Atentionare la slinguri
Raspunsuri - Pagina 16
Sabina spune:
PS Carmen, sanatate baietelului si sper sa scape repede de tratament.
Sa stii ca eu acuma la doza asta imi tremura obrajii cand stau pe loc, deci "agitatie" e un mare eufemism.
Si sa stii ca nu jignesc pe nimeni in jur, chiar daca sunt agitata.
Nu e ok sa faci astfel de presupuneri despre mine.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
kay spune:
carmen, nu i-a SPUS mincinoasa si nici stalker. pt ca exact asta a spus laura- ca i-a spus asa si pe dincolo. ceea ce sabina n-a facut. nu a folosit cuvintele alea. a "pune cuvinte in gura altuia" nu e prea dragut...
daca ma intrebati si pe mine, eu n-as alege o bona. nu aici, in Romania. pt ca am vazut suficiente comportamente abuzive, rele, neutre. pt ca imi trateaza copilul asa cum eu nu as putea sa suport sa il vad tratat. as putea sa zic 1000 de ani depsre asta. da, se pot lua bone, dar alea bune costa foarte mult. am cunoscut o singura bona care pe mine m-a lasat zambind dupa multe ore petrecute cu ea. acum 4 ani lua 700 euro/luna+masa si nu era interna. nu ma amestec in treburile altora, nu ma priveste. am spus doar din punctul meu de vedere. strict din punctul meu de vedere.
Llaura spune:
Spui neadevaruri, ma hartuiesti, esti caraghioasasunt cuvintele Sabinei mot a mot. Eu nu mai raspund, gata, sunt deja cu mult sub nivelul cel mai de jos la care pot cobori.
Carmenbr spune:
Sabina, pe bune…hai ca-mi pierd timpul, dar hai sa lamurim lucrurile.
La pagina 2 Muffin are 2 mesaje. In niciunul din ele nu scrie ca e ilegal ce face tipa care vinde slinguri. Vrei sa le copiez aici din nou? Si pe bune ca nu sunt edit, deci nu sunt modificate.
La pagina 4 e un alt mesaj al lui Muffin in care la fel nu spune ca e ilegala activitatea tipei cu slinguri (sorry, nu i-am retinut numele), ci doar ca vinde pe net slinguri din carpa, panza, ceea ce e real, sunt confectionate din panza si le vinde pe net. Nu scrie ca e ILEGAL ce face. Sau nu mai vad eu.
Dimpotriva, la pagina 5 Llaura face aluzie la facutul pe genunchi al slingurilor, deci ceva “illegal” dar cu alte cuvinte as intelege eu aici. Nici vorba de Muffin. Ea a luat avertisment ca s-a luat de grupul vostru, tu, Denizel, Inaioana, etc, fetele AP.
Deci? De unde ce si cum cu Muffin? Nu vreau aluzii despre mine si Muffin ca nici macar virual nu am vorbit vreodata, habar nu am cine e si ce invarte. Asta doar ca sa vezi ca “ti se pune si tie pata”.
Multumesc de urarile pt Eric. Eu m-am impacat cu situatia, nu-i felul meu sa dau prea mult afara din casa, desi cateodata mi-ar prinde si mie bine. El o sa fie bine. Sanatate multa si tie. Dozele de cortizon se stabilesc in functie de greutate si de situatia medicala. Daca tie iti tremura obrajii, asta nu inseamna ca agitatia de care vorbesc eu referitor la copilul meu, pt el nu insemna tremurat de obraji. Nu ai de unde sa stii cat de mare era doza lui in functie de greutatea lui. Ba, o data, din cauza problemelor mi l-au chiar si adormit, atat de rau ii era si nu puteau sa-i faca altfel tratamentul, pentru ca era mic si nu intelegea ce si cum. Ideea e ca suntem raspunzatori de ceea ce facem si zicem, indiferent de varsta. Daca pe el il pun aici in time out, eu nu am decat 2 optiuni, il trimit mai departe la scoala si ii explic mereu ce trebuie sa faca sau il retrag de la scoala. Cum el ia cortizon destul de des (slava domnului anul asta a fost mai bine), inseamna sa piarda anul. Ca poate nu stii, dar aici in State, cel putin in districtul meu scolar, la mai mult de 9 absente te duci in court, la judecator sau repeti anul la copil. Mentalitati diferite (ma refer la societate, nu altceva), situatii diferite. Si nu, nu ii intereseaza de situatia lui medicala, nici nu e problema lor, e a mea.
Si da, chiar daca tie nu ti se pare, crede-ma ca din afara vazut, jignesti. Oamenii sunt diferiti, daca tu ai senzatia ca nu jignesti, eu o pot interpreta altfel. Stiu asta pentru ca si mie mi se intampla sa mi se spuna ca jignesc, desi nu am intentia. Dar eu incerc sa vad si parerea altora. Imi spun parerea, dar accept ca si eu pot gresi si altii pot avea dreptate.
Kay, nu i-a spus direct, a facut aluzie. E totuna pt mine, eu stiu sa citesc si sa inteleg aluziile. Nu-mi spune ca pun cuvinte in gura altuia, ca nu e asa. Stii foarte bine ca asa e, ca aluziile respective exact asa se traduc, nu continua sa ma convingi de contrariu, ar fi ca si cum mi-ai zice ca sunt proasta. Si crede-ma, ca nu sunt.
Cat despre bone, pe bune ca nu se pot compara situatiile. Trebuie sa fii in pielea cuiva ca sa intelegi situatia. Daca esti silit sa lucrezi si singura posibilitate ti-e bona, atunci iti pica aiurea astfel de cuvinte. Sa nu credeti voi ca in State sau Canada toate bonele sunt cu miros de flori. Sau ca aici nu costa mult. Aici costa si mult si tot degeaba cateodata. Nu frate, si aici e aiurea, si aici poti avea ghinion sa dai peste una dusa. Sunt riscuri pe care ti le asumi si atunci chiar ca nu-ti pica bine ca pe langa remuscarile noastre ca ne lasam copiii cum putem, sa mai auzim si astfel de chestii. Trebuie sa fii in papucii cuiva ca sa intelegi o situatie. Period.
Sabina spune:
Carmen, te rog sa nu mai vb de cortizon and stuff, pt ca eu nu ma refer la copilasul tau nicio secunda si nu ma compar cu el , Doamne fereste!!!
si nici prin gand nu-mi trece sa fac vreo comparatie, sanatatea e sanatate si eu despre sanatate nu compar pe nimeni cu nimeni si nu consider starile cuiva mai bune sau rele decat ale altcuiva, pt ca pur si simplu asa ceva nu se face.
Aici intr-adevar ca ma intristez daca tu consideri asa ceva.
pS. sa nu mai vb in sensul de asta cu comparatia, nu ca sa nu povesteti tu despre Eric, asta ca cine stie ce mai las sa se inteleaga.
Cum mi-am alaptat copiii
muffin spune:
Sabina poti sa imi explici unde am spus eu ca cineva (si habar nu am de numele pe care il spui tu ..) ar face ceva ilegal? Asa de amorul adevarului, se poate?
hmmmmm, iar moderatorii care mi-au dat acel avertisment ar trebui sa fie mai pe faza cand scrii tu pentru ca ai inceput sa te porti ca pe mosia ta aici.
Andrada spune:
Spondylolisthesis este curbarea unei vertebre in raport cu precedenta si se masoara de la 1 la 5 (5 cind e total in fata celeilalte) si in restul populatiei e in proportie de 5% cu eschimosii avind 60% se pare din cauza modului cum sint carati.
Sabina nu e adevarat, starea naturala coloanei noului noscut nu e curbata ci dreapta.
Un adult are 4 (2 kyfotic si 2 lordotic) curbe in spinare, un copil se naste numai cu 2. Celelalte doua curbe (lordotice) urmind sa se defineasca astfel: prima cind copilul intinde gitul a anticipatie si e sustinuta de musculatura gitului si a doua cind incepe sa mearga de-a busilea.
Amindoua miscarile sint compromise in sling, copilul nu poate nici intinde gitul natural si nici impinge in picioare ptr a crea musculatura necesara sustinerii vertebrelor inferioare.
Si cel mai important, slingul nu permite copilului INCRUCISAREA picioarelor cind e nevoie, miscare care asigura disiparea greutatii coloanei si e mecanismul firesc pe care il folosim si noi.
Slingul nu e natural ptr copil sau nu e facut ptr curvatura coloanei vertebrale.
E adevarat ca si copiii tinuti in sling se pot dezvolta armonios dar nu cu ajutorul lui ci in CIUDA faptului ca au fost tinuti in el.
Sabina spune:
da atunci de ce stau bebelusii curbati in mod natural pana reusesc sa se tina singuri pe la 5, 6, 7, 8 luni, ma rog, fiecare?
sau cand ii tii in brate tot asa naspa e?
eu am crezut ca din vreme ce asa stau ei, asa sunt ei.
(pt mine esarfe sunt bune ca sa nu ma doara spate brate cand sutin copilu, iar in brate creste omenirea din leaganu ei)
si atunci e ok sa ii tinem pe burta ca sa se dezvolte astea doua care lipsesc? (eu una pe burta i-am tinut, dar repet, nu difuzez mai departe sfat)
PS. asta cu natural, nimic ce face omu nu e NATURAL.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
da in sling cu inele sau pouch sa stii ca poate sa incruciseze picioarele.
in wrap, intr-adevar, n-are cum.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
desi:
http://www.dydimos.com/index.php?s=sah&t=babys%20anatomie
http://www.dydimos.com/index.php?s=stening
ca intreba Conchita de pros-pectul la Dydmos.
Astia pun si mama avertizarilor si instructiunilor.
http://www.continuum-concept.org/reading/spinalStress.html
Cum mi-am alaptat copiii