PRIETENE FARA TITLU (63)
Raspunsuri - Pagina 13
Bee spune:
Buun, nu ma lasa, sorry Ingrid. E foarte simplu!
8 oua
400 unt
250 zahar
1/2 pahar apa (eu am pus cca 200 ml)
100 g cacao
1 lingura faina (eu am pus 2)
Faci sirop cacao+ apa+zahar. Il fierbi pana se ingroasa. Racesti, apoi adaugi in untul batut. galbenusurile le adaugi pe rand in unt (eu le-am fiert pe baie de aburi). DIn amestecul obtinut iei 1/4 si facu blatul.
Pt blat: bati cele 8 albusuri spuma, adaugi 1/4 din amestecul cu unt si ce mai e in el+ 2 linguri de faina (eu am pus 2, desi reteta e cu 1, asa mi s-a parut mai ok consistenta). De copt am copt la 180 grade (20-30 minute), apoi am scazut la 170 pana la sfarsit ( cred ca a durat 50/60 minute)- cand scobitoarea iese uscata. Blatul nu creste, dar e pufos, elastic si bun.
Crema cu unt se pune peste blatul racit si gata, la frigider. Nu arata spectaculos, dar ai mei au fost extaziati. Asta desi am tot gatit diverse minunatii in ultimul an. Si eu am zis ca a fost cel mai bun tort pe care l-am facut de foarte multa vreme.
www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2
Ingrid S spune:
Bee, multam' fain de reteta. Eu gasisem undeva ca se face crud, fara blat la cuptor si varianta ta, de aceea ziceam ca nu stiam care e mai buna.
Ce ii dai lui Tavi, in afara de antitermice? de el spuneai initial ca ii trecuse boala si era ultima zi de antibiotic, apoi ca i-a revenit? ce ciudat...muulta sanatate copilului! Macar ceilalti doi sunt bine, nu?
Moni, ai noroc ca ti-au luat ai tai copiii! Te mai invarti si tu linistita prin casa, ai timp sa-ti faci treaba...Buna idee cu cafeaua, ia sa-mi pun a doua tura. Vine profesoara de engleza si o ora ma uit la poze si filme, sa recuperez. Asa ceva...pur si simplu mi-era rau daca deschideam compul, nu imi puteam focaliza privirea.
Cu crema de castan, o voi intreba pe matusa-mea de care si-a luat, aici la magazinele naturiste sunt mai multe bune pt varice. Pana atunci, musai sa inceapa cu cea de galbenele, dimineata si seara, constant. Are timp, un an de zile...
Sa-mi beau cafeluta, mi s-a facut somn. Diana cum si-a revenit, cum nu mai doarme dupa-masa, ieri si alaltaieri a dormit cate 3 ore, apoi seara la 9 era rupta. Asa copil sa tot am.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Buna seara!
CRISTINA mersi de surpriza cu Baby Einstein! Deocamdata s-a uitat Diana un pic.Pe Tudor inca nu l-am pus ,o sa incerc dimineata,poate asa imi beau cafeaua in liniste.Desi nu imi fac sperante prea mari ...
BRANDUSA cum mai e Tavi?
INGRID ce mai program de somn are Diana ta!
Ai mei au dormit la mami,dupa care am iesit si i-am preluat eu pe la 18 ,abia dupa 19,30 ne-am intors acasa si aia pentru ca ii trebuia Dianei la wc,altfel mai stateam putin cred.Acum se joaca si rad prin zona.Diana cam crizata ca Tudor ii inhata cartile si desenele cand l-am pus in premergator.Cand e cu Diana chiar ii place in el,ba chiar tzopaie si chiuie.Totusi dupa numai 10 minute a si inceput sa se jeluie si sa ma strige.L-am mai lasat pe jos si acum l-am instalat in carucior si Diana il distreaza.Rade in hohote Tudor.
Io-s mai linistita acum ca terminai si bilantul ala,naiba sa il ia ca mai mult mi-a luat sa inventez toate tampeniile de procese verbale,declaratii ,rapoartele administratorilor etc. Maine dupa ce terminam cu tunsul - eu si Diana sper sa trag o tura sa il depun si pe el si macar o parte din declaratiile la salarii.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
marchplayer spune:
Scriu repede o reteta de tort pentru Ingrid. Este super bun!!!
Se pregateste mai intai crema, pentru ca in timp ce ea se va raci, vom pregati blatul. Folosim doua creme, una din ciocolata neagra, iar alta din ciocolata alba.
INGREDIENTE CREMA CACAO:
400 g ciocolata cu minimum 70 % cacao (eu am folosit Heidi amaruie Dark Coffee 55% cacao)
400 ml frisca lichida
50 g unt gras, la temperatura camerei
arome: vanilie, cafea, dupa preferinte, aici puteti adauga si ceva fructe alcoolizate.
INGREDIENTE CREMA ALBA:
400 g ciocolata alba (sa nu fie aerata)
400 ml frisca lichida
50 g unt gras, la temperatura camerei.
Mod de pregatire: (- Ciocolata se taie cubulete mici si se pune intr-un vas suficient de mare pentru intreaga compozitie;
- 200 ml de smantana date in clocot se toarna peste ciocolata, se lasa 1 minut (nu mai mult caci se va raci si se va intari ciocolata), dupa care se amesteca usor, in cercuri concentrice din ce in ce mai mari, pana se omogenizeaza intreaga compozitie;
- Se adauga untul moale si aromele si se amesteca din nou, dupa care se lasa sa se raceasca;
Din restul de smantana, scoasa de la congelator se bate frisca la mixer; Se incorporeaza delicat frisca in compozitia de ciocolata si ganache-ul este gata.
Crema ganache alba :
Se procedeaza ca la crema de cacao, numai ca dupa la sfarsit, cand se incorporeaza frisca si compozitia de ciocolata topita in smantana lichida, se foloseste mixerul, turnand putin cate putin ciocolata topita in vasul cu frisca deja batuta, amestecand la viteza medie.
INGREDIENTE BLAT:
Ingredientele sunt pentru un tort mare, eu am folosit pentru copt un vas de sticla de dimensiuni aprox 15/30, au rezultat 3 blaturi in forma dreptunghi.
-8 oua
-8 linguri de ulei
-11 linguri de apa
- o cana si jum. de faina
- o cana si jum. de zahar
- un plic praf de copt
Mod de preparare
Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jumatate de zahar, dupa care o lasi sa se raceasca bine.
Se bat bine albusurile spuma tare cu putina sare, apoi adaugam siropul treptat, galbenusurile (cate unul),cele opt linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt si la urma arome, dupa preferinta.
Cantitatea rezultata se imparte in trei parti egale. O parte reprezinta blatul de cacao, deci vom adauga doua linguri de cacao in compozitie. Celelalte doua se pun pe rand in tava acoperita cu foaie pergament unsa cu unt si se introduc la cuptor timp de 15-20 min. Primele 5-8 minute nu deschideti cuptorul.
Dupa coacerea blaturilor, se aranjeaza pe platou:
Blatul de cacao va fi cel din mijloc, iar tortul se umple cu crema de cacao. Se aranjeaza primul blat, se insiropeaza, se adauga crema si se continua pana la final. (Pentru insiroparea blaturilor se face un sirop din zahar si coniac, lichior, dupa gustul fiecaruia. Eu prefer sa nu insiropez foarte tare blaturile.)
Se imbraca tortul in crema alba si se decoreaza dupa preferinta.
Se lasa la frigider 3-4 ore. Pofta buna!
Mentiune: Pentru cine nu cunoaste crema Ganache, este crema folosita pentru trufe, mascote, tigarete, etc.
marchplayer spune:
De ce nu-mi spune si mie nimeni ca putem cumpara doar jucaria de la MC?? Copii mei nu mananca nimic de acolo. Eventual ciuguesc 2-3 cartofi si beau din suc, de sandwich nici nu se ating.
Rares este ceva mai bine, baga mult somn in schimb si putina mancare. Ioana si-a mai revenit cu mesele, ea chiar n-a dormit azi la pranz, a stat cu copii pe afara. Acum am o fetita obosita care va adormi instant si un baietel fresh care ma va chinui pana pe la 11. Maine merg cu el in spital sa-i fac externarea si sa luam analizele. Maine ne vedem si cu doctorul nostru in formatiune completa. Abia astept.
Ingrid si pe mine ma doare capul dar nu chiar in fiecare zi...ma gandeam si eu sa fac ceva analize dar...
gata a venit mandra la mine sa ma anunte ca-i este somn asa ca ma conformez..Pupici.
monica70 spune:
DANIELA ce bine ca e ok Rares!
Deci Diana mea e atipica: nu-i plac dragonii de la MC,in schimb a mancat jumatate din sandwich si cartofi prajiti. Ma rog, asta a fost prima oara,dar ea de obicei mananca mai bine in deplasare.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
asteryaro spune:
Daniela, cumperi tot meniul, opresti doar jucaria, restul... pomana. Noi asa am facut cand i-am luat sandvis (hamburger sau ce drag ce imputzenie o fi ala), astfel Razvan a invatat despre "copiii necajiti, fara parinti".
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
marchplayer spune:
Pai normal ca ajunge undeva mancarea aia...de obicei o mananca fetele ce se joaca cu copii mei.
Ioana mea este mai miloasa si mai darnica dar Rares...
la spital la un moment dat am iesit amandoi pe hol si a venit spre el un baietel sa-l imbratiseze, vorbea foarte stricat, nu intelegeam nimic din ce zicea, nici mama lui nu-l intelegea. Chestia este ca Rares s-a tras imediat inapoi si nu l-a lasat pe copil sa-l atinga. Facea parte dintr-o familie tare saraca, era mama lui internata cu el si cu surioara lui de numai 9 luni ca nu avea cu cine s-o lase acasa. Cand o sa mai am jucarii si lucrusoare de dat o sa dau o fuga la spital ca-i plin nene de copii amarati.
hai ca bat campii, altceva vroiam sa subliniez. cat a stat copilul ala in preajma Rares a fost in alerta. Fara sa spuna un cuvant(cu sora lui de obicei se cearta, tipa, se agita) cu copilul asta doar era foarte atent la miscarile lui. Anticipa cam pe ce vroia s apuna mana si imedia ferea din calea copilului. Nu l-a lasat sa atinga nici o jucarie de-a lui. Acasa i-am pomenit ca vreau sa duc ceva jucarii vechi la copii saraci iar el repede a spus NU, CA SUNT ULATI si LAI!
monica70 spune:
Mai mie imi plac si meniurile de la MC, chit ca dau pe-acolo odata la doi ani exceptie anul asta ca am fost de doua ori deja,odata ca eram lihnita de foame si era la indemana,a doua oara sa inaugureze si Diana zona.Mie imi placeau mai demult placintele alea fierbinti cu visine,oare mai au ? In rest luam cam tot la fel: chessburger si cartofi prajiti plus suc natural de portocale si cafea.
Diana nici acum nu doarme,tocmai a venit de dincolo sa ma intrebe ca ... de unde stie buni si bunu sa mearga la Felix? I-am zis ca scrie pe indicatoarele de pe sosea
DANIELA ma gandesc ca Rares o fi vazut vreodata niscaiva vagabondasi facand cine stie ce tampenii sau batandu-se si vazand copilasul ala mai prost imbracat o fi facut legatura ... poate ar trebui sa ii explici ca nu toti cei care nu-s imbracati frumos sunt si automat rai.