am si eu 2 intrebari
buna ziua.baietelul meu in varsta de 3 ani si 4 luni are imunitatea foarte scazuta si din aceasta cauza raceste foarte des.i-am facut mai multe cure cu vitamine si pt.imunitate(sana sol,multisanosvit,calciu osteocare,imunogrip,polivital,ascovit,vit c cu propolis si echinaceea,lantigenb,ribomunyl,biotics si multe care nu imi mai amintesc+vacc.pneumococic 12(a fost diagnosticat cu streptococ pneumatic))dar a luat si foarte mult antibiotic uneori si de2 ori pe luna ;intrebarea mea este :daca in ultimele 2 luni nu mi-a racit deloc trebuie sa-i mai fac vreo cura de vitamine sau ceva de imunitate preventiv? vreau sa va mai spun ca mananca f putin iar fructe doar mere.
a2-a intrebare este:daca sufera de constipatie si am urmat de mai multe ori cateva tratamente(dufalact,dulcopic,debridat)care atat timp cat le-a luat a iesit bine dar dupa aceea iar este constipat.ce pot face sa-i ajut cat de cat metabolismul?in afara de un regim alimentar mai pot face ceva?
Raspunsuri
desprecopii spune:
In primul rand - dai prea multe medicamente unui copil de 3 ani. Trebuie sa il lasi sa isi regleze singur metabolismul. Atentie mare, ii strici ficatul.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
roxanaz spune:
baietelul tau raceste des pentru ca asa e normal la varsta asta. mai ales daca de abia a luat contact cu gradinita si implicit cu virusurile de acolo.
curele astea de "imunizare" nu fac decat sa te amageasca pe moment. nu exista panaceu universal impotriva agentilor patogeni care duc la raceli, guturaiuri, gripe, bronsite, etc.
incearca sa nu ii administrezi antibiotic cu ocazia primului stranut sau primei raguseli. trateaza-le cu simptomatice si apeleaza la un medic care are si alte solutii in afara de antibiotic.
in cazul constipatiei cel mai bun tratament este o dieta bogata in fibre, lipsita de paine alba si dulciuri multe. ii trebuie fructe proaspete cat de multe, cereale integrale (nu din cele pline de zahar), legume.
Roxana
kariguld spune:
sunt si eu de parere ca i-ai dat prea multe medicamente, fie ele si imunostimulatoare. mai ales ca nu ai garantii cum si din ce sunt facute.
imunitatea unui copil se regleaga cel mai bine prin alimentatie sanatoasa, fructe, legume, mancarica proaspata, lapte, iaurturi sucuri stoarse proaspat, etc.
sfatul meu este sa nu-i dai nici un fel de adjuvant decat la sfatul medicului. iar daca medicul iti prescrie prea multe medicamente, cauta altul.
constipatia la copii se rezolva tot prin alimentatie. un medic intelept, asa te va sfatui. doar in cazuri de probleme severe se schimba situatia.
sanatate multa si asculta sfatul medicului.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
irlandeza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 buna ziua.baietelul meu in varsta de 3 ani si 4 luni are imunitatea foarte scazuta si din aceasta cauza raceste foarte des.i-am facut mai multe cure cu vitamine si pt.imunitate(sana sol,multisanosvit,calciu osteocare,imunogrip,polivital,ascovit,vit c cu propolis si echinaceea,lantigenb,ribomunyl,biotics si multe care nu imi mai amintesc+vacc.pneumococic 12(a fost diagnosticat cu streptococ pneumatic))dar a luat si foarte mult antibiotic uneori si de2 ori pe luna ;intrebarea mea este :daca in ultimele 2 luni nu mi-a racit deloc trebuie sa-i mai fac vreo cura de vitamine sau ceva de imunitate preventiv? vreau sa va mai spun ca mananca f putin iar fructe doar mere. |
Vreau sa-ti spun ca-i dai foarte multe medicamente si vitamine, o sa-i strici metabolismul. Cine ti le-a recomandat?
Iar in privinta mancarii, sa sti ca din cauza antibioticelor nu mananca, ai taie pofta de mancare. Eu zic sa incerci sa o lasi mai moale cu antibioticele ca-i strici stomacul, incearca sa-i dai nurofen, calpol cand e racit si mergi la dr. sa vezi ce zice.
Apoi zici ca mananca putin , cam ce mananca intr-o zi ? Asa informativ , sa ne facem si noi o parere, pt. ca sunt multi poarinti care zic ca , copiii lor mananca putin, dar de fapt e suficient pt. stomacul lor.
a2-a intrebare este:daca sufera de constipatie si am urmat de mai multe ori cateva tratamente(dufalact,dulcopic,debridat)care atat timp cat le-a luat a iesit bine dar dupa aceea iar este constipat.ce pot face sa-i ajut cat de cat metabolismul?in afara de un regim alimentar mai pot face ceva? |
In primul rand regim alimentar cu multe fructe, nu doar mere, evita bananele ca ele constipa, nu mai mult de 1-2/sapt., cereale, legume. Dr. ce zice ?
Fetita prietenei mele are probleme grave cu constipatia, inca de la nastere, i-a iesit putin din intestin afara, asa ca de 3 ani, zi de zi, dr. i-a recomandat un pliculet de MOVICOL/zi si acum scaunul e moale. Si am inteles ca nu are reactii adverse. Nu stiu daca se poate face operatie sau alceva in afara de medicatie, dar cred ca doar dr. te poate informa corect.
Eu va doresc multa sanatate si incearca sa nu-i mai dai atate medicamente, ca e forte mic baiatul si-i faci mai mult rau decat bine.
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !
Alexia - la petrecerea unei fetite
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
adina79 spune:
Toate acele antibiotice i-au dereglat si flora intestinala si i-au scazut si apetitul. Cel mai bine este sa0i formezi un regim alimentar bazat pe fibre si vitamine naturale, nu de sinteza cum i-ai tot dat. Pentru constipatie noi am avut rezultate foarte bune cu perele si prunele si in timp s-a reglat foarte bine tranzitul.
In privinta imunitatii noi am ales sa folosim Broncho-Vaxom. Ca si baietelul tau, piticul meu racea destul de des, chiar inainte sa intre in colectivitate. Pediatra ne-a recomandat Broncho-Vaxom si iti spun sincer ca dupa cateva cure (primavara si toamna facem noi) nu am mai avut nevoie de antibiotice; si acum este la gradi. Si pe langa asta, cat mai multe fructe!
Multa sanatate!
toanca spune:
citat din mesajul lui oanap85 buna ziua.baietelul meu in varsta de 3 ani si 4 luni are imunitatea foarte scazuta si din aceasta cauza raceste foarte des.i-am facut mai multe cure cu vitamine si pt.imunitate(sana sol,multisanosvit,calciu osteocare,imunogrip,polivital,ascovit,vit c cu propolis si echinaceea,lantigenb,ribomunyl,biotics si multe care nu imi mai amintesc+vacc.pneumococic 12(a fost diagnosticat cu streptococ pneumatic))dar a luat si foarte mult antibiotic uneori si de2 ori pe luna ;intrebarea mea este :daca in ultimele 2 luni nu mi-a racit deloc trebuie sa-i mai fac vreo cura de vitamine sau ceva de imunitate preventiv? vreau sa va mai spun ca mananca f putin iar fructe doar mere. a2-a intrebare este:daca sufera de constipatie si am urmat de mai multe ori cateva tratamente(dufalact,dulcopic,debridat)care atat timp cat le-a luat a iesit bine dar dupa aceea iar este constipat.ce pot face sa-i ajut cat de cat metabolismul?in afara de un regim alimentar mai pot face ceva? |
Parerea mea e ca sunt enorm de multe medicamente pentru un copil asa de mic. Medicul cu siguranta nu avea cum sa-ti prescrie atatea
Ma intreb cand ai avut timp sa i le dai pe toate.
Lasa-l mai usor cu medicamentele ca o sa se imunizeze singur. Iar pentru raceli ii dau Nurofen, Panadol sau altele de genul asta, iar antibitic numai cand e cazul si e prescris de medic.
Legat de constipatie, si ca si fetele zic ca totul se rezolva numai prin alimentatie
Tala spune:
N-are sens sa mai spun si eu ca se pare ca exageraezi cu medicamentele (nu vreau sa ma gandesc la ficatul, stomacul si rinichii lui). Eu ii multumesc lui DD ca am gasit un pediatru care nu-mi da medicamente si care m-a facut si pe mine constienta ca este NORMAL ca un copil sa raceasca (normalitatea asta inseamna pana la 12 raceli pe an). Antibiotic a luat doar de 2 ori in viata lui (o data din greseala unui medic). Baietelul meu are aproape aceeasi varsta cu al tau si are si el probleme cu constipatia.
S-o luam pe rand:
- anul trecut a facut 6 viroze consecutive, ultimele 2 cu 2 otite consecutive pana am ajuns la operatia de polipi. Dupa 'distractia' asta am fost in iunie la salina, am facut o cura de 10 zile si poate din cauza asta, cumulat cu lipsa polipilor (care erau prea mari in cazul lui si trebuiau operati) si poate si din cauza ca in loc de Vigantol ii dau ulei din ficat de cod, copilul meu nu a mai racit in iarna asta DELOC. Anul trecut incercasem si eu o cura de BronchoWaxom, dar mi-a racit in mijlocul ei si m-a mai certat si pediatra care a spus ca trebuie sa lasam si organismul sa lupte putin, daca-i tot imunostimulam nu se vor mai putea apara deloc in viitor. Deci asta-ti recomand: in primavara salina, alimente bogate in vit C (astea sunt si cartofii, patrunjelul si multe altele, nu doar citricele)
- constipatia: incearca sa nu depinzi de medicamente. La noi se rezolva in general prin alimentatie (prima masa exclusiv din fructe - sunt sigura ca si al tau baiat se va obisnui cu timpul, caci sunt destule fructe f atractive, ca ananasul, portocala, piersici, prune, struguri, in general la mine nu refuza nimic; iar banana regleaza doar cele foarte coapte constipa). Totusi se intampla ca sa se agraveze situatia (cand plecam undeva, in concediu sufera de constipatia turistului) iar pentru asta avem MilkZucker (lactoza, 100% naturala, fara contraindicatii si efecte adverse) 1 lingura pe zi in lapte sau iaurt, si seminte de in pisate puse in mancare - astea pentru cazuri complicate. Nu dulciuri, nu paine alba.
Incearca sa-l obisnuiesti cu iaurt zilnic, ajuta si la refacerea florei intestinale, la cresterea imunitatii si la reglarea tractului intestinal.
In cazul unei raceli noi 'tratam' doar cu colargol in nasuc (daca are mucisori verzi) iar medicamente antitermice doar la temperatura peste 38.5. In rest,cam o data pe saptamana in sezonul virozelor un propolis cu vitamina C (nu stiu cat ajuta, dar baietelul meu le adora)
Iti doresc sanatate puiului
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
oanap85 spune:
buna.da intradevar a luat multe medicamente dar toate la sfaturile medicilor.cred si eu ca poate nu trebuia sa ia de fiecare data antibiotic dar nici asa fara sa fac nimic nu puteam sa stau,prea multe medicamente nu sunt bune deloc ,am incercat sa-l las sa-si formeze si singur imunitatea dar imi este frica si de racelile netratate;la gradinita nu merge inca deci nu vreu sa ma gandesc cand o sa inceapa sa mearga...
doream sa-mi raspunda si dl/d-na doctor,cred ca nu am scris unde trebuie nu?
lulu77 spune:
oanap85, nu trebuie sa te sperii de gradinita, toti copii trec prin perioada recelilor de la gradi, mai mult sau mai putin.
Citind ce ai scris tu, mi-am dat seama cat de mult seamana "povestea" ta cu cea a unei prietene ,cu un copil de 2 ani si 7 luni, care la 3 saptamani are cate o raceala puternica, o pneumonie, etc.
In fiecare luna ii schimba tratamentul ii dadea antibiotice mereu, ii dadea enorm de multe pastile si siropuri de imunizare.Era o farmacie intreaga in casa ei, iar ea ajunsese disperata.
La prima adiere de vant copilul racea.
M-am rugat luni intregi de ea sa schimbe pediatrul si sa mearga cu copilul la un medic ok....
Intr-un final ,dupa o vizita la alt pediatru aici in oras si la unul in Timisoara( a ajuns intamplator la urgenta spitalului de acolo, plecau in vacanta si copilul incepuse sa faca febra f mare), si-a dat seama ca in primul rand problema era de la alimentia copilului si stilul de viata.
Acel copil nu era scos cu zilele afara, si atunci cand il scotea il ducea exact in aglomeratii gen hypermaket-uri, il plimba cu autobuzul,etc, iar meniul copilului arata groaznic, fiind format numai din mezeluri,sarmale, snitele, tocanite, Danonino, etc.Daca intrebai de supe/ciorbe/grata de peste/pui/curcan facute ptr copil...CE ESTE AIA????
Acum si-au schimbat stilul de viata, alimentatia, si a trecut mai mult de 6 saptamani si copilul este f bine.
Incearca sa vezi cauza, poate are nevoie de o alimettatie mai bogata in legume, fructe, poate are nevoie de mai multe plimbari in aer liber ,chir si pe ger, ferit de vant,poate chiar un sport.
Asa cum ti-au scris si alte membre DC ,constipatia o reglezi numai si numai din aliemntatie.
Sanatate!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Alizee spune:
Eu am o experienta foarte neplacuta cu fosta doctora a fetitei mele. Aceasta ii recomanda antibiotic chiar si pt o raceala usoara. Din aceasta cauza, copilul racea lunar. Tot ca si pe copilasul tau, copilul meu era imbuibat cu o multime de medicamente. Am fost totusi inspirata si i-am facut doua cure cu Liv52 sirop pt protejarea ficatului.
Disperata, am schimbat medicul, care considera ca era foarte normal ca ea sa raceasca continuu, chiar si la aproape 6 ani.
Noul medic de familie, m-a invatat sa ii desfund nasucul si astfel nu va mai face otita si rosu in gat.
Pt oprirea mucisorilor ii dau 2-3 zile cu Biorinil, apoi cu Nazomer, care este apa de mare si nu are contraindicatii.
Pt rosu in gat ii dau cu Tantum verde, pt tuse merg la medic si ii recomanda.
Te sfatuiesc sa schimbi medicul de familie. Copilul este foarte mic si deja organismul ii est dat peste cap din cauza atator medicamente. Mare atentie, ar putea deveni un adult extrem de sensibil la imbolnaviri.
In privinta fructelor, incearca sa ii faci suc de portocale sau din orice alt fruct.
Edit : curele de Liv le-am facut asa cum mi-a recomandat fosta doctora, la intrebarile mele.
Dupa ce am schimbat medicul si tratamentele medicamentoase, fetita mea nu a mai racit de o luna.
Cand da semne de raceala, procedez asa cum am scris mai sus.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.