Stie cineva?
Buna!Am un baietel de 1 an si 2 luni.La un an a avut rosu in gat si i-au pus branula iar noi il tineam in brate pt a nu-si smulge branula.De atunci baietelul nu mai sta in tarc sa se joace,nu sta singur in camera nicio secunda,iar noaptea se trezeste,uneori si adoarme dupa 2-3 ore(adoarme numai pe picioare).Cum il pot dezobisnui sa adoarma pe picioare si sa se joace iarasi singur?Multumesc!
doar cei ce cred,inving!
Raspunsuri
Tala spune:
Subscriu Doxinu
si apoi el a fost traumatizat atunci, da-i ragaz sa uite si inlocuieste-i amintirile acelea (din cauza carora se trezeste probabil peste noapte) cu altele placute si pline de dragoste.
Trebuie sa-i inlocuiesti aceste noi obiceiuri, treptat, cu altele. Ca sa stea singurel in camera ii atragi atentia cu diverse (o jucarie noua de exemplu), ii vorbesti continuu, sa te auda din alta camera. Cat despre leganatul pe picioare mi se pare un cosmar si nici prin gand nu mi-a dat vreodata sa incerc asa ceva. Tu poti inlocui acest obicei cu mangaieturi, povesti spuse in soapta.
Iti trebuie rabdare si disponibilitate si sa nu simta copilul ca te dispera anumite lucruri legate de el, asta il va inspaimanta si mai tare.
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
Neli_ra spune:
Eu consider ca nu este o "reteta " anume de a dezvata copilul de anumite obiceiuri, mai ales daca sunt capatate pe parcurs,e adevarat ca o trauma pt un copil contribuie mult la zdruncinarea lumii lui sigure de pana atunci, tocmai de aceea isi si manifesta necesitatea de afi mereu aproape de parinti prin diverse forme si sincer,nu e de condamnat,eu personal nu am reusit sa imi linistesc fetita vorbindu-i din alta camera, ci se sperie si mai tare auzindu-ma farasa ma vada,nu faci altceva decat sa-i diminuezi siguranta pe care o simte alaturi de parinti si mai ales alaturi de mama.Problema cu leganatul pe picioare o patim si noi,uneori ne chinuim si eu si tatal fetitei sa o adormim si nu reusim,am avut leagan imprumutat si l-am restituit pt ca se speria foarte tare in el, tot mai sigura se simte leganata la mama pe picioare, se linisteste mai bine decat oriunde altundeva,pana la urma, este o placere a lui,aceea de a sta cat mai mult timp aproape de parinti si eu una nu vreau sa-mi privez copilul de aceasta necesitate, mai ales daca a capatat-o in urma unei traume,poate cu timpul va reveni din nou la obiceiurile vechi,insa trebuie multa rabdare sa astepti sa redevina iar cum fusese candva ,dar de unul singur si nu fortat.
Mami de Anastasia Marina(14 08 2009)
patrisuca spune:
buna!
eu cred ca s-a speriat cam tare si are nevoie de ftmulta grija si atentie acum, se va dezobisnui cu timpul. nepotica mea a stat internatain spital, si se invatase sa o plimbe in brate,iar ea sa stea cu capul pe umarul lui mami, asa a vrut si aksa, dar o perioada nu ft mult. o saptpanaa uitat.
Maribela spune:
La noi au trecut cam 2 luni de atunci,iar sa-i vb din alta camera nici nu se pune pb.Plange,incat nici la baie nu pot intra sg,intram impreuna.E atat de rasfatat...!Daca il ia tata sa-l culce pe piciore nu vrea,iar daca-mi aude vocea pe hol ma stiga si tipa pana vin.E dependent de mine si vreau sa micsorez aceasta dependenta.La culcare ii cant si-i spun povesti,dar nu vrea decat pe picioare.Multumesc!
doar cei ce cred,inving!
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maribela atat de rasfatat...! |
Nu este rasfatat, are inca nevoie de mama!