concediu crestere copil
Dragi mamici fericite, v-as ruga sa-mi spuneti si mie despre cum se procedeaza pt a putea beneficia de concediu de crestere copil. Peste 2 saptamani avem termenul la tribunal pt incredintarea fetitei noastre in varsta de 1 an si 5 luni. Stiu ca legea imi da dreptul sa stau acasa pana ce fetita implineste 2 anisori inca din prima zi in care o aduc acasa. Cum procedez? Ce documente imi trebuie la dosar si unde se depune acest dosar? Am vorbit deja la serviciu ca din data de 12 aprilie(cand ne vor incredinta fetita) eu nu mai vin la job, intru in concediu, fiind ziua in care imi aduc minunea acasa.
La voi cum a fost? Cum ati procedat?
Raspunsuri
SoriLea spune:
Eu am mers la job si am facut o cerere pt intreruperea activitatii, pt crestere copil pana la 2 ani, iar ei mi-au eliberat adeverinta de venit, cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Am mers apoi la DGASPC de care apartin si m-am interesat ce documente imi trebuiesc. Am depus 3 dosare, 1 pt indemnizatie, 1 pt alocatie si 1 pt trusou.
Mi s-a cerut asa :
- certificatul copilului, original + copie;
- certificat nastere sot, + sotie original + copie;
- certificat casatorie, origilal + copie;
- hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, original + copie;
- adeverinta de venit;
- extrasul de cont (pt cine doreste banii intr-un cont)
Sper ca n-am uitat ceva, dar cel mai bn mergi la DGASPC de care apartii si cere informatii, ca sa stii atunci cu ce sa te prezinti sa nu te mai puna pe drumuri ca n-ai una sau alta.
Vezi ca pana nu ai hotararea definitiva si irevocabila, nu poti intra in CIC.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, iti stau la dispozitie.
Sa fi-ti sanatosi si fericiti
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
claudia72 spune:
Criss poti sa intri in Cic dupa ce primesti incuviintarea . Trebuie sa astepti 15 zile ca sa o legalizezi si dupa aceea mergi la directie si depui actele !!! Felicitari si mult succes!
criss_85 spune:
Claudia, cum dupa incuviintare? Asta inseamna ca in perioada de incredintare(acele 90 de zile de acomodare) nu pot beneficia de CIC?
Incuviintarea stiu ca este etapa urmatoare dupa incredintare...eu vreau ca din prima zi in care aduc fetita acasa sa raman cu ea, sa nu mai merg la job mai ales ca fetita e micuta, 1an si 5 luni.
SoriLea spune:
Eu nu stiu sa-ti raspund, ca nu am procedat asa, poate celelalte fete sa-ti raspunda, poate chiar Claudia .
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea spune:
Aa si inca ceva, referitor la cea spus Claudia cu incuviintarea, trebuie sa fie definitiva si irevocabila inainte de a astepta cele 15 zile, daca nu astepti mai mult, asa am patit eu
nico_ro spune:
Ba da Criss si pe perioada incredintarii poti beneficia de cic, dar la fel, ptr a depune actele trebuie sa fie hotararea de incredintare definitiva si irevocabila. Eu am beneficiat de cic in acea perioada si apoi, la finalizarea adoptiei, am dus si hotararea aceea definitiva si irevocabila la primarie (acolo se depuneau actele in 2007, nu mai stiu acum unde).
SoriLea spune:
La DGASPC de care apartii.
criss_85 spune:
Multumesc mult fetelor pt raspuns!
Sper sa fie totul ok in legatura cu cic, sa nu intampin probleme.Voi lua legatura si cu cei de la DGASPC,sa ved ce spun si ei.
claudia72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui criss_85 Multumesc mult fetelor pt raspuns! Sper sa fie totul ok in legatura cu cic, sa nu intampin probleme.Voi lua legatura si cu cei de la DGASPC,sa ved ce spun si ei. |
Sorry am scris la repezeala incuvintare, la incredintare. Dar tot la fel se procedeaza ca sa intri in CIC . Eu am fost in PU si nu a trebuit sa astept . Felicitari si mult succes