In cautarea tortului perfect

In cautarea tortului perfect | Autor: ymca

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea si intru direct in subiect:

Caut un tort bun. Caut "the tort"!

Nu ma intereseaza cum arata, vreau doar sa aiba gust. Sa fie echilibrat, adica sa aiba si crema si blat in cantitati egale, sa fie insiropat cu masura, dulce cat sa pot sa-l mananc pe tot la o singura masa, nu mai vreau variantele clasice din cofetarii, cu martipan pe toate partile sau celebrul diplomat/mascota. fara fructe intregi; daca se poate fara fructe complet. simplu, clasic.

stie cineva un laborator care sa-mi faca si mie ceva pe masura?

eu nu stiu sa prepar.

sau mai bine, cunoasteti pe cineva care sa-mi faca la comanda un astfel de tort? daca fac rost de reteta tortului copilariei mele, poate cineva sa o implementeze?

multumesc mult pentru orice tip de ajutor/recomandare. promit sa merg la teste si degustari cu rigurozitate (doar sunt la dieta)

(ca material ajutator, am mancat torturi de mai multe tipuri din cofetariile piticot, georgi, tosca si nu m-a dat nimic pe spate niciodata)





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:


Buna! Poti incerca si aici http://biscuit.ro/comenzi_speciale.html. Eu am trecut pe langa magazinul lor si mi-a atras atentia. Si spune-ne si noua daca a meritat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ymca,nu-s ce sa zic,eu am renuntat de mult la torurile de la cofetarie!Singura de unde mai cumpar,cand sunt in criza de timp,este Liliana,de pe I.Mihalache,acolo au prajituri si torturi fara gust de chimicale,doar ca le fac pe cele clasice,diplomat,dobos,mascota,astea...
Nu stiu pe nimeni care sa faca torturi la comanda.
pentru duminica eu am facut tort cu 3 feluri de cioco,a iesit bestial. am in plan unul cu mousse de ciocolata cu menta si mousse de nuca de cocos,sa vedem cum este combinatia.
Au astia la liliana,un tort Special se cheama,blat de ciocolata si crema tot de cioco,este un mousse de cioco de fapt,insiropat,foarte bun la gust,poti s ate duci sa iei unu mic,sa gusti sa vezi daca iti place si por'ma sa comanzi unul mare!
Si sa zic eu ca e aici pe site o tipa care a lucrat intr-o cofetarie,poate face ea torturi la comanda!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

ligia, multumesc mult pentru recomandare. cred ca i-am si vazut intr-o duminica, mai demult, la TV si stiu ca-mi propusesem sa fac o vizita pe acolo. dau de stire daca incerc ceva.

valentinag sa te aud vorbind despre torturile tale e o tortura pentru mine! poate apare persoana in cauza sa ma ajute si pe mine. si despre cofetaria Liliana auzisem...am nevoie de un tort pentru o petrecere peste cateva saptamani si poate iau de la ei.

oricum eu lansez invitatia catre toata lumea dornica sa faca o fapta buna. eu doresc tortul bunicii: daca cineva, pe baza de reteta de care sper sa pot face rost, doreste sa mi-l faca la comanda, eu sunt dispusa sa astept oricat. stiu ca acum e Pastele si toata lumea e ocupata, deci solicitarea mea e pe termen mediu-lung. astept PMul datator de vesti bune si multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Da cum e tortul bunicii in viziunea ta?ca sa ne dam cu parereade ex tortul bunicii mele e ala de biscuiti cu crema de cioco.Ala ni-l facea cel mai des!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ymca, da' zi si tu cum e blatul, cum e crema? vanilie, ciocolata, cacao? nuci? ca asa, tortul copilariei mele e de nuci, cu crema de unt. dar poate nu e ca al tau
(Vali, geeeez, iar scriem acelasi lucru odata!! )

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

e greu de zis cu ce e, pentru ca nu mi l-a mai facut de cel putin 15 ani. spune ca e migalos (citez din ea). acum e batrana si de-abia mai gateste.

am vorbit cu mama mea si mi-a zis ca-mi face rost de reteta (ma rog, cu juma de gura a zis ca poate-l incearca ea, dar ma amageste de prea multi ani cu treaba asta ca s-o mai cred).

avea blat, crema, blat, crema, blat si era inalt.(torturile nimerite de mine in ultima vreme au blat doar la fund si ala de fix 1mm, putin transparent si in rest crema multa)
avea o crema nu maro inchis ci mai spre bej, banuiesc ca o combinatie de cacao si ceva vanilie sau lapte.
are bucati asa mari de cioco prin el, care-ti crantane in dinti din cand in cand.
are niste nuca rasa parca (caci mie nuca intreaga nu-mi place in prajituri).
are o chestie care ma enerva mereu dar cica asa cerea reteta - visine din visinata - pe care le dadeam la o parte.
era insiropat si avea un gust de vis. nicio prajitura din cofetarie nu se apropie macar la degetul mic al tortului astuia.

cand fac rost de reteta, o postez, ca sa-mi spuneti daca vi se parea grea. e bine asa? si poate va faceti voi acasa si deveniti si voi dependente de el ca sa nu mai sufar singura.

edit: sau ma invitati la degustari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

eu deja sufar ; si doar am citit reteta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Roxana,mintile mari gandesc asemenea
Ymca,mie imi pare tortul tau,un fel de dobos,da cu crema de caramel sau vanilie in cel mai rau caz,cu nuci caramelizate si visine.Am facut eu odata,da cu crema de cioco si nuci caramelizate,fara visine si mi-a iesit bestial.tu fa rost de reteta si dupa paste il incerc si ne vedem sa ti-l dau.

Edit:asa arata al meu,nu e prea clara poza

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu am facut acest tort www.supereva.ro/info.asp?id=2000" target="_blank">Tort Padurea Neagra si va spun ca e super.
O combinatie super de arome.

**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

valentinag, nu cred ca e dobos. blatul lu' mamaia e maro inchis, nucile pisate sunt incluse in crema, crema din mijloc e maro mai deschis si tot tortul e invelit intr-o crema din aia pe care o aranjezi cu cutitul. mii de multumiri inca de pe acum! imi vine sa o sun pe mamaia acum, si s-o pun sa-mi dicteze, dar nu mai aude bine si mi-e ca-mi dicteaza altceva.

desprecopii, foret noir e preferatul soacrei mele. l-am cumparat la ziua ei de nastere - nu arata ca-n poza ta, dar a fost OK. ea e extrem de atasata de tortul asta si o enervez cand cumpar alt gen (eu fiind mereu, cum spune si titlul, in mari cautari).

Mergi la inceput