Cum va merge afacerea ?

Cum va merge afacerea ? | Autor: Moss

Link direct la acest mesaj

Este oare o perioada dificila pentru multi dintre noi ? Ati pierdut sau ati castigat contracte in ultima perioada ? Ati avut momente in care v-ati dorit sa fiti angajat si nu angajator ? In ce fel v-a fost afectata activitatea in ultima perioada ?
Cum reusiti sa va mentineti ?

...sunt nelinisti care ma insotesc la tot pasul si pe care incerc sa le depasesc si sa merg mai departe.

Numai bine,
Moss

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Da, este o perioada foarte dificila si o simt din plin. Si da am pierdut multe contracte. Mi-am dorit de multe ori in ultimul sa fiu angajat si nu angajator. Ce ma oripileaza pe mine este ca angajatul si acum (pe criza asta) merg pe principiul timpul trece , leafa merge. Nu vezi domne din partea lor nici cel mai mic gest facut sa vezi si tu ca ii pasa ca tu ca angajator faci eforturi ca el sa nu ramana fara serviciu, in fine.... nu stiu ce o sa fie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

E criza inca, cel putin la noi nu se intrevede nimic bun. Poate doar faptul ca daca in 2009 am scazut cu 30%, in 2010 vom scadea doar cu 10%. Sa fie asta de bine ? Nu stiu, important mi se pare unde este "fundul sacului" pentru fiecare... Iar un partener de afaceri mi-a spus deunazi ca partea buna este ca sigur dupa criza urmeaza crestere economica. Totul e sa supravietuim ca dupa noapte vine zi...
Si asta imi creaza mie ca angajator un stres permanent.
Noi lucram de doua ori mai mult ca inainte, riscam de doua ori mai mult, dar rezultatele sunt pe jumatate, banca ne ajuta pe jumatate, etc. Asta e. Singurul meu mare regret este ca in expansiune nu am stiut sa ne bucuram de vremurile traite pe de-a intregul, adica in loc sa mai si cheltuim am investit si am facut eforturi mari sa crestem ca firma, sa crestem salarii, sa alergam dupa angajati mai buni. Banuiesc ca in principiu am facut bine, dar regret implicarea totala si lipsa atentiei catre propria persoana. Acu' nici sa vreau nu ma mai pot ocupa de mine, sunt stresata, obosita si nu pot sa imi permit vreo pauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Si aici este mai greu,insa perioada critica a trecut, pentru noi. Noua, cel mai greu ne-a fost la inceputul anului trecut, cand a trebuit sa reducem mult din costuri, pentru a putea supravietui, fara sa afectam alte laturi ale afacerilor. Acum lucrurile merg,progresul e lent, insa exista. In faza in care ne era mai greu, am redus din costuri:salarii, advertising, asigurari..... Am trecut de greul mare in felul asta. Aici, avem ajutorul staff-ului,care a inteles pe deplin ca daca se intampla ceva rau, ei sunt cei care nu or sa mai aiba bani pentru familiile lor,deci isi dau interesul cat pot de mult.
Acum, lucrurile nu sunt asa cum erau acum trei ani, de pilda. Muncim mult,poate mai mult ca inainte, insa am reusit sa ne extindem, chiar in conditii de criza. A trebuit sa ajustam preturile la servicii,pentru ca altfel concurenta ne-ar fi scos din peisaj cat ai clipi.
Si ca sa rasund la o intrebare pe care ati pus-o,..nu, nu mi-am dorit nicodata sa fiu angajat,chiar daca muncesc mult, strss-ul este foarte mare, nu am weekenduri propriu zise, nu am timp liber, iar in vacante stau cu laptopul si cu telefoanele langa mine pana si cand mananc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

Am inceput sa pierdem contracte inca de anul trecut. Primul si poate cel mai important l-am pierdut in iunie 2009. Din ianuarie 2010 am mai pierdut cateva. Si asta doar pe fondul restrangerii activitatii si chiar a inchiderilor de firme care nu au mai putut sa tina pasul.
Nu a fost vorba de concurenta, de scaderea calitatii serviciilor ci pur si simplu pentru ca multi nu si-au mai putut permite aceste contracte.
Suntem intr-un cerc vicios in care daca activitatea clientilor nostrii sufera transformari suntem automat si noi afectati.
De contracte noi nici nu poate fi vorba. Suntem cu totii reticenti, facem economii, nu investim si nici la schimbari nu ne gandim.

Moss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu am constatat intarzieri la plata. Mai mari si de la clienti care nu obisnuiau. Inevitabil am inceput sa intarzii la plata furnizorilor.
Eu am contracte noi dar asta din cauza extinderii obiectului de activitate. Activitatea din 2008 este acum aproape inexistenta activitatea noua creste lent.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Si noi am avut intarzieri de plata de aproape un an chiar, anulari de contracte de azi pe maine, contracte mult mai putine, furnizori pentru diverse produse care au dat faliment si a trebuit sa ne cautam altii, insa firma a reusit sa supravietuiasca. Angajati nu avem, doar colaboratori la care nu am mai avut de ce sa apelam in ultimul timp.

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Da, este foarte greu. Si parca e din ce in ce mai greu.
Sintem in domeniul constructiilor.
Ne gindeam sa ne angajam .... dar unde acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Greu e peste tot si asta ma ingrozeste.Ma uit la ceilalti ,atatea magazine inchise, atatea firme mari in pragul falimentului si totusi noi inca supravietuim ,nu stiu cat ,nu stiu cum dar pana acum am reusit.
Cineva imi spunea ca ar trebui sa fiu fericita ca multi s-au dus pe apa sambetei ca in felul acesta am mai putina concurenta;cum Dzeu sa ma bucur de asa ceva cand imi dau seama ca au disparut de pe piata din cauze care ma pot afecta si pe mine.
Si noi tot in constructii lucram si da mi-as dori sa fiu angajat si nu angajator ,intr-un fel e mai simplu sa astepti ziua de salariu decat sa te ingrijorezi pt ziua de salariu , e trist sa te bucuri cand reusesti sa achiti salariile chiar daca asta inseamna ca tie ti-a ramas aproape praful de pe toba,si taxe si impozite de platit si leasing in fine mai sunt si copiii nevoile lor,ale noastre nici nu mai conteaza,greu ,dar ma gandesc ca maine va fi mai bine,slava Cerului ca suntem sanatosi.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaczm spune:

Multa vreme, vreo 13 ani am fost angajator, dar de vreo 3 sunt angajat si e mult mai bine. Sa nu intelegeti ca am si preluat comportamantul unor angajati, fac ce vreau doar sa imi iau banii, Doamne fereste, lucrez ca si pentru mine, dar tot e mai usor. Nu Garda, nu controale, nu griji pentru a face rost de bani pentru salarii, pentru impozite.
E mult mai greu ca si angajator numai cine nu a fost in aceasta situatie nu isi da seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum merge?
Prost. Foarte prost. In general multe activitati s-au redus sau au disparut. Implicit - nu ii mai am ca si clienti. De asemenea a scazut enorm capacitatea de cumparare a populatiei si este in scadere dramatica in continuare. Sincer nu stiu ce sa spun.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput