cresterea poftei de mancare la 3 ani!!!
Buna !
Alex al meu are 3 ani si 4 luni si are 12 kg...nu mananca decat "impins de la spate" cu povesti cu promisiuni...greu de tot...vreu sa ii dai ceva pentru cresterea apetitului...ultimele analize de sange le-am facut in urma cu un an si vreo 3 luni si au iesit bune...acum nu l-as mai intepa pentru analize...
Imi doresc sa manance si copilul meu la masa , linistit, fara promisiuni ...povesti...nefortat...sa manance cu pofta pentru ca ii e foame si nu pentru ca asa fac "copiii cuminti ca sa creasca mari "...va rog sa ma ajtati cu un sfat...
Multumesc!
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
Raspunsuri
kay spune:
flavia, daca el nu vrea sa manance, nu ii e foame si nu are un apetit dezvoltat, nu ai ce sa faci decat sa il lasi "in legea lui"...
S a mea mananca mult. foarte mult, cu o pofta nebuna. dar are si ea zile in care nu vrea sa manance. si o las, si isi revine ea. acu nu e de incurajat ce iti spun eu, dar cunosc copii care la 7 ani au 16 kg. si se mandreste ca ii ies coastele in poze .
ideea e ca nu ai ce sa faci, nu ai cum sa il fortezi sa manance. atata timp cat nu are carente, nu vad de ce ai face-o. doar ca sa il vezi tu mancand cu pofta?
te si poate are cineva idei magice...
ah, ce inaltime are? acu nu stiu daca are prea mare importanta...
irlandeza spune:
Flavia, eu am fost un copil nemancacios, ma tineau ai mei de nas ca sa deschid gura pt. cateva imbucaturi, si m-au dus la n doctori, n-au avut ce sa-mi faca, analizele imi erau bune, eram vioaie, sanatoasa, dr. au spus ca atat cere stomacul meu si sa nu ma mai forteze, si sa sti ca nici in ziua de azi nu mananc f. mult.
Daca totusi esti ingrijorata poti sa-i dai PERITOL sau PICOVIT pt. pofta de mancare.
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !
Alexia - la petrecerea unei fetite
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
geanina-nica spune:
Flavia-aceeasi problema am avut si eu,cu al meu print,si stiu exact cum te simtieu i-ti scriu sin expierienta mia poate te ajuta cu ceva..
E foarte important sa aiba cat decat mesele regulate adica sa aiba 3 mese importante si inte ele gustari.
Eu dimineata inainte de gradi avem mic dejun,la 11 o gustarica mica in fiecare zi ctate alceva ex,lunea 4-5 biscuiti,marti un sanwici mic,miecuri fructe,joi lactate,vineri fructe si tot asa,la 14h-14.30h masa intodeauna un singur fel dar cu de toate supica intodeauna cu carnita triturata,la 17.30h-18h iar fructe sau lactate nicidecum biscuiti sau alte capricii, capriciile dupa mancarea importanta,,si seara la cina intodeauna il intreb ccam ce ar dorii,
Acum e foarte important sa manace cu cineva impreuna ,adica acompaniat,si nu cu multa atentitie adica ii pui farfuria in fata si gata,tu fate ca nu-l bagi in seama,cand ai terminat tu de mancat il intrebi daca a terminat daca raspunsul e da,ii aduni farfuria fara sa-i dai mai multa atentie.daca raspunsul e nu,il mai lasi sa manace in ritmul sau.
Si incearca sa-i acorzi mai multa atentie in alte ore dea zilei,poate cere atetia.
I- am mai facut o cura de picaturi de propolis,SI VREAU SA SPUN CA S-A INGRASAT INTR-O LUNA 800GR.
succes
anemona spune:
Si eu am o mica silfida. La 5 ani si 7 luni avem 17 kg. La varsta baiatului tau cam tot atat avea si fetita mea, cam 13 kg.
Eu zic ca e important sa stii ca nu are carente (anemie, lipsa de calciu etc) si nu are paraziti intestinali. Analize i-ai facut, un ex copro te ajuta sa lamuresti si treaba cu parazitii.
Daca totul e ok din punctul asta de vedere, cred ca mai poti sa il dai la un sport. Sau pur si simplu sa il scoti in parc mai mult, sa stea in aer liber, sa se joace cat poate de mult, sa alerge, pentru ca asta cu siguranta va mari apetitul.
Dar cel mai important, cred ca trebuie sa il lasi pe el la masa sa manance, fara sa faci presiuni, fara sa pari preocupata de aceasta problema. Presiunile voastre nu fac decat sa-i accentueze impresia ca are "o problema" cu mancarea. Si eu am facut ce faci tu: rugaminti, insistente, pana mi-am dat seama ca nu fac decat sa o stresez si mai mult si sa o fac sa devina de-a dreptul anorexica. Acum o las pe fetita mea sa manance cat vrea ea. Are zile/mese la care mananca de nu-mi vine sa cred si are si zile/mese la care abia ciuguleste. O las in pace, incercand sa spatiez mesele in asa fel incat la masa viitoare sa ii fie foame si ii pregatesc ceva care stiu ca ii place.
Eu i-am mai dat cate o cura de minimartieni, dar nu prea mult, maxim de doua ori pe an. Am vazut ca au efect. Dar si cu suplimentele astea de vitamine e cu dus si-ntors. Adica nu trebuie exagerat.
Dar nu uita, atitudinea din partea voastra conteaza cel mai mult.
Mult succes !!!
geniest spune:
Alex merge la gradinita ?
Eu sunt mama de copil slab, caruia i se vad coastele, insa nu ma mandresc cu asta.
Nu mi-am pus niciodata problema de a-l lasa in voia lui ca va creste el, la un moment dat. Mesele sunt o problema, desi am incercat si incercam continuu sa gasim solutii.
Ce vreau sa spun este ca nu e normal sa nu aiba pofta de mancare. Macar la o singura masa din cele 3 trebuie sa aiba apetit. Daca nu mananca din cauza parazitilor intestinali, poti sa-ti dai seama, dandu-i tratament si observand ce se intampla. In mod normal ar trebui ca dupa tratament sa aiba o perioada in care sa ceara el de mancare. Insa nu te astepta sa tina prea mult. Se va reinfesta si veti reveni la acelasi apetit scazut. In orice caz nu abandona lupta pentru ca nu asta e solutia. Un copil slab va face fata mai greu bolilor colectivitatii.
kay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest Alex merge la gradinita ? Eu sunt mama de copil slab, caruia i se vad coastele, insa nu ma mandresc cu asta. Nu mi-am pus niciodata problema de a-l lasa in voia lui ca va creste el, la un moment dat. Mesele sunt o problema, desi am incercat si incercam continuu sa gasim solutii. Ce vreau sa spun este ca nu e normal sa nu aiba pofta de mancare. Macar la o singura masa din cele 3 trebuie sa aiba apetit. Daca nu mananca din cauza parazitilor intestinali, poti sa-ti dai seama, dandu-i tratament si observand ce se intampla. In mod normal ar trebui ca dupa tratament sa aiba o perioada in care sa ceara el de mancare. Insa nu te astepta sa tina prea mult. Se va reinfesta si veti reveni la acelasi apetit scazut. In orice caz nu abandona lupta pentru ca nu asta e solutia. Un copil slab va face fata mai greu bolilor colectivitatii. |
sau poti sa-i faci o coprocultura ca sa nu il indopi cu tratemente aiurea doar ca sa observi ce se intampla...
luny spune:
si eu am fost in pragul disperarii, de la un an a cam intrat in greva foamei, la modul ca am avut zile cu 2-3 dumicati toata ziua, imaginati-va cum ma imbolnaveam eu langa el...i-am facut analize, totul parea ok.. dar nu manca nimic!!
i-am dat Infant Formula, nu se prea gaseste, pe net am vazut si e un singur magazin care aduce in Bucuresti, pe la Universitate.. a fost ceva mai bine cu vitaminele astea... acum, ii dau ulei de ficat de cod, si culmea, ca a inceput sa pape... cat sa ma consider multumita, ceea ce e o mare realizare ptr mine
eu va inteleg, stiu cat de greu poate fi, cand incerci orice si in orice fel si nu mananca nimic cu zilele...
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Nicoleta spune:
Un motiv ar putea fi parazitii intestinali, care nu prea ies la analize (trebuie sa duci probe destul de des...). Si inca ceva, nu trebuie insistat, poti ajunge la mai rau decat acum...
Sanatate si sa fie doar o faza, trecatoare.
Nicoleta
------------------------------
Sa aveti o primavara minunata!
asteryaro spune:
Pediatrul vostru ce zice, cum explica si ce-ti propune sa faci?
"Beres Drops Plus". Se gaseste in farmacie, cca 60 lei flaconul. La noi au functionat, Razvan al meu este un copil extrem de selectiv la mancare (chestie de textura a alimentului, problema ce vine din alta problema de sanatate a lui) dar dupa o cura de Beres (se pronunta beresh) a dat semne ca-si mai revenise, fapt ce se mentine, chiar avem un trend ascendent.
De asemenea, cum spun fetele, este bine de facut ex. coproparazitologic, in mai multe etape, poate sa nu iasa pozitiv din prima.
Va doresc sa gasiti solutia optima .
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO