cu cine sa las bebe-ul cand ma intorc la serviciu?

cu cine sa las bebe-ul cand ma intorc la serviciu? | Autor: Bebe_Strumf

Link direct la acest mesaj

am o dilema..cand ma voi intoarce la serviciu va trebui sa las bebeul cu cineva (va avea 1 an)...problema este urmatoarea:ambele bunici sunt mai mult decat dornice sa stea cu el. Este bine pt bebe sa alternez statul cand cu o bunica cand cu alta (de ex o saptamana cu o bunica o saptamana cu cealalta?)!?!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nu cred ca este o idee buna. Copilul se va atasa si desparti mult prea des. O sa fie derutat. In lipsa ta o bunica va deveni o figura de atasament. Nu o poti schimba saptamanal. E prea mic pentru asta. De ce nu vin amandoua? Si doar ocazional, dupa ce copilul se adapteaza la situatie, sa mai lipseasca cate una in cate o zi. Se pot ajuta reciproc, socializeaza si se simt amandoua utile. Copilul va beneficia de atentie dubla. Cu conditia sa se inteleaga bine amandoua Daca nu, va trebui sa optezi pentru una singura. Alege-o pe cea mai empatica si mai responsabila. Celalalta poate vizita copilul cand doreste. Parerea mea.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu ti-as sugera sa le imparti programul. Nu stiu exact cate ore implica serviciul tau, dar eu de exemplu ajung la 7 seara acasa, asa ca am avut nevoie de cineva sa stea de la ora 8 la ora 19 (adica 11 ore). Initial, bunica (soacra-mea) a fost foarte dornica sa preia bebele, dar dupa o luna de program din asta intensiv, a tot inceput "sa-si ceara libere" ; ba pentru doctor, ba pentru biserica (de doua ori pe saptamana), ba pentru pus muraturi, ba pentru platit telefon sau lumin ... Pur si simplu nu mai rezista la programul asta, dar nu vroia sa recunoasca.

Asa ca am fost nevoiti sa angajam o bona cu program de 6 ore, si in continuare avem acelasi aranjament. Bona de la 8 la 14 si bunica de la 14 la 19. Ma rog, bunica vrea sa vina dimineata, dar noua nu prea ne convine, ca preferam bona Din pacate nu poate bona sa vina 10 ore, ca am fi optat pentru bona full-time ...

Deci eu iti sugerez sa le imparti programul, dar nu o saptamana una si alta saptamana cealalte, ci in cursul aceleiasi zile; e mai bine pentru copil, ii creezi un program mai regulat si stie la ce sa se astepte.

Si evident mai intervine si "simpatia" ta, cu care din cele doua bunici te intelegi mai bine ... Pentru ca pana la urma asta e foarte important ! Care simti tu ca e mai potrivita sa-ti creasca copilul !

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetita mea sta doua zile pe sapt cu o bunica , o zi cu cealalata si 2 zile la gradi. Astfel eu consider ca are o relatie cladita cu ambele bunici si primeste si timp de joaca si activitati organizate cu copii de varsta ei.

Mi se pare egoist daca ambele bunici doresc sa-si cladeasca o relatie cu nepotul lor tu sa alegi doar una. Pe ce criterii? Eu cred ca amandoua au dreptul acesta si mai ales copilul tau are dreptul sa-si cunoasca ambele bunici.

De ce nu discuti cu amandoua in acelasi timp si vezi exact ce disponibilitate au astfel poti creea un program care sa nu extenueze pe nimeni.

Si nu as alege un bunic datorita preferintelor copilului, parerea mea e ca un copil primeste o atentie variata si isi ia ce are nevoie din relatia cu fiecare bunic, de ex mama ii face toate poftele fiicei mele, soacra e putin mai stricta insa eu cred ca fiica mea primeste iubire din parte amandoura in concluzie invata ca este iubita indiferent de metoda de a o arata (a ii face toate poftele sau a o invata ca anumite chestii sunt interzise).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

In primul rand vreau sa-ti spun ca esti o norocoasa. Eu nu am avut parte de acest noroc la nici unul din copii .

Parerea mea e ori sa stea amandoua ori jumate din timp una iar jumate cealalta. Varianta cu cate o saptamana nu mi se pare ok.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe_Strumf spune:

Multumesc de idee ! E f buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu sunt norocoasa cu patru bunici dornici de a sta cu copiii.

La noi programul e: 2 zile cu o pereche de bunici, celelalte 3 cu ceilalti. Bunicii (barbatii) seocupa cu transportul la activitati (karate, engleza, scoala, gradinita) iar bunicele cu partea domestica - dat de mancare, spalat copii, imbracat...

Cand au cate o problema (mers la medic, zi de pensie...) fac schimb de tura . Totul organizat, ca la fabrica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Luna, Anya voi vorbiti de copilasi ceva mai mari, deja la varsta gradinitei. Atasamentul e deja cladit si copiii inteleg mult mai bine ce si cum e cu programul. Nu mai sunt probleme. Aici e vorba de un copilas de doar 1 an.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Roxx consider ca un copil intra intr-o rutina oricum. Chir si daca rutina aia presupune sa vada alta persoana in fiecare zi. Atasamentul primar trebuie sa fie parintii oricum, de familia extinsa, bunici, unchi, se va atasa in functie de implicarea acestora.

Eu nu cred ca il poate afecta pe un copil de un an faptul ca azi vine o bunica si maine cealalta, atat timp cat le cunoaste pe amandoua, este pe teritoriul lui si i se respecta programul. Dimpotriva, cred ca este benefic pentru un copil sa-si cunoasca ambele bunici si sa creeze o legatura cu ele. O sapt cu una si o sapt cu cealalta mi se pare mult, insa le-as alterna zilele astfel incat copilul sa poata sa beneficieze de atentia ambelor bunici.

Sa nu uitam totusi ca in Occident si chiar si in USA copiii merg la day care de foarte mici si acolo nu au obligatoriu doar o persoana, aceeasi mereu, langa ei.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Mi se pare egoist daca ambele bunici doresc sa-si cladeasca o relatie cu nepotul lor tu sa alegi doar una. Pe ce criterii? Eu cred ca amandoua au dreptul acesta si mai ales copilul tau are dreptul sa-si cunoasca ambele bunici.

Ai dreptate, dar ce te faci cand una dintre bunici nu accepta nimic din ceea ce faci pt. copilul tau, cand nu urmeaza instructiunile pe care i le lasi in legatura cu copilul, cand nu te suporta, cand ai baga in cap copilului tot felul de prostii despre tine, ...intr-un cuvand cand te uraste si nu te suporta?
In acest caz, eu prefer sa las copilul cat mai putin posibil in preajma acestei bunici, daca as putea chiar deloc.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !

Alexia - la petrecerea unei fetite
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui irlandeza

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Ai dreptate, dar ce te faci cand una dintre bunici nu accepta nimic din ceea ce faci pt. copilul tau, cand nu urmeaza instructiunile pe care i le lasi in legatura cu copilul, cand nu te suporta, cand ai baga in cap copilului tot felul de prostii despre tine, ...intr-un cuvand cand te uraste si nu te suporta?
In acest caz, eu prefer sa las copilul cat mai putin posibil in preajma acestei bunici, daca as putea chiar deloc.

Si ce te faci daca sta e singura bunica de care "dispui" ?
Ii pui bona

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput