Masurile carte de retete - masina piine Moulinex
Am o masina de piine Moulinex si are o carticica de retete.
Are cineva idee cum se traduc masurile?
De exemplu 1 pentru drojdie - am observat ca cel mai bine merge cu drojdie proaspata - inseamna 25g drojdie? 1.5 inseamna 40 gr drojdie si 2 50 gr?
Ce inseamna drojdie chimica de la retetele de prajituri?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
Mik spune:
Simona, levure chimique inseamna praf de copt.
Nu am insa idee de conversiunea drojdie uscata <> drojdie proaspata.
(in mod normal o doza de masina de piine e pentru 500g de faina, pui proaspata doza care merge la aceeasi cantitate de faina si adaptezi apoi in functie de cum iti iese).
felicitari pentru achizitie !
bubu05 spune:
Simona, da, e praf de copt.
Eu am tot moulinex si numai drojdie uscata folosesc. Masura are o cupa mica si o cupa mare. La drojdie, eu pun cu cupa mica, 1,5 inseamna o cupa si jumatate.
De cele mai multe ori, la retetele de aluaturi, pun un plic de drojdie la 500 g faina. La painea rapida, pe care o fac cel mai des, pun 4 cupe mici de drojdie uscata.
bertha spune:
In cartea masinii mele Moulinex sunt trecute cantitatile de drojdie proaspata care echivaleaza cu 1, 1.5, 2 etc masuri de drojdie uscata. De ex. 1 lingurita drojdie uscata=9g drojdie proaspata. Daca intereseaza pe cineva, pot scrie maine intreaga listuta.
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
roxanaz spune:
masurile din cartea de retete a masinii Moulinex sunt pentru recipientele ei! adica lingura, lingurita (cele de plastic, unite) si pentru cana de masurat.
drojdia chimica e praful de copt.
Roxana
sirimie spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Si cam cite plicuri de drojdie e o cupa mica? Un plic de drojdie uscata are parca 9 grame, trebuie mai mult de 1 plic pentru 1 cupa?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Si cam cite plicuri de drojdie e o cupa mica? |
cupa aia mica e lingurita . si un plic de dorjdie are cam 4 lingurite. dar nu am stat sa masor vreodata.
eu bag lingurita in plic si o umplu. sau torn din plic in lingurita
R
Morgano spune:
Asta e tare cu drojdia chimica = praf de copt, acuma inteleg de ce checul meu era tare ca piatra, ca eu pusesem tot drojdie.... mama ce tantalaie sunt
monica-elizabet spune:
nici eu nu m-am gandit ca drojdia chimica e praful de copt bine ca am aflat fetelor
simona cel mai bine rastorni din pliculetul de drojdie in cupa mica si asa le masori...
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Morgano Asta e tare cu drojdia chimica = praf de copt, acuma inteleg de ce checul meu era tare ca piatra, ca eu pusesem tot drojdie.... mama ce tantalaie sunt |