Testicul necoborat in scrot la 7 ani?!?!
Condusa de nu stiu ce instinct, in seara asta, la dus, i-am verificat testiculele lui Luca. Am intepenit!! Nu am gasit in scrot decat un singur testicul!!
Nu stiu cum nu am fost in stare sa vad pana acum! Imi amintesc ca mi s-a mai parut mie ceva odata...pe la 3-4 ani, dar doctora mi-a spus ca nu stiu eu cum sa-l palpez, ca de fapt este acolo. Am crezut-o pe cuvant!
Dar in seara asta mi-a fost clar! Este unul singur in scrot!!
Ce ma fac? Am nevoie de sfaturi ale mamicilor de baietei care au trecut prin asa ceva! Am citit pe net ca in asemenea cazuri, chiar dupa tratament sau interventie chirurgicala, ramane risc crescut de infertilitate si cancer!!
M-am cam panicat!!!
La ce medic sa apelez?
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Alina, stai asa, nu te panica! Gaseste un medic bun si afla ce ai de facut. Poate chiar nu stii tu cum sa il palpezi. Sper sa fie totul ok. Si chiar daca nu este, solutii sigur exista! Te rog, nu ta mai gandi la cancer si alte cele!
Nicoleta
------------------------------
Sa aveti o primavara minunata!
alina023 spune:
Nico, multumesc de incurajari! Incerc sa-mi mentin calmul...dar nu prea-mi iese!
Am mai citit una alta pe net si nu-i prea bine daca sunt probleme si am intarziat atat de mult cu interventia! Of! Si nici macar nu am cum ajunge cu el la medic zilele astea... Macar la telefon o sa incerc sa vorbesc cu doctora lui de familie...
Povestea nasterii Anei
Nicoleta spune:
Alina, va fi bine, hai pune filtru informatiilor de pe net, poate nici nu ai palpat bine. Trebuie sa gasesti un medic bun si abia dupa diagnostic agita-te, daca mai este cazul!
Nicoleta
------------------------------
Sa aveti o primavara minunata!
Lala_D spune:
Alina , nu te speria. Ai mesaj privat.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si Andrei (27.12.2007)
My hobby
filofteia spune:
Alina linisteste-te ca nu este asa de grav.
Uite aici un subiect cu altceva, dar toti medicii de pe prima pagina opereaza asa ceva si sunt cei mai buni.
Citat: |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143687 |
In plus testicolul poate fi flotant si chiar daca va fi nevoie sa faceti o operatie este foarte usoara, recuperarea rapida, stati maxim 3 zile in spital.
Sanatate multa.
asteryaro spune:
Alina .
Razvan al meu s-a nascut cu un testicul necoborat, am aflat asta la 2 saptamani dupa nastere, drama si tragedie, eram lehuza, megadeprimata...
Am citit, m-am informat si... la 1,4 ani l-am operat la voi in Bucuresti, la Gr. Alexandrescu, la d-na dr. Toli Patrancus . Operatia a fost un succes, anestezie prin inhalo-sedare, a durat in jur de 30 de minute. Ne-am internat azi dimineata, l-a operat in jurul pranzului si a doua zi am plecat acasa, cu toate cele la locul lor .
Da, am avut emotii cat casa, am plans ... ma rog, Razvan al meu mai avea inca o problema de sanatate... dar finalul a fost ok.
Daca doresti, iti pot da nr. de telefon al d-nei dr., eu am avut o colaborare excelenta cu ea. La o sapt. de la operatie, am mers la scos firele, si toate erau ok. Operatia nici macar nu se observa, a fost executata pe un pliu de grasime, la burtica, deci... toata stima.
Eu m-as "ratoi" putin la pediatrul tau... este unul dintre primele lucruri care trebuiesc verificate la baietei.
Conform cartii lui Capraru, 1% dintre baietei se nasc cu aceasta anomalie.
Sfatul meu este sa nu mai pierzi nicio secunda, indiferent de medicul ales.
Va tin pumnii si tu sa fii curajoasa pt. puiul tau !
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
alina023 spune:
Multumesc din suflet, fetelor!
M-am mai linistit putin. Acum astept doar cu nerabdare sa ajung la medic si sa stabilesc exact care-i situatia si ce este de facut!
Cristina, te contactez in cazul in care voi avea nevoie de contactul doctorei!
Intrebare....ca sa stiu cum ma pregatesc: la Gr. Alexandrescu trebuie sa fiu "atenta" cu chirurg, anestezist, etc? Daca da...cam despre ce sume vorbim? Daca nu se poate sa-mi raspundeti aici, astept PM.
Multumesc mult de tot!
Povestea nasterii Anei
Lala_D spune:
Cristina nu vreau sa scuz medicul pediatru al Alinei dar exista posibilitatea si inca mare ca testicolul sa fie la locul lui la controlul periodic atat la nastere cat si la cele de 1 an, 2 ani si de fapt el sa fie flotant sau "plimbaret".
Problema este ca dupa 4 ani , in general , testicolul incepe sa creasca, orificiul de trecere ramane la aceleasi dimensiuni si astfel "plimbaretul" sa ramana blocat sus , nu in scrot.
Sau muschiul ce il tine sa fie mai scurt sau sa isi piarda din elasticitate si sa ramana tot sus.
Astea sunt cazurile in care baieteii consultati la varste mici si care au fost ok sa aiba surpriza spre varsta de 5-8 ani sa se descopere ca sunt "sus".
Se opereaza in 99% din cazuri.
PS : explicatiile mele nu sunt chiar strict medicale ci asa in termeni de novice insa fenomenul este foarte real
De aceea este bine sa controlam sau sa invatam baietii sa se controleze singuri pana la adolescenta.
asteryaro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D Cristina nu vreau sa scuz medicul pediatru al Alinei dar exista posibilitatea si inca mare ca testicolul sa fie la locul lui la controlul periodic atat la nastere cat si la cele de 1 an, 2 ani si de fapt el sa fie flotant sau "plimbaret". Problema este ca dupa 4 ani , in general , testicolul incepe sa creasca, orificiul de trecere ramane la aceleasi dimensiuni si astfel "plimbaretul" sa ramana blocat sus , nu in scrot. Sau muschiul ce il tine sa fie mai scurt sau sa isi piarda din elasticitate si sa ramana tot sus. Astea sunt cazurile in care baieteii consultati la varste mici si care au fost ok sa aiba surpriza spre varsta de 5-8 ani sa se descopere ca sunt "sus". Se opereaza in 99% din cazuri. PS : explicatiile mele nu sunt chiar strict medicale ci asa in termeni de novice insa fenomenul este foarte real De aceea este bine sa controlam sau sa invatam baietii sa se controleze singuri pana la adolescenta. |
Lala .
Eu stiu opiniile mai multor medici: testiculele trebuie sa stea in scrot, fix acolo, nu flotante (plimbarete) nu in abdomen. Am intrebat "de ce"? si mi s-a explicat ca, in scrot, temperatura fiind mai scazuta decat in restul organismului, testiculele se simt bine. (Vezi si recomandarile medicilor facute barbatilor, de a purta boxeri si nu chilot obisnuit, tocmai pt. a pastra o temperatura a scrotului mai scazuta si pentru a proteja fertilitatea individului). Mama natura stie ea ce stie , bine ca nu ne-a pus si noua ovarele in vreun saculet, ceva.
Lasand gluma la o parte, normal si firesc este ca testiculele sa fie stabile in scrot, fara plimbari sus-jos.
De aceea eu imi permit sa critic medicii pediatri care nu observa fenomenul, este simplu de constat, in urma unei examinari facute corect.
In fine, sper ca alina sa gaseasca solutia optima.
Sau, si mai bine, sa se fi ingrijorat degeaba .
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
asteryaro spune:
Am omis esentialul: da, am fost "pregatita" la spital. Nu a fost o avere deloc, a meritat din plin, plus ca am comunicat excelent cu d-na doctor.
alina, daca te hotarasti pt. dr. Patrancus, ma anunti si-ti dau setalii pe PM.
Noi am facut interventia in mai 2007.
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO