Tricicleta pentru copil de 1 an

Tricicleta pentru copil de 1 an | Autor: Floric

Link direct la acest mesaj

Apelez cu incredere la experienta parintilor cu copilasi mai mari de 1 an sa ma indrume in cumpararea unei triciclete.
Astept sugestii, pareri pro, contra, firme recomandate, avantaje, dezavantaje, daca merita sa cumpar, etc...

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Tricicleta a fost cadoul pt 1 an pt fi`mea.
Era din cele la moda, cu beculete, sunete, umbreluta, noi am folosit-o 3 ani, la inceput o duceam eu asa la plimbare, apoi cand a invatat sa pedaleze la 2 ani+ a fost tare utila.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Desi tentatia este mare in a cumpara o tricicleta cat mai stabila, sugestia mea ar fi sa luati una usoara, altfel s-ar putea sa aiba dificultati in a invata sa pedaleze la 2+.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

ooo, spinoasa problema
in primul rand, depinde de copil si buget. De ce spun asta? cazul nostru: Matei, 2 ani in cateva zile: cand iese afara din casa nu stie sa mearga si de la un an nu a mai stat in carucior, de atunci ALEaRGA!! si numai asta face, suntem toti intr-un jogging continuu
Saptamana trecuta i-am luat triciclata, cadou de ziua lui, desi banuiam ca nu va prezenta mare interes.. in casa, pana sa iesim cu ea, i-a placut tare, se urca/cobora, incerca sa pedaleze, deci ok, zic 'mai e o sansa'.. da' de unde, afara nu a stat nici 3 minute pe ea, o impindeam noi, eventual o mai lua si el la impins dar se plictisea rapid. Insa nu-mi pare rau, caci banuind ca asa vor sta lucrurile, am ales-o de asa natura sa o poata folosi mai multi ani.. la anul sigur va fi mai tentat sa pedaleze..
Tricicleta e superbaaa, trainica, bine facuta (lucru nemtesc), Kettler, Happy Frog, si merge pana la 5 ani, m-as da eu cu ea, asa misto mi se pare
Insa nu are centuri sau bara d-aia de protectie sa nu cada, si nici suport de picioare, e de la 2 ani..deci ptr un copil mai mic nu stiu daca e potrivita, decat sa fie un copil linistit care sa stea cuminte in scaunel
Flori, sfatul meu este sa sa 'testezi' in parc reactia puiului tau, pe o tricileta a cuiva, ceri voie proprietarului si nu cred ca te-ar refuza, astfel incat sa-ti dai seama daca ar fi interesat de trici si daca ar sta in ea, sa nu dai banii de pomana, eventual sa mai astepti un an.. sau faci ca mine, iei una care se poate utiliza si cand va fi mai mare si.. astepti momentul in care va fi de actualitate

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

noi avem una de la o firma necunoscuta, adica nu de firma

are suport de picioare, are o bara de siguranta sa nu cada, are maner sa-l imping

de placut ii place tare, tine de ghidon si face brum brum

e foarte important cand o cumperi sa mergi cu copilul, ca nu sunt marime standard. eu initial vroiam un alt model dar noroc ca m-am gandit sa-l asez in ea - statea cu genunchii la urechi. asa ca am luat una mai inalta, un model cu oznuri. se poate folosi mai multi ani - adica unele chestii se dau jos de pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eva a primit cadou de un an o tricicleta, cu cadru, care se poate scoate cand mai creste, cu loc unde sa-si aseze picioarele, pana sa invete sa pedaleze, cu tot felul de butonase cu sunete si foarte important pt mine mi s-a parut ca manerul de impins al parintelui este ca un volan, in sensul ca poate manevra tricicleta stanga- dreapta.
Modelul nostru este Pilsan si sunt multumita de stabilitatea tricicletei. Evident ca sunt altele mult mai bune de la branduri mai mari, mai cunoscute, dar e buna si asta.
Oricum mi se pare f important, fiind copilul mic si neavand prea mare stabilitate, sa ii luati o tricicleta cu cadru, pe care sa-l scoateti ulterior.
De efecte negative ale tricicletei nu am auzit pana in prezent, dupa ce copilul implineste un an.(am auzit multi dr care au zis , insa, ca nu e indicata pana intr-un an, dar nu e cazul la tine).

asta e modelul nostru.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

tricicleta e inutila pana la 3 ani, abia atunci are copilul muschii corespunzatori dezvoltati sa impinga in pedale.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

conchita - trici de care vorbim noi au un maner la spate de care le impingi.

si au avantajul ca sunt mai usoare decat carucioarele normale, si mai ieftine decat carucioarele sport.

plus ca la unii copii chiar le plac - al meu tare impaunat sta in ea, tantos asa cumva, mandru si cu capul sus. evident nu e ceva neaparat necesar - dar poate fi distractiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Multumesc tare mult pentru opinii. Andra, chiar astazi am vazut in magazin o trici (si apropo, ma refer la tricicleta din aia cu maner si parasolar cu piese detasabile) Pilsan, ceva asemanator cu a ta. Singurul incovenient a fost ca sezutul mi s-a parut drept, nu are acea scobitura sa stea mai fix fundul copilului si in al doilea rand manerul de impins este din plastic, intr-adevar destul de dur si gros. Dar...totusi e platic si la cat flambeaza ma gandesc ca se poate rupe usor. Daca la celelalte trici cu manerul de metal il poti lipi (sa zicem) la asta te cam uiti in sus.
Tu ce parere ai despre "problemele" astea? Ai intalnit neajunsuri la trici tau.

Poze Raru
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

conchita - trici de care vorbim noi au un maner la spate de care le impingi.

am citit ca era vorba despre pedalare, or asta e imposibil la 1 an. asa, motorizate si nemotorizate in care sa-ti plimbi copilul, e altceva. ma referisem strict la tricicleta pentru pedalare.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Multumesc tare mult pentru opinii. Andra, chiar astazi am vazut in magazin o trici (si apropo, ma refer la tricicleta din aia cu maner si parasolar cu piese detasabile) Pilsan, ceva asemanator cu a ta. Singurul incovenient a fost ca sezutul mi s-a parut drept, nu are acea scobitura sa stea mai fix fundul copilului si in al doilea rand manerul de impins este din plastic, intr-adevar destul de dur si gros. Dar...totusi e platic si la cat flambeaza ma gandesc ca se poate rupe usor. Daca la celelalte trici cu manerul de metal il poti lipi (sa zicem) la asta te cam uiti in sus.
Tu ce parere ai despre "problemele" astea? Ai intalnit neajunsuri la trici tau.

Poze Raru
Poze noi

Cu manerul n-am avut probleme pana acum, ce-i drept am plimbat-o numai prin casa, dar am facut destule ture, iar de sezut, nu stiu ce sa-ti zic, eva n-a "comentat", ei oricum ii place in trici, nu s-ar mai da jos din ea, banuiesc ca daca ar deranja-o ca e tare, nu ar fi asa incantata.
Am mai vazut cateva modele diferite si cred ca tot asa erau, dar nu pot sa-ti zic cu certitudine.
Oricum, pana nu se duce noroiul asta de afara nu prea are rost sa-l scoti pe baiat cu trici si ai timp sa te uiti la mai multe modele

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput