Crestinismul si evolutia spirituala 4
Raspunsuri - Pagina 5
Katya spune:
Buna ziua fetele!
Dorothee si Conchita,si eu ma bucur ca ati mai venit pe la noi si,la fel ca Iasminsi Crinuta,va spun si eu ca nu sintem doar flori,ci chiar actionam,atit aici(ca ne invatam una pe alta)cit si in plan real(de aceea unii prieteni incep sa ma evite,ca prea ii plictisesc cu credinta,altii imi cer sa le mai spun,depinde)...Si Dorothee,aici vorbim si teorie(care, ce si de pe unde citeste,ca ce sa facem,eu n-am apucat ore de religie la scoala,nici ai meu nu stiu mare lucru,citesc si eu de-acuma-ncolo cit pot de mult)dar si practica,ca doar povestim si cum aplicam in plan concret ceea ce discutam,chiar ma intereseaza sa ne povestesti si tu,te-am tot strigat si eu,la fel si pe Maria...
Conchita,acele pacate se iarta,bineinteles!Fa cum iti zice Iasmin si se vor sterge!Daca iti imaginezi ca nu,abia atunci faci un pacat mare si anume deznadejdea(asta-i in treapta a 11-a).
Patou,zi-mi si mie te rog care-i viziunea protestanta asupra vietii de dincolo,ca tot nu mi-ai spus-o si-s curioasa.Despre Biblie,ce sa mai zic?Ori respecti,ori nu?In cite si-n cite si-n cite rinduri zice Domnul sa bem Singele Lui si sa mincam Trupul Lui si tu acele pasaje nu le vezi....
V-am pupat!
patou spune:
Citat: |
Patou,zi-mi si mie te rog care-i viziunea protestanta asupra vietii de dincolo,ca tot nu mi-ai spus-o si-s curioasa.Despre Biblie,ce sa mai zic?Ori respecti,ori nu?In cite si-n cite si-n cite rinduri zice Domnul sa bem Singele Lui si sa mincam Trupul Lui si tu acele pasaje nu le vezi.... |
in primul rand se face o distinctie intre trup, spirit (sau duh) si corp. Spiritul este in prezenta lui Dumnezeu atat dupa moarte cat si in timpul vietii (conditia sa te nasti din nou) trupul este mort si asteapta invierea.exceptii de la aceasta regula au fost Enoh, ilie si Moise pe care Dumnezeu i-a rapit la cer in trup.
va fi o inviere a celor drepti si a celor nedrepti pentru judecata de apoi.
am uitat sa spun ca sufletul este intr-o zona de asteptare a judecatii de apoi (parabola cu lazar si bogatul)
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
patou spune:
Katya eu am tot repetat ca protestantii nu neaga impartasania, si ca eu m-am impartasit la biserica protestanta de nenumarate ori.
si cam astea fiind zise, consider ca am zis cam tot ce aveam de zis, va doresc numai bine si...ma duc la Biblia mea s-o citesc ca pe ziarul de dimineata
mihaela
Iasmin08 spune:
Patou, ai vazut cum ai interpretat raspunsul meu? Asa m-a usturat si pe mine cand ai sugerat ca n-am citit Biblia.. Eu zic sa ma ierti. Nu cred ca tu citesti ca pe ziarul de dimineata. Doar ca de multe ori cantitate nu egal calitate. Hai sa fiu si mai clara de atat. Ce este Vechiul Testament fara Hristos si fara Jertfa lui Hristos? Eu cred cu tarie si cu putere ca venirea lui Hristos pe pamant a facut diferenta. Ce tot o dam dupa gard. Pentru mine Vechiul Testament a ''inghetat", a ramas in timp acolo unde ii e locul. De ce? Pentr ca a venit Hristos cu cea mai mare porunca: sa iubim pe aproapele ca pe noi insine. Acum noi suntem aproape una de alta, prin crezul in Hristos. Suntem aproapele. Si cat de greu e sa iubim diferentele dintre noi. Si apoi, e greu sa ne simtim dincolo de sticla: tonul face muzica. Eu nu te incriminez deloc cu nimic. respect ceea ce esti. Totul pana la Hristos pe care nimeni si nimic nu mi-L poate lua. Hai, tocmai noi sa ne suparam? Iarta-ma si uita, ca sunt si eu om si gresesc.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Draga Patou,imi pare rau daca te-am suparat cu ceva.Adevarul e ca e greu sa fii singur(si aici numai tu esti protestanta)si cind ideileunei persoane sint combatute de ideile celorlalte persoane care-s mai multe,imi imaginez ca nu-i usor,dar sper sa nu te superi pe noi(sau macar sa nu te superi asa tare)doar pt ca avem idei diferite,in fine:nu-s de acord cu ce zici,dar tin la tinesi,daca te-am mihnit,iarta-ma!
Iasmin08 spune:
Katya, ai PM.
Patou, hai iarta-ma, fie-ti mila si nu ma lasa cu mana intinsa.
patou spune:
Iasmin, Katya am intrat sa va spun ca nu sunt suparata pe voi, ca doar am "forumit" impreuna vreme indelungata si am ajuns sa va cunosc. Nu sunt suparata sunt doar in minoritate cum spunea Katya.
va imbratisez cu drag
mihaela
Iasmin08 spune:
Patou, m-ai facut sa imi tremure inima in mine si sa-mi dea lacrimile. Multumesc, n-as fi dormit la noapte stiind ca te-am suparat. Poate pana la urma are dreptate Conchita cand zice ca stau in glastra. Si orice ma doboara.
patou spune:
Iasmin, eu am mai zis ca numai in urma cu vreo 2 ani am inceput sa citesc biblia, deci departe de mine gandul sa judec pe cineva din punctul asta de vedere. Am vrut doar sa spun ca necitind-o ne privam de foarte multe...
nu mi-am dat seama ca te-am suparat. iarta-ma
mihaela
patou spune:
Iasmin, uite ca am postat deodata
lasand la o parte ideile noastre diferite imi sunteti toate tare dragi,
mihaela