Stresul nu e boala profesionala?!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Buflea, pai in general sint cam preturi similare intre chrie si mortgage in CA. Tocmai de asta lumea nu sta o vesnicie in chirie, pt. ca sint bani aruncati pe fereastra. Oamenii prefera sa stea o perioada in chirie pana cand exista o oarecare stabilitate in serviciu, si au aprobare de credit de la banca. Acum 8 ani cand am venit in CA plateam chirie $1200 ceea ce era enorm de mult. Asa ca, nu dupa mult ne-am hotarat sa facem pasul sa ne luam casa noastra, am facut-o desi a fost destul de riscant. Acum ne felicitam ca am avut curajul sa facem miscarea respectiva. Partea buna e ca preturile la case cresc, e ca o investitie daca vrei si se merita pe termen lung. Este cu totul alta poveste in privinta condourilor. Personal nu as investi in asa ceva.

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai daca este vorba de lucrat mult prea mult sa va pun de un prieten de-al meu , asistent medical.
Ma intalnesc o data cu el la urgnte , venise de la o firma privata sa aduca un pacient pt. CT. Il vad cam adormit si il intreb la misto ce are , ca e cam obosit, cine e de vina?
Si-mi spune ca e chiar rupt de oboseala , ca a avut garda de 24 de ore la SMURD, 12 ore la firma aceasta si urma garda de 12 ore in spital.
Bineinteles ca alea 12 ore din spital nu sunt 12 , ca nu pleci acasa pana nu iti externezi TOTI pacientii. Si cum externarea lor nu depinde doar de tine ci si de altii , alea 12 ore se fac si 17.
La urgente proramul e 12/24 , 12/48 intercalat cu garzi la SMURD care sunt de 12 sau de 24 de ore si la care poti avea ghinionul sa fie succesiunea fara pauze.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure
la case in zona asta (central - midtown) nu am NICI o sansa.

cit este o casa in toronto zona centrala?..nu cea mai scumpa nici cea mai ieftina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Si-mi spune ca e chiar rupt de oboseala , ca a avut garda de 24 de ore la SMURD, 12 ore la firma aceasta si urma garda de 12 ore in spital.
Bineinteles ca alea 12 ore din spital nu sunt 12 , ca nu pleci acasa pana nu iti externezi TOTI pacientii. Si cum externarea lor nu depinde doar de tine ci si de altii , alea 12 ore se fac si 17.
La urgente proramul e 12/24 , 12/48 intercalat cu garzi la SMURD care sunt de 12 sau de 24 de ore si la care poti avea ghinionul sa fie succesiunea fara pauze.

Ori e supraom ori este acceptat implicit faptul ca la un moment dat nu va lucra la capacitate maxima.
24 ore+12 ore+12 ore= 48 ore.

Exista cineva pe forumul asta care sustine ca poate lucra NON STOP 48 ore? Cu acelasi randament. Fara pauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:

Ori e supraom ori este acceptat implicit faptul ca la un moment dat nu va lucra la capacitate maxima.
24 ore+12 ore+12 ore= 48 ore.

Exista cineva pe forumul asta care sustine ca poate lucra NON STOP 48 ore? Cu acelasi randament. Fara pauze.

Eu, cand am nascut, am vazut seful de sectie de la Universitar doua zile la rand, la ore total aiurea, adica si ziua si noaptea( fara nicio logica dupa parerea mea), intra mereu in salon sa vada cum merg lucrurile, vorbea cu fiecare pacienta in parte ( asa in mare, dar ne intreba de sanatate), eu care eram cu probleme eram mereu in vizorul lui...si acum ma intreb cand a dormit omul ala, si cum a putut sa fie mereu atat de fresh si sa tina minte fiecare ce avea la ce medic era, avand in vedere ca in zilele alea s-a nascut ca pe banda!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si la doctori e la fel cu garzile la urgente , iar in general dupa garda nu ai liber , asa ca toti unt in aceeasi oala. De la 8 dimineata pana a doua zi la ora 1-14-15 se poate sa nu dormi deloc si sa mai si operezi.
In alte tari ai voie sa lucrezi doar un anumit nr de ore si dupa garda esti trimis acasa, la noi nu.
Si aici eful unei sectii de gineco doarme de multe ori la spital pt. ca are mult de lucru.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
Si aici eful unei sectii de gineco doarme de multe ori la spital pt. ca are mult de lucru.

xio...ori doarme seful ori are mult de lucru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:

Si la doctori e la fel cu garzile la urgente , iar in general dupa garda nu ai liber , asa ca toti unt in aceeasi oala. De la 8 dimineata pana a doua zi la ora 1-14-15 se poate sa nu dormi deloc si sa mai si operezi.
In alte tari ai voie sa lucrezi doar un anumit nr de ore si dupa garda esti trimis acasa, la noi nu.

Asa e, in State sunt trimisi cu taxiul acasa la somn, pe cheltuiala spitalului (Chicago, cel putin), sau trebuie sa doarma in spital. Dar pana acum cativa ani, un intern trebuia sa fie prezent (incluzand orele de pauza) 120 de ore/saptamana, apoi s-a trecut la 80, cu destul de multe critici din partea generatiilor mai in varsta.

Mergi la inceput

Este stres mai mare in rindul medicilor sau nu?
yo cred ca nu....pentru ca ei stiu clar ce trebuie sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bea_Special spune:

D-le Guestus,in spitalele din Romania se doarme (ca medic) in cabinet,pe canapea.Se pleaca atunci cand s-au terminat situatiile de criza.Neverosimil ,adevarat insa.Se pleaca atunci cind (temporar ,poate) pacientul este stabilizat.

Ceea ce am intampinat eu.In viata.Doar experienta mea.

La subiect : da,stresul este o boala profesionala.In sensul ca declanseaza afectiuni ignorate ,voit ignorate.

Mergi la inceput