Crestinismul si evolutia spirituala 6

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Am sa va mai daruiesc un mic fragment de la parintele Savatie Bastovoi (tot pentru mamicile care nu au timp sau cum sa citeasca)

"(...)M-am gandit ca pana la urma si la urma, dincolo de toate aceste gesturi prin care unii incearca sa fie milostivi, pentru a dobandi dragostea, altii incearca sa-i asculte pe toti, pentru a-si cultiva dragostea, lucruri care presupun foarte mari riscuri, pentru ca cel care isi imparte averea saracilor, intr-o zi ramane fara de avere si felul in care intelegea el dragostea pana atunci iata ca nu mai poate fi lucrat, nu mai poate fi practicat. Atunci el, dintr-o data, vede ca nu-si mai poate folosi [nu mai poate aduce folos] si iubi aproapele. Cel care asculta pe toti si le slujeste, intr-o zi vede ca dorintele si apucaturile oamenilor sunt atat de diferite, incat ajunge, chiar bine dorind pentru aproapele sau, sa intre in nenumarate pacate si incurcaturi carora nu le mai poate face fata. Si atunci cum lucram aceasta porunca de capatai pe care ne-a adus-o Dumnezeu?

Cum? Mergand la esenta. La lucrarea pe care o putem face oricand, oriunde, aceea ca inainte de a iubi, sa incercam sa nu uram. Inceputul binelui este indepartarea de la rau. Spune Prorocul: “Indeparteaza-te de la rau si fa binele” (Ps.33) Inainte de a cauta dragostea in inima noastra, de a o cultiva, trebuie sa ne izbavim de raul care este in inima noastra. Si care este acest rau care se ridica impotriva dragostei? Invidia, slava desarta – ca suntem mai buni decat aproapele nostru, cine este el sa ne spuna noua, ca sa ne invete? – toata rautatea care se savarseste cu gandul si cu dorinta. Si inceputul a toate este iertarea.

“Daca iubiti pe cei ce va iubesc pe voi, ce rasplata mai aveti, ce rasplata asteptati? Oare nu si paganii fac asa? Dar Eu va zic: iubiti pe vrajmasii vostri.” Aici este examenul iubirii. Cine sunt vrajmasii nostri? Nu cei care ne sparg apartamentul, nu cei care ne-au furat masina, nu cei care vin cu sabii asupra tarii noastre. Vrajmasii nostri sunt cei pe care noi singuri ni-i facem. Sunt oamenii despre care noi avem o parere proasta, oamenii care ne tulbura prin prezenta lor, prin cuvintele lor, prin felul lor de a fi. Oamenii despre care noi spunem: “Lasa-ma, ca m-am saturat de el“. Aici trebuie sa incepem lucrarea dragostei Cum? Iarta! “Nu pot sa-l iert, pentru ca este mandru“. Pai dar tu cum esti? Iarta! Iertarea este semnul cel mai graitor si piatra de temelie pe care se zideste mai tarziu dragostea…

Dumnezeu, cand S-a pogorat in lume, mai inainte ne-a iertat, ne-a iertat pentru ca L-am tradat in rai, ne-a iertat pentru ca ne-am indepartat de poruncile pe care ni le-a descoperit prin proroci, ne-a iertat pentru ca nu L-am primit pe Fiul Sau, L-am rastignit. Pentru toate ne-a iertat. Ne-a iertat – pentru ca ne-a iubit. Si noi suntem datori sa raspundem cu aceeasi dragoste.

Sa iertam, pentru ca nu este cu neputinta. Nu este cu neputinta sa iertam pe acest om pacatos din fata noastra. Pentru ca Insusi Dumnezeu l-a iertat. Aceasta este cugetarea cea mai de folos. Aceasta este raportarea pe care trebuie sa o avem fata de aproapele. Inainte de a-l judeca eu, trebuie sa ma intreb cum il judeca Dumnezeu pe el? Si cum il judeca? A murit pentru el! Dumnezeu l-a iertat. Vin oameni cu intrebari de genul: „Oare credeti ca pe verisorul meu, care a facut asa si asa, poate Dumnezeu sa-l ierte?” Cand a murit pe cruce a aratat ca l-a iertat. Problema lui este: ce va face el mai departe, va primi aceasta iertare? Va raspunde acestei iertari?(...)"

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

uoaaau...ce povesteste Nikole aici despre brazilienii care isi incep ziua cu Dumnezeu in Biserica si-apoi daruiesc cezarului restul de timp, ma face sa ma gandesc la disciplina in dragoste, respectiv in credinta. de multe ori sesizez si eu o diferenta uriasa intre unii credinciosi (cam ca mine asa) si altii (ca voi) in aceea ca primii pun credinta pe back burner cum zic americanii, adica deoparte, la pastrare pentru mai tarziu, fara sa fie parte integranta practica de zi cu zi. adica undeva in spatele mintii stiu ce stiu si de ce stiu, dar prioritatile sunt astea practice, de supravietuire si vietuire in lume. pe cand voi aveti disciplina - mergeti regulat la Biserica, chit ca poate o zi chiar nu va simtiti ok sau aveti altele pe cap, faceti din rugaciunea sistematica o prioritate a zilei, din lecturile religioase la fel. asa ca iata ce inteleg din asta: ca eu vorbesc cu El cand imi vine inspiratia, cand cred eu ca sunt in mood potrivit, caci mi s-ar parea prea putin sau insultator daca i-as rezerva asa 10 minute pe zi intre doua activitati lumesti. mi se pare ca trebuie sa fie special si tot aman, asta fiind oglinda fidela a celorlalte relatii ale mele: daca nu am 5 ore la dispozitie, adica berechet, sa consacru unui prieten, apai juma de ora mi se pare putin, drept pentru care aloc zero timp. cu voi e altfel. vad ca si cu brazilienii la fel...asta imi aminteste de cum scria balzac (sau zola? uf, am uitat) la cartile lui, dupa program. mort, copt, se scula si scria nenica, in absenta inspiratiei sau in prezenta, nu conta. ca idee ca dragostea se hraneste din datorie, disciplina si responsabilitate, fiindu-le totodata si sursa. dragostea nu ii prea binecuvanteaza pe boemi, bag seama. si daca ma mai gandesc nitel, asa e si fair sa se intample.

revenind la discutia despre Iisus, cu speranta ca nu intrec masura si nu va deranjez prin ce voi spune: dupa mine, ar fi putut fi si gay, nu ma intereseaza. Il iubesc neconditionat, asa cum ma iubeste si El pe mine. ce a trait carnea lui pe pamant cat a fost om are un inteles zguduitor si-un mesaj de speranta care transcede timpul, granitele, culturile, asa ca prea putin conteaza detaliile de genul a avut copii si a fost insurat - chestie pe care oricum nu o cred. dar prejudecatile si idiosincraziile mele nu-s mai presus de El. daca El a ales sa se intrupeze si sa traiasca intr-un fel anume, dovedibil de catre arheologi, inseamna ca asta a fost Calea spre noi, cea mai buna dintre toate. eu stau linistita, insa. n-au descoperit ei veriga lipsa, daramite osemintele minunatului Iisus. :-)

hai ca am invatat ceva nou si astazi de la voi.

nimic

Conchita, pe mine nu ai cum sa ma superi cu afirmatiile tale, insa e o mare diferenta intre a fi arheolog, sau a avea orice meserie onorabila si a fi casatorit, a avea copii, a avea viata sexuala.
Eu am o problema cu asta. Eu consider ca si preotii trebuie sa fie necasatoriti, cred ca viata sexuala reprezinta o frana pt evolutia spirituala. In cazul lui Isus, vb despre Dumnezeu, a doua persoana a Sfintei Treimi, iar cand omul nu a fost creat pt a avea viata sexula, cum ar fi putut Isus avea, cand scopul LUI era mantuirea celor dinaintea lui, de la Adam si Eva si a tuturor de dupa?

Nikole, tu poate dai de cartea din seria JNSR, " Secretul Mariei". Acolo se descrie in amanunte cum ar fi fost viata oamenilor daca nu ar fi avut loc caderea in pacat, si se face referire la viata sexuala, printre altele. E socanta, dar makes a lot of sense.

Iar referitor la acel film in care s-ar fi gasit osemintele..., nici nu pot scrie asa o blasfemie, gandesc ca si Iasmin. A se gasi asa ceva ar echivala cu anularea credintei in Inviere, singura care ne mantuieste. Si atunci ce rost ar mai avea sa traim?

Iar apropos de rugaciune, ea poate fi continua. Orice activitate faci, vb cu El. La inceput e greu, sa iti acorzi timp de rugaciune, stiu din experienta mea, pt ca si mie mi se par unele lungi si incep sa ma vait, dar in timp, daca perseverezi si te lupti cu toate ispitele care vin taman atunci, ajungi la nivelul la care abia astepti sa ai 30 de min de liniste ca sa stai cu EL, pt ca ti-e dor de EL, intelegi? Pur si simplu ti-e dor de EL, simti ca nu mai poti fara prezenta LUI>

revin, ca am drumuri de facut

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Nikole, gata, ma mut in Brazilia. Tot respectul pt oamenii aceea.
Ma uitam la noi, aproape ca nu mai gasesti revista fara poze stiti voi de care, mai toate tipele de la tv sunt mai mult dezbracate, iar asta se numeste ca evoluam.....

Nu vreau sa-mi cresc copilul intr-o astfel de societate murdara.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Crinuta si Iasmin, asa este, mormantul a fost gol, deci nu a ramas niciun corp. de principiu ziceam ca se poate descoperi orice, oricum e cu voia Sa ce se descopera si e real. dar mie nu mi-ar schimba credinta, as crede ca e o explicatie pentru toate si ca o vom afla la timpul potrivit. daca chiar nu exista dubiu, dar ma indoiesc profund ca asa ceva e posibil. si daca s-ar gasi tablita pe care sa scrie "eu sunt Iisus", poate a fost pusa acolo de cineva, na. adica, nu exista dovada materiala perfecta, alta decat cea a Sfantului Duh din inima noastra.

crinuta, despre faptul ca omul a fost conceput fara viata sexuala, am amendamente: adam si eva probabil ca nu prestau sau nu stim noi. oare stim? scrie in Biblie ca nu aveau sex? dupa ce eva a fost ispitita si a pacatuit, a cunoscut rusinea, nu prezenta sexului. altfel, ar fi trebuit sa scrie ca dupa ce i-a trimis in lume, Dumnezeu le-a atasat si organe sexuale, ca imbunatatire a creatiei. si apoi au primit sa se inmulteasca, deci au fost re-dimensionati pentru familie si copii.

eu cred ca preotii ar trebui sa ramana casatoriti - nu vreau sa te ranesc, dar la cate molestari au loc la catolici din cauza celibatului, comparat cu ortodocsii casatoriti si, deci, mai greu de ispitit pe calea asta...preotiilor li se cere sa fie din lume, asa cum si Iisus a fost, ca sa poata empatiza cu lumea care vine pentru sfat si indrumare. cum ar putea sa ma calauzeasca pe mine concret un pustnic care n-a mai vazut comunitate de oameni de 20 de ani, sa zicem? daca eu am probleme lumesti, reale, din interactia cu oamenii? poate sa-mi dea directii de principiu si generale, dar altfel? el nu m-ar intelege. sau m-ar intelege?

revenind la casatorie, femeia devine UNA cu barbatul si sa se inmulteasca, prin urmare sexul e lasat de Dumnezeu ca mijloc pentru uniunie intru dragoste si procreere, sunt desenati sa se contopeasca inclusiv fizic, acest fizic fiind expresia materiala a iubirii divine. organele sexuale sunt atat de predeterminate fiziologic pentru extaz ca nu inteleg de ce ar fi contra lui Dumnezeu, pur si simplu. ce este pacatos si ce este atat de rusinos si blasfemic intr-un orgasm? cand simti ca atingi alte dimensiuni??? sorry, mi-e dificil sa cad in capcana vinovatiei imaginare in domeniul asta, nu cred ca asta a fost planul divin pentru noi -sa ne covrigam sub poveri inchipuite-, cred ca a fost ajustata dogma de catre oameni, ulterior.

Mergi la inceput

Conchita, campania impotriva Bisericii Catolice a inceput de zeci de ani. Fii sigura ca nu doar in randul catolicilor exista molestatori, au fost si la ortodocsi, si asta se stie bine, insa eu imi mentin parerea, preotia si casatoria nu au nimic in comun.
Un molestator va molesta si fiind casatorit, pt ca este bolnav ( asta spus delicat, pt ca termenul ar fi altul).
Un preot necasatorit poate pacatui singur, tot pacat de moarte e.
De aceea calugarii ortodocsi sunt mai profunzi.
Iar cine nu poate fi preot, sorry, sa nu fie. Nu oricine are vocatia necesara, si daca nu o are, mai bine sa nu intre in preotie, pt ca este nu greu, ci foarte greu, iar atacurile diavolului sunt cu mult mai mari asupra preotilor.
Faptul ca exista molestatori nu schimba cu nimic faptul ca un preot reuseste fara viata sexuala si instincte animalice, ca asta sunt, sa creasca dpdvb spirutual.
Stii bine cati sfinti are Biserica catolica. Si inca ce sfinti. Nu cunosc unul casatorit. De asemenea cate sfinte are Biserica Catolica. Si unul dintre voturi este cel legat de castitate.
Iar daca s-ar merge pe principiul acesta, de ce calugaritele nu se pot casatori?> Vezi unde se ajunge?

Iti respect parerea, dar mi-o mentin pe a mea.

Iar referitor la ce am spus vis- a vis de viata sexuala, incearca sa dai de cartea respectiva unde sunt cuvintele lui Isus si ale Fecioarei Maria., E atat de clar, incat eu nu am nici un dubiu. M-as fi mirat sa fie altfel.

Dupa caderea in pacat, lucrurile s-au schimbat, femeia naste in dureri ( nu ar fi trebuit sa fie asa), si multe lucruri nu ar fi trebuit wsa fie asa, dar subiectul este mult prea sacru pt a-l deschide pe acest forum public. Despre asta pot vb doar in privat.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Crinuta scumpa, nu intram in polemici teologice. Dar asa, ca sa inteleaga si alte persoane: exista preoti si preoti, chiar si intre preotii de parohii. Multi tin randuiala, eu personal cunosc pe parintele dupa a carui nume am si pus numele fiului meu, care dupa cununie a intrat in post, si a tinut postul respectiv, a iesit cu sotia amandoi inca virgini. Deci sunt multi care respecta, dar sunt ascunsi si nestiuti. Nu au voie sa slujeasca daca au facut sex. Cam fa tu socoteala cate zile de post sunt, cate zile in care se slujeste sunt, basca si preoteasa ii om si ii vine si ei perioada cu pricina. O adunare simpla matematica, arata ca raman extrem de putine zile in care un preot poate literalmente sa se atinga de propria sotie. Asta ca sa nu mai spun ca si un crestin adevarat respecta atat perioada posturilor in aceasta privinta, cat si sarbatorile (macar pe cele mari). Uite-te acum: 7 sapt postul mare+ sapt luminata=8 sapt. Deci doua luni in care un mirean care e crestin nu se atinge de nevasta. Vrei detalii? Iti dau pe mess.
Cat despre preoti duhovnici, de pilda multi isi aleg preoti de manastire (care deci sunt calugari, nu sunt casatoriti)
Eu am avut as ao problema delicata si am incercat sa vb cu preotul duhovnic. A dat dragul de el din umeri,, ne-am inrosit amandoi, si nu stia sa ma sfatuiasca. E prea delicat. Dar s-a rugat pentru noi si problema s-a rezolvat.
Asa ca nu e chiar o problema partea sexuala. Nici nu incriminez toata tagma preoteasca pentru cateva cazuri. Nu pot afirma ca toti preotii catolici gresesc. Ba deloc. Dar uite, e suficient cativa sa greseasca si se pune stampila pe intreaga tagma. Asa cum si la noi toti preotii sunt asa si pe dincolo fiindca atunci cand cate unul ajunge intamplator la biserica, asteapta sa cada parintele in spagat, ca vezi, draga ce favor a facut omu si a bievoit a ajunge pe la biserica o data in 20 de ani... No comment.
Dar sa nu ridicam aici polemici din acestea, nu se cad noua ca si crestini care ne impartasim intru Hristos. Pace voua!

Mergi la inceput

Mamabear, surioara, LA MULTI ANI! pentru fiul tau si nepotul meu

Pregateste-te, ca io ma zbat sa trag aici sforile sa ajung pe maine pe la tine. Dar te sun mai inainte. Ma gandeam sa vin sa bem noi doua o cafea. Ca ficior-mio abia asteapta sa ii cunoasca pe toti baietii tai (si fata), mai ales dupa ce i-a vazut in poze, ma tot intreaba cand merge sa se joace cu ei

Mergi la inceput

Oh, Mamabear, nu ne spui a cui e ziua?
La multi ani, sa iti traiasca copilul!

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Mey Iasmin mey, si la Bucuresti cand ajungi? Ca ma supar eu acuma si vin acolo. Pai se poate?>

Ma enervez si ma duc si in Brazilia, la Nikole :), dupa care trag o fuga pana in San Diega, la Conchita :)

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Trebuie facut capitol nou.
Pana una alta, Crinuta, vino, numai nu veni cand is io plecata. Sarbatoritul este Alexandru. Cat despre plecatul in Brasil, mai stai oleaca, Nikole a zis ca s-ar putea sa vina ea in Ro, ori anul asta ori anul viitor. Ne putem intalni toate, mergem la mamabear, si impartim cotetul cainelui. Stam si servim cafea din serviciul Mariei (fetita mameibear) si io cumpar cozonaci. Lasam copii sa se joace pe tapsan si sa alerge in camp (ca la sleahta de baieti...3 de la mamabear, 1 a meu, 1 Crinuta, 1 Nikole, iti dai seama ce e acolo...)
Noi sa fim sanatosi, ca ne intalnim fara doar si poate. Nu vedeti ce iute ne-am strans?
Eu sper numai ca mamabear e ocupata cu sarbatoritii si de aia n-are timp sa intre azi. Poate si invitati, dar las' ca nu mai e mult pana maine. Sper ca-n rest e ok.

Mergi la inceput