Masurile carte de retete - masina piine Moulinex

Masurile carte de retete - masina piine Moulinex | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am o masina de piine Moulinex si are o carticica de retete.

Are cineva idee cum se traduc masurile?
De exemplu 1 pentru drojdie - am observat ca cel mai bine merge cu drojdie proaspata - inseamna 25g drojdie? 1.5 inseamna 40 gr drojdie si 2 50 gr?

Ce inseamna drojdie chimica de la retetele de prajituri?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Simona, levure chimique inseamna praf de copt.
Nu am insa idee de conversiunea drojdie uscata <> drojdie proaspata.
(in mod normal o doza de masina de piine e pentru 500g de faina, pui proaspata doza care merge la aceeasi cantitate de faina si adaptezi apoi in functie de cum iti iese).
felicitari pentru achizitie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Simona, da, e praf de copt.
Eu am tot moulinex si numai drojdie uscata folosesc. Masura are o cupa mica si o cupa mare. La drojdie, eu pun cu cupa mica, 1,5 inseamna o cupa si jumatate.
De cele mai multe ori, la retetele de aluaturi, pun un plic de drojdie la 500 g faina. La painea rapida, pe care o fac cel mai des, pun 4 cupe mici de drojdie uscata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

In cartea masinii mele Moulinex sunt trecute cantitatile de drojdie proaspata care echivaleaza cu 1, 1.5, 2 etc masuri de drojdie uscata. De ex. 1 lingurita drojdie uscata=9g drojdie proaspata. Daca intereseaza pe cineva, pot scrie maine intreaga listuta.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

masurile din cartea de retete a masinii Moulinex sunt pentru recipientele ei! adica lingura, lingurita (cele de plastic, unite) si pentru cana de masurat.
drojdia chimica e praful de copt.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Si cam cite plicuri de drojdie e o cupa mica? Un plic de drojdie uscata are parca 9 grame, trebuie mai mult de 1 plic pentru 1 cupa?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Si cam cite plicuri de drojdie e o cupa mica?

cupa aia mica e lingurita . si un plic de dorjdie are cam 4 lingurite. dar nu am stat sa masor vreodata.
eu bag lingurita in plic si o umplu. sau torn din plic in lingurita

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Asta e tare cu drojdia chimica = praf de copt, acuma inteleg de ce checul meu era tare ca piatra, ca eu pusesem tot drojdie.... mama ce tantalaie sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nici eu nu m-am gandit ca drojdia chimica e praful de copt bine ca am aflat fetelor

simona cel mai bine rastorni din pliculetul de drojdie in cupa mica si asa le masori...

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Morgano

Asta e tare cu drojdia chimica = praf de copt, acuma inteleg de ce checul meu era tare ca piatra, ca eu pusesem tot drojdie.... mama ce tantalaie sunt

Mergi la inceput