Slinguri geantă - retrase în SUAşiCanada
Raspunsuri - Pagina 9
sirimie spune:
Off topic
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga in fine, o fi o treaba rusinoasa ori ba chiar nu conteaza, e al treilea, mezina, cu asa o desfatare nu ma mai intilnesc! |
Si mie mi se pare la fel cu fetita mea Ca e o desfatare sa o tin in brate si probabil nu o sa mi se mai intimple O tin in brate mai mult decit pe Vladut pe vremea lui (pe vremea aia nu mi se parea chiar asa o desfatare )
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Llaura spune:
citat din mesajul lui diamat Deci exclusiv dupa capul meu, asta e cel mai aproape de normal, deci are cele mai putine sanse sa faca rau. [...] Din pacate, toate studiile facute pentru carucioare, marsupii clasice, scaune de masina, se refera la siguranta copilului in sensul minimalizarii riscului de cadere/alunecare. Centuri, marimea gaurilor pt picioarele copilului... Nu la pozitia copilului, a coloanei, distributia greutatii. Uite, de fiecare data cand stau in masina si stau cu scaunul pe spate, asa, la 45 de grade, pe mine ma doare noada Si de fiecare data ma intreb daca pe copilu' meu nu l-a durut cand statea in carucior cu spatele la 45. Cand tot incepea sa se foiasca si ma intorceam cu el in brate si impingand la carucior. Si cum o fi sa pui presiune pe noada (scuzati limbajul academic :)) ) la 4 luni. Sau incerc sa-mi imaginez cum e sa stau intr-un marsupiu 'clasic', atarnand pe o bara, cu picioarele intinse in jos, bara care se tot misca sus/jos. Sau ma uit acum la el, la 3 ani, cand adoarme in masina, cum ii cade capul in piept, exact ca in pozitia aia asupra carea avertizeaza americanii. [...] Deci, din punctul meu de vedere, incercand sa ma pun in locul copilului, atunci cand am nevoie de ajutor, o carpa e mai ok decat orice altceva.[...] |
Diana, nici eu nu te stiu pe tine dar cred ca tu esti fata care face si vinde dispozitive din astea...15 mesaje...cum era cu don;t feed the trolls? In fine, banuiesc ca stie toata lumea pe aici si eu-s aia care afla secretul lui Polichinelle, dar cred ca ar fi fost frumos sa ne spui cine esti si ca pozitia ta este departe de a fi obiectiva in incercarea asta de a anula efectul de business al unei banale avertizari de siguranta folosind un mediu cu viteza de propagare mare si indice marit de naivitate.
raluk16 spune:
Pentru noi WRAPUL A FOST SALVATOR! Este cea mai buna investitie din viata mea de pana acum! L-am luat dinainte de a naste, dar am uitat de el, eram sigura ca il voi folosi doar la plimbari. Cand dupa o saptamana de viata nu mai stiam cum sa-i alinam plansul si cum sa il culcam, m-am hotarat sa-mi pun wrapul. A adormit imediat.
Noi avem www.sleepywrap.com/index.php?page=learn-more" target="_blank">sleepywrap.
De abia de pe la 5 luni pot dupa ce adoarme la san sa-l pun undeva intr-un patut. Dar oricum, nici acum nu adoarme singur, trebuie sa-l adormim noi in brate, sa-l plimbam, sa-l leganam.
In brate un bebelus mic de cateva saptamani sta culcat, asa am vazut la altii, si deci probabil sta bine cu spatele. Dar al nostru culcat in brate sau in patut plangea si voma mult. Avea reflux. Am mers o data pana la bucatarie sa beau apa si l-am pus in patut aproape in fund, sprijinit de perna de gravida/alaptare. Cand am venit inapoi era cu ochii in lacrimi si facea arteziana de voma, care ii intra inapoi in gura si in nas si s-a speriat si el, m-am speriat si eu. Pus la orizontala sau pe o perna pe o parte voma in clipa in care il inclinai. Asa ca dormeam cu el broscuta pe mine ziua, iar noaptea broscuta pe sot, pana la 5 luni. Cand stai pe un fotoliu sau pe pat cu el broscuta e ok, dar cand stai cu el la verticala broscuta, credeti-ma ca m-am speriat ca ii stric coloana. Cum ziceam, nou nascutii nu prea sunt tinuti la verticala, dar noi nu aveam ce face. Si il sustineam de fund si de omoplati, sa-i tin gatutul. Asa ca i se curba coloana de ma speriam cand il vedeam in oglinda. Daca il adormeam rapid era ok, ca ma asezam cu el. In schimb daca plangea ca de obicei, imi puneam wrapul si asa nu i se mai curba coloana anormal, pentru ca materialul sustinea toata coloana, spre deosebire de mainile mele care ajungeau numai in doua locuri de pe spatele lui. Si materialul punea presiune constanta, si e si elastic. Deci coloana lui in wrap arata ca si cand statea in broscuta pe burta, pe burta noastra, nu se curba anormal ca atunci cand il tineam doar in brate.
In oras nu ma mai leg de trotuare si de faptul ca nu poti intra nicaieri cu caruciorul. Dar al meu nu voia in carucior, urla si voma, oricat l-as fi ridicat sa nu vomite. Nici gand sa doarma la plimbare. In schimb in wrap adormea dupa vreo 20 de metri. Si dormea linistit cel putin 2 ore. Faceam asta o data pe zi, plimbarea prin oras. Daca nu aveam wrapul noi nu am fi putut iesi din casa.
Abia acum de la 5 luni a inceput sa vrea sa vada lumea si sa-i placa mai mult in brate decat in wrap, pentru ca se poate uita peste umar. Dar cand e somnoros si marait, vrea in wrap. Daca mergem la plimbare cu caruciorul, e ok cateva minute. Apoi vrea in brate. Dar cand ii e somn, daca e acasa vrea in brate. Dar daca suntem in oras, in mall, undeva "nou" si necunoscut cand ii e somn, numai in wrap se linisteste, chiar si acum.
Asa ca pentru copilasii cu reflux eu nu vad alta solutie, ca daca il tineam in brate, il tineam de fapt la verticala in fund, si nu statea bine. Ca sa nu mai spun de spatele si mainile mele . Si in brate daca imi adoarme, se trezeste cand ma ridic cu el. In wrap pot merge sa beau un pahar cu apa.
Am si sling cu inele, dar l-am folosit doar de cateva ori. A fost cand a vrut purtat pe sold si atunci l-am folosit. In rest wrapul pentru noi e minunea minunilor!
Mi-au placut la nebunie postarile Mihutei, lui mqqm si Neliei. Jos palaria
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
desprecopii spune:
M-am consultat cu moderatori si am decis sa las discutia sa curga. Am insa rugamintea de a transa un lucru care a fost semnalat de un participant la discutie.
Diamat - tu esti persoana pe care o apara Sabina la alt topic (tot despre avertizarea asupra slingurilor) si care are o afacere care vinde slinguri?
Aceasta precizare este necesara pentru ca nu cred ca e posibil ca cineva care vinde slinguri sa dea sfaturi obiective 100%.
Dar oricum, mamicile care citesc acest topic sunt indreptatite sa stie acest amanunt, de dragul adevarului.
In rest, scuze pentru interventie si va urez copii sanatosi.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
nelia spune:
Cu sau fara indice marit de naivitate... din partea mamicilor participante la acest subiect mie mi s-a parut folositor sa 'discutam' si sa impartasim aici despre aceste noi obiecte care pot ajuta o mamica si nu-i fac rau copilului, nu despre cit de experta devine o mamica sau nu dupa ce a folosit sau nu unul din aceste obiecte. De exemplu, inainte se folosea landou la copii, apoi au fost scoase carucioarele moderne, in care copilul sta cum sta, unele dintre ele nici nu se lasa definitiv pe spate, sint mult mai moi pentru spate decit salteluta dreapta si tare a landoului... si cu toate acestea, cred ca majoritatea mamicilor care s-au exprimat impotriva acestor slinguri sau wrapuri au lucruri moderne acasa: carut, scaune de masina, scaune pentru masa... despre care, la fel ca despre marsupiu, premergator, biberoane, suzete, algocalmin, aspirina etc., peste ani si ani de zile, se poate spune orice: despre unele de bine, despre altele nu... Tocmai de aceea consider ca, in lipsa exprimarii in cuvinte a bebelusilor, mamicile au un rol foarte important in vinzarea acestor produse, pentru ca ele sint cele care cumpara sau nu... Iar cind o fac, mie imi place sa cred ca nu sint naive sau, chiar daca sint, asa cum spune Laura, cred ca macar buna lor intentie in ceea ce priveste binele copilului in majoritatea cazurilor nu poate fi pusa la indoiala.
Asa ca, nu vad rostul de a veni la un subiect atit de important ca acesta si a arunca cu cuvinte gen comoditate, naivitate... pentru ca nimeni nu detine adevarul despre nimic. Noi am crescut legati fedeles, mi-e rau cind ma gindesc cum vedeam copii care zbateau, impropriu spus pentru ca numai capul era cel care se putea misca, si ochisorii... si nu reactionam, mi se parea atit de normal ca bebelusii mici sa arate asa: Numai ca nu prea zimbeau saracutii cind ieseau la plimbare, mai mult urlau... Si stiti ce? Desi acum mi se pare barbarie, inca nu se stie daca peste citiva ani nu se va ajunge la concluzia ca pentru dezvoltarea corpului lor era mai bine asa... eu sper totusi ca nu!
Concluzia mea este ca toate de aici, pentru sau impotriva slingului sau a posetei sau a wrapului... folosesc cite ceva pentru sarcina sau copil impotriva carora ar putea sa fie cele care sint pentru primele. De exemplu, mie mi-a atras atentia o cunostinta, graviduta, ca nu e bine sa tin copilul in wrap, si mi-a tinut o intreaga teorie de ce, dar nu am inteles pina la urma care ar fi fost motivul... care a purtat tocuri toata sarcina si a baut cola! Discutia este tocmai pentru ca mamicile sint cele care pot spune adevarul despre aceste produse, fiecare cu parerea ei, mai buna sau mai putin buna, mai favorabila sau mai putin favorabila.
Si ca sa inchei, ca am spus destule, vreau sa-mi fie clara pozitia, ca sa num-mi arunce nimeni cu mesajele peste citiva ani, uite, vezi, ti-am spus ca nu e bun: eu nu sint pentru marsupiu, carut modern in care bebelusul nu sta cu spatele drept, dormit pe burtica din prima zi, biberonul dat din prima secunda de viata, suzeta la fel... inainte de a cauta alte metode mai naturale... si nu sint nici pentru poseta sau slingurile in care doar agati copilul si atit, cel putin nu pentru nou-nascuti.
Dar dupa prima luna, dupa ce copilul se obisnuieste cit de cit cu mediul, cu oamenii, sint doar pentru un carut cu saltea tare si dreapta si pentru wrap (modelul celui aratat in poze) pentru perioade scurte de timp, la nevoie! Bineinteles si pentru tinut in brate cit se poate, si pupat, si dormit cum vrea plodutzul etc. Si asta dupa ce m-am informat peste tot si am probat pina mi s-a facut rau... cu o papusa!
Dar chiar daca sint pentru, nu garantez ca am dreptate, eu sper ca da, pentru ca l-am folosit pe copilul meu. Instinctiv doar spun ca wrapul nu are cum sa faca rau daca e folosit corect si daca nu se exagereaza folosirea lui... nu ma bag la alte categorii de slinguri, ca nu le stiu, dar unele, ca cele din imaginile din debutul discutiei de la celalalt subiect mi se par nocive de-a dreptul pentru copilasul foarte-foarte mic.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
desprecopii spune:
nelia, ai foarte mare dreptate. Este un topic util.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
nelia spune:
Pe mine m-ar fi ajutat o asemenea discutie cind am fost in situatia de a gasi o solutie ca sa impac si capritele si varzuca din brate.
Dar sint de acord cu tine ca daca cineva dintre participante la discutie vinde aceste produse, trebuie sa stim ca vorbeste din punctul de vedere al mamicii care le-a folosit pentru copilul ei si apoi s-a hotarit sa le vinda pentru ca le vede utilitatea sau poate numai din punctul de vedere al vinzatorului. Mie mi s-au parut cit de cit obiective postarile Dianei, dar daca vinde aceste produse in Romania, era primul lucru pe care ar fi trebuit sa-l spuna... continuind apoi si cu parerea ei personala despre ele. Fara suparare!
Eu nu vind, dimpotriva, am dat caruta de bani pe el, pentru ca l-am luat pe cel mai bun, din material mai buna, elastic, bumbac organic ca sa nu faca vreo alergie etc. Raluk16, ce am avut eu, este exact ca al cel pus de tine in imagini! Pentru acesta votez cu ambele miini, daca sint mamici pe aici care au nevoie si nu stiu ce sa aleaga. Conditia este ca trebuie sa fie pus bine si corect, fixat copilul foarte bine in el, cu pinza perfect intinsa peste corpusorul lui, fara cute, fara sa fie prea strins, dar nici prea larg, iar capusorul sus, aproape de gitul si umarul mamei ca sa-l poata simti/vedea ce face. Si nu pe spate la virste mici, poate mai incolo, dupa 6-7 luni, nu stiu... mie inca mi se pare periculos sa-l duci in asa ceva in spate, in aglomeratie, nu vezi ce face. Dupa un an poate...
Si nu uitati si de port-bebe ergonomic, cel pus in poza, mie iar mi s-a parut excelent pentru copilasii intre un an si doi, noi am fost si pe munte cu el asa: http://www.dropshots.com/nelia#date/2009-07-11/13:41:37 Va spun dupa vacanta asta si cum e scaunelul cu cadru pe care vreau sa mi-l iau, in principal tot pentru locuri pe unde nu poti merge cu carutul il iau si pentru mers pe munte... Am auzit numai lucruri bune despre el, dar nu cred, pina nu testez... pe spatele meu.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
denizel spune:
Eu cred ca daca diamat ar fi intentionat sa joace pe niznaiu' si sa amageasca vigilenta Llaurei, nu si-ar fi ales acest user name.
In fine, amploarea vehementei asteia anti-slinguri si anti-slingere ma depaseste.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
diamat spune:
citat din mesajul lui desprecopii M-am consultat cu moderatori si am decis sa las discutia sa curga. Am insa rugamintea de a transa un lucru care a fost semnalat de un participant la discutie. Diamat - tu esti persoana pe care o apara Sabina la alt topic (tot despre avertizarea asupra slingurilor) si care are o afacere care vinde slinguri? Aceasta precizare este necesara pentru ca nu cred ca e posibil ca cineva care vinde slinguri sa dea sfaturi obiective 100%. Dar oricum, mamicile care citesc acest topic sunt indreptatite sa stie acest amanunt, de dragul adevarului. |
Imi cer mii de scuze daca s-a simtit cineva lezat sau inselat, mi s-a parut mai mult decat evident, din acest motiv am ales acest nick. De fapt cred ca se poate vedea foarte usor si adresa de mail de la deschiderea contului.
Am ales sa nu imi redeschid contul vechi (dianocica) din motive ce tin exclusiv de factorul timp, pentru ca un mail la admin necesita destul timp de asteptare. Si desi imi e tare draga sabina, interventiile de la subiectul celalt, plus antipatille si simpatiile stranse de a lungul timpului, nu au facut decat sa asigure imposibilitatea unei discutii intre ambele 'tabere'. Si nu cred ca asta era scopul, avertizarea a fost mai mult decat corecta, cum am spus in nenumarate randuri.
Nu ma consider un troll, am ales un nick cat mai aproape de numele real fara sa ies cu numele intreg la orice cautare pe google. Nu-mi amitesc sa fi folosit alecxxxsutza2010 cu desiree7703jdhc@yahoo, sa-i fi trimis pm-uri lui inbox care dorea sa isi cumpre sling din ro, sa fi spus de ce unele materiale, recte ale mele, ar fi mai nu stiu cum fata de altele, sa fi avut cea mai mica intentie sa imi fac reclama.
Faptul c#259; nu m-am legat de jignirile directe aduse de altcineva la subiectul celalalt (desi nu pot spune ca mi-au picat bine sau ca nu am fost groaznic de frustrata), a fost pentru ca am dorit mult ca acest subiect sa fie unul atipic dc-ului (sorry, dar asa e), adica fara rafuieli personale. In plus, discutia cu admin privitor la anumite mesaje de la acel topic este 'in lucru' si va fi complet separata de acest subiect. Nu are legatura cu ascunderea indentitatii, cu atat mai mult cu cat i-am spus andradei, la fel de finut cum mi-a batut apropoul cu blogul,ca stiu ca stie cine sunt si ca nu ma ascund cu asta.
Inainte de a fi producator, am fost purtator. Si dupa, de fapt. Am incercat cat de mult am putut sa vorbesc strict din experienta mea de mama. Cu toate acestea, nu pot schimba faptul ca aceasta experienta este cea care m-a facut sa devin producator si deci nu pot schimba faptul ca eu sunt nu doar mama lui david ci si acea diana de care era vorba la subiectul trecut.
diamat spune:
Tocmai mi-am dat seama de ceva. Probabil aveti dreptate si nu pot sa vorbesc exclusiv din prisma purtatorului. Atunci as fi spus exact ca Sabina, e super simplu de folosit, e f tare, e sigur, cum sa fie altfel, esti nebun? Caci asa a fost pt mine.
Experienta cu alte mame si copii m-a invatat ca nu toti sunt la fel, ca sunt parinti cu doua maini stangi, ca, oricat de imposibil ar parea pt mine, exista riscul sa scape copilul inainte sa lege slingul, sa uite de copil acolo sau sa-l lase sa se zbata si sa nu-l dea jos, pana reuseste singur sa se dea si, evident, sa cada nasol. La fel cum am vazut copii purtati in slinguri geanta si rosii sau albastrui la fata si care horcaiau acolo iar parintii imi spuneau de sus ca ala nu e carpa, e marsupiu de la mothercare. Deci da, este un cumul de factori care m-a facut sa scriu aici insa cu nici o intentie de a imi vinde produsele ci sustinand o idee in care cred in calitate de parinte.