Crestinismul si evolutia spirituala 5

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Buna seara,
cine-mi explica ce e Chakra ?si daca se poate pe intelesul unui nestiutor !

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Gabriella, noi nu avem acest termen in credinta noastra (not that I know of). Din cate stiu se afla in practicile Yoga. Iar din punctul nostru de vedere, ortodoxismul (si catolicismul) nu e compatibil cu aceste practici. Poti deschide un subiect despre asta, sunt sigura ca vei primi multe raspunsuri.
O zi frumoasa iti doresc si numai bine.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Multumesc! Imi explicase ceva 3x3 dar nu pricep tot ca-mi lipsesc niste termeni. Habar n-am nici despre yoga.Sunt nascut crestin-ortodoxa si asa voi muri. Nu ma dau in vant cu mersul la Biserica decat atunci cand simt dar cred in Sfantul Dumnezeu sin in puterea Lui.

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Fetelor, am venit de la medic...

dilatatie 2,5 col moale.

Mi-a obtinut medicul dupa cateva telefoane si o programare ptr echo, cel mai devreme luni, daca nu nasc pana atunci...
si tot luni, medicul va incerca sa induca manual travaliul(asta e dureros rau, mi-amintesc de la Kevin), sa vedem...cum o vrea Dumnezeu

Dar parca as vrea sa fac o echo innainte sa nasc, sa vad cum e pozitionat bebele, cum e placenta, greutatea...

Katya draga, nu mi-s eu prea calma, daaarrr...ce sa spun ma simt mult mai stapana pe mine de cand vb cu voi, cred ca rugaciunea si gandurile bune m-au ajutat, ma vad/simt intr-adevar calma, cu mai multa incredere in D-zeu, cu mai putine ganduri negre...

Iasmin, cand vin in tara, daca se poate, vin si te cer de la sot ptr o intalnire...neaparat in parcul mare(am un lapsus, cum se numeste, cel de langa gradina botanica??unde e teiul lui Eminescu?)la o vorba buna si un ceai, eventual si-o salata greceasca...pe mine ma cumpara omul cu un sac de plante, si-al meu mai indrazneste sa ma irite cu Chanel woman

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 39+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Buna seara fetelor!

Iasmin, normal ca s-a obisnuit, ca doar o nevasta are si eu sunt iubirea vietii lui. Si oricum , am cumparat doar lucruri pt casa , mancare si pantaloni pt el si baieti , ca eu nu prea cumpar ceva pt mine decat foarte rar (ca fiind 6, pana ajunge randul meu ii trebuie iar unuia din copii ceva, dar nu-i bai).
Tu cum te mai simti, ca nu ne-ai mai zis? Ai mai facut ceva investigatii?

Katya,multumesc pt complimente, ma faci sa rosesc. Fetita mea e frumoasa, recunosc, dar tu ai doua frumuseti de fete! Si apoi a mea pe cat e de frumoasa, pe atat e de nazbatioasa, face mai multe pozne ca baietii, de nici nu stiu la ce sa ma mai astept.
Cat despre aniversare, parerea mea e ca nu trebuie sa-ti strici postul, chiar daca va pune la masa, ca o sa-ti para tare rau dupa aceea. Daca nu vrei tu sa mananci de frupt, atunci mananca inainte de a pleca de acasa si acolo, in caz ca va serveste cu ceva, vezi daca n-ai ce alege; daca nu, spune ca nu mananci, ca nu e rusine (daca erai vegetariana, tot nu mancai). Cat despre faptul ca nu e bine sa te arati cand postesti, este valabil pentru pravilele personale si nu pentru posturile randuite de biserica. Uite, parintele Teofil explica foarte frumos http://parinteleteofilparaian.blogspot.com/2009/11/postul.html
Iarta-ma, daca ma bag unde nu-mi fierbe oala, este doar un sfat si nu am pretentia ca trebuie sa ma asculti.

Va pup pe toate si va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Nikole, iubita, daca tu iti doresti sa faci inainte de nastere ecograful, atunci iti doresc si eu sa mai stea printesa mica un picut la caldura, in burtica. Dar dupa ce vezi ce si cum, sa ia dumneaei atitudine, sa nu bage nenea doctorul mana la culcusul ei, ci sa scoata ea capusorul si sa strige la el.
Te pup dulce si sper , cand va fi cazul, sa ai o nastere foarte usoara! Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Katya, ziceam, dar mai pasuiti-ma nitel, ca nu vreau sa le dau in graba. la voi scriu cand pot sa respir normal, nu arunc si fug. :-)) plus ca mai am si altele sa va spun, sa raspund si la fotografiile primite, o voi face pe indelete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Mamabear,mersi si de blog si de artcolul parintelui si,daca ma duceam la romani,categoric refuzam de dulce,dar oamenii astia sint din Panama si-s ff calzi,familisti,ospitalieri banuiesc,asa ca o sa vad eu cu ce-or servi copiii(si pe parinti),mi-e rusine sa-ntreb care mincare ce contine si sa fiu in centrul atentiei ca de ce nu maninc sau poate o sa spun si gata,o sa vad eu la fata locului(ca poate nici nu ne da,mai stii,la niste quebecosi de ex am mincat f putin).Ei sint baptisti,daca ne-om apuca de discutii de religie si pe-acolo...Oricum,eu citisem mai demult ca,in post,daca te invita cineva,ori nu te duci(si-ti continui postul)ori maninci si nu zici nimic ca postesti..Ei,cum m-o lumina Dumnezeu.Mersi de sfat oricum!

Conchita ,sigur ca te asteptam cu rugaciunile,ia-ti timpul si linistea,nu-i graba.

Noapte buna si sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Neatza fetelor.
Rugaminte mare:, nu uitati sa va rugati zilele astea pentru Nikole. Neaparat, ca uite saracutza deja incepe. Sa o acoperim cu rugaciunile noastre, si sa nu uitam maine cand dam pomelnic la biserica sa o trecem pentru nastere usoara.Nikole, noi iti tinem pumnii, menajeaza-te cat poti si nu te teme, Dumnezeu este cu tine scumpa noastra.

Cat despre mancatul de frupt in post, sotzul meu a facut odata chestia asta (ca se zice ''din dragoste'' accepti, si nu faci ca fatarnicul care cauta ale sale). Dar i-a parut atata de rau si asa l-a dat peste cap ca de atunci nu mai are asa ''dragoste''. Noi am ajuns la un consens (desi nici asta nu e 100% ortodox). Cand mergem la asa mese, nu mancam ce e de frupt. Prefer sa mananc salata, fructe, si pot zice o minciunica cum ca is la regim cateva zile (ca doar o fac din dragoste de Hristos, nu?) si pe urma zic la parintele ca am mintit si de ce. Cand eram la univ. erau niste persoane care cred ca urau crestinii. Cumparau vinerea ( mai ales in post) bomboane de ciocolata si serveau, ne chemau ''in sedinta'' si aproape te obligau sa iei ("ce, tii post?"). Asa ca luam si bagam in buzunar . Sau ziceam ca mananc mai tarziu..ei...ce nu poate face omu cand e pus la zid
Conchita, nu-i bai, cand poti tu si ai chef , ca pe urma ti se face sila daca te simti obligata sa postezi. Nicidecum sa nu postezi daca nu vrei, tu esti spirit liber, ai nevoie de libertate, asa ca fa cum iti pofteste inimioara. Noi te iubim mult de tot pentru cum esti tu, nu pentru ca ai postat sau nu, dar tu stii asta deja.
Mamabear, cred ca am cazut in cap sau ceva. Vrei sa stii cum ma simt? Fericita. Si atat. Nu pot nimic adauga, ptr ca de cand m-am impartasit tot simt ceva schimbandu-se in inima mea si in trupul meu. Parca zbor, se vede pe fata mea fericirea (am trecut ieri pe la servici si mi-au zis colegii). Si ca sa-i raspund Crinutei la un post de acu nu stiu cate zile (draga de ea, cata rabdare are cu noi), mai am de mers la servici inclusiv luna viitoare vreo trei saptamani. Adica o bucata de timp mai am servici, dupa aia, mila Domnului, ce va fi, va fi si gata. Dar vine luna mai si imi pot cauta ceva (vorba unei vecine de a mele: nu mi-e rusine sa muncesc pentru familia mea. Pentru copilul meu? Spal si scari daca trebuie).
Crinuta, albinuta noastra frumoasa, mai poti respira de alergaturi? Te-am laudat pentru novena aceea, am mai trimis-o la prietene de a mele catolice si le-am facut o bucurie de zile mari. Cand mai ai timp, mai scrie, ca tare mi-e drag de tine.

Mergi la inceput

Am primit emailurile de la voi, fetelor, Ica, am ramas surprinsa, placut surprinsa. Tu si fetita ta...ce sa mai zic... ia, sa cauti la spate, nu aveti aripi cumva?? Si iata asa se arata ca suntem cu toate una si una... Parca ne-am ales!! (Ne-am ales noi, dar criteriu nu a fost infatisarea).

Acuma sa va zic un pic cate ceva din ce stiu despre rit, cu rugamintea ca mamabear sa aiba ingaduinta si sa nu ma mustre daca stiu gresit ceva.
Din cate stiu, in biserica ortodoxa, se sta in genunchi incepand de la Crez, pana la "Unul sfant, unul Domn Isus Hristos". Exceptie face perioada de la Pasti pana la "Pogorarea Duhului Sfant".
Fostul nostru duhovnic (este protosinghel) ii spunea sotzului c anu conteaza cum alege sa stea in genunchi, dar neaparat sa stea in genunchi in timpul jertfei ("Luati, mancati, acesta este trupul meu.."). Pentru ca atunci trupul Mantuitorului este taiat pentru pacatele noastre de catre preot iar noi cantam "Pe tine te laudam..".
Am vazut oameni care socotesc mai mare momentul in care spunem Crezul decat momentul Jertfei. Eu de la duhovnic asa stiu. Stiu ca acela e momentul in care imi pot plange pacatele mele si sa ma gandesc la ele, pentru ca pentru mine Hristos se jertfeste, pentru ca am gresit si am pacatuit. Spunea unul din parinti (da nu-mi amintesc care), ca in momentul Jertfei, pana si ingerii isi acopera fata cu aripile, ca sa nu vada cum e taiat Trupul si cum curge Sangele. Deci nu putem sta nepasatori. Ei, si acuma stau pe scaunel si o astept pe mamabear sa vedem ce zice. (Ca aici e ca un fel de sfat al batranilor, ne ridicam cate una si vorbim)

Mergi la inceput

Neata fetelor!

Iasmin, si eu stiu ca e recomandat sa se stea in genunchi la Sfanta Jertfa , Epicleza (cand se canta "Pe Tine Te laudam") si Axion (cantarea la Maica Domnului, in cea mai mare parte a timpului "Cuvine-se cu adevarat" ). Sunt unii parinti care spun ca duminica, ziua in care a inviat Hristos, nu se sta in genunchi. (Eu cred ca poate fi valabil pt cei ce merg zilnic la liturghie.)
Oricum, eu personal am stat in genunchi in acele momente aproape de fiecare data, exceptie facand vreo doua dati cand eram gravida si stateam pe scaun ca imi era fff rau. In rest, chiar de-s cu bebe in brate nu pot sa nu ingenunchez in acele momente. (Sunt batrani care sfatuiesc credinciosii ca in timpul Epiclezei sa ceara ajutorul lui Dumnezeu pt problemele lor.) Si eu am vazut ca sunt multi oameni care stau in genunchi la Evanghelie, Crez, Tatal nostru, dar nu stau in momentele cu adevarat importante. Dar asta nu o fac din rea-vointa, ci din nestiinta, Si Dumnezeu cauta la inima omului, la urma urmei asta conteza.

Ma bucur ca esti fericita scumpo si sper sa nu mai fii bolnavioara.

Mergi la inceput

Nikole, asta e cu dedicatie pentru tine, de la parintele Teofil Paraian citire:

"Mi-aduc aminte, a fost odata la noi la manastire o împrejurare mai grea si mama a zis: „Apoi, daca nu mai poti sta aici, sa vii acasa, ca doar tu ai unde veni”. E ceva atat de înduiosator... Vedeti ce înseamna inima de mama? Nu te lasa niciodata. Te lasa altii, nu te vor, te ocolesc, te resping, te marginalizeaza, te împing, te asupresc. Asa ceva nu poate face mama! Pot face strainii, dar cine are inima de mama, nu poate. „Apoi tu, daca nu mai poti sta aici, sa vii acasa, ca doar tu ai unde veni...”. Daca mama cea pamanteasca poate face asa ceva, gînditi-va la Maica Domnului! Maica Domnului sa ne paraseasca vreodata? Se poate cumva sa ne paraseasca Maica Domnului? Nu se poate! De ce nu se poate? Pentru ca este mama, pentru ca are inima de mama. Noi zicem „Maica Domnului” ca si cand am zice un titlu. Or, noi trebuie sa stim ca Maica Domnului este mama. Si nu este mama numai pentru Domnul Hristos, este mama pentru toti cei care vrem s-o avem de mama. „Tu, daca nu mai poti sta aici, sa vii acasa, ca ai unde veni”. Apoi sa stiti ca Maica Domnului zice tot asa catre noi!"

Mergi la inceput