Crestinismul si evolutia spirituala 3

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna ziua deja fetelor!

Aaaa,de-aia mirosea asa de frumos a cafea!A facut Iasmin,immm,ce buna e!Am baut si eu una dimineata,dar nu era asa de buna ca a ta!Pot sa-mi mai pun una?Immm,buna mai e!De care e?
Cum sa nu ne rugam noi pt tine,draga noastra Iasmin?Tu care esti asa de inimoasa!Cu tot dragul,ma mir ca n-ai simtit deja!
Asculta de mamabear,ca bine zice sa te smeresti si sa maninci de dulce,asculta si de preot si de doctor,si de noi...Sanatate multa,putere si curaj!

Tinem pumnii si pt Macrina si Nikole,asteptam vesti(bune)!

Oi mai veni azi,acuma ma duc la treaba mea,dar ce ma fac,ca am in minte numai "haidi bre" si "fata hai"!

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Fetele, sunt mai bine, multumesc. Am stat in pat si am dat indicatii la copii.. adevarul e ca sunt niste ingerasi si ar face orice sa ma mai dau jos din capul lor ha, ha
Doctorita mi-a spus ca trebuie sa ma ingrijorez doar daca sunt regulate, daca am leaking.. etc, astea le stiam si eu.. M-am panicat rau pentru ca toata sarcina am zburdat si m-a pocnit deodata.. La celelalte sarcini n-am avut probleme, dar probabil si stau mult in picioare si robotesc pe aici..
Va multumesc pentru purtarea de grija

Iasmin, si eu mi-s anemica rau, si mama m-a certat ca tin post, dar stii ceva? COnteaza foarte mult si starea ta psihica, adica mai bine tii un post usor, fara carne, dar esti impacata sufleteste, decat sa mananci ce "trebuie" si sa te simti rau psihic.. Eu am ales sa fac asa
Foarte inspirata pilda cu calugarul
Nikole, si eu astept sa vad ce-ai facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Fetele, sunt mai bine, multumesc. Am stat in pat si am dat indicatii la copii.. adevarul e ca sunt niste ingerasi si ar face orice sa ma mai dau jos din capul lor ha, ha
Doctorita mi-a spus ca trebuie sa ma ingrijorez doar daca sunt regulate, daca am leaking.. etc, astea le stiam si eu.. M-am panicat rau pentru ca toata sarcina am zburdat si m-a pocnit deodata.. La celelalte sarcini n-am avut probleme, dar probabil si stau mult in picioare si robotesc pe aici..
Va multumesc pentru purtarea de grija

Iasmin, si eu mi-s anemica rau, si mama m-a certat ca tin post, dar stii ceva? COnteaza foarte mult si starea ta psihica, adica mai bine tii un post usor, fara carne, dar esti impacata sufleteste, decat sa mananci ce "trebuie" si sa te simti rau psihic.. Eu am ales sa fac asa
Foarte inspirata pilda cu calugarul
Nikole, si eu astept sa vad ce-ai facut

Ai grija de tine si stai cumintica.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Iasminuta, cum te mai simti azi?

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Fetelor, aseara nu am mai apucat sa va povestesc cum fu, ca porcaria asta de computer nou nout mi s-a blocat de vreo 3 ori la rand, si tot trebuia sa -l restartez, nu stiu de ce mi se blocheaza, saptamana asta chem un tehnician sa vada ce are...

am ajuns ieri la casa preotului, cu copilul si sotul din dotare, care mai ca ar fi ascultat la fereastra spovedania mea...
in orice caz, parintele in cauza, este un om in varsta(75 de ani) profesor de psihologie, si preot de 40 de ani, ceva de genul.
Un om foaaaarte intelept si bland, cu o maaare rabdare, m-a im presionat profund blandetea si dragostea lui fata de oameni...

Am vb vreo 3 ore intai, si am lasat la urma spovedania...
in primul rand mi-a dat dezlegare, daca pot spune asa, sa merg la biserica catolica ori de cate ori simt nevoia sa ma spovedesc(daca din motive intemeiate nu reusesc sa ajung/vb cu el sau alt preot ortodox), pe motiv ca(si eu sunt de acord, mereu am simtit asa) TOTI suntem botezati in Numele Tatalui , al Fiului, al Sf. Duh....doar ca, unul e botezat la biserica catolica, altul la cea ortodoxa...astea sunt detalii, mici detalii...asa mi-a spus.

Ne-a vb f mult despre taina casatoriei(noi nu suntem casatoriti religios, iar din acelasi motiv, ca nu am avut unde ne casatori, nu aveam familia langa noi), stiti ce mi-a spus?
Casatoriti sunteti in fata Domnului din momentul in care v-ati privit si inimile voastre au vibrat(asa a si fost, o dragoste puternica, nebuna, la a...doua privire, altfel nu ma legam la cap)..dar vom face si casatoria religioasa indata ce veti fi pregatiti...

a discutat f mult si cu sotul, ce sa va spun, mi-a placut f mult de el.
La sf m-am spovedit, i-am spus ce aveam pe suflet de ani si ma apasa cumplit...pe drum inspre casa, mi-am amintit ca uitasem niste pacate, mai mici, dar macar le reparasem eu la vremea aia cat am putut, si nu le-am mai repetat.

Referitor la spovedanie, la pacate...viziunea lui difera de a majoritatii preotilor, as spune ca e un spiritual acest omulet.
Mi-a spus ca...lasandu-te prada torturii(cum am fost eu ani de zile) unui pacat(oricare ar fi el) nu e ceea ce place Domnului.
Autopedepsirea, chiar si psihologic vb(de ex. te mustra constiinta de ceva, si esti ursuz, tipi la copil, nu-ti arde de casa, de sot, de nimic, intri in depresie, regretele te urmaresc, plangi, te dai cu capul de toti peretii...etc)este neplacuta Domnului care te vrea fericita, te vrea cu inima deschisa, zambitoare...

Pacatul odata regretat, este iertat, cu sau fara confesiune, asa mi-a spus.
Nu-l mai repeti, si incerci sa inveti ce inseamana smerenia,bunatatea, si rabdarea(dezvoltand pe rand aceste virturi , rolul lor in evolutia noastra ca oameni).

Ma rog, am vb mult, f mult, mi-a placut de el..si lui de noi...Kevin s-a jucat afara cu nepotul lui si cu sotul cat m-am spovedit eu, apoi ne-a chemat pe toti si a facut o rugaciune ptr binecuvantarea noastra a familiei...

mi-a lamurit si multe dintre dilemele mele legate de dif dintre catolici si ortodoxi, cum va spuneam el le considera mici detalii, si imi spunea chiar ca spera si se roaga sa se uneasca bisericile

Am vb si despre aparitii, despre multe:)

M-a rugat doar...sa ma rog pentru preoti,ptr ca ei sunt ff incercati si ispititi sa nu-i uit , si mi-a mai spus sa rostesc de cate ori pot rugaciunea inimii:)...

trimit sa nu pierd, revin...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Dragele mele, intru iar sa va citesc (partial), Iasmin m-ai facut sa va scriu cateva randuri.

Multa sanatate Iasmin, Conchita si gravidutzele Macrina si Nikole!

Va salut pe toate fetele Mamabear, Katya, Crinuta, Ica, Patou ! Iertare daca am omis pe cineva
Numai bine tuturor!

Revin cu noutati sapt viitoare.

Mergi la inceput

Asa...sotul a spus ca de ar fi toti preotii ca el, ar merge si el la biserica.
A ramas sa ne vedem la 40 de zile de la nasterea Luanei, pentru molifta, sper sa ne luam o masina pana atunci ca altfel...no chance, cu un nou nascut si unul de nici 3 ani pe autobuz, biserica la care slujeste aflandu-se la vreo 40 de minute de oras.

Macrina...stai la rand!
Tine bebelina bine la caldura...eu la Kevin nu am avut nici o contractie, durere, nimic, pana mi s-a rupt apa, la sarcina asta insa, am contractii dese de pe la 35 sapt.
Dar nici nu stau locului, cat e ziua de lunga...

cam asta e...per total,ma gandesc ca un om care are in spate o experienta de 40 de ani ca preot, dar independent de asta, un om aflat la aceasta varsta, chiar stie ce spune...si asta e un comfort sufletesc pentru mine, ptr ca recunosc am mers la el tremurand ca varga de rusine, nici eu nu stiu de ce...
cand colo nu m-a "biciuit" nimeni cum sadica din mine astepta...poate asa e mai bine...poate nu e o solutie sa stam pe coji de nuca plangandu-ne pacatele(vb mai mult in numele meu ca eu mi-s aceea ce nu scapa de regrete usor), si avand mereu sufletul greu...

poate , cum spunea si preotul, solutia e sa fim um pic mai blanzi nu numai cu cei de langa noi, dar si cu noi, sa ne iertam , sa intelegem ca suntem slabi...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Iasminuta, cum te mai simti azi?

Crinuta si minunea ei

Second chance

Crinuta, io is la ''blood donation'' pe maximum, schimb pampersu' mai ceva ca la cei mici. Si am ceva dureri, as chema o asistenta sa-mi dea un analgezic, da nu is la spital. Asa ca merg ca o baba de 90 adusa de spate peste burta si ma tin de burtica mai ceva ca atunci cand eram gravidutza.

Macrina, bun si mare ii Dumnezeu. Cat ma bucur sa aud ca esti bine. Pe lumea asta nu invidiez pe nimeni, nu sunt geloasa pe nimeni asa cum sunt pe mamicile binecuvantate cu mai multi copii. Tu si mamabear ati castigat de departe un piedestal pentru mine.. Dar tot piedestal am si pentru mamicile care se zbat singure sau mai mult singure sa creasca puiul (precum conchita sau crinuta). Eu nu sunt fetelor nici jumatate cat una dintre voi.
Dorotheeeeeeeeeeeeeee, nu ai idee cat de mult ma bucur ca te-am facut sa vorbesti. Asteptam cu interes si ''va urma''.
Katya, asa mai vorbesc io cateodata, cu expresii din astea, mai mult sa fac haz. Prima data cand am citit de ''fata hai'' era in ''In casa bunicilor" de Ionel Teodoreanu. Bunica spunea slujnicei. Peste ani, acea bunica m-a facut sa zmabesc cu un zambet larg si de cate ori spun asa imi amintesc zambetul de atunci pe care incerc sa il aduc si pe buzele altor oameni. Sunt daca vrei un ambasador al surasului pur moldovenesc.
Last but not least Nikole. Special te-am lasat la urma. Ma bucur ca ti-a ajutat Dumnezeu si te-ai spovedit. Se vede ca ti l-a trimis Dumnezeu dupa inima ta. Ca daca erai in Romania probabil stii si tu ca nu gaseai aceeasi intelegere. Acuma sa te tii de credinta, de slujba, de spovedanie. Nu ne-ai zis (sau n-am vazut io) te-ai si impartasit? Stii, intr-un fel ma mir ca nu ti-a recomandat sa va casatoriti religos. Nu ca as fi eu ceva extremista, ci pentru ca daca era imam (in islam), daca era preot in orice alt rit ti-ar fi recomadat asta. M-a mirat, iti spun sincer, dar io am cam ramas asa in mirare cu multe in ultimul timp (nu neaparat aici). Si asa am io ochii mari si albastri (ca in scufita rosie), ce mai, o sa se faca bulbucati ca la broasca de atata mirare. Oricum, omul cat traieste invata. Slava lui Dumnezeu ca te-ai spovedit, mamico. E o mare victorie
Fetelor, stiti ceva de Patou?? Oare e bine?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Iasminel, mi-a recomandat casatoria, ne-a spus chiar , cum suntem pregatiti(dupa nasterea copilului, el ne casatoreste la orice ora).
Doar ca...nu a dramatizat, eu de ex(ca sa se inteleaga) ma simt...nu stiu, probabil din cauza educatiei, nu ma simt ok traind cu sotul meu fara acordul Domnului, si i-am spus asta...
accentuand chiar ca stiu, ca Domnul cunoaste sufletul meu, al fiecarui muritor, dar ptr mine este importanta ceremonia aia, si nu ptr faima, cadouri, petrecere(cum e in cazul sotului) ci pentru binecuvantarea Domnului, atat.
Ei...el cand m-a vazut ca luasem foc, ii explicam, ma explicam cu patima...a zis ceva de genul...calmeaza-te, nu e chiar asa!
si a luat-o putin pe partea asta mai spirituala...

insa a spus clar ca taina casatoriei este importanta, si cu rabdare si voia Domnului o vom face, dar pana atunci, sa nu traiesc in regret, disper, ca nu sunt cu "acte" in regula in ochii Domnului, ptr ca D-zeu stie, cunoaste gandul, efortul, fiecaruia, EL nu are nevoie de autopedepsirea noastra(aici am facut legatura cu anumite iesiri ale mele in cadrul relatiei, e complicat de explicat, va spusei ca eu am niste hachite la mansarda), asadar am inteles punctul lui de vedere...sper sa si fie asa!

La fel, a adaugat...daca de ex. ma port urat cu sotul, sau sunt ursuza, nervoasa, si din pricina faptului ca ma simt vinovata ca traiesc cu el fara a fi casatoriti religios, atunci ce fac eu, este sa-i aduc si lui in suflet tristete, suparare, ispita....si atunci mai mare pacat fac, mai mare decat acela ca nu suntem casatoriti...deocamdata!

Allan Kardec

Mergi la inceput

Nikole, foarte bun preot ai gasit, ma bucur pt tine.

Stii de ce ti-a spus ce ti-a spus legat de casatorie? Si la noi se pune mare accent pe iubire. Daca 2 se casatoresc fara iubire, chiar si la biserica, este posibil ca acea casatorie sa nu fie binecuvantata. Iubirea este extrem de importanta, ea uneste inimile mirilor cu inima lui Isus.
Avand in vedere ca voi va iubiti, Dumnezeu vede asta. E bine sa faceti casatoria. Nu conteaza invitatii, etc, importanta e uniunea. Si daca veti fi doar voi si cativa apropiati, nu e nici o problema. Multi se concentreaza pe party si uita ce inseamna casatoria de fapt.
Eu era sa lesin cand am intrat in Biserica......, am plans multa vreme cand vedeam caseta cu cununia religioasa....

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput