Crestinismul si evolutia spirituala 4

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Neata scumpelor.
Astazi cred ca o sa mai si citesc cate ceva, ca acuma chiar asa sunt, cu cafeluta in mana. Eu oricum beam cafea dimineata si inainte, dar acum de cand sunt cu voi e placerea maxima. E momentul pe care il astept cu cea mai mare placere.
Katya, da bey, si mie mi-a ajuns ''level-ul'' de ciuperci la maxim, ''potatoes'' asisderea... (ca sa respect cuvintele lu' fii-mio). Dar uite, mult nu mai este si joi e Bunavestire. Cam ce peste intentionezi sa pregatesti? Io ma gandesc la ceva salau.
Pe urma de Florii la fel (si ce sarbatoare extraordinara). Pe la noi in ziua aia vezi peste tot oameni cu flori in mana, veseli (sau cu salcie). Intr-un an a adus actualul patriarh si a impartit ramuri de finic.
Ah si cum mai astept Pastele. Fetelor, e de basm. Daca vreti sa povestiti de Romania, povestiti (cu imagini daca aveti) cum e in noaptea de inviere, cand se vede un rau de oameni cu lumanari in mana mergand pe la casele lor fericiti si dand binete tuturor, strigand ''Hristos a inviat". Dupa ce lumea se raspandeste, mitropolitul intra impreuna cu soborul si cu mirenii in biserica si se roaga pana spre dimineata.
Patriarhul de acum, cand era mitropolit, ne dadea dimineata la plecare cate un mic cozonacel si ciocnea un pahar cu vin. Astepta ca toti mirenii sa dea cioc cu el, le ura Paste fericit, si ii binecuvanta pe cap pe toti. N-am mancat cozonac mai bun ca cel de la mitropolitul Daniel. Sa vedem cum va fi anul asta cu noul mitropolit.
La voi- fetele din diaspora, cum e?
Crinuta (unde ai disparut?) la voi cum e?
Ei, o duminica frumoasa sa avem toate. Va pup si arunc cu flori in voi

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Ica, eu nu stiu prea multa istorie. Dar vorbind cu tatal meu despre Ivan al IV-lea, supranumit Ivan cel Groaznic, mi-a zis ca acest tzar a avut o trauma extrema in copilaria lui. Intreaga familie a fost ucisa in fata ochilor lui. El era micut, dar acest lucru si-a pus amprenta definitiv in viata lui. (Nu e de mirare ca era sarit de pe fix.) De altfel cica era o practica destul de des intalnita (asta cu ucisul intregii familii imparatesti). Dar si oamenii erau de asa natura ca cereau asa ''spectacole". Si imi zice tata: "Adu-ti aminte de <<Capul lui Motoc vrem>> Pleaca oamenii, se revolta, si iese domnitorul si ii intreaba ce vor. Ei nu spun ce vor, se uita unul la altul, si vad pe Motoc. Si atunci unul zice ca vor pe Motoc"... M-a facut sa rad, dar daca eram Motoc, nu cred ca mi-ar fi venit sa rad. Si zice tata: "Atunci domnitorul :<<Pe Motoc il vor? Pe Motoc il dam>>
E vorba de o intreaga societate, si eu am privit filmul exact prin ceea ce m-a facut tatal meu sa inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Buna fetele, ce faceti>?

Eu am gasit aseara Novena catre Iubirea Milostiva.

http://www.collevalenza.it/Rumeno/Novena.htm

Nu am disparut dar sunt tot mai ocupata si obosita.

Nikole, intreab-o pe soacra ta daca stie ca prima zi dupa Paste se celebreaza Divina Milostivire, si tot atunci se acorda indulgenta plenara cu conditia ca persoana sa fie in stare de har, spovedit si impartasit. Este foarte important de stiut.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Crinuta, am citit din Novena aceea, mi-a placut.

Eu tocmai am fost si mi-am scos toti baietii la plimbare.
Puiul meu a venti dupa o vreme la mine cu un lujer de porum si imi zice : " Mami, uite, bambus" Uite asa cresc copiii nostri intr-o cupola de sticla, n-o sa faca diferenta nici intre vaca si oaie in curand. Ca pe animal planet se arata mai mult caini, pisici si animale exotice pentru zona noastra
Sper ca sunteti bine cu toate, va pup

Mergi la inceput

Si mie mi-a placut.

Abia am sosit acasa, sunt franta, dar cam asa se intampla duminicile...

Am chef sa lenevesc..

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Fetelor,pai sa lenevim azi,si eu ma bag in pat si va pove miine cum e la biserica la noi si termin de citit miine Novena de la Crinuta si..s-o trecem pe Ica la rugaciune atunci...

Duminica placuta!V-am pupat!

Mergi la inceput

Neata fetelor. Iaca am facut cafea pentru cine doreste.
Tot survoland spatiul virtual am gasit un fragment care mi-a atras atentia. Nu stiam aceste detalii, am zis sa va arat si voua.
Citez:

"Iarasi va zice cineva: Sfantul Petru un ceas plangand, a castigat iertare greselii sale, deci si mie de voi plange un ceas înaintea Domnului, mi se vor ierta pacatele, fara de multe si îndelungate osteneli ale pocaintei. Unuia ca aceluia îi raspunde ucenicul lui Petru, Sfantul Clement Papa, zicand pentru dansul, la Cuvantul de la Matei, cap. 20:
„Ca în toate noptile auzind glasul cocosului cantand, îndata îsi aducea aminte de lepadarea aceea cu care de Hristos se lepadase si se arunca la pamant si multe lacrimi varsa, plangand cu amar, si asa facea toata viata sa”.
Si pentru aceea Nichifor, scriitorul faptelor Bisericesti, Cartea 2, cap. 26, scrie de dansul, ca ochii lui îi erau însangerati, iar aceasta din cea prea multa plangere era, de acest fel a fost pocainta Sfantului Petru dupa greseala lui."

Ma gandesc, cat de binecuvantat a fost Sfantul Petru sa fie langa Mantuitorul si iata, a gresit si el. Dar asta a fost ingaduit dintr-un anume motiv. Nu exista fireste nici o asemanare intre noi si Sfant, dar cu siguranta eu nu imi plang lepadarile mele ...Nadajduiesc totusi la Dumnezeu si in dragostea Lui.

Mergi la inceput

Da Iasmin, toti care au fost in jurul LUI au fost extrem de binecuvantati, dar oricare dintre noi putem fi forever, de noi depinde, ca EL si-a facut partea, acum ramane a noastra.

Ai vazut filmul " SF. Petru" cu Omar Sharif? Neaparat sa il vezi, sa vezi ce distributie, ce muzica, ce scene, de vis nu alta.

M-am dus devreme la culcare aseara, si tot obosita ma simt...., sunt mult in urma cu somnul.

Oare Nikole o fi nascut?

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

E gata cafeaua Iasminuta? Da imi trebuie vreo 2 asa :)

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Buna fetelor!

Nu stiti cumva , ceva energizant care nu se transmite la bebe? Ca degeaba beau cafea fara cofeina, ca adorm pe mine. Mai devreme intrebam prin casa cine m-a batut, cand nu eram atenta, ca ma dor toate, si fetita mea imi zice asa dulce ca ea m-a batut doar la cap ("ma lasi la calculator?" , "ma lasi?"...), in rest nu.

Saptamana asta si cealalta, o sa-mi exploatez sotul, cat e pe-acasa, sa stea cu cel mic, sa fac si eu curatenie si papa bun pt Pasti.
Pacat ca n-am un gradinar, fiindca in curte e jale . Stratul de flori trebuie "prasit" (apropo, am niste ghiocei asa de frumooosi) si Blacky, catelusa noastra a cam distrus totul prin jur, deci este mult de lucru si nu cred ca am nici timp nici chef.

In concluzie, nu stiu cat o sa pot scrie pe-aici, dar de citit o sa va citesc.

Mergi la inceput