Slinguri geantă - retrase în SUAşiCanada
Raspunsuri - Pagina 17
CriPOD spune:
pis-pis, aveam in minte babybjornul cand am scris chestia cu bebe la exterior. Oricum, eu, fiind un control-freak by nature, trebuie sa simt si sa controlez tot si la bietele carriere. Asa ca alea pre-fabricate mi se par periculoase pentru ca vin prea pre-setate, unde eu vreau sa controlez fiecare fald si cuta si e usor sa te culci pe-o ureche gandind ca s-au ingrijit altii de detalii (vezi si cazul slingurilor care fac obiectul recallului). Pe de alta parte, sunt partinitoare, merge treaba cu astea pe care le am si le simt prea bine, imi permit sa fiu sceptica la alea "industriale".
Intrebai de unde stii de material si vopsele, crede-ma, care au aceste calitati le gasesti pe site la producator prezentate, ca doar e atuu in marketing. La cele germane cauta dupa oko-test, parca asa ii spune, aia e garantie buna.
Vorbind de leagane, unii oameni chiar nu citesc instructiunile! In cartulia alui meu scrie sa limitezi timpul la 15 minute. La fel scrie si la jumparoo. Si pun pariu ca la toate gadgeturile astea. Sa doarma un copil in ele? Nu cred ca e potrivit.
Si la noi e la fel cu scoicile la maternitate, nu-ti da copilul. Realitatea e ca, ceea ce se cere legal este un scaunel de masina autorizat. Eu am mers din ziua 1 cu scaunel convertibil, care nu se scoate din masina, asa ca nu au avut ce face, ar fi trebuit sa vina la masina sa-l aseze acolo si sa-l verifice. Mai neobisnuita, dar perfect legala.
Catelul a fost expus la papusa pe care am testat toate cele, si la ceilalti doi, dar el nu e unul posesiv si prea gelos (fura ciorapi cand vrea atentie, si mai face ceva ce nu vreu sa spui, atata tot ). Isi stie locul in pack, cu sotul e mai greu, ca pe el il vrea pentru el, dar il respecta. Golden retriever, spun tot cu asta.
vikinga, uitai ieri sa raspund... 9 luni peste o saptamana.
Ups, s-a trezit...
pepit
nelia spune:
Ati scris, nu gluma...
Pis-pis, nu l-am folosit la 6 luni, eu sint mai conservatoare in privinta bebelusilor, wrap-ul a fost singurul folosit, la nevoie... Daca la 6 luni inca nu-l pui sa stea in fund prea mult, ca e prea mic, atunci cred ca nici in port bebe, fie el si ergonomic, nu l-as pune. Eu l-am folosit la Lisandru dupa un an, pentru ca ca din aprilie pina in noiembrie-decembrie a mers in carut (tot mare, tot cu roti mari din cauciuc). Cind a venit frigul, am avut nevoie de ceva ca sa ma misc mai repede, iar cind a venit zapada a fost si mai rau, pentru ca nu mai mergea carut... asa ca am cumparat acest port-bebe ergonomic, in care l-am pus cu fata spre mine, e o pozitie mai comoda decit cu fata in afara... Si il duceam tot asa, dus si adus fetele, adica maxim o doua jumatati de ora pe zi. Si cind mergeam in drumetii, pe munte, mai greu cu carut sau in brate. Acum merge pe jos, nu mai vrea nici in carut prea mult... dar din cind in cind mai treage wrap-ul din cui si ma pune sa-l pun in el.
mQQm, am ris la faza cu ciinele si carutul, mi-am imaginat scena... Nu te vad prea bine cu Pepitzel, la noi asa a fost Agata... cu tot. Si nu avea reflux... adica nu din ala clasic, al ei era nervos, pe creieras. Si eu nu aveam ciine, dupa ce am bagat o gramada de bani in carut, sa aiba fata ce-i mai bun, am impins la el tot Cismigiul, de cite trei ori pe zi, dus-intors, ca lua foc in casa... cu don'soara atirnata pe brat, numai asa ii placea... calare pe brat, cu fata spre lume... si cu cealalta mina impingeam carutul comanda speciala. Partea distractiva este ca... nu s-a schimbat aproape deloc, doar ca nu mai sta pe brat...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
olympia spune:
M-am uitat de curiozitate acum pe site-ul celor de la Chicco si ei spun ca e safe sa tii copilul in marsupiu inca din prima saptamana de viata...
Eu l-am folosit dupa trei luni in pozitie verticala, ca pe orizontal nu mai incapea copilul si am intrebat si pediatrul si a zis ca marsupiile sunt aprobate de medici, ca-s gandite ergonomic...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
pisi-pis spune:
mQQm si nelia, multumesc mult.
Interesant, nu stiam ca "jucarioarele" astea vin cu instructiuni, asta e un lucru tare bun. Eu n-am ajuns sa cumpar nimic, si de ce citesc de ce devin mai reticenta in a cumpara orice.
Multumesc si de informatia de vopsele, am retinut.
Cat despre cerintele de la maternitate, adevarul e ca ei nu cer neaparat scoica ci scaunel de masina grupul 0+ (care e scoica, folosit de la nastere pana la 13 kg) sau grupul 0+/1 (care e scaunel care nu iese din masina, folosit de la nastere pana la 18 kg(?-nu sunt sigura), dar habar n-am cum te verifica la iesirea din maternitate. Oricum marea majoritate a prietenilor au ales scoica, pe principiul ca e mai usor sa il "aranjezi" pe bebe in casa decat in fata blocului, mai ales cand nu ai deloc experienta. Dar e totusi un risc, am o cunostinta care dupa 4-5 luni a trebuit sa cumpere si scaunelul 0+/1, pentru ca bebe se nascuse mare si la scurt timp ii ieseau deja piciorusele din scoica. Dar era bebe cu parinti cu inaltimi de 1,80 m si 1,92 m.
Ufff, ce scumpi sunt goldenii retriever, il si imaginez furand sosete.
nelia, deci mai astept cu ergo-ul, si asa o sa vina iarna, si numai bine, dupa o sa fie mai maricica. Deocamdata iau un wrap, m-ati convins.
Si daca vorbim de ce e safe si sanatos, ce saltelute ati luat pentru bebe?
Ana 29+ cu
Sabina spune:
de fibra de cocos, , e cea mai buna cica, cea mai tare si solida.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina de fibra de cocos, , e cea mai buna cica, cea mai tare si solida. |
cocosul e cocos ..fruct rotund cu un lichid alb incolor...sau e cocosh?
mihuta spune:
Cocos Cocos si la noi. Poate vrei sa stii si cat l-a folosit????... (vreo luna si un pic, intre tinuturi in brate)
vikinga spune:
Eu de salteaua de cocos chiar nu am deloc o parere buna. Ok e buna intre ieftinituri, e mai buna decit buretele dar nu se compara cu o saltea de calitate buna. Asta de cocos tot asa am luat-o pt ca suna asa exotic si mi se parea mie o treaba tare buna de ce n-a vazut Parisu' si asta chiar a ajuns saltea la ciini, chiar si acum e la unul din ei si sa stiti ca tare fericit cu ea nu e:)) tre sa-i pun ceva pe ea ca sa-i priasca o siesta. Are consistenta saltelei de paie aia folosita de taranii nevoiasi acum o suta de ani, ba cred ca aia fiind mai aerata era mai de Doamne ajuta. Acum iar treaba chic ne luam dupa nevoiasii din america latina cu cea saltea de cocos si ce banditi ne-au bagat-o pe git la bebelusi ca astia saracutii mititei nu stiu sa zica ce si cum, noi oameni mari nu am dormi pe asa ceva cu siguranta, ca noi de dormim o noapte-n living ne plingem o saptamina. De era asa buna se vindea cu 400€ bucata la adulti. Si uite asa ne lasaram iar aburiti de cuvintele induiosataoare cum ca bebe din burta moale a mama-sii exact asta a visat sa doarma! Chiar imi e ciuda, acum dupa 3 copilasi, de cite prostii am cumparat lasindu-ma pacalita si dusa de nas de cuvintele dragalase si reclame ochioase. Adica au gindit altii in locul meu, fir-ar sa fie. Si eu nici macar sa intreb pediatru nu m-a dus mintea sa o fac, ca vb aia daca citeam pe net ori ziceau aia ca doctorii o recomanda inghiteam pastila imediat. Cu toate ca in majoritate cazurilor scria acolo mititel intr-un colt, ok dr recomanda/ autorizeaza/ zic ca e in ordine dar doar pentru 15 minute, 30 minute maxim o ora.Ca si cu balansoarele astea.Sigur ca am avut si balansoar. Doar la Nadja, dar cu mare parere de rau la vremea aia ca nu am luat asa acaret si lui Aldo! Nu l-am folosit prea des spre norocul meu, pt ca Aldo la vremea aia avea 3 ani si ceva si Nadja bebelina mica era prea expusa acolo. Plus ca exact atunci imi adusesem aici si ciinele cel mare din Ro si iar era prea la nivelul lui si inca nu stiam cum se va acomoda ciinele cu copiii, eram in faza de inceput. Si acum si atunci cel mai bine am folosit balansoarul in baie, aveam unde pune copilul pt un spalat pe dinti, o treaba ceva.Numai in cazul carutului nu am facut compromisuri, in cazul lui am intrebat pediatra si ea mi-a zis ca desi cele noi rabatabile in fel si chip is mai simple de folosit pentru noi, totusi un bebe are nevoie de un landou, sa ne gindim la un patut umblator cind il luam. Zicea ca un bebelus in primele luni doarme mult si are nevoie de un loc sigur si confortabil si cind este afara. Adevarul e ca un carut modern cum e cocostircul asta de l-am luat acum se misca mult mai usor cind e probat in spatiu mic, cu un deget stinga dreapta, un landou fiind mai masiv, la miscari "pe loc" e mult mai greoi insa la plimbat ori mers intins e de neinlocuit. plus ca in timpul mersului din cauza amortizoarelor si rotilor cu aer el se misca altfel, nu lasa posibile trepidatiile specifice intre 2 materiale dure.Pisi-pis, cu intirziere raspund si eu pt ca am fost ocupata zilele astea. Uite am avut o petrecere de copii acasa si in momente de genul asta e bun un carator ceva. Ar fi fost bun salul daca i-ar fi placut si ei:). Episoadele de plins s-au dus odata cu vaccinul, acum iar nu mai are chef de ascuns in sal. Am pus-o totusi ca sa nu o las expusa pe mina copiilor curiosi insa e de jale cum isi impinge capul pe spate ca sa vada ea tot. Neaparat sa-i fac o poza. Ce sa mai zic, arata f diferit fata de copilasii fericiti d eprin reclamele wrapurilor:). Intrebai daca e pina la urma ok de folosit si la bebei mici. Eu una imi mentin parerea ca la nou nascuti mai bine evitam orice carator, dupa aia cu fiecare luna chiar saptamina altfel stau lucrurile. Vorbeste cu un dr cel mai bine. De legat pina la urma nu e chiar greu desi pare, mamele ca noi cu siguranta reusesc:) si pt bbei mici is exact 3 pozitii: pe orizontala, oblic si vertical si vad ca mai multe mame au preferat pe verticala sa-si tina bebei. problema e ca nu ar trebui sa-i tinem asa mult timp, doar cine stie in caz de reflux cind nu ai incotro.si aldo a avut reflux insa a fost deajuns sa-i tin saltelutele la pat, landou si leagan usor inclinate, dr ne-a sfatuit sa punem ceva sub ele sa formam un plan in unghi de 30° cam asa. asta evitind si otitele, am lasat asa chiar si cind erau mai marisori, la patutul de 130cm. si in cazul lui aldo, sfatul dr a fost sa-l tin in brate pe verticala primele 20min dupa masa si abia apoi de o fi undeva si neaparat in ochii mei. de aia leaganul/patut pe roti a fost si este si acum f folosit.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
Sabina spune:
pai nu stiu ce sa zic, al meu a dormit excelent pe salteaua de cocos, e adevarat ca avea si straturi din altceva pe la mijloc, era tare si f f buna, si acuma o avem si e in perfecta stare dupa 2 ani jumate de tavaleala.
Cu salteaua un pic inclinata, eu o recomand si daca nu e reflux, ii ajuta la burtica, si cand sunt raciti mititetii etc etc etc.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
diamat spune:
pis pis
wrapul neelastic e o investitie foarte buna pe termen lung insa sa stii ca nu e deloc usor de folosit cu un nou nascut. gandeste-te ca bebe e moale, nu-si tine capul, spatele se tot 'cocoseaza' si tu vei avea de reglat 3 straturi de material care nu e elastic deloc. va fi o provocare . daca iti doresti mult de tot sa il porti, o poti face si asa, te vei invata, si la 3-4 luni o sa fi experta, dai lectii pe net dar daca nu asta e telul tau, cel mai probabil tre' sa-ti iei caine ca vikinga
vikinga
nu am retinut, daca ai zis, ce varsta are bebe mic al tau, dar poate nu e legatura cea mai buna daca nu pare deloc 'de reclama'. poate i-ar placea mai spre sold, nu chiar burta pe burta, sa poata vedea un pic.
saltea de cocos am avut si noi, n-am folosit-o decat vreo 4 luni cu intermitente, insa o data la cateva saptamani ieseau 'paie' din ea. si a fost 'din aia scumpa'
apropo de lucrurile extrem de necesare, la care s-au gandit altii pt tine, un filmulet foooarte fain. daca aveti rabdare sa treceti de primele 2 minute, merita vazut si e destul de amuzant intr-un mod nu neaparat placut.
http://www.youtube.com/watch?v=A_ut93YYZu8&feature=player_embedded