Nu vreau sa merg la gradi,mi-e frica sa nu gresesc

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

[quote]citat din mesajul lui derya

M-am ocupat f mult de el si iata ca rezultatele nu au intirziat sa apara ... intr-un cuvint este f isteata,cum ar putea sa greseasca la o nenorocita de fisa, ...

Cred ca te deranjeaza ca nu se ridica la nivelul fratelui ei, o supui unei presiuni pe care ea n-o poate duce (poate involuntar).Am remarcat ca adaugi prea multe epitete cand te referi la ei, incearca pt binele lor sa-i cobori cu o treapta de pe soclul pe care i-ai ridicat (fara ca ei sa tzi-o ceara) ...

Rodika, si eu am fost premiata la diverse olimpiade , dar nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca parintzii mei ar fi trebuit sa ma recompenseze pt asta ... pt mine a contat satisfactzia mea personala, increderea intarita in resursele mele ... satisfactzie pe care am simtzit-o in aceeasi masura si cand am devenit capitanul echipei de basket ... mi se pare extrem de materialist sa reduci sentimentele astea extrem de valoroase la ... un obiect - oricat de superb ar fi . Si cu cat e mai scump obiectul recompensei, cu atat o apreciezi mai tare, sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Departe de mine gandul de a te judeca, desi o fac intr-un fel de vreme ce raspund la ce ai scris tu. Te-ai intrebat vreodata ce ar fi daca la 14 ani copiii tai, cu toata educatia aleasa pe care cu grija le-o dai, nu vor stii pe ce lume se afla? Nu i-ai mai iubi? N-ar fi tot copiii tai? Ba da si tu stii bine asta (dar ei stiu?). Si aici se poate vorbi de o presiune pe care, poate, tu involuntar o pui pe fetita ta! In capsorul ei s-a facut o asociere ciudata si nefireasca intre fisha, scaunul albastru, recompensele tale banesti si gradinita. De unde a rezultat: "Nu mai vreau la gradinita" Faza cu baietelul a fost pur si simplu un catalizator pentru un sir de idei, care au dus la concluzia respectiva. Copiii fac tot felul de legaturi ciudate. Fetita mea are cam varsta fetitei tale si mereu aud minuni de la ea.

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Eu zic ca "fisa " aia e doar un pretext. In mod sigur, fetita ta a vazut ca ti-a pasat mult de ea si acum poate profita un pic smecheruta de aceasta slabiciune.
Dar, daca de exemplu, nu mai vrea la gradinita pentru ca ar vrea un pic sa "chiuleasca"? Sa mai stea acasa, printre jucariile ei, sa faca si ce vrea ea, nu numai ce vrea doamna sau parintii. O fi obosita, o fi plictista, fata mea a avut o problema toata gradinita cu trezitul asta de dimineata, si uneori o lasam sa ramana acasa pentru ca o vedeam tare chinuita de orarul asta. Chiar daca amandoi copiii mei adorau sa mearga la gradinita, tot le placea sa mai si lipseasca din cand in cand. Asa ca - daca se intampla vreo viroza, vreo febra, ceva, erau tare satisfacuti ca ramaneau acasa. Nu m-ar surprinde sa vrea si fetita ta sa mai stea acasa, sa isi ia si ea un mic "concediu". de ce sa nu i-l oferi, totusi?
In plus, poate fisa nu e grea, dar i-o fi pus probleme fetitei tale fara ca asta sa insemne ca nu e un copil istet. S-o fi incurcat, nu o fi inteles, o fi fost distrasa sau pur si simplu nu a stiut. De ce trebuie neaparat sa le stie pe toate ? Ce daca nu i-a reusit perfect? Un copil care nu cunoaste esecul risca mari nefericiri mai tarziu. Si, daca motivul cu fisa e cel real, atunci pot sa spun ca deja la ea exista deja teama de esec. Pentru linistea ta si a copilului tau, uita naibii de amarata aia de fisa. Pe de alta parte, ar trebui sa uiti si de recompensele alea...Parerea mea e ca transmiti un mesaj gresit, ca promovezi un sistem de evaluare care nu e deloc obiectiv si impovarezi bietul copil cu griji inutile, precum cea de a-si primi sau nu "banutul-recompensa".
Exista o discutie foarte interesanta despre presiunile pe care le exercita parintii asupra copiilor la topicul cu "Vrem doar note bune", iti recomand sa il citesti pe tot, pentru ca vei gasi acolo adevarate lectii de viata si opinii fascinante.

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

exact asta voiam sa zic si eu - sa o tii acasa citeva zile.
sa petreceti timp impreuna, sa ii arati ca tii cont de trairile ei si poate cu ocazia asta afli si ce o deranjeaza.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Derya, trebuie sa te duci la gradinita si sa vorbesti cu educatoarea.
Ii spui frumos si ferm ca nu cumva sa foloseasca cretina de metoda cu scaunelul albastru si ii explici de ce e cretina metoda asta (ai citit articolele puse de Inaioana putin mai sus?)
Atat inainte de a vorbi cu educatoarea cat si dupa, discuti cu fetita ta, ii zici ce ai de gand sa faci/ce ai facut si, cel mai probabil, micuta se va linisti.

P.S. psihologul de la gradinita...

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si eu sunt anti recompense si pedepse, asta e dresaj.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Educatoarea, voi si psihologul gresiti cu totii, in aceasta ordine.
Educatoarea trebuie sa gestioneze chestiile astea astfel incat sa nu creeze asemenea traume cu metodele ei "pedagogice".
Voi gresiti punand presiune pe copil sa se conformeze unui mod stramb de educatie.
Psihologul greseste pentru ca trebuia sa puna in primul rand problema educatoarei, pentru ca trauma vine de acolo si abia apoi problema recompenselor in bani.
Eu nu vad nicio diferenta intre recompensa in bani si bulina nu stiu care la nivelul perceptiei copilului.
Pe scurt, parafrazand-o pe Ariel: lasati, oameni buni, copilul in pace!

Asa gandesc si eu.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Derya, trebuie sa te duci la gradinita si sa vorbesti cu educatoarea.
Ii spui frumos si ferm ca nu cumva sa foloseasca cretina de metoda cu scaunelul albastru si ii explici de ce e cretina metoda asta (ai citit articolele puse de Inaioana putin mai sus?)
Atat inainte de a vorbi cu educatoarea cat si dupa, discuti cu fetita ta, ii zici ce ai de gand sa faci/ce ai facut si, cel mai probabil, micuta se va linisti.

P.S. psihologul de la gradinita...

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Vai Denizel, daca e o educatoare din aceea careia nu ii ajungi cu praijina la nas, si nu e deschisa la idei, considerand ca ea stie tot, nici o sansa sa se rezolve ceva cu discutia. Mai sunt si educatoare deschise, insa depinde cum este aceasta. Ma indoiesc ca va fi receptiva la vreo sugestie, sau ca macar vreo secunda va lua in calcul ca de fapt ea greseste si nu copilul, parintii, bunicii.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Peste tot e asa? Nu-mi vine sa cred, sper ca nu!
In Germania copiii sunt foarte relaxati la gradinita. Sunt lasati sa se joace chiar si 4 ore, da, si tare bine le mai este! Au timp la scoala sa fie testati!

Derya, eu as schimba educatoarea sau gradinita!

La gradinita unde este copilul meu, exista scaunel de pedeapsa pe palier, in afara grupei. Este un baietel mai nazdravan care saptamanal il gasesc pe scaunel, sta singurel pe palier, nu vede pe nimeni cat dureaza pedeapsa. Intr-o zi a fost pus acolo pt ca nu lasa copiii de la masuta lui sa manance. Deci se aplica si la nemti metoda.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns derya spune:

A venit si ziua cea mare,astazi Dery s-a trezit si timp de 30 min s-a eschivat in fel si chip ca ii este frig,ca ii este somn,intr-un final am iesit cu ea pe usa fara lacrimi pe obraz,am mers la gradinita,am dezbracat-o si in incapere a intrat baietelul despre care v-am vorbit,Derya s-a schimbat la fata,am intrebat-o daca s-a intimplat ceva,mi-a spus....Nimic....si in drum spre clasa mi-a soptit la ureche ....Mi-ai promis ca vb cu doamna despre fisa,am intrebat-o pe domna daca astazi fac fisa,mi-a spus ca nu Derya a exclamat..YEEESSS! si a intrat bucuroasa in clasa.Cred ca mergem spre bine.Si cred ca fisa e singura ei problema.Relatia cu d-na este foarte buna Derya o adora,si mereu vorbeste despre ea numai de bine,vrea tot timpul sa-i aduca flori si uneori imi cere sa-i duc si mincare,un covrigel,ca asta maninca doamna

Mergi la inceput