouale si cu sfecla rosie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

hartia creponata e vopsita cu chimicale ordinare, care patrund prin coaja si se iau si pe albusul oului

vopsitul cu foi de ceapa - cel mai frumos ies daca se pun foile de la ceapa rosie - doar cele uscate. se fierb, apoi se adauga si vreo 2 Lg de otet. ouale se fierb in "ceaiul" cu pricina. concentratia se gaseste prin incercari .

cu sfecla rosie am incercat, a iesit un rozaliu negricios incert . tot fara succes am incercat sa le fac galbene cu chimen (dupa reteta dintr-o revista).

eu anul acesta mizez pe vopsele din comert pe baza de coloranti alimentari, caci puiul vrea musai ou verde de Paste . bunicile le fac cu ceapa, deci vom avea de toate felurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Multumes de lamuriri. Voi incerca cu foi de ceapa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Uite o metoda de vopsire a oualelor cu foi de ceapa: aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ca sa iasa cu foi de ceapa (rosii) sau cu sofran (galbene) trebuie NEAPARAT ca ouale sa fie de culoare alba!

edit: maria-alexia, si eu am avut ordin de ou MOV- am vopsit cu totii aseara

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput