Crestinismul si evolutia spirituala 3

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Incredibil, am scris enorm, s-a intamplat ceva si s-a pierdut. No problem, scriu din nou.

Gloria a facut primul avort la 16 ani, iar insasi prietena ei o sfatuia sa faca, ca nu e nici o problema, copilul e mic, etc.

" Oh fratilor, ce tristete. Ce mare durere. Cum ne face satana sa vedem lucrurile. Ca si cum n-ar fi nimic.Ca si cum un avort provocat ar fi cel mai simplu din lume. Ba chiar ca e stupid sa te simti prost,. ca secul de asta e facut, sa fie consumat, fara sa te simti vinovat! Dar stiti de ce face asta cel rau? Pentru ca are nevoie de sacrificii umane. La fiecare avort capata mai multa putere.

Sufletul este adult, iar strigatul sau cutremura tot cerul. In schimb, se aude un strigat de bucurie si de triumf in iad. Singura asemanare ce imi vine in minte este finala unei mondiale de fotbal; imaginati-va toata euforia aceea, intr-un stadion enorm caruia nu i se vede capatul, plin de diavoli care isi striga ca nebunii victoria.

Ei, diavolii, imi aruncau in spate sangele copiilor pe care ii avortasem sau al acelor care fusesra avortati la sfaturile mele, si astfel sufletul meu a devenit negru, complet negru.

Domnul mi-a aratatin cartea vietii ceea ce nu vedeam cu ochii trupului, dar se intampla cand medicul face avortul. Am vazut medicul luand un fel de cleste si facandu-mi bucati copilul. Acest copil striga cu multa putere. Sa stiti ca imediat dupa fecundare el primeste un suflet adult. Putem folosi pilula sau orice alt mijloc, tot crima este, ucidem un copil cu suflet adult, complet format.
Am vazut in Cartea Vietii cum, in momentul cand cele doua celule se ating, se formeaza o scanteie minunata, ce seamana cu un soare, ce provine de la Dumnezeu. Intr-o clipa sufletul creat de Dumnezeu e adult, matur, dupa Chipul si Asemanarea LUI> Acel bebelus e cufundat in Spiritul Sfant ce vine din Inima lui Dumnezeu.

Imediat dupa fecundare, pantecul mamei se lumineaza de splendoarea acestui suflet si de comuniunea lui cu Dumnezeu.
Am vazut cum suspina Domnul cand i se smulge acest suflet... si cand il ucid, copilul tipa atat de tare incat tremura tot Cerul. In cazul meu, am vazut cat de tare a tipat copilasul si L-am vazut pe Isus pe Cruce suferind pentru acest suflet, si pentru toate sufletele avortate.
Domnul striga din cer cu multa, multa durere! Daca voi ati vedea nasta, nimeni n-ar mai avea curajul sa provoace un avort.( plange)

Va intreb: cate avorturi se fac in lume? Cate intr-o, cate intr-o luna? Durerea si suferinta pe care o provocam Dumnezeului Nostru? Si cat este El de milostiv, daca ne iubeste cu toata monstruzitatea pacatelor noastre?

Dar oare intelegeti si suferinta pe care ne-o provocam noua insine, cum raul pune stapanire pe suferinta noastra?

De fiecare data cand se varsa sangele unui copil este un holocaust adus satanei care capata mai multa putere.Sufletul este adult, iar strigatul sau cutremura tot cerul. In schimb, se aude un strigat de bucurie si de triumf in iad. Singura asemanare ce imi vine in minte este finala unei mondiale de fotbal; imaginati-va toata euforia aceea, intr-un stadion enorm caruia nu i se vede capatul, plin de diavoli care isi striga ca nebunii victoria.

Ei, diavolii, imi aruncau in spate sangele copiilor pe care ii avortasem sau al acelor care fusesra avortati la sfaturile mele, si astfel sufletul meu a devenit negru, complet negru.

Isus mi-a arat ca si cu spirala pe care o foloseam ca mijloc anticonceptional, ucisesem.

Vreau sa spun tuturor femeilor care folosesc asemenea mijoace, ca de fapt ele provoaca un mini avort.

A fost extrem de dureros sa vad cati bebelusi sunt fecundati, apoi dati afara cu acele sisteme. Acei mici sori, acele scantei Divine, nu se puteau implanta si strigau disperate.., era un spectacol infiorator! Iar cel mai rau era ca nu puteam spune ca nu stiusem...

Cand mergeam la Liturghie, nu dadeam atentie celor spuse de preot. Daca cineva m-ar fi intrebat ce fragment din Evanghelie se citise in acea zi, n-as fi stiut sa raspund... trebuie sa stiti ca demonii sunt prezenti si la Liturghie, pentru a ne distrage atentia.
Ei bine, la una dintre aceste Liturghii, in care nu eram deloc atenta, Ingerul meu pazitor mi-a dat un ghiont si mi-a destupat urechile ca sa aud tocmai ce spunea preotul despre aceste dispozitive intrauterine. El spunea raspicat ca ele provoaca avortul, ca Biserica apara viata si ca cine nu apara viata nu poate sa primeasca Sf. Impartasanie!"

revin, mai e putin dar nu mai am timp acum....

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

neata iasmin
si eu am nevoie de o pusca...sa vezi ce-i la noi prin casa, si din pacate nu numai sotul si copilul sunt imprastiati. Din cand in cand ma apuca revolta si iau mormanul de haine care sunt imprastiate prin casa si incep sa-mi cert sotul, cand incepem insa sa le sortam, ce crezi ca constat? 99,9% sunt hainele mele. Noroc ca sotul s- obisnuit cu mine si nu se supara

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Iasmin, eu aveam mai demult arma potrivita, dar cred ca de cand s-a tot marit familia , am pierdut-o. Ofer recompensa gasitorului. Cred ca o ai si tu, ratacita pe undeva, poate pe sub mormanul de lucruri imprastiate. Stii, nu-i asa ca-i vorba de rabdare. Dar de la teorie la practica e cale lunga...(la mine, nu vorbesc de tine sau de altii).

Stii, eu mai apelez si la reguli cu copiii , cu cei trei mai mari bineinteles, (sotul meu nu e dezordonat). Regula principala spune ca daca nu sunt facute temele (frumos) si nu e curat in camere, nu intra la pc. Dar de bleaga ce sunt, ma tot trezesc ca strang eu, tot bombanind pe cate unul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Iasmin, eu aveam mai demult arma potrivita, dar cred ca de cand s-a tot marit familia , am pierdut-o. Ofer recompensa gasitorului. Cred ca o ai si tu, ratacita pe undeva, poate pe sub mormanul de lucruri imprastiate. Stii, nu-i asa ca-i vorba de rabdare. Dar de la teorie la practica e cale lunga...(la mine, nu vorbesc de tine sau de altii).

Stii, eu mai apelez si la reguli cu copiii , cu cei trei mai mari bineinteles, (sotul meu nu e dezordonat). Regula principala spune ca daca nu sunt facute temele (frumos) si nu e curat in camere, nu intra la pc. Dar de bleaga ce sunt, ma tot trezesc ca strang eu, tot bombanind pe cate unul.

Hahaha, figura esti.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna dimineata fetelor!

O sa raspund la toate,dar incep cu Crinuta careia-i spun ca e bine sa posteze din sfintii lor una alta,caci avem multe comune,iar viata de dincolo,avorturile si alte pacate,chiar daca sint poate cunoscute de noi cele care scriem,poate folosesc cuiva care citeste si oricum,nici noua nu strica sa ne amintim,nu?Caci intr-adevar:si la ortodocsi e la fel:Dumnezeu a iesit de multa vreme din(doar) Biblie si a vorbit si s-a aratat celor care i-au pazit poruncile si celor care L-au iubit,ba chiar si pacatosilor si ateilor etc,tocmai ca omul sa vada ca Domnul cauta,prin toate caile,sa-L aduca la El.Si la noi vedem sfinti care au fost rapiti la cer sa vada Raiul sau dusi in iad sa vada intunericul si apoi li s-a spus:ia un condei si scrie,sa spui si altora.Dar sint si sfinti care au venit inapoi in trup,dups o moarte de citeva ore,si n-au vrut sa mai vorbeasca niciodata si au spus doar atit:Pocaiti-va.Deci fie prin vorbit,fie prin tacut,Domnul ne-a transmis mesajul:viata aceasta e vremelnica,uitati cum arata vesnicia si unde va veti pregati locul.

Deci eu zic ca,mai ales in vremurile de azi cind omul se agata de lumea asta ca si cum ar fi singura si-si aduna comori doar pe pamint,e bine sa mai amintim periodic ca n-ar strica sa depunem ceva si la "banca" de dincolo...

Ca-n Biblie scrie de rai si iad in pilda cu saracul si bogatul Lazar,dar degeaba,ca oamenii(sau cel rau care lucreaza neobosit)uita,asa,daca vine vreun sfint mai apropiat de zilele noastre si spune,poate ca impactul e mai mare.

Cu toate ca satana are si ea armele ei:in cartea de care ziceam Sufletul dupa moarte a lui S. Rose se vede clar cum ateii sau ne-crestinii,dupa experiente de moarte clinica,ce credeti ca vad dincolo:numai lumina si roz si flori si miresme si pace,astfel ca se intorc linistiti in trup si-si duc viata de dinainte,ca oricum dincolo e cald si bine.Doar crestinii vad adevarata fata a lumii de dincolo si,ceea ce ceilalti vedeau ca fiind o Fiinta de lumina,crestinii vedeau clar ca e doar...satana.

Trimit si mai scriu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Va spun ca eu una sint f ordonata,nu ma deranjeaza(prea tare)daca ar fi praf de 1-2 degete pe mobila sau neaspirat sau goale oalele cu mincare,dar nu suport casa in dezordine si lucruri care sa nu fie la locul lor...cind intram in casa fetele stiu:lepadam un morman de haine de pe noi,ma asigur ca sint toate articolele in gramada,si cel mai mic ciorapel,unul sa nu lipseasca,aruncam la spalat si abia pe urma pot sa-mi ceara una alta,dar numai dupa ce rucsaceii,incaltamintea,totul e pus la locul lui...Sotul meu nu intelege cind,venind de ex de la cumparaturi,cu plasele in hol si miinile nespalate,ma apuc sa numar hainele si sa asez incaltamntea si copiii alearga goi pe linga noi..el zice ca intii miinile...Imi place ca,daca-mi ceri ceva,sa stiu de unde sa-l iau,fiecare jucarie e pe compartimente,nu suport sa vad o papusa alaturi de o tigaie sau de un calut...A,si daca pierd un lucru,nu-mi gasesc pacea pina nu-l gasesc,ma obsedeaza...deci e vorba doar de ordine,altfel..e un praf....

Ei,cu postul,draga Iasmin,si eu/noi il asteptam cu bucurie,mai ales pe cel al Pastelui,sarbatoarea cea mai importanta din an.La cel al Craciunului sint trista,imi aduc aminte de copilarie,de vremuri trecute,mai ca am apuca depresia de Craciun,noroc ca am copii si ma mai iau cu brad si Mos si cadouri si mai uit,ei,dar la Paste,abia astept!Postul il tinem dupa puteri:asa a zis si parintele si asa am citit si eu,ca si voi:ca pt cineva e usor,de ex,sa tina o saptamina,iar pt altul e greu sa tina si o zi.Domnul apreciaza efortul,dorinta.Pe cel de mincare pot sa zic ca l-am tinut usor pina acum,pe celalalt...l-am mai stricat,dar doar ca sa capatam puteri sa mergem mai departe,asa zice sotul meu...

Dar de-acuma,gata,mai e putin,doar 3 sapt din care Saptamina Mare,o sa miroasa in aer a Saptamina mare,sa vedeti voi daca n-o fi asa!Si unde mai puneti ca-n 25 martie o sa mincam peste!Vorba lui Creanga parca:"Si Doamne,bine vom minca!"

Am plecat,am vorbit o gramada,nu-mi vine sa cred!va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Buna fetelor

Eu sunt foarte suparata, m-am trezit de dimineata sa merg la biserica, noroc ca am avut inspiratia, sa-l pun pe al meu sa sune totusi sa intrebe cu ce autobuz pot ajunge la biserica...eu cautasem aseara de am capiat cu mapa, cu un motor de cautare, in fine...nu am gasit nimic care sa mearga in zona aceea.
Cand colo...numarul era inexistent
Apoi a cautat al meu , a gasit Parohia din SP, a sunat acolo la birou, sa intrebe numarul de aici, din oras.
La care ni se spune ca nu exista biserica ortodoxa in Campinas(unde locuim noi) insa este un preot ortodox care de fapt lucreaza in SP, insa locuieste la adresa pe care o gasisem eu pe net, si unde de fapt se deduce ca ar fi o biserica.
Ulterior am sunat preotul pe mobil, am vb cu sotia acestuia, care ne-a comfirmat cele de mai sus, si mi-a spus ca preotul vine la fiecare sfarsit de saptamana acasa, si ma poate spovedi la el acasa, duminica daca vreau, urmand sa-l sun mai tarziu in cursul zilei de astazi sa stabilim un program.

Acum...nu stiu ce sa fac...eu as vrea sa merg la o biserica,nu stiu, dar parca ceva nu-mi suna mie a normal...
cum sa iti numesti resedinta Parohia Sf Maria???
Si mai dai si un nr. de telfon care de fapt nu exista...m-am dezumflat ca un balon.
Noroc ca nu m-am apucat sa merg singura, si fara sa sun in prealabil.

Acum...a sunat sotul un var apropiat de-al lui din SP sa vad, poate pot sta la el o zi, sa plecam sambata de aici, si sa ne intoarcem duminica seara, si astfel sotul ar putea sta cu Kevin, si eu pot merge linistita duminica la biserica.

Sa vedem cum om face...

pana atunci, azi in loc sa merg la biserica, merg la doctor cu copilul, e racit bocna cu mucisori verzi, tuse, transpira, curg apele de pe el...si mai rau, ca ma vad ca m-a apucat si pe mine, cu durere in gat, durere in tot corpul...

merg sa citesc din urma...

Edit sa adaug...din datele astea, voi ce-ati intelege, ca este vorba despre o biserica, la adresa respectiva, nu?

Paróquia Ortodoxa Nossa Senhora do Perpétuo Socorro de Campinas.
Rua Luís Silvério, 955 - Jardim das Oliveiras
CEP 13043-660 - Campinas - SP
Fone: (19) 9115-5763.

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Bine v-am regasit! va citesc in graba, n-am terminat inca.

Crinuta, ai Marturia Gloriei Polo in format electronic? As vrea sa mi-o trimiti si mie te rog.

Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Buna seara Ica!Mersi infinit pt site-ul de mai sus,paginiortodoxe,eu sint fan Cleopa,abia am inceput sa-l citesc si-mi vine sa citesc intr-una,desi vreau sa citesc si alti duhovnici,caci atitia si atitia sint,Doamne citi duhovnici romani sint!Miere si har si balsam in paginile scrise de ei,timp si tihna sa-i citesti si sa te umpli de invatatura lor!

Am vazut si site-ul bisericii tale postat la sb celalalt,f bine pus la punct,mi-a placut.Si la noi e frumos si bine,dar n-avem asa site frumos...Voiam sa te-ntreb daca stii ca avem si manastire roamneasca,aici in Quebec,cu staret quebecos,cu hramul Acoperamintul Maicii Domnului.(Mai vorbim si noi de pe la noi,ca sintem de serviciusi,a propos de post,am gasit o zacusca buna,turceasca,Clic de la Pindjur,ff buna).

Nikole,iti tin pumnii la spovedit!scrie tot ce ai de zis si noteaza si ce-ti zice parintele,ai grija cum ajungi,Doamne ajuta sa vii de-acolo usurata,te pup!

Noapte buna tuturor!

da, stiu, stiu ca sunt 2 una de maici9ortodoxe de origine greaca) unde am ajuns si noi asta vara, Doamne, am zis ca sunt in Romania. Si atat liniste inspira locul acela ascuns in mijlocul padurii... si stiu ca mai este una de taici dara acolo n-am ajuns inca, nadajduiesc, cred ca vor besti de par Ciril, poate ma insel

zacusca -da o gasesti si la Costco, noi o mancam de cativa ani. Si la Adonis. Incearca si unt de arahide bio (loblaws) cu miere. Sau humus, facut in casa sau de cumparat cel mai bun e cel cu ardei rosu

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Ica, uff, de citit ceea ce spun parintii si monahii despre post am citit scumpa - fara numar...
Nu asta intrebasem eu- intrebasem parerea voastra si cum vedeti voi postul, ma rog, nu m-am facut inteleasa.
Poate data viitoare imi zici despre tine. Este postul bucurie sau nu??

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

greu, greu uneori insa bucuria da este. Nu este postul meu asa cum ar trebui sa fie insa e mai corect decat in alti ani. Ref la stilul de viata in post, gasesti in Postul cel Mare pag 107, eu am citit aseara, pe sarite ca n-am ajuns acolo. Doamne ajuta sa putem si noi!

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput