Ce gatim azi pentru pitici (14)
Raspunsuri - Pagina 14
dennissa spune:
Denis 1,7 luni
dimineata la 6:30- 250 ml lapte Aptamil Junior
9:00- un crenvuste pui, o felie de cascaval, putina paine si o cana cu ceai, apoi un iaurt cu cateva bobite cereale Nesquic
10:00- un covrig- pe afara la plimbare si joaca si apoi somn luung de 3 ore dupa ce si-a servit ceaiul
14:30- un bol cu supa de gasca cu cous cous si zarzavaturile ce-au fiert in ea si carnea taiata bucatele mici si felul II orez cu tocanita de ficatel si legume si apoi iarasi un ceai (e "disperat" dupa ceaiuri)
17:30- un mar si a furat cativa cartofi prajiti de la tati din farfurie
20:00- brocolli cu piept de pui- gatite la steamer si un iaurt de fructe
O sticla cu ceai de tei si musetel la nani
nikole spune:
Kevin a papat ieri cam asa:
shake-ul la trezire
la pranz a avut mancarica de fasole neagra alaturi de pui si orez integral
un fel de piure , lapte cu ovaz, putin zahar brun si scortisoara(dupa somnul de amiaza)
paste intergrale cu sos la cina
lapte simplu innainte de nani.
Ptr azi...a avut shake-ul de dimineata(lapte+ banana+ doua linguri ovaz)
la pranz are mancarica de mazare+un ou fiert moale deasupra
la cina pui cu sos alb.
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
dennissa spune:
LA MULTI ANI pt toti copilasii ! sa creasca mari, sa fie cuminti si papaciosi
Denis 1,8 ani a mancat ieri asa:
dimi la trezire (7:30)- 200 ml lapte, dar la 4:00 dimineata a mai baut 200 ml lapte (s-a trezit si nu s-a culcat la loc pana nu si-a primit lapticul)
10:00- o para si apoi la o juma' de ora- un foietaj cu branza (facut de mine)
14:30- o farfurie mare cu dovlecel (gatit la abur) cu carne de gasca (pulpa- a fiert in supa) cu sos alb si marar
16:00- o jumatate de nectarina
19:45- supa de carne cu zarzavaturi (morcovi si telina) si taietei de casa+ carnita ce-a fiert in supa taiata bucatele mici
La 21:00 a adormit si la 11:30 s-a trezit la lapte (200 ml)...tare ciudat programul lui cu laptele asta
dennissa spune:
liniste si pace pe aici
Denis 1,8 ani a papat asa:
dimi la trezire 250 ml lapte
9:00- o banana si un covrig
12:00- un castron mare cu supa de gasca cu taietei de casa si zarzavaturi
16:00- un crenvuste fiert, o felie de sunca de pui cu paine si apoi o cana mare cu ceai de fructe
19:30- un castron plin cu spanac facut la steamer cu sos alb si un ou fiert si ras peste spanac
130 ml lapte la culcare...maaaare minune ca a baut lapte ca de o perioada il refuza categoric seara si se trezea pe la 23:00 si-l cerea dar 200 ml atunci
moonchild spune:
Draga Clara cu riscul sa ma injuri eu tre' sa iti zic : am citit o carte de specialitate in care zicea despre crenvust si sunca si orice alt mezel sunt nocive din foarte multe puncte de vedere..
Daca vrei, eu am gasit alternative bune la mezelul de dimineata si seara, si pt Maia si pt noi.
maria_alexia spune:
Moonchild, si eu sunt curioasa de alternative la mezeluri .
Intrasem pe-aici tocmai in pana de inspiratie cu meniul de seara al copiilor (4 ani, resp 2 ani).
moonchild spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia Moonchild, si eu sunt curioasa de alternative la mezeluri . Intrasem pe-aici tocmai in pana de inspiratie cu meniul de seara al copiilor (4 ani, resp 2 ani). |
Draga maria_alexia uite niste idei de mese de dimineata si seara cat de cat sanatoase si foarte bune zic eu (si Maia e de acord):
Dar mai intai o sa scriu cate ceva despre materia prima:
Paine: exista o paine in comert pe care scrie ca nu are E-uri (si ca e produsa fara sa fie atinsa de lucratori - nu ca ar fi asa important aspectul asta)
Iaurt: exista niste iaurturi nemtesti bio (cu ambalaj verde), 0.1% grasime, simple sau cu fructe (afine sau piersici) care nu au chestii ne-naturale in ele
Branza: la Carrefour am descoperit o telemea (ca alternativa la branza de vaci ca s-or mai satura copiii) care are doar 1% sare - telemea putin sarata ii zice (nu sunt sigura ca pot sa zic firma si mi-e lene sa caut in regulament )
Suc de fructe (pentru copiii gen Maia care nu-l beau pe cel facut in casa): sunt doua sortimente in raioanele de produse pt bebelusi, cu mere sau cu fructe rosii
Asaa, acum idei:
Sendvisuri din paine unsa cu branza rasa si cu felii de rosii si castraveti pe deasupra.Se poat adauga si feliute de pui sau curcan gatit la cuptor (nu trebuie ulei, doar carnea in tava/vas de jena cu mirodenii, sare, suc de rosii, apa)
Senvisuri cu pateu de ficat (ficatel pasat cu sare, smantana si un pic de lamaie si verdeata daca le place)
Senvisuri cu unt si gem (de casa sau daca nu exista, se gasesc unele frantuzesti la borcane subtiri si inalte care nu au pic de conservant, colorant, arome).
Omleta la cuptor: se bat ouale cat mai bine, se pune branza rasa, ceapa (verde), marar, carnita (gatita ca mai sus) etc si se pun in vas de jena/tavitza la cuptor
Iaurt din ala cu fructe in care se zdrobesc biscuiti pentru copii (cei mai putin nocivi zic eu).
Orez cu lapte
Gustare de branzica: mar copt (merge la microunde), banana, branza de vaci, iaurt, biscuiti inmuiati in apa sau suc de fructe - toate mixate..
Mai scriu mai incolo daca mai vreti, acu' s-a trezit Maia..
bunifericita spune:
Alternative pentru masa de seara:cred ca ideal ar fi iaurt cu fulgi de ovaz.La inceput e mai greu pana se obisnuieste.Nepotii mei numai asta mananca in fiecare seara si la 2 zile cu un ou fiert foarte moate amestecat in iaurt.In nici un caz iaurt cu fructe.
bunifericita spune:
Fetelor ma cam speriati.Mar la microunde.Marul e sanatos asa crud.Microundele sunt cancerigene.E foarte buna diversitatea ,dar depinde ce diversificati.Salamul nu e indicat nici pentru oameni mari.
moonchild spune:
citat din mesajul lui bunifericita Alternative pentru masa de seara:cred ca ideal ar fi iaurt cu fulgi de ovaz.La inceput e mai greu pana se obisnuieste.Nepotii mei numai asta mananca in fiecare seara si la 2 zile cu un ou fiert foarte moate amestecat in iaurt.In nici un caz iaurt cu fructe. |
Draga bunifericita lista mea era cu alternative pentru masa de seara si dimineata . In plus, cred ca depinde de la copil la copil (sau de la stomacel la stomacel) ce poate manca seara. Maia mananca fara probleme iaurtul cu fructe seara.
citat din mesajul lui bunifericita Fetelor ma cam speriati.Mar la microunde.Marul e sanatos asa crud.Microundele sunt cancerigene.E foarte buna diversitatea ,dar depinde ce diversificati.Salamul nu e indicat nici pentru oameni mari. |
Eu zic ca nu este cazul sa va speriati. Majoriatea cercetatorilor sunt de parere ca cuptoarele cu microunde nu elibereaza suficienta energie pentru a deteriora materialul genetic al celulelor si, in consecinta, a provoca cancer. Cu atat mai putin in cele 6 minute cat dureaza sa coci un mar la cuptorul cu microunde.
Intr-adevar marul crud este mai sanatos dar, exact cum am zis mai sus, depinde de la copil la copil. Maia nu vroia sa manance mar crud iar marul copt la microunde a fost solutia cea mai apropiata de perfectiune (pe ala il manca - era singurul fruct de altfel si nici nu supra-incalzeam bucataria cu cuptorul ).