Crestinismul si evolutia spirituala 6
Fetelor (Conchita, nu te separa, stai cu noi, mai multe idei, mai bine), va invit la capitol nou
Sa avem in vedere ca e saptamana patimilor si zic eu sa incercam sa ne privim realitatea prn aceasta prisma.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Raspunsuri
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Beren, data viitoare cand o fi alt anotimp si mai putini nori, te invit la cafea la subiect separat si dezbatem tot ce ne trece prin cap. deal? |
Orice la cafea , chiar si Francesco d'Assisi comentat de Dante. Sau mai ales. Until then, then.
mamabear spune:
Crinuta si mie mi s-a parut extraordinara muzica, cu adevarat inspirata alegerea .
Sa ne impartasesti impresii dupa ce vezi tot filmul.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Una e sa vorbesti si sa fabulezi despre nastere, una e sa o traiesti, cu durerile ei cu tot. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
stii, asa ar putea interpreta unii si Geneza aka Facerea, drept fabulatie. pentru ca au descoperit ca nu a luat doar 6 zile de facere a universului. si-au incercat in laborator sa treaca prin chinurile creatiei, in eprubeta, si le-a reusit. asta, in schimb, nu e fabulatie.
Biblia e plina de simboluri. Iisus vorbeste in parabole de-ti trebuie jde mii de servere sa decodeze intelesul, cam cum incearca astia acuma sa vada ce urmeaza dupa 3,14 sau era cu seria lui fibonacci? deci, Iasmin, dispretul fata de semenii care nu-s sfinti si etichetarea lor drept "oarecare" si sentinta ca la ei nu ajunge Iisus...corect, nu avem acelasi reper. eu cred ca Iisus e minunat si iubeste diversitatea si accepta diferitele limbaje, altfel am vorbi toti esperanto acuma si ne-am ruga absolut la fel, cu aceleasi sentimente! absurd.
nu stie nimeni pe cine mantuieste Dumnezeu. nu exclud surpriza ca sihastrul care a fugit de lume ingrijindu-se doar de propria mantuire sa-l fi intalnit apoi pe Iisus care sa-l fi intrebat: Eu radeam si ma veseleam la nunta Galileei cu fratii tai, tu unde erai cand era nevoie de tine sa torni vinul in pahare? vezi, exista mai multe cai de mantuire. nu-ti iubesti fratii purtand manusi chirurgicale sa nu iei virusi de la "oarecine", cand Iisus a atins leprosii si mortii si impuroiatii.
si cu asta, chiar inchei. cumva, simt ca nu mai foloseste la nimic dezbaterea asta si simt ca ti-ai ridicat zidurile de aparare si nu mai pot spune nimic care sa le darame. pacat...Iasmin, nu poti sa-mi spui ca "mai multe idei, mai bine", dar cand le auzi..., hm. :-)
Iasmin08 spune:
Conchita, n-am ridicat nimic. Doar ca peste Hristos nimic nu trece. Nu la mine.
(Si nu, nimeni nu a inceput de la vid ca sa creeze un univers cu intuneric, lumina, pamant, ape, vietati samd in.. eprubeta. Au evoluat stiintele extraordinar dar nici chiar asa)
Despre idei am zis, dar ma repet, Hristos nu e o idee, ok? Modus vivendi..
Haide, stiu ca sunt imposibila, cel ami adesea, stiu ca sunt incapatanata, stiu ca sunt oricum m-ai numi. Sunt deci diferita de tine. Asta inseamna ca nu putem fi impreuna? trebuie sa fim legate ombilical prin tot?
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Despre idei am zis, dar ma repet, Hristos nu e o idee, ok? |
scuza-ma, dar chiar era nevoie sa-mi spui asta? sincer-sincer, crezi ca aveam nevoie sa-mi spui asta? n-am spus nicaieri ca Iisus e o idee. noi dezbateam niste dileme de-ale tale, cine e sarpele si de ce vorbeste si de ce n-a mancat din pom. Biblia nu-ti da mai multe info, deci ce faci? faci corelatii, analogii, cauti raspunsul in aer, caci Dumnezeu e ubicuu. si tu vii si-mi spui mie ca Iisus nu e o idee. nu, Iasmin, nu e o idee, asta stiam si eu si nu face obiectul dezbaterii. tocmai la modus vivendi ne diferentiem. despre a fi impreuna, nu mai stiu, adineauri imi vorbeai despre "oarecine", apai si io tot un oarecine sunt!
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
scuza-ma, dar chiar era nevoie sa-mi spui asta? sincer-sincer, crezi ca aveam nevoie sa-mi spui asta? n-am spus nicaieri ca Iisus e o idee. noi dezbateam niste dileme de-ale tale, cine e sarpele si de ce vorbeste si de ce n-a mancat din pom. Biblia nu-ti da mai multe info, deci ce faci? faci corelatii, analogii, cauti raspunsul in aer, caci Dumnezeu e ubicuu. si tu vii si-mi spui mie ca Iisus nu e o idee. nu, Iasmin, nu e o idee, asta stiam si eu si nu face obiectul dezbaterii. tocmai la modus vivendi ne diferentiem. despre a fi impreuna, nu mai stiu, adineauri imi vorbeai despre "oarecine", apai si io tot un oarecine sunt! nimic |
Da, Conchita, si tu si eu, suntem oarecine pana la un punct. Adica nu suntem sfinti. (suntem?) Eu n-am vrut sa sune ca si cum oamenii nu conteaza, ba conteaza, fiecare e mare pentru Dumnezeu, fiecare e important. Dar eu de pilda nu pun egal intre mine si sfinti, am io asa masura mea, si nu pot pune egal. Eu vad raiul cu cei mantuiti deja, cu martirii si sfintii. Cat despre oarecine- sunt candidati inca, si atata tot.
Iaca ma inflacarez si eu in felul meu, ma aprind si eu si ma las trasa in tot felul de discutii din care vad ca eu ies in pierdere.
te-am ranit si inteleg asta. As spune ca imi cer iertare, dar e ''overrated" si o sa sune cunoscut si fara sens.
Imi pare sincer rau pentru ca te-am facut sa simti asa.
Ma simt ca si cum am pierdut pe cineva drag. Tu cum simti?
crinuta spune:
Conchita, dar Iasmin nu ii dispretuieste pe non sfinti, pe oamenii de rand, pt ca asta suntem noi aici, si zau daca ne dispretuieste.
Ea face o delimitare clara intre sfinti, cei carora li s-a dezvaluit Adevarul, cei care au avut o reala comuniune cu DUmnezeu, deci traiau in har, si ceilalti, care sunt doar ganditori, care se bazeaza strict pe intelectul lor, dar care se multumesc cu nivelul mental, ignorand de fapt esentialul. Si aici sunt de acord cu ea.
Pe de alta parte mie, deci vb strict din punctul meu de vedere si nu judec pe altii care fac diferit, deci pentru mine a ma pierde in n speculatii, pareri, disecari ale unora si altora echivaleaza cu timp pierdut.
De fapt targetul nostru e clar. Dumnezeu ne da tot ceea ce ne foloseste spre mantuire. In rest, de ce era diavolul sub forma de sapre si nu sub alta forma, de ce vorbea, cum vorbea, de ce nu ajunge ala mere....nu au nici o relevanta in drumul nostru spiritual, si raspunsurile respective nu ne ajuta in vreun fel sa progresam.
Atunci cand cautam adevarul, si el a fost deja dat celor care au ales calea LUI, de ce sa ma mai intereseze cine si ce spune, scrie? Pur si simplu nu prezinta interes, pt ca adevarul il am deja si nu am nici un dubiu.
Nu ii desfiintam, never, dar nici nu putem pune egal intrei ei si cei care au ajuns la un nivel spiritual de exceptie.
Un geniu nu este neaparat un evoluat spiritual, ba sunt situatii cand e pe dos, repet, situatii, deci nu regula.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Ma simt ca si cum am pierdut pe cineva drag. Tu cum simti? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
pe mine nu m-ai pierdut! asa usor? hehehe. :-)) eu am simtit ca te pierd pe tine. ideea era ca vezi tu, promisiunea exista! si daca ei astazi, desi il cunosc pe Iisus, inca mai dau pe la carciuma, poate maine se vor opri! satana e puternic, oamenii sunt slabi, ma straduiesc sa nu judec slabiciunile altora, mai ales cu atatea exemple in jurul meu si in oglinda. omul cazut de azi poate se sfinteste maine! poate chiar tu!! eu sigur nu, mai aman. noi nu stim cine se mantuieste, Iasmin. putem doar judeca dupa codurile noastre cine s-ar putea mantui, dar nu stim. de-aia pun semne de egal, ca pana la proba contrarie, toti ne putem mantui si sfinti si martiriza. ziua de maine e aproape si nu stim ce ne aduce in materie de incercari definitive care ne-ar putea pecetlui soarta.
crinuta, pai Iasmin voia sa afle de ce aia si-ailalta. :-)) pe de alta parte, geniul nu e geniu fara Dumnezeu. poate fi impotriva Sa, dar geniul in sine e divin. spiritual nu inseamna strict in aria biblica, a traditiei si a sfintilor parinti. undeva, candva, a existat un om primordial caruia i s-a revelat totul ca inceput, fara ca acel om sa fi avut biblia si sfintii si martirii de ghid, stii? omul acela a fost adam. lectia lui e o lectie pentru noi, asa ca merita s-o descifram.
si daca nu ma lasati sa ma duc intr-ale mele, o tinem asa toata saptamana, nu vedeti ca nu ma pot abtine sa nu raspund? :-))
mamabear spune:
citat din mesajul lui crinuta Conchita, dar Iasmin nu ii dispretuieste pe non sfinti, pe oamenii de rand, pt ca asta suntem noi aici, si zau daca ne dispretuieste. Ea face o delimitare clara intre sfinti, cei carora li s-a dezvaluit Adevarul, cei care au avut o reala comuniune cu DUmnezeu, deci traiau in har, si ceilalti, care sunt doar ganditori, care se bazeaza strict pe intelectul lor, dar care se multumesc cu nivelul mental, ignorand de fapt esentialul. Si aici sunt de acord cu ea. Pe de alta parte mie, deci vb strict din punctul meu de vedere si nu judec pe altii care fac diferit, deci pentru mine a ma pierde in n speculatii, pareri, disecari ale unora si altora echivaleaza cu timp pierdut. De fapt targetul nostru e clar. Dumnezeu ne da tot ceea ce ne foloseste spre mantuire. In rest, de ce era diavolul sub forma de sapre si nu sub alta forma, de ce vorbea, cum vorbea, de ce nu ajunge ala mere....nu au nici o relevanta in drumul nostru spiritual, si raspunsurile respective nu ne ajuta in vreun fel sa progresam. Atunci cand cautam adevarul, si el a fost deja dat celor care au ales calea LUI, de ce sa ma mai intereseze cine si ce spune, scrie? Pur si simplu nu prezinta interes, pt ca adevarul il am deja si nu am nici un dubiu. Nu ii desfiintam, never, dar nici nu putem pune egal intrei ei si cei care au ajuns la un nivel spiritual de exceptie. Un geniu nu este neaparat un evoluat spiritual, ba sunt situatii cand e pe dos, repet, situatii, deci nu regula. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! Second chance www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages |
Iasmin08 spune:
Conchita
M-ai facut sa mor si sa inviez in seara asta.
Chiar ma gandeam, cum o sa ma duc eu cu inima asta grea (ca dupa ce te-am necajit cantarea cam o tona inima mea) sa iau lumina? Cum sa merg la inviere dupa ce am suparat asa rau pe cineva atat de drag mie?
Iarta-ma, pe cuvant ca plang. Sunt o pacatoasa.
Multumesc ca mereu imi dai cate o lectie din asta, cateodata o palma face bine, mai trezeste omul din apatie. (mai bine ma bateai, m-as fi simtit mai bine decat sa stiu ca te-am suparat, fie si cat negru sub unghie).
Nu pleca, plz???