***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(117)***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Salutare!
Hai ca am un pic de timp acum, Ciprian doarme si Tudor e la inot, ca tot se vorbeste de activitati.

Doxinu, depinde de gradinita sau scoala la care merg copiii, dar si ceea ce intelegem noi, oamenii mari, prin timp liber.
De exemplu, ai mei copii: Cipri sta la gradinita 10 ore pe zi, au pe fiecare saptamana cate o tema pe care o dezvolta prin diferite activitati: deseneaza, picteaza, decupeaza, fac din lego diverse chestii( cand au invatat despre animalele domestice, au facut din lego ferma animalelor sau puzzle). Saptamana trecuta au avut ca tema legumele de sezon si i-au dus la piata, de unde mi s-a intors cu o legatura de ridichi, dar si cu denumirile vegetalelor in engleza.( gradinita e cu predare in engleza).Mai au optionale cu plata:pian, balet, karate, dar pe Cip nu l-am inscris ptr ca mi se pare mic.
Mai e o chestie care mi-a placut la gradinita lui, daca copilul nu vrea sa faca ceva, ii dau alternative.
Tudor e in clasa I, zilnic are cam o ora de facut teme. Mie nu mi se pare mult. Mai face karate de doua ori pe saptamana, actorie-o ora saptamanal si sambata si duminica merge la inot.La fel, vrea el sa mearga, altfel l-as lasa in pace.
Didi, sa stapaniti sanatosi calculatorul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

An@, ok, astept sa-mi zici cand poti sa mergi la Dalles.
ankaa, super - voi de unde luati Piticlicul? Chiar ca e nazdravan flacaul tau, seniorul meu are 18.6kg.
madaiulia, ckristina, multumesc pt info cu fabr de incaltaminte , ramane sa caut sandalute pe viitor. Din pacate n-am reusit sa ajung nici la Kidex sa ma uit, a fost cineva?
doxinu, la noi la gradi, copiii chiar se joaca, au activitati doar dimineata cu d-nele si alea sunt facute tot in spiritul de joaca, de ex fac planse (desenat, pictat, lipit, completat). Cat priveste optionalele, nu exista curs care sa dureze o ora, fiecare are ca durata 20 min si tot prin joaca sunt facute. De ex la engleza invata cantecele si poezii prin gestica haioasa, la calculator mai mult se joaca si la dans e clar ca fac miscare. Am inceput sa citesc a doua carte a lui Super Nanny, cea cu scoala si ea zice ca programa a fost mult simplificata fata de vremea cand eram noi scolari. Eu cred ca cei stresati eram noi, nu elevii de acum. Mai sunt ce-i drept si educatoare exagerate care au pretentia ca la sf clasei I copilul sa stie sa scrie si sa citeasca. O sa mai vb pe tema asta - va transmit feedback la anul cand vom fi scolari. Intre timp le invit pe mamicile cu scolarei sa ne scrie.
FlorentinaRoman, multumim pt info, chiar ca e ok daca la clasa I are doar o ora pe zi de teme, ramane timp berechet pt restul. Cu cine sta acasa dupa scoala sau merge la After-school? Eu am observat la Matei ca daca nu are ceva de facut, se apuca de rele, asa ca e mai bine sa aiba activitati. Apropo de acest subiect, mi-am amintit de un articol in care un tata isi ducea fiica la tot feluri de activitati extra scolare de genul limbri straine, pian, balet etc, la fiecare 2 zile. Vecinii se uitau cas la el ca streseaza fata, DAR copila era vesela si fericita lucru pe care tatal ei il stia. Fetei chiar ii placeau acele activitati si le facea cu drag astfel incat dupa niste ani buni in acest ritm, a devenit o domnisoara dezvoltata armonios, culta, educata, cu rezultate f bune la scoala. Se pare ca e f imp si ce vrea/cat vrea copilul sa duca.
alynta27, felicitari pt primii pasi alui Matei.
BettyR, apropo de surioare, as zice ca fiecare varsta e diferita si deci comportamentul fetelor va evolua corespunzator. Ai mei cel mai des se cearta pe jucarii, pe faptul ca vor acelasi lucru simultan.
Eu am facut smotru vineri, dar din asta clasic, nici vorba de curatenie generala, desi mi-ar fi placut sa am toate geamurile sterse. Parca nici sa le las pe toate nu-mi vine, imi place totusi sa am casa curata, asa ca la max 2 sapt aspir, dau cu mopul, sterg praful, spal baile si mai sterg urmele de manute de pe geamuri si usi.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Liviana, e buna completarea ta. Activitatile dureaza max. 20 minute- jumatate de ora, in rest, joaca. La Cip mai fac un fel de gimnastica de un sfert de ora cam din 2 in 2 ore, iar cand e frumos afara ii scot in curte.
Psihologia copilului zice ca la varste asa mici, ei nu sunt capabili de concentrare mai mult de un sfert de ora- 20 de minute. Chiar si la Tudor la scoala, in primele doua luni "ora" dura de fapt 30-40 de minute, in rest povesteau sau faceau alte activitati in completare, impreuna cu doamna, evident.
Temele sunt in functie de invatatoare, la Tudor lucreaza in clasa, iar acasa rareori au avut mai mult de o pagina de scris. La alta clasa paralela, in schimb, aud parinti care spun ca fac copiii teme la mate pana seara tarziu. Mi-a zis si Tudor ca are la afterschool colegi de la clasa respectiva si au foarte multe teme.Si, de curiozitate, le-a facut si el de cateva ori cu ei, asa ca m-a rugat sa-i cumpar culegerea de pe care lucreaza ei si mai face acasa in w-e cu noi. Daca-l intrebi ce materii ii plac, spune ca matematica si religia(au o domnisoara draguta)

Didi, ieri voiam sa dezvolt tema cu calculatorul, dar mi-au sosit musafirii si am amanat. La noi(Tudor) a durat febra asta cu jocurile pana cand a invatat sa citeasca si sa inteleaga cat de cat engleza. Sau mai aude la vreun coleg de vreun joc si atunci il joaca de curiozitate. Acum mai mult isi cauta informatii sau fishe pentru scoala sau aiurea, sau isi traduce acolo unde nu se pricepe. E foarte mandru ca are laptopul lui personal, stie in continuare o gramada de lucruri, mai multe decat stiu eu, si atat.
Cred ca butonarea la calculator i-a dezvoltat dexteritatea ptr ca scrie de mana foarte usor si repede.
Pe Cip nu l-am initiat inca.

Ankaa, ce mare e piticul tau, ai mei sunt la categoria pana, Tudor, la aproape 8 ani are 23 de kg, iar Cip vreo 14kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

ma gandeam ca zilele astea sunt pt waiting for the Easter Wonder

chiar daca nu am scris ma gandesc deseori la fata asta minunata ii urez nastere usoara si BB sanatos

Liv, pai asta e si telul clasei 1. la sfarsit tre sa stie sa scrie si sa citeasca.
Nicolas, pretenul lu R are o sora in clasa a doua. Si, are de prezentat diverse cartzuluii la scoala. Le primeste joi si joi tre sa o prezinte. Deci, banuiesc ca stie sa citeasca bine.

Florentina, ce frumos cu orele de actorie.
David nu are nik, si pan la vreo 4 ani, nici nu o sa aiba.

Betty, chiar nu am precizat?1 am lupte crancene..de ce crezi ca ii duc la gradi. totul e relativ..scriu data avioatoare...

David are 13 kg, si 97 cm, 23 la picior.
sunt bune laufrad-urile, dar tre sa fii foarte atent, David imediat merge pe sosea cu el..ma gandeam sa il leg cu o sfoara.

Alynta, de acu sa te tii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

tot io,ca am scris cu Florentina

R are 22 kg la 5,6 ani. dar la 2ani avea 17. Si totusi nu e gras..e mai greu el.
Azi isi taia dintr-o revista de real, ce alimente isi sanatoase.. au facut cu o domna la gradi

Edit: cum a invatat T al tau engleza?

io inca sunt in dubii daca sa il dau la o englezoica, pt jucat cu ei. el asculta cu placere la desene.asta stiu de la nepotii mei mai mari, carei mi zic ca ei engleza au invatat de la Tv, desene.

Mergi la inceput

Didi, poate imi joaca mie memoria feste, dar parca la sf clasei I nu stiam asa multe....
Florentina, Tudor al tau e super destept, eu una asa il percep. Mi se pare f avansat din cate povestesti.

My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Florentina,Ibelciug nu ati inteles nici una mesajul meu.
Io nu am spus ca ceea ce fac copii la gradi/scoala este mult,ci am spus ca sunt parinti care exagereaza cu alte activitati dupa gradinita/scoala(acolo unde gradinita are optionale- engleza/computer/dans/desen......) nepermitand copiilor sa fie copii sa se joace,ocupandu-le astfel timpul liber ce le ramane dupa gradi/scoala.
Deasemeni, nu ma refeream la copii care cer sa faca o anumita activitate dupa gradi/scoala,caci in acest caz este optiunea lor si este de admirat.Comentariul meu era stict legat de parinti, si am subliniat ca este o parere personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Andreea mananca spanac crud ca Omida mancacioasa . Se bat, dar se si iubesc, adica se bat si mai tare si se iubesc tot asa. De ex, Andreea o impinge pe Alexandra si asta cade, trebuie sa fiu atenta, ii mai trage si cate o palma, ii smulge jucariile, dar se si imbratiseaza f frumos amandoua .

Inca nu am terminat curatenia, la mine e mai greu cu amandoua, doar cand doarme Alexandra fac rapid cate ceva, dar e mult ca la noi se aduna, nu apuc sa fac la timp unele lucruri.

Mama e educatoare, si dupa parerea mea au programa prea incarcata, si tot ii zic sa ii mai lase in pace pe copii sa se joace, dar imi raspunde ca vin in inspectie si verifica de ex daca stiu copiii nu stiu ce poezie ... Evident ca trebuie sa faca totul prin joc si activitati, dar is prea multe si pentru copii si pentru educatori, ca are 26 de la 3 la 6 ani, ca e la tara. Nu are cum o persoana sa faca atatea. Dar nu invata sa scrie si sa citeasca, din cate stiu eu, in schimb fac activitati de matematica la greu, cred ca are mama un fix.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Ceau.
La Eliza la gradinita pana la 10,30 au activitati, acum sunt cele specifice de Pasti, picteaza oua, chestii dinastea. Dupa 10,30 ii lasa sa se joace fiecare in voia lui. Eu nici nu vroiam nimic mai mult deocamdata. Am terminat liceul de coregrafie si va spun sincer ca din clasa a IV incepand nu-mi amintesc sa fi avut copilarie, asa ca in cazul Elizei o voi lasa sa faca ce vrea ea, dar nu o sa incurajez performanta niciodata. Daca o vrea sa faca de placere sa faca dar mai mult nu vreau. Bine eventual daca o fi cea ce cea din toti si va merita....., dar tot va fi necesar PREA MULT sacrificiu. EU cel putin asa vad.

Acum sa revin la problema mea. Eliza tot nu vrea la gradi.Ieri am dus-o eu si a ramas plangand, dar dupa 10 minute nu mai avea treaba, acum m-a sunat sotul ca iar nu vrea sa mearga. Acasa a inceput sa fie exemplu de copil, e tare ascultatoare, asta dupa vreo 3 crize la care nu am cedat (noroc ca eram calma ca altfel.....), dar niste crize, mama mama nu mai putea sa respire,ii venea sa vomite, se arunca pe jos.....dupa care brusc i-a trecut si s-a conformat cerintelor mele. Deci cu rabdare se rezolva toate.

iar am ceva de lucru.
Va pup si sper sa mai reusesc sa continui ce avea de scris.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Doxinu, normal ca aici fiecare isi spune opinia personala. Eu am vrut sa aduc o completare pt restul mamicilor caci din toamna multi capsunei vor merge la gradi si cred ca mesajul meu a oferit informatii necesare.
Vas, rabdare, o sa-si reintre in ritm Eliza, nu ceda.

My Family

Mergi la inceput