Stresul nu e boala profesionala?!
Raspunsuri - Pagina 7
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea A mai fost una acum cativa ani, Raluca "nu mai stiu cum" care lucra la E&Y si care tot asa, au gasit-o moarta in casa si s-a spus ca a omorat-o compania - gresit, fata aia avea diabet si nu s-a dus la doctor ..ambitia si lipsa de interes pentru ea au dus-o acolo. |
Dezgustatoare "analiza". Bleacs!!
Pe tine, Buflea, te vor "omori" (daca nu au facut-o deja) dozele uriase de anestezic pt. suflet.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
buflea spune:
citat din mesajul lui ioanadara Buflea, eu sunt de acord cu tine in ceea ce spui, fiecare companie isi stie interesul si fiecare angajat si-l stie pe al lui(sau ar trebui) , nu este treaba statului sa-l traga pe angajat de mana cand el nu isi da seama ca se suprasolicita si ca asta este mult mai important decat faptul ca va avea bani insa, in Romania problema este ca multi angajati isi dau seama ca au probleme, ca firma cere mult mai mult decat are dreptul si totusi nu au posibilitatea de a opri acest lucru.Nu exista parghii.Statul nu ofera protectie in cazul in care ii intentezi firmei proces de exemplu pentru asta si esti dat afara, daca mergi si reclami pur si simplu asta nimeni nu va face nimic (am citit intr-un ziar zilele trecute: avem nu stiu cate reclamatii de la angajatii a diferite firme nesolutionate..) si de asemeni nu exista nici un control de exemplu al statului la diferite firme mari macar care au portile deschise pana la ora 21 seara desi toate foile de angajare precizeaza opt ore. |
Ioana, am sa-ti spun ca exact asa este si in America.
Statul nu are dreptul sa se bage in modul in care o societate isi administreaza businessul si asa trebuie sa fie. Piata trebuie lasata sa se regleze singura - se munceste mult si se plateste putin, nu mai vin oameni acolo. Sigur ca acum e criza economica si este o favorabila angajatorilor ... si inteleg ce spui, exista abuzuri, peste tot in lume exista abuzuri, nu numai in Romania ...de aceea depinde de NOI sa balansam toti acesti factori si sa cadem oarecum in picioare, sau macar in fund (ca e mai mare si mai moale si atenueaza impactul ) fara sa ne rupem gatul. Nu e statul de vina daca insa ni-l rupem.
ioanadara spune:
Te cred.Ceea ce nu inteleg este de ce in Romania piata asta nu se mai regreaza o data singura.Tot asteapta lumea si nimic.
buflea spune:
citat din mesajul lui Sabina Buflea, daca vreui sa-ti iei liber sa te duci la dr, esti tratat f f nasol. In sensul asta legile trebuie schimbate. |
Imi pare rau dar nu cred asta ... este pur si simplu o legenda sau daca exista trebuie sa fie cazuri absolut izolate.
In primul rand exista factorul uman - nu cred ca poti interzice sau penaliza pe cineva care se duce la doctor ... si apoi exista factorul tehnic - nici un angajator nu o sa tina la serviciu o persoana care nu functioneaza la capacitate maxima pentru ca o plateste la capacitate maxima.
pepene spune:
si da, ma duceam la doctor daca aveam nevoie, daca nu aveam ceva urgent la servici. ma invoiam 1-2 ore si apoi stateam peste program sa le recuperez si sa termin ce aveam de facut.
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Dezgustatoare "analiza". Bleacs!! Pe tine, Buflea, te vor "omori" (daca nu au facut-o deja) dozele uriase de anestezic pt. suflet. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Am dezbatut si acel caz la momentul respectiv...din pacate, da Buflea are dreptate, asa crud cum ti se pare tie. Nimeni nu e responsabil pentru persoana ta cu privire la o ingrijire MINIMA si de bun simt. Daca tu nu ai grija de tine, cine sa o faca?
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Dezgustatoare "analiza". Bleacs!! Pe tine, Buflea, te vor "omori" (daca nu au facut-o deja) dozele uriase de anestezic pt. suflet. |
Denizel, imi pare rau ca dau impresia asta ... dar asa functioneaza orice societate ... intamplator, tocmai am citit un articol in care se analiza iar cazul acelei fete (in revista TANGO) si s-a luat pas cu pas traseul decesului ei. Fata se simtea rau de cateva LUNI, prieteni si familia si colegii au vazut si i-au spus sa se duca la doctor. Enervata de insistentele lor, s-a izolat de ei.
Era ambitioasa - vroia sa ajunga "nu stiu ce" in firma si pentru ca era bolnava, nu dadea randament satisfacator intr-un program normal de munca. De aceea, statea ore intregi si week end-uri la serviciu - deci un cerc absolut vicios si de neinteles si pentru mine.
Cu o zi inainte sa moara, un coleg de serviciu a luat-o cu forta de la birou si a dus-o la doctor, unde i-au luat sange ca sa-i faca analizele si s-a banuit (pe buna dreptate) ca are o lipsa de vitamine, deci i-au facut o injectie cu vitamine. A doua zi a murit. Cand a venit rezultatul de la analize, s-a descoperit ca avea diabet si a murit de coma diabetica (sau asa ceva, ii trebuia insulina).
Suna groaznic, dar sincer, nu vad pe nimeni vinovat ...
denizel spune:
Nu, Anamaria, nu e crud, e dezgustator. E dezgustator sa afirmi ca ambitia a ucis un om despre care nu stii nimic.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Ah, Buflea, ai studiat din revista Tango. M-am mai linsitit. Merci.
ocebine spune:
citat din mesajul lui denizel Nu, Anamaria, nu e crud, e dezgustator. E dezgustator sa afirmi ca ambitia a ucis un om despre care nu stii nimic. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Probabil ca nu vezi problema dintr-un unghi potrivit. Cert este ca multi oameni sacrifica (prea) mult pentru servici si atunci de ce trebuie sa fie altcineva vinovat? Problema ei era rezolvabila daca isi acorda un pic de timp pentru ea. A fost negresit un caz extrem de nefericit (nu contest tragedia) dar de din pacate prevenibil.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."