Computerul si Copiii
Raspunsuri - Pagina 8
Adriana mica spune:
Ana, multumim de sugestie. Cam la ce grupe de varsta se adreseaza?
Noi deocamdata folosim laptopul doar pt sesiuni scurte de jocuri dedicate grupei de 3-5 ani (ca si sugestii pt mamicile interesate - Winnie preschool, Bob the builder, Dora the explorer, Diego - animals rescuer, Thomas). Din fericire, lui Dudu ii place in enorm sa citim din carti, fie cu povesti, fie enciclopedii pentru copii, asa incat deocamdata nu imi fac griji in privinta folosirii excesive a computerului.
Ramona, dintr-un anumit punct de vedere cred ca ai dreptate, in sensul ca sunt sunt si cazuri cand se poate pierde controlul asupra vietii in general, asupra aspectelor de acest gen in particular. Si din pacate, nu are legatura cu nivelul de pregatire si educatie al parintilor, ba tocmai in familiile in care cei doi au joburi importante, dar solicitante exista riscul ca acest lucru sa se intample. Aceasta este de fapt problema de cele mai multe ori. Tocmai de aceea este bine ca noi ca parinti sa constientizam aceste riscuri, sa ne stabilim prioritatile si sa asiguram copiilor nostri un mediu echilibrat in care sa se dezvolte. Si ca un exemplu la ceea ce spuneai tu referitor la contactul cu natura, lui Dudu ii place sa numere sau sa sorteze uneltele virtuale ale lui Bob, dar in aceeasi masura si castanele pe care le culegem in fiecare toamna din parcul de langa bloc, sau scoicile de pe malul marii. In cazul nostru, nu sunt jocuri care se exclud, sunt saptamani in care vremea ne permite sa stam atat de mult afara incat nu simte deloc nevoia sa se joace pe computer sau sa vada dvd-ri cu filme, dar si perioade cand din motive independente de vointa noastra nu poate iesi perioade mai lungi afara (de exemplu, acum are varicela!) si atunci inevitabil apelam pe langa jocurile clasice, si la instrumente de acest gen pt a combate plictiseala.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
columbiana spune:
Club pinguin merge pentru 5-12 ani, Tudor il stie de la 5 ani dar am intilnit si copii de 10-12 ani care se joaca cu el; el are acces la calculator si jocuri electronice doar la sfirsit de saptamina si in vacante, dar si atunci ii umplem programul in asa fel ca ramine putin timp pentru astea; oricum par sa-l pasioneze tot mai putin din fericire, si programul asta e non-negociabil.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Iasmin08 spune:
Ana, si al meu se juca la un moment dat in club pinguin. Era un joc cu un submarin care trebuia sa culeaga perle dintr-o mare, sa se strecoare printre stanci. Dar s-a plictisit de club si dupa vreo saptamana l-a abandonat. Fie si ca ii mai mare, dar a venit si caldura si e mai toata vremea afara cu bicicleta.
Apropo de jocuri si calculator. Baiatul meu a invatat sa adune peste ordin jucand jocuri care ii ofereau puncte (mi se pare ca era chicken invaders... Se tot uita si calcula el in mintea lui. Acuma desi inca nu s-a facut la scoala asa ceva, al meu aduna peste ordin fluierand. Si a invatat sa adune numere de ordinul sutelor inainte de a intra la scoala.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Ioanaaaaaaaa spune:
Voi va lasati copiii cand stau la PC sa intre pe internet sau nu? Intreb pentru ca sora mea a avut un incident neplacut, accidental cu fetita ei apropo de chestia asta si saraca s-a panicat asa de rau ca i-a instalat un soft de parental control, smart guard sau ceva de genul asta.
Aveti ceva sfaturi utile care ne-ar putea ajuta?
anya spune:
Copiii mei au user individual cu parental control si link-urile catre jocurile si site-urile preferate de ei. Deocamdata sunt mici (7 si 5 ani) si nu stiu sa gogaleasca sau sa caute alte minuni...Nu sunt foarte pasionati de calculator. Iarna, sa zicem, poate stau 1 ora/saptamana - vara asta n-au stat de loc de cand a inceput vacanta.
Au avut acces cam de la 3 ani. Daca le interziceam accesul, ca orice fruct oprit ar fi fost tentant. Asa ca acum li se pare un lucru normal, dar nu abuzam de el pt ca avem si alte lucruri mai importante de facut.
Primul site pe care s-au jucat si e foarte instructiv este cel de la poisonrouge. Nu intelegeam eu de unde stiu ei sa numere in limbi straine .