Care este scopul vietii ? Cap. 2

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Cred ca fiecare si-a pus problema la un moment dat: "dar eu de ce traiesc?" "am si eu un rol in viata asta? care este?" Multi isi gasesc scopul vietii sale in functie de utilitatea/importanta pe care o au in societate. Am familie, am un scop in viata. Sa le fie bine. Am un job bun, am un scop in viata. Sa devin si mai bun. Sint credincios, am un scop. Sa obtin mintuirea. samd...
Cred ca pina la urma scopurile pe care ni-l propunem in viata sint doar hopurile prezente care ne impiedica sa fim multumiti. Dupa care ne impiedicam de urmatoarele...

Grace, imi place cum ai scris.Cred ca e adevarat.
Unele scopuri pot fi atinse in viata(o slujba buna, copiii la casele lor, o casa cu trei etaje,etc) si atunci oamenii care au avut aceste scopuri si le-au atins se impart in doua categorii: cei care sunt multumiti si traiesc in continuare in liniste si cei care o data cu atinfgerea scopului respectiv inteleg imediat ca mai vor ceva.Si apare un alt scop.In general tot tangibil.Cei care continuu alearga .
Unele scopuri insa nu pot fi atinse in viata (exista si exceptii insa) cum este mantuirea si atunci sa te tii, intrebari si nelamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns -Beni- spune:

Cand iti pui ca scop in viata anumite lucruri tangibile, de obicei, dupa ce ai atins acel nivel, iti dai seama ca nu e atat de fascinant pe cat te asteptai. N-am auzit de oameni care sa fi atins o anumita tinta si sa fie fericiti tot restul vietii.

Cineva spunea ca e o diferenta mare intre religie si morala. Daca prin Biblie intelegem religie, atunci intre cei doi termeni nu exista nicio diferenta. Biblia promoveaza principii de conducere pe care le poti gasi in carti de leadership, principii de etica si conduita in familie.
In opinia mea, singura diferenta dintre un ateu moral si un crestin este ca cel din urma are o motivatie mult mai puternica decat ateul.

Logic gandind, sa fi om moral nu este rentabil. Daca nu ar exista niste principii pe care Dumnezeu sa le fi lasat la baza legii, cu totii ar trebui sa actionam intr-un regim bazat pe profit maxim, indiferent de mijloace.
Cred ca dragostea de aproape exista tocmai datorita principiilor biblice care intaresc aceasta idee.

Mergi la inceput