Suspiciune sarcina ectopica de doua ori

Suspiciune sarcina ectopica de doua ori | Autor: lorena_86

Link direct la acest mesaj

Ceao! Am trecut de doua ori prin acest cosmar. Eu si sotul meu ne-am dorit enorm un dar nu a fost sa fie. Am ramas chiar in prima luna cand nu m-am protejat iar bucuria a fost enorma. Am facut testul de sarcina in prima zi de intarziere si a iesit clar negativ. Am fost foarte dezamagita dar menstruatia tot nu a aparut. Mi-a facut si o dozare beta hCG si a iesit 5.85 (putin suspect), dar am considerat ca nu este nimic. Cam la 4-5 zile de intarziere am observat o pata mica si am crezut ca mi-a venit dar atat, nu a continuat sangerare. La 9 zile de intarziere mi-am repetat testul si supriza. A fost cea mai mare bucurerie pe care am simtit-o vreodata. Asta pentru foarte putin timp pentru ca am intrat la indoieli: de ce nu mi-a iesit testul pozitiv mai devreme? Imi era frica de sarcina ectopica dar am incercat sa ma calmez. Imediat am mers la laborator si mi-am mai facut b-hCG si am avut o valoare de 110. M-am mai linistit. Progesteronul era aprox. 23. La doua zile mi-am repetat b-hCG si era 180. De aici a inceput cosmarul. Imediat m-am programat la MedLife la o eco transvaginala si soc: nu se vedea nimic, nici macar sacul embrionar, nimic nimic. nici urma de sarcina. Dr. mi-a zis ca ese clar sarcina ectopica. Mi-a picat cerul in cap. Am mers imediat la alt medic si m-a mai linistit. Am astepta sa merg peste o sapt la alta eco sperand sa fie doar o eroare. Dar intre timp au inceput sangerarile, sange de culoare maro in cantitati foarte mici, abia se vedeau. Dar pe timp ce trecea cresteau in abundenta devenind chiar de culoare negru. M-am internat la sp Elias cu suspiciune sarcina ectopica dar a doua zia am avut mici contractii si am eliminat embrionul, chiar l-am vazut. L-am pierdut la 7s si cateva zile. Dupa doua saptamani am fost la control si la eco dr. a vazut ca deja si ovulasem, semn ca sunt foarte fertila si sanatoasa iar dr. a presupus ca a fost doar o sarcina oprita din evolutie si ca pot ramane imediat fara sa-mi fac alte investigatii. Zis si facut! La nici doua luni mi-am luat inima in dinti si am incercat din nou...........si am ramas. Povestea s-a repetat. Tot suspiciune de sarcina extreauterina si tot acel cosmar sa repetat. La fel beta nu crestea, la eco nu se vedea.... groaznic. Miam facut o serie de analize: torch,listeria si rikhetsia negative, boli autoimune nu am, Rh pozitiv, la eco totul se afla in parametri normali, fara modificari etc Atunci ce am? Am fost la mai multi medici (cred ca pa aprox.7). Nici unul nu mi-a zis ceva concret. Ba chiar unul mi-a zis ca "am tras doua lozuri necastigatoare". Imi doresc nespus sa am un dar imi este tare frica sa nu se repete povestea. Imi cer scuze daca am scris prea mult dar este prima data cand scriu pe forum si intr-un fel mi-a facut foarte bine, am simtit ca m-am descarcat sunandu-va prin ce cosmar am trecut.

Va multumesc ca m-ati ascultat si va rog din suflet daca aveti sfaturi sunt bine venite. pe toate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Sincer i-mi pare rau ptr. ceea ce ai patit, poate stiu fetele sa te ajute cu mai multe sfaturi.
Niciodata nu se stie de unde sare norocul si cum pot evolua lucrurile, singurul sfat este sa nu-ti pierzi speranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ala77 spune:

Lorena, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.
Despre suspiciunea de sarcina ectopica, nu stiu ce sa zic, dar daca zici ca ai eliminat embrionul, atunci nu arecum sa fi fost ectopica. O sarcina ectopica nu se poate elimina pur si simplu, deoarece ea nu este in uter. Deci,ori a fost sarcina ectopica mica si s-a resorbit, ori a fost avort menstrual (adica sarcina a incercat sa se nideze, dar nu a reusit). La eco o sarcina incepe sa se vada cand hcg-ul este mai mare de 1000, asa ca la valori mai mici e normal sa nu se vada.
Eu zic sa nu disperi si sa mai incerci. Poate ar fi bine ca sotul sa faca o spermograma, si amandoi sa faceti cariotipul genetic. Dar asta e doar parerea mea, tot un ginecolog ar trebui sa-ti recomande.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Clar nu au fost sarcini extrauterine, ca nu aveai cum sa elimini natural. Eu zic ca asta e totusi un semn bun, la extrauterine e mult mai complicat din ce stiu eu. Si eu trec acum prin experienta unei sarcini oprite in evolutie, si astept eliminarea naturala (sper!). Asa ca nu iti pot spune mai multe decat ca trebuie sa avem speranta, mai ales tu, daca esti asa de tanara (banuiesc ca esti nascuta in 1986, sper sa nu gresesc), eu sunt cu cativa anisori buni mai mare (ca sa nu zic batranaa) decat tine. Eu am incercat sa ma protejez singura, sa nu imi fac sperante foarte mari si sa nu ma atasez prea mult de embrionul din mine prea devreme, fiindca am simtit ca nu e ok, si sincer mi-a fost mai bine asa, vazand lucrurile obiectiv (a fost o eroare a naturii, si decat sa fi iesit un copil cu probleme, mai bine ca a luptat organismul si a oprit evolutia sarcinii). Eu altfel nu am stiut cum sa "gestionez" problema asta, nu stiu daca este cea mai buna alegere, dar daca disperi si suferi, risti sa ramai blocata pe suferinta asta si sa te traga inapoi. Sanatate si mergem inainte, Lorena! Sigur o sa ne dea Dumnezeu copii sanatosi, trebuie doar sa avem incredere in El!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

Alla, si eu cred ca nu a fost exreauterina, dar te poti pune cu medici? Tot incercam sa le explic ca ar trebui sa am dureri sau oricum sa se vada in trompa ceva. Eu nu am avut nici un simptom, o durere, nimic. Se dau asa mari. Daca ei zic ceva este sfant, chiar ii enerveaza daca te dai cu parere. Crede-ma, mi s-a intamplat. Merci mult pentru raspuns! te

Mergi la inceput

Floaredemac - te rog crede-ma ca ii multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost extrauterina. Sa stii ca si eu am avut o presimtire ca nu este in regula cu sarcina si incercam sa nu-mi fac sperante. Chiar daca sunt tanara (24 ani) si am tot timpul inainte tot DOARE ENORM.
Merci mult pentru incurajari. M-au linistit mult. Oricum a trecut mai bine de o jumatate de an de la ultima sarcina iar peste doua luni am hotarat sa incercam din nou. Imi pare rau ca ai trecut si tu printr-un asemenea cosmar.

Iti doresc tot binele din lume si multi sanatosi si frumosi!

Mergi la inceput

Iti multumesc mult si tie Denisa pentru incurajari. Conteaza mult pentru mine. Si dupa cum spuneam a trecut mai bine de o jumatate de an de cand am pierdut sarcina. O sa incerc din nou peste doua luni.

Va doresc la toate mult noroc in concepere, iar pentru burtici "sarcina usoara"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

lorena si eu am fost in situatia ta. aproximativ, k eu nu stiam ca sunt gravida. la mine au inceput scurgerile maronii, iar dupa 2 zile deja sangeram.

m-am dus de urgenta la spital unde m-au internat pe loc cu extrauterina, desi nu se vedea nimic la eco. mi-au facut o mie de analize de sange si eco si nimic.doar iesise bhcg 184 dupa care la 2 zile scazuse la 143.
la un mom dat mi0au zis sa stau linisita k enormal sa scada k inseamna ke sarcina normala. norocul meu a fost k m-am dus imediat la elias si am dat peste un super doctor care mi-a zis k a fost sarcina si s-a eliminat

imi pare rau prin ce ai trecut.

eu una nu am avut timp sa constientizez k sunt gravida. ma rugam mai mult sa nu ajung la operatie. ca doctorita deja ii explica sotului care sunt variantele pt a scapa de extrauterina.

iti doresc multa putere si credinta. esti tanara ca si mine si te inteleg cat de mult iti doresti sa ramai

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
noi2
nunta noastra

Dragostea-i nebuna vine de pe luna, nu incerca sa te ascunzi de ea sigur te va gasi, dragostea e simpla e iubire adica nimeni in lume nu a stiut sa-mi spuna de fapt cum e ea,cum e dragoste
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu voi fi anul acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorena_86

Floaredemac - te rog crede-ma ca ii multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost extrauterina. Sa stii ca si eu am avut o presimtire ca nu este in regula cu sarcina si incercam sa nu-mi fac sperante. Chiar daca sunt tanara (24 ani) si am tot timpul inainte tot DOARE ENORM.
Merci mult pentru incurajari. M-au linistit mult. Oricum a trecut mai bine de o jumatate de an de la ultima sarcina iar peste doua luni am hotarat sa incercam din nou. Imi pare rau ca ai trecut si tu printr-un asemenea cosmar.

Iti doresc tot binele din lume si multi sanatosi si frumosi!

Asa e, nu-i poti contrazice pe medici...fiindca noi suntem doar niste mamici sau aspirante care nu au pregatirea necesara. Stiu cum e sa nu poti comunica, sa nu poti infiripa o discutie cu medicul tau fara sa pari genul atotstiitor, sau ipohondra, sau mai stiu eu cum. Eu am schimbat un medic din cauza asta, desi era f. bun, dar ma expedia atat de repede si ma lasa cu atatea semne de intrebare incat imi "mancam nervii" dupa fiecare vizita la el si aveam un stres imens. Asa ca te incurajez din nou sa ai speranta, stiu ca doare, dar macar timpul e de partea ta, nu ai de ce sa te grabesti si sa fii stresata. Ei, incurajari si sfaturi stim toti sa dam, dar numai tu stii ce este in sufletul tau. Sunt alaturi de tine si sa dea Dumnezeu sa ne intalnim la Clubul Scutecelor, desi, dupa ce apare bebe, timpul liber se reduce fooooarte mult, o sa vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

lorena_86 draguta cu placere, am trecut si eu prin pierdere unei sarcini stiu ce simti, dar la mine sarcina era obtinuta prin FIV.Iti doresc succes sa-ti realizezi dorinta ptr.BB.

Aaaa si mai stiam ca te vor lamuri fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

lorena...eu am 3 sarcinii extrauterine la activ.
SEU se vizualizeaza doar dupa beta-1500...ma rog,sunt medici mai buni...care o vad si pe la 1000.

analizele facute de tine...nu sunt tocmai cele mai concludente pentru depistarea cauzei pentru care tu ai aceste sarcini.
iar ca o parere personala...nu ai avut SEU...astea nu se elimina singure.

avand in vedere ca obtii sarcina insa o pierzi...poate analizele de trombofilie si cariotipul ti-ar putea oferi mai multe informatii despre problemele voastre...oricum mergi la ginecologul tau si stabileste un plan de bataie inainte de a merge mai departe.
eu asa as face

Mergi la inceput